divendres, 19 de juny del 2009

Conegueu el SARC?

Hola a tots els vallains;
En primer lloc, disculpeu el meu valencia, pero com que vaig patir la represio en el seu moment, pues ara lescric com lescric... No obstant, als meus fills els parle en valencia, no com altres...

Bueno, a lo que vaig...

Recientment, me enterat de lexistencia dun organisme anomenat SARC (Servei de Asistencia y Recursos Culturals), el cual sencarrega dinformar i ofertar als ajuntaments, centenars dactivitats culturals i de formacio per a la gent dels pobles.

El SARC funciona de la seguent forma:


1- Envia un llibre amb totes les activitats ofertades per a l'any siguient, que van desde Arts Plastiques (pintura, escultura, fotografia...) fins a espectacles de tot tipus aixi com tallers, charrades i cursos. El llibre el pugueu vore aci: http://www.sarc.es/userfiles/catalogos09/index.htm

2- El Ajuntament contracta aquestes activitats, tantes com puga gastarse en el area de cultura y esport (o tantes com crega convenient per a no culturisar molt a la gent)

3- El SARC paga, sí, paga el 30-40-50% de estes activitats que el ajuntament contracta, tot depen del numero de habitants que tinga la població. En el cas de Vallada, si no man informat mal, el SARC pagaria el 50% de la activitat...

Y ya esta. Sembla perfecte, no? Sembla un organisme realment interesant y amb una finalitat extraoridinaria y de veres que ho es. Pero depen de la poblacio, el SARC cumplis el seu objectiu de culturisació o no...

Me explique:

He conseguit un llibret que publica el SARC, que es diu TEULADI que es publica cada tres mesos i on is, de cada poble, totes les activitats culturals que van a ferse. El meu TEULADI es del primer trimestre, y inevitablement e anat a vore el que es fa en Vallada i el que es fa en els voltants. A Moixent, per exemple, ni an contratades si no recorde mal, 9 activitats, mentre que en Vallada, sols 2 activitats.

Ma sorprengut tant que vaig intentar preguntar a algu que sabera del tema, y em van contar que Vallada, centra les contratacions del SARC per al mes d'Agost (mes de les festes patronals), de manera que per una banda se ahorra uns cuants dinerets (sense deixar de oferir a la gent "caramelets" per a festes) i per altra banda, que no se rasca molt les bujaques al hora de elegir les mes baratetes...

Que pasa así?

Es sert tot asó?

Exigisc al Ajuntament (que ha demostrat que sap de lexistencia daquest blog), que faja publiques les contratacions del SARC per a lany 2009 per comprobar si aso es cert o no. El seu silenci sera el seu verdugo.

La web del SARC, on pugueu buscaro vosatros es: http://www.sarc.es/d220_agenda_teuladi.html

Moltes gracies per ascoltame.

11 comentaris:

  1. On estan eixos temps en els que els festers eren qui arreplegaven durant tot el any diners per a despres buscar ells els espectables?

    ResponElimina
  2. Una volta més juguen amb nosaltres com si forem marionetes...
    Esperque que el que dius, no siga cert...

    ResponElimina
  3. Yo lo flipo "Exigisc al Ajuntament" ¿como se puede ser tan arrogante?

    Supongo que será por lo que explicas de que sufriste una dura represión y no pudiste aprender ni valenciano y por lo que veo ni educación.

    Bueno siendo así, voy a intentar explicartelo para que lo entiendas.

    Cuando alguien con un mínimo de educación pide una cosa a otro, se lo pide por favor.

    A mi desde luego, que ni me va ni me viene si el ayuntamiento contesta, pero desde luego si te hubieses dirigido a mi, con esa terminología "El seu silenci sera el seu verdugo" desde ya te digo que no deberías esperar ni agua.

    Aparte, que el tema que planteas como el summum de los despropósitos por parte del ayuntamiento,

    " Que pasa así?
    Es sert tot asó?"

    me parece de lo más banal, ya que ni siquiera entra dentro de las funciones de un ayuntamiento.

