dimarts, 20 d’octubre del 2009

Fernando Giner, diputado del PP critica la política de la Generalitat por ceder al "catalanismo"

  • Fernando Giner, alcalde de Vallada, denuncia que "no hay una respuesta contundente a los ataques a la lengua valenciana"
  • El ex presidente de la Diputación de Valencia carga también contra la "catalanista Acadèmia Valenciana de la Llengua"

Fernando Giner, diputado autonómico del PP y alcalde de Vallada, ha criticado la política lingüística de la Generalitat y, en concreto, a la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) por su “catalanismo”.

En una conferencia en el Foro de Opinión, Giner, ex presidente de la Diputación de Valencia y ex dirigente de Unió Valenciana, ha denunciado que “es evidente el divorcio entre el sentimiento valencianista con todos los valores y principios que lo sustentan y la Valencia oficial o pseudo-oficial”.

"La lengua valenciana continúa sufriendo el ataque más terrible" En un discurso realizado en el valenciano no oficial, el de las normas de la Real Académia de Cultura Valenciana (RACV), el diputado del PP ha reprochado: “Nuestra denominación histórica, la de Regne de Valéncia, nos la han negado; nuestra lengua valenciana continúa sufriendo el ataque más terrible de los que deberían estar recuperando su propia identidad lingüística, mientras lo que hacen no es otra cosa que intentar oficializar un estándar barceloní que nada tiene que ver con nosotros”.

Según Fernando Giner, ex dirigente del PP afín al ex ministro Eduardo Zaplana, “estamos viviendo una crisis que afecta al valencianismo que en amplios sectores comienza a sentirse huérfanos al no encontrar respuestas contundentes a los ataques que sufren constantemente sus valores más preciados, en particular la lengua valenciana”.

El diputado del PP ha puesto como ejemplo "el intento de institucionalización de topónimos falsos y catalanizados por parte de la AVL, del que un buen ejemplo es 'València' en lugar de 'Valéncia'".

Font: http://www.20minutos.es/noticia/545275/0/pablo/segarra/valencia/

23 comentaris:

  1. Però este tio encara no s'entera de que el Valencià NO és una llengua en sí si no un dialecte del Català?
    Ahí va:
    * 2.1 Bloc occidental
    o 2.1.1 Nord-occidental
    o 2.1.2 Valencià de transició (Terres de l'Ebre)
    o 2.1.3 Valencià meridional
    + 2.1.3.1 (Tavernes de la Valldigna, Canals,. ..)
    + 2.1.3.2 (La Marina)
    + 2.1.3.3 (Castelló de la Ribera. ..)
    o 2.1.4 Valencià alacantí (Novelda)
    o 2.1.5 Valencià apitxat
    + 2.1.5.1 (Benaguasil)
    + 2.1.5.2 (Nord de la Ribera Alta)
    o 2.1.6 Valencià castellonenc (Castelló de la Plana)
    * 2.2 Bloc oriental
    o 2.2.1 Català central (Barcelona)
    o 2.2.2 Català salat (Empordà)
    o 2.2.3 Mallorquí (Campos)
    o 2.2.4 Eivissenc

    ResponElimina
  2. Sempre he pensat que este home no està be del cap en quant a política lingüistica...
    Algú s'ha fixat en com escriu els discursos al llibre de festes? Hi ha d'anys que em dona vergonya de veritat...
    D'ací poc inventarà el llenguatge Ginerí...

    ResponElimina
  3. Mas información para el tio Giner: http://ca.wikipedia.org/wiki/Dialectes_del_catal%C3%A0

    ResponElimina
  4. jaja , que m'ho diguen a mi, que en la placa del meu Carrer fica: MEGE (metge) JUAN (Joan) PESET.
    No s'aclareixen ni en el seu propi poble. ..

    ResponElimina
  5. Ceder al catalanismo? Este tiene unas ganas de protagonismo... Al menos ceden hacia algo que les es mas próximo y familiar, y no hacia el Españolismo de cabra y pandereta del PP y del Canal Nuev.
    Si tanto le preocupa, que empiece a predicar en su propio pueblo y publique en valenciano algo mas que las cuatro hojas del libro de fiestas (aunque sea en su valenciano mediocre...)

