dilluns, 22 de juny del 2009

Passivitat i indiferència

Hola a tots/es. Fa poc que conec el blog i m'he decidit a exposar una queixa sense ànim d'ofendre a ningú, però dient el que es cert.
M'ha alegrat molt de vore la conferència que va a fer-se al local de les ames de casa sobre drogodependències.
Pense que s'haurien de fer mes coses d'este tipus; malauradament, este poble és xicotet i hi ha poca gent que reponga davant d'actes culturals. Jo personalment ho he experimentat quan estava al Centre Excurssionista de Vallada.
Fa uns anys enrere un grup de joves: Javi Siles, Juan Francés, Kike Perez, Quique (Sardina), Paco el Xeu, Humberto, Edu -Maximet- i com no el que no ha fallat mai i continua ahí, Manolo Cano. Ens unia l'esport de muntanya al temps que organitzavem activitats culturals:excursions fora del poble a peu o en bicicleta, projeccions de video d'excurssions que haviem realitzat, cel.lebravem el dia del arbre, també un més per decembre ferem tres conferències una d'energia solar, una sobre el mon dels fongs i els bolets i l'altra sobre esports de gravetat (gravity bike).
Nosaltres ho feiem de manera desinteresada sense demanar res a canvi, sols l'assistència de la gent del poble.-No cobravem entrada-.
Després de posar esforços, de vegades deixant de fer coses per muntar l'activitat, a l'hora de la veritat no venien ni quatre rates. La situació ens deixava decebuts als qui haviem estat organitzant-ho. Però una altra vegada ho tornavem a intentar de nou. La resposta es reptia passivitat i indiferència.
De totes les activitats que hem fet, en molt poques la gent ha repost, en altres han vingut si ha hagut un berenaret o esmorzar pel mig pagat pel Centre i en la majoria dels casos ens emportavem l'espardenyadà.
Amb açò, l'ùnic que vull dir benvolguts conveïns, és que en lloc de queixar-vos tant de que no es fa res, que respongau un poc donant suport, el qual de vegades només consistix en asistir a l'acte, i amb això els organitzadors es donen per satisfets i en tornen a organitzar més. O millor encara, que no espereu a que algú monte algo, si no que ho monteu vosaltres.
Si la reposta es negativa, tothom es cansa i al remat fa com vosaltres, passa de tot.
Ara el Centre està algo paraet, pero se fan cosetes, sobre tot escalada i senderisme. Per a més info: http://ceadc.blogspot.com/
Santi Boix.

1 comentari:

  1. Tens tota la raó del mon. En Vallà el suport dels veins a totes les accions culturals desinteressades brilla per la seua absència, i no perquè no es façen coses, sinò perquè la gent del poble passa, i mira que al poble tenim coses envejables, que molts pobles grans no tenen, i coses que hem tingut i han desaparegut per falta de suport. Dessitge que açò canvie amb el temps, ens hem de recolzar un poc més, en eixe aspecte, enveje un poc al moixentins

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.