    Como no es función del ayuntamiento "culturizarte" como tú mismo lo llamas, ya te lo sigo yo explicando.

    En nuestro país los Ayuntamientos están reglamentados por la Ley de Organización Municipal No. 3455.

    Y sus funciones son:

    Planificar la urbanización de la ciudad

    La numeración de casas y solares

    Mantener en buen estado las vías públicas

    Construir y mantener en buen estado mataderos, mercados y cementerios, así como administrarlos.

    Velar por la higiene de la ciudad

    Nombrar los empleados necesarios para las oficinas y servicios de la administración Municipal.


    Ayudar a la creación y mantenimiento de Cuerpos de Bomberos, bibliotecas, escuelas,
    Canchas deportivas, museos, parques, etc.

    Establecer los límites de las zonas urbanas y suburbanas de las ciudades, villas y modificarlos cuando hubiere lugar a ello.

    ¿Donde dice, que el ayuntamiento debe gastar dinero municipal (de nuestros impuestos) en fiestas?

    Si lo hace, es de motu propio, sin ninguna obligación real de hacerlo y por ello supongo que lo hará por que no sea tan gravoso para los festeros que creo que están más que hartos de vender lotería todo el año...

    Encima te parece mal que ahorren en las contrataciones que hacen

    "de manera que per una banda se ahorra uns cuants dinerets"

    pues desde aquí te digo que a mi me parece perfecto que se ahorre al máximo con el dinero del contribuyente y espero del ayuntamiento que siga en esa línea de ahorro, que no están los tiempos como para derroches.

    ResponElimina
  4. yo creo que a lo que necesitas tu es una barrita de all brans de kellogs...

    cuando tu le estas pagando a alguien con tus impuestos y ves las cosas que se podrían haber hecho con ellos, a veces te sientes defraudado y hablas como hablas...

    por ejemplo, a ti te ha molestado este comentario y has hablado como has hablado... con ironia y mala hostia. No eres diferente a los demás.

    yo opino que un Ayuntamiento debe ser como un padre. La obligación de un padre es cuidar de sus hijos (no se el artículo exacto como tu...).
    Dentro del término cuidar, podrian haber muchas variantes... podria alimenarlos y vestirlos bien (con eso sobraria), y podría, además, proporcionarles cariño, unos valores, una educación y esos pequeños detalles que diferencian a un niño que cuida de sus padres cuando son viejos y de uno que los lleva a la residencia...

    bueno, esa es mi opinión

    saludos

    ResponElimina
  5. por cierto, a mí también me gustaría que el Ayuntamiento nos dijese algo al respecto... se lo pido por favor

    ResponElimina
  6. NO em pareix gens be que li hages falta la respectecti diguent-li que ja li ho expliques tu, com que entre a dintre del sac dels que no saben i tu dius tindre molts coneixements explican aço PER FAVOR:En nuestro país los Ayuntamientos están reglamentados por la Ley de Organización Municipal No. 3455.

    Y sus funciones son:

    Planificar la urbanización de la ciudad
    - planificar: tambè s'inclou aci que presuntament algú de la seva familia estiga fent-se una casa en terreny no urbanitzable?.
    - l'atre día al diari venien els terrenys que RENFE disposaría per les noves obres, en aquet llistat cuirosament la gran majoria de terres eren de l'Ajuntament de Vallada i de gent molt a prop d'ell tant al terme de Valla com al dels pobles colindants.

    La numeración de casas y solares
    - UFFFFFFF menuda feina per a un poble de 3000 habitants.