    ResponElimina
  6. Vergonyós (o com diria Fernandito: Bergoñós)
    Jajaja

    ResponElimina
  7. Sinceramente, crec que el nostre alcalde deuria preocupar-se per altres coses, o almenys, per coses amb algo més de fundament...

    ResponElimina
  8. A redeu, visitava asovintet esta pagina per que em pareixia prou normaleta, pero em done conter, que esteu tame manipulats per el Catalanisme, alla vosatros ja eu lamentareu.
    Es penseu que van a donarvos algo per defendre ixes ideologies invasores.
    Jo soc un analfabet del valenciá de sambori, llavors i tal pero parle i escric com man ensenyat els meus pares i veins. Pa mi el meu Valencia i llastima em dona qui no defenga a lo manco el seu propi.

    ResponElimina
  9. Senyor o Senyora anòmima.
    Aquesta pàgina sols reflexa el que opina la gent.
    Hem creat una entrada al respecte del seu comentari poc pertinent

    ResponElimina
  10. Com aquest senyor anònim diu, a ell li van ensenyar a escriure el valencià els pares i els veïns...
    També cal un poc d'història i estudis per a opinar d'aquest tema, crec jo...
    El que cal és una norma a seguir, i la norma la deu marcar l'idioma d'origen de totes les variants dialectals, i ahi no hi ha volta de fulla...´
    És com si una persona de Càceres, Granada o Murciana, volguera crear una normativa llingüística sobre el seu dialecte propi...
    En quin cap cap?

    ResponElimina
  11. Hola,

    Be ja pugueu dir-me inculta per que ho soc, però personalment he estat vivint amb els catalans durant algun temps i la manera que tenen de tratar als valencians com a una "escoria" diguent que no valguem res que som el seu rebutx i demès barbaritats han fet que em negue rotundament a dir que JO parle català ni ho parle ni ho vaig parlar quant estava vivint allí ni ho parlarè en la vida tant si els agrada als catalanistes com si no.
    Incultament parle Valencià, com puc o com se.

    ResponElimina
  12. OPINE:
    Sense voler donar cap importància a cap nacionalisme, cosa que em repugna ja que d´ell sorgeixen tots els problemes racistes i discriminatoris voldria dir la meua opinió.
    1ª Trobe que hi han comentaris que SI ESTÀN FALTANT EL RESPECTE.
    2ª Dubte que siguem algú per a opinar de lingüística...qui de tots els que estem comentat ha estudiat en profunditat el asumte? REPETEIXC: QUI?
    3ª CATALÀ O VALENCIÀ...COM SI ES DIU ESPARDENYÀ...el cas és que cada un te unes paraules, unes expresions...que hi ha una llengua històrica...LA LLENGUA ÉS ALGO VIU i la matem continuament...la llengua sempre ha anat variant, la gent ha anat deformant i transformant les paraules. SÍ A LES MESCLES ÈTNIQUES...PERÒ DEFENGUEM UNA LLENGUA PURA E INEXISTENT.
    4ª Tota educació històrica, tota transmisió d´història ve determinada per el pensament de qui la fa coneixer. LA HISTÒRIA NO ÉS OBJECTIVA...les notícies, tampoc, ni les fotos als periòdics...Al igual que hi ha qui m´argumenta que el valencià pertany al català amb dades històriques, també hi trobe qui me demostra que el valencià´té el caràcter de ser una llengua pròpia...però...QUIN MAL FARIA ESTA SEGONA OPCIÓ?
    Me puc sentir tant vallaina com valenciana, no odie als catalans..naixquí a València, m´encanta esta terra que estem llançant a perdre...sóc espanyola...perque hi ha un estat.

    CREC QUE ESTEM MASSA PERDUTS, QUE GASTEM ENERGIES EN EL QUE NO CAL GASTAR-LES AMB TANTA FORÇA. CREC QUE EL QUE ES DEU DEFENDER ESTÀ MOLT MÉS ENLLÀ DEL NOM D´UNA LLENGUA, D´UN DIALECTE, DELS ARGOTS...
    NO ENTENC RES

    ResponElimina
  13. Sugerència, per a ValladaCity. No cregueu que el text blanc sobre el negre es molt dolent. Fixeu-se un rato després de llegir una notícia. Crec que uns altres colors serien millor.

    Un salut.

    Recordeu, que es una sugerència.

    ResponElimina
  14. Valladacity; em decepciones, per que el conec i no el creia tant manipulat pel catalanisme i altres coses. Que jo sapia estas treballant, o enchufat no se, a l´oceanografic creat per el PP i el molt Honorable EDUARDO ZAPLANA HERNANDEZ SORO .
    La megua apreciacio no lleva que alabe la tasca que fas en favor del poble en este blog. I aspere el continues, aixo si sense les megues visites. Ja se que el dona igual, pero sapies que a mi tambe.

    ResponElimina
  15. Enseguida que ix en qualsevol blog o xat alguna cosa del Valencià...patapum la gent participa, encara que siga per dir coses sense fonament o criticar a persones concretes...mare meua anem be aixina!
    QUI DEFEN EL VALENCIÀ HUI EN DIA?ELS POLITICS QUE ENS GOVERNEN?QUIN IMPULS LI HA DONAT L'AJUNTAMENT AL VALENCIÀ?I LA GENERALITAT?
    .............................................................................(espai per complimentar el en Ferran Giner)

    QUINS CIUTADANS PARLEN, ESCRIUEN I VIUEN PLENAMENT EN VALENCIÀ?

    QUANTES PERSONES S'HAN VIST MENYSPREADES AL PARLAR VALENCIÀ?

    QUANTS NOUVINGUTS HAN PERDUT L'OPORTUNITAT D'INTEGRAR-SE COMPLETAMENT EN VALENCIÀ?

    A QUANTS JOVES SE'LS HA NEGAT ESTUDIAR EN VALENCIÀ EL BATXILLERAT??

    I UN LLARG ETC...

    PER FAVOR MIREM-NOS NOSALTRES MATEIXA I DIXEM ESTAR ALS CATALANS I ELS CASTELLANS QUE S'APANYEN...ELLS NO ENS TRAURAN LES CASTANYES DEL FOC!!

    Jo sempre he dit Valencià i mai dire català pero, pero tampoc parlare en castellà en la meua terra, per que tinc tot TOT EL DRET DE FER-HO.AAAH!I senyores i senyors que parleu tant en castellà: TOT ES LA MATEIXA LLENGUA!HO DIUEN ELS FILOLEGS I NO ELS POLITICS!

    ResponElimina
  16. Hola;
    Feia uns dies que volia entrar al bloc per a opinar sobre el comentari en aquesta entrada que deia així:

    "OPINE:
    Sense voler donar cap importància a cap nacionalisme, cosa que em repugna ja que d´ell sorgeixen tots els problemes racistes i discriminatoris voldria dir la meua opinió.
    1ª Trobe que hi han comentaris que SI ESTÀN FALTANT EL RESPECTE.
    2ª Dubte que siguem algú per a opinar de lingüística...qui de tots els que estem comentat ha estudiat en profunditat el asumte? REPETEIXC: QUI?
    3ª CATALÀ O VALENCIÀ...COM SI ES DIU ESPARDENYÀ...el cas és que cada un te unes paraules, unes expresions...que hi ha una llengua històrica...LA LLENGUA ÉS ALGO VIU i la matem continuament...la llengua sempre ha anat variant, la gent ha anat deformant i transformant les paraules. SÍ A LES MESCLES ÈTNIQUES...PERÒ DEFENGUEM UNA LLENGUA PURA E INEXISTENT.
    4ª Tota educació històrica, tota transmisió d´història ve determinada per el pensament de qui la fa coneixer. LA HISTÒRIA NO ÉS OBJECTIVA...les notícies, tampoc, ni les fotos als periòdics...Al igual que hi ha qui m´argumenta que el valencià pertany al català amb dades històriques, també hi trobe qui me demostra que el valencià´té el caràcter de ser una llengua pròpia...però...QUIN MAL FARIA ESTA SEGONA OPCIÓ?
    Me puc sentir tant vallaina com valenciana, no odie als catalans..naixquí a València, m´encanta esta terra que estem llançant a perdre...sóc espanyola...perque hi ha un estat.

    CREC QUE ESTEM MASSA PERDUTS, QUE GASTEM ENERGIES EN EL QUE NO CAL GASTAR-LES AMB TANTA FORÇA. CREC QUE EL QUE ES DEU DEFENDER ESTÀ MOLT MÉS ENLLÀ DEL NOM D´UNA LLENGUA, D´UN DIALECTE, DELS ARGOTS...
    NO ENTENC RES"

    Em semblava un comentari de lo més encertat. Ara veig que hi ha d'altres que tampoc es queden enrere...

    Em quede amb la grandiosa afirmació de que la Llengua està viva, i allò de que defenem una llengua Pura e Inexistent... és de lo més clar i directe, com cert. També d'aquest últim en quede amb el sarcasme...

    ResponElimina
  17. Per altra banda, quina ha sigut la meua sorpresa quan he entrat i he vist el comentari comentari d'algun senyor/a o millor dit, xiquet/a, que sense saber per què, m'ataca directament a mí (Kike) i em diu “catalanista” i posible “entxufat”, perque suponc que em dirà a mi, perquè jo, que he treballat durant 5 anys en el Museu de les Ciències, no conec ningú més de Vallada que ho faja, excepte a Vane, la filla de Tacha...

    A aquesta persona li vaig a dir unes quantes cosetes:

    Anònim, lamente dir-te que no soc com tu dius “Valladacity”... De fet, saps que pense sobre aquesta acusació? Que Valladacity som tots. Tots els que fem entrades, els que comentem (sí, tu també), els que simplement mirem i opinem sobre el bloc aquest... Però suponc que sempre hi ha gent que necesita un cap de turc per acusar, i clar, com jo i tres persones més som els únics que fiquem els nostres noms, doncs m’ha tocat a mí pagar el pato, no? Doncs mira quin sofoco...

    Senyor/a anònim, vaig a contar-te sobre mi. Més que res per a que t’actualitzes... Voràs, fa quasi tres anys que ja no treballe on dius que treballava. De fet no treballava alli, si no al Museu de les Ciències, que és ben diferent. Encara que tot siga molt blanquet i bonic (per fora)...
    Una amiga de Moixent que treballava allí de becaria, va vindre a la Universitat de Magisteri a buscar a gent interesada en entrar de becari en el Museu, i allí vaig anar jo (si això és entrar entxufat, aleshores vaig entrar entxufat). Al mig any, vaig tindre que fer un postgrau (obligadament) per continuar treballant de magnífic becari mig any més (per 275 euros mensuals), si no me tiràven al carrer.
    He estat treballant alli quasi 5 anys, primer de becari en el sector d'educació (sóc mestre) i després contractat per treballar amb animals (soc tècnic en animals exòtics). Treballava junt a 3 biólegs llicenciats, duguent tot un departament (sense ningú per damunt de nosaltres) per 800 euros al més (cobravem menys que els de netetja) fins a que, fart de que ens explotaren, vam denunciar a tot el Museu, desde al meu jefe fins al director de la Ciutat de les Arts i les Ciències i varen guanyar el juit, com no... estava més clar que clar...

    Aquest és el tercer any que estic de mestre interí, estic opositant, i fent altres coses... però poc a poc es fa camí... no?

    Espere que amb aquesta informació, et tragues del cap lo del entxufis-me que has insinuat... Al menys, si m'han “entxufat”, ha sigut perque tinc coneixements suficients com per a treballar eficientment, no com en altres llocs, on sols demanem lleialtat...

    Respecte a lo del catalanisme... em fas una gràcia...

    He estat buscant a les meues entrades i comentaris al blog (algo fàcil, perque no escric com anònim, si no amb el meu nom, no com tú, cobard, que tires la pedra i t’amagues), i no he trobat res més que faja pensar (a alguna ment retorçuda com la teua) que jo puga ser un “catalanista” que el comentari que vaig fer sobre la placa del meu carrer, on en una banda fica “MEGE JUAN PESET” i a l’altra “METGE JOAN PESET”... si no, veges tu a vore per què em dius tu això...

    ResponElimina
  18. Tinc ben clar el que és ser catalanista, i també el que és ser blavero. Ambdúes posicions són extremes, radicals i busquen en el tema de la llengua, un motiu per a enfrontar a la societat...
    No vaig a donar-te una lliçò d’història, perque en se ben poca... la historia per als historiadors, però deixam que m’exprese, que opine, i que em defense.

    Ningú negarà que la situació en què es troba la nostra llengua i cultura és lamentable, impropi d’una societat culta i democràtica com és la nostra (per això la meua queixa al comentari, que sols buscava un poc de serietat). Una de les coses que més me molesta, és la capacitat de manipulació que té la influència mediàtica sobre nosaltres (com per exemple el Canal 9, televisió “pública”...).

    ResponElimina
  19. Una vegada vaig llegir a un valencià que deia així: “- El dia dels drets humans, tots s’enrecorden de les persones que viuen desamparades, el dia de la pobreça mundial tots recorden als xiquets que pateixen fam, el dia de Nadal tots es preocupen per regalar joguets i apadrinar als més desfavorits, i el Nou d’Octubre tots es preocupen per parlar Valencià...”.

    El grau d’autoestima de molts valencians respecte la pròpia identitat com a poble deixa molt que desitjar (no confondre amb els Blaveros). La dreta conservadora que governa a la nostra Terra s’ha proposat acabar amb tot resquici existent i deixar el valencià renegat per a les festes populars, les falles, les rondalles i com no, per al 9 d’Octubre... Per si açò no fora prou, anomenen a la nostra llengua valenciana “IDIOMA”, sols amb un proposit: alimentar encara més la flama de l’anticatalanisme i enfrontar la societat (veig que amb tu han fet un gran treball).

    Perqué, dir-li “idioma” a una llengua que pràcticament no parlen ningú d’ells (els polítics), dir-li idioma a una llengua que desprècien fins el punt de dir públicament que “no la utilizan por respeto a aquellos que no la entienden”, que NO reb el suport necessari per part de la Generalitat a través de professionals ni d'altres esdeveniments (artistes, escriptors, trobades, etc), dir-li idioma a una llengua que prácticament no existix en la dinàmica política, social, administrativa i legislativa del dia a dia (el que es diu Fer una llengua NO FUNCIONAL).....dir-li “idioma” en aquestes situacións és, com ja he dit, una gran estratègia política, res més.

    Els nostres sentiments d’identitat, han sigut per molt de temps, convenientment manipulats i ofegats per gent indesitjable i fanàtica (gent que ha arribat fins al punt de deixar de parlar-li a algú per les seues creences u opinions front a la llengua, tal i com has fet tú). Els odis i els enfrontaments naixen dels fanatismes i els extremismes, en aquest cas dels catalanistes i els blaveros, i no, no vullc formar part d’aquest col•lectiu, ni que altra gent em faja partícip d’ells, com tú has fet.

    Els partits polítics no fan a les persones. La persona és la que crea el partit i la ideologia. Unim-nos, doncs, en nom de la dignitat de la nostra Terra i recuperem les arrels d'identitat. La clau està en parlar la llengua dels nostres avantpassats amb orgull, perque a nosaltres ens correspon respectar-los i honrar-los tots els dies de la nostra vida. Franco a mort, i ja no cal emprar el castellà per a dirigir-nos a desconeguts (un altra banda es mostrar despreci cap al que no el parle o l’entenga, o imposar-lo, com farien els catalanistes...)

    ResponElimina
  20. Moltíssimes vegades hem perdut oportunitats de parlar en Valencià per el simple fet de dirigir-nos a algú en Castellà, i resulta que al final, tots dos parlàvem Valencià i mai ho hem sabut... Aixì hi ha milers d’ejemples... i cadascún d’ells és una pedra que ens tirem a la nostra teulada.

