divendres, 19 de juny del 2009

ESTAT DE DEMOCRÀCIA, A ON?


 Ens han enviat aquest escrit per a la seua publicació:


Any 2009 de l'era cristiana. A tot el territori espanyol impera la democràcia.


A tot? No!!! Hi ha un petit poble a la comarca de la Costera al País Valencià on encara està instaurada la dictadura més reaccionaria.

Un poble on la gent encara ret pleitesia.

Un poble on la gent a canvi d'un lloc de treball ven el seu vot.

En aquest petit poble, s'hagueren pogut portar empreses, però això no interesava , ja que així se col.locava a la gent en empreses de la dipu lo que significava, més vots.


Quin interés manifesten pels ciutadans?

Fa uns anys enrere es feren uns curssos d'informàrica i d'anglés, la gent respongué bé.

Què passa que no és pot fer una escola d'adults perquè es culturitzen els nostres adults?

Quina política fan de cara al medi ambient?

Sols fan repoblacions si la Generalitat es dona una subvenció?

Quan Rubén Belda era regidor si que es feia el dia de l'arbre per als qui voleren anar. I ara? Queda palés que us importa un rave el medi ambient. Sols us interessa arreglar sendes, -la qual cosa està molt bé-. Però queden moltes a fer encara i no us preocupeu ni de recuperar una font.

Quina democràcia i quina llibertat hi ha? Si la gent te por. "No, que no en vegem amb els d'esquerres no em facen com un d'ells", o "no puc parlar en públic amb vosaltres, no pensen malament de mí."

Per favor on anem a parar, ja n'hi ha prou...


Quan de temps em d'estar així com fà seixanta anys?


Obriu els ulls d'una vegada o teniu les voluntats comprades?


Heu venut la vostra ànima al diable, i ara no teniu ni tan sols la llibertat per poder anar a vore una funció de teatre de Serra Grossa.


Bon profit, atentament, Joan Baptista Basset

3 comentaris:

  1. Em sembla perfecte tot el que dius i estic d'acord.
    Sols dos coses amb les que discrepe:
    Jo no he vixcut l'època franquista, però calificar el que passa a Vallada, d'Estat governat per un dictador... En fí, crec que exageres un poquet. Democràcia hi ha, el que no hi ha és poder de decisió i de organització, i sobre tot, cap motivació.
    I un altra cosa, et queixes de que la gent te por de juntar-se amb els de esquerra (jo no, perquè no se qui es d'esquerra o qui no, i me la bufa), dius que no volen que els fagen un d'ells per anar junts, i jo et dic que tu peques de lo mateix, perque si no, no amagaries el teu nom d'arrere del psudònim com el de Joan Babtista Basset. Joan Babtista Basset no era un militant valencià que amagava el seu rostre d'arrere d'una màscara que jo sàpiga...
    Eixe és el problema de la majoria d'esquerra, que bramen molt, però després res de res, i lo mateix, a les urnes.
    També hi ha que tindre en compte que la gent te que menjar, i si hi ha que treballar arreglant jardinets, doncs se fa, i punto...

    ResponElimina
  2. Crec que la campanya electoral ja va passar no t'has assabentat?

    Va ser el passat 7 de Juny i els que vam voler anar a votar, vam anar lliurement a exercir el nostre dret sense cap tipus de trava ni impediment i vam triar a qui millor candidat ens va semblar.

    Això és DEMOCRÀCIA encara que la teva no vulguis reconèixer-lo, per que segons sembla l'equip de govern que tenim actualment, et recordo que triat democraticament, no és del teu gust.

    I si vols fer propaganda política d'una persona ja que la nomenes amb Nom i Cognom i creus que ho fa tan be, doncs ningun problema, a les proximes eleccions locals, ja saps... papereta i tranquil que com gaudim plenament d'una DEMOCRÀCIA ningú t'impedirà que la dipositis en la urna corresponent.

    Per cert, si el veritable Joan Baptista Basset aixequés el cap...

    ResponElimina
  3. Els d'esquerres som pocs i renyits...

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.