    Mantener en buen estado las vías públicas
    - Esta es bona, fer coquetes per arreglar els carrers i tindre totes les voreres festes un "asco" no crec que siga bona manera de mantindre-ho en bon estat

    Construir y mantener en buen estado mataderos, mercados y cementerios, así como administrarlos.
    - mataderos? mercados? (al mercat del divendres el comerciants estan deixant de vindre ja que es més car posar la paradeta aci que en Canals, alguna raó per aquest motiu? cementerios? "vale aceptamos pulpo como animal de compañia"

    Velar por la higiene de la ciudad
    - Ejem, el que per poder tirar una paper a la papelera es coste tindre que travesar tot el poble per trobar-ne una no se que dirte.... i altra cosa en toda la meva vida no he vist mai algú del Ajuntament amb la granera netetjant el carrer, son les persones que viuen allí les que ho fan.

    Nombrar los empleados necesarios para las oficinas y servicios de la administración Municipal.
    - La veritat es que a l'Ajuntament hi ha molt personal, es veritat, pero de vegades quant els busques........ pos no estan que vols que et diga.


    Ayudar a la creación y mantenimiento de Cuerpos de Bomberos, bibliotecas, escuelas,
    Canchas deportivas, museos, parques, etc.
    - Bomberos? jejejeej, es aixo que hi ha a la pujada de l'antiga estacio de tren (que eixe es altre tema) i que esta tancat SEMPRE?
    bibliotecas? no se tindre que pujar a vorer-la m'han comentat que hi ha voluntat esperem que els resultats siguen bons, escuelas? per favor al pati d'infantil esta ple de arena (hara diras que es cosa de la conselleria de cultura) i amb l'arena puses dels gats que entren i piquen als nostres fills
    -Canchas deportivas? a vorer val tenim un pabello que es un forn de la calor que fa i un camp de futbol que no el pot gastar ningú mes que els del futbol, les demes pistes estan totes fetes una porquera trencades i no tenen intencio de arreglar res de res
    - museos) sense paraules
    - parques?????????????????? molt bonico a la entrada del poble amb musiqueta i tot pero preferiria un parc en condicions per als xiquets que fa vergonya els que tenim, no em sembla que els parcs amb terra siguen bon lloc per a jugar els nanos mes be perillosos i l'unic que te esponja s'ha quedat xicotet per a tants xiques a banda de que hi ha dies que sorprendenment esta TANCAT.

    Establecer los límites de las zonas urbanas y suburbanas de las ciudades, villas y modificarlos cuando hubiere lugar a ello.

    - la veritat es que em quede sente paraules, si es que important esta part vaja que si i ens millora la vida a tots, no siga cosa que els de Moixent o Montesa en vullguen furtar un tros de terme.


    ¿Donde dice, que el ayuntamiento debe gastar dinero municipal (de nuestros impuestos) en fiestas?
    fiestas = musica = tradicion = cultura, vaja no deuria de fomentar la cultura del poble?

    A partir d'aci pots faltarme el que vullgues amb la meua manera d'esciure, i la falta de cultura pero es el que pense i crec que gran part del poble tambe.

    ResponElimina
  7. Jajaja
    que bò, que bò!

    ResponElimina
  8. Hola, ens sembla be allò que dius, però us preguem que si teniu tant que dir, ho digueu també en forma de entrada, una per cada punt amb els que no esteu d'acord. D'aquesta manera serà més fàcil per a la gent, assabentar-se de tot.
    Gràcies per participar de totes formes.

    ResponElimina
  9. En Moixent no contracten espectacles a través del sarc perquè allí l´Ajuntament no fa res de les festes, tot ho fan els festeros. I ells són els que paguen les actuacions venent loteria, rifes, camisetes... Així l´Ajuntament pot destinar les subvencions a altres activitats.

    Però en Vallà les festes són organitzades per l´Ajuntament, (i pagades en el seu presupost) i és normal que vullguen ahorrar-se un quants diners.

    Està clar que encara que es vullga fer les coses per bé, sempre hi ha gent que ha de criticar.

    ResponElimina
  10. Hola Vallada City perdó pero com que era un mena de contestaciò a l'altra persona es semblava que el mitllor lloc era possar-ho aci, altra cosa, veig que aço esta animant-se altra volta, a vorer si perdura, anim Vallains a escriure i cada u com puga o sapiga

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.