    Que català-valencià-balear siga tot una mateixa filologia. Com ja he dit, sóc valencià i parle valencià... però també vullc viure amb la meua llengua i poder mourem per la meua Terra sense problemes, i no vullc que ningú se la carregue, ni per dalt (catalanistes) ni per baix (blaveros). El parlar un mateixa llengua, no significa que siguem catalans. La llengua no fa la Nació, pregunteu-li-ho als europeus o als habitants de centreamèrica... En quants llocs de Centreamèrica parlen castellà? En quants llocs d’Europa parlen Francés ? Va! no em fages parlar-te com si anares a parbulets... Obri els ulls.

    Som valencians i espanyols, i a aquells que diuen que Espanya ens nega l’idioma i tot eixe rollo franquista, dir-los que culpen als seus pares si no li van ensenyar el valencià, o si li van transmetre una falsa identitat sobre la llengua, relegant-la sols a usos familiars o entre amics, i fent-li creure que fora de casa, es parlava castellà... Jo per la meua part, no formaré part d’eixe cercle viciós que generació a generació, va matant poc a poc la nostra llengua.

    Nacionalistes valencians, catalanistes... què més dona? Tots són igual de mala gent... Per als primers, si defens uns plantejaments diferents, eres un traidor i un fill de puta, i per als segons, si ho fas, eres un maleït patriota valencià... I qui, com jo estic fent ara, corre el risc d’exposar en públic el seu propi criteri contrari a la “corrent d’opinió majoritària” corre el risc de quedar proscrit, i més en un poblet com és Vallada. Per a mi, açò és una forma de fascisme, però bueno... qui no arrisca, res guanya, no?

    Els blaveros no són més que una invenció dels polítics del franquisme, temerosos de que en València puguera sorgir un moviment nacionalista similar al de Catalunya...
    València mai ha estat sometuda a Catalunya ni ho deu estar mai. El blaverisme utilitza aquest discurs una i altra vegada (se’ls ompli la boca utilitzant-lo) per a provocar la por i conseguir més i més adeptes (tu eres un d’aquestos adeptes, amic). Açò demostra el seu grau de perversió. És fàcil comprovar com els amics del blaverisme son tots uns fascistes, de ultradreta, exfranquistes, falangistes, nazis i altres tipus d’espècimens anacrònics... Molta falla i molta provesó...

    ResponElimina
  21. La història i els origens dels pobles, és algo que no es pot canviar. Altra cosa és que un poble, decideixca renegar de la seua història, dels seus orígens i de la llengua dels seus avantpassats, perque li recorden massa a la del seus odiat veí. Però aleshores, hi hauria que raonar les causes d’aquest odi, i vore si són reials o són producte d’un estat d’opinió creat artificialment per certs sectors interessats o per males vivències, com per exemple la de la persona que comenta al bloc que ha vixcut entre catalans i són unes males persones... Recordem que no hi ha que generalitzar ni deixar que els prejudicis ens afecten. Conec a Moixentins que són bones persones i tot!
    No som un mateix poble, si no dos pobles diferents units per una mateixa llengua i cultura pròpies i úniques. Ningú més en aquest món la parla i per això hi ha que conservar-la, perque són les nostres arrels, i si aquestes s’extingueixen, mor la Ciutat de València, i tots tornem al castellà....
    Som mediterranis. Ja desde els temps de l’Edad Mitjana, a tota la zona compresa per les Balears, desde el Mar Menor a Perpinyà i Pirineus, s’ens coneixia amb el nom de Catalans. Això no treu que ara siguem països diferents, o si no, d’on cregueu que han sorgit les senyeres de València, Catalunya, Balears... Si fins a Jaume I havia de portar-se un intèrpret a Saragossa perquè ni ell mateixa entenia el castellà!.
    El terme "català" (a part de voler dir: “ciutadà de catalunya”) també es refereix a tota persona que forme part de l'àmbit cultural que comprèn quasi tota la part de l'antic regne d’Aragó.
    Em semblaria genial que els lingüistes es juntaren i feren un diccionari que realment representara la globalitat i la pluralitat del sistema lingüístic valencià-català-balear en la justa mida, però com molt be diuen en un dels comentaris anteriors, LA LLENGUA ESTÀ VIVA, i hi ha que “tallar” per algún lloc si volem traure una normativa. Però clar... mai plou agust de tots...



    La llengua dels valencians és la del Rei En Jaume I i la de la gent que va vindre amb ell. El valencià no