dissabte, 11 de juliol del 2009

ESPERANT UN RAIG DE LLUM

En primer lloc abans de començar, esmentar que la meua veu ix de les boires de la ignorància, per la qual cosa espere que algú em done una resposta.

L’home és l’animal evolucionat que més destruix el medi ambient. Tots hauríem de tindre clar que este planeta no és una herència dels nostres pares sinó un préstec del nostres fills, per la qual cosa s’ha de cuidar.
També és cert que ningú vol al seu poble una central nuclear, una presó o un abocador, però tots som conscients que fan falta per al funcionament de la societat actual.
De tots és ben sabut que fa unes setmanes arrere al poble de Moixent es volia instal•lar un macroabocador de fem. A primera vista pareixia que l’alcalde moixentí estava a favor, però les pressions de la gent feren que canviarà d’opinió.
Ara demà dissabte hi ha una manifestació encontra de l’abocador que volen instal•lar a Llanera. Ningú no el vol tampoc ahí.
Es clar que els ingeniers que han pensat on col•locar-lo han estudiat les característiques d’impermeabilitat del terreny, les corrents d’aire pel tema dels olors i altres punts que deixen palesa la ubicació del mateix. Però clar de vegades es prou que una força política diga blanc perquè l’altre diga negre.
Un exemple clar quan es volia fer el transvasament de l’Ebre un votant de dretes em discutia que els llaurador si no tenien aigua per a regar que no posaren eixos cultius de regadiu i es limitaren a mantindre els de secà, quan ell té uns terrenys que són un pedregal i li ve ben bé regar per degoteig.
Un altre exemple és el d’un poble governat per la dreta, en el qual hi viu un votant d’esquerres defensor del medi ambient i les energies alternatives. Sent així, estava en contra que al seu poble es fera un parc eòlic a la part més alta de les serres. Molt bé, això al meu poble s’anomena hipocresia, en política no sé quina terminologia empraran.
Per tant m’agradaria que tant els defensors com els detractors de l’abocador contestaren al present escrit amb la finalitat d’il•luminar les nostres ments, així jo com altres lectors ignorants, contrastant la informació pugam forjar-nos una opinió des de la lògica i la coherència i no tindre una opinió depenent del partit polític al que li tinguem simpatia.

Gràcies de bestreta.

Santi Boix.

3 comentaris:

  1. Hola Santi;
    Jo també parle desde la ignorància...

    Està clar que, com tu dius, els ingeniers no van a fer-ho malament i posar el abocador o el parc eòlic on els rote...
    Però hi ha altres coses...
    Abocar la basura, jo crec que no es la solució... i menys cremar-la. Recordem que un alt percentatge del CO2 que produïm, provee d'abocadors. Un abocador es com agranar en casa i guardar la runa baix l'alfombra... Un dia o altre te de molestar... no???
    Respecte als parcs eòlics... donc més de lo mateix. Estic al cent per cent amb l'ús d'energies renovables. Està clar que per instalar un ventilador d'eixos, es carreguen un trocet de serra, lo que ve a ser el camí per accedir a este ventilador... però la destrucció és mínima, i a més, sencarreguen després de replantar allò que han malfet...
    Altre tema és la gran quantitat d'aus que estos ventiladors es carreguen al llar de l'any, deviació de rutes migratòries, etc...
    Espere que estes coses es tinguen més en compte. Hi han altres llocs del món on si que se te... però com sempre, nosaltre estem a la cua del món civilitzat, per molt que ens fagen creure lo contrari...

    ResponElimina
  2. Jo crec que els Politics (gent poc de fiar) s'equivoquen quan plantegen questions d'estes caracteristiques.
    Oferint diners als ajuntaments, el personal no té majoritariament sensacio de rebre res. Atra cosa seria si oferiren llocs de treball directament a la gent afectada, que anaren comprant voluntats casa per casa, el personal que chafem la terra som aixi, de vol gal-linaci o molt mes sensats, lo que vullgueu.
    Tambe es pot comprovar que qui mes soroll fa en eixes manifestacions son gent forastera que van a cagar a casa del veí.

    Tonet a. Sancho Panza.-

    ResponElimina
  3. Jo crec que els Politics (gent poc de fiar) s'equivoquen quan plantegen questions d'estes caracteristiques.
    Oferint diners als ajuntaments, el personal no té majoritariament sensacio de rebre res. Atra cosa seria si oferiren llocs de treball directament a la gent afectada, que anaren comprant voluntats casa per casa, el personal que chafem la terra som aixi, de vol gal-linaci o molt mes sensats, lo que vullgueu.
    Tambe es pot comprovar que qui mes soroll fa en eixes manifestacions son gent forastera que van a cagar a casa del veí.

    Tonet a. Sancho Panza.-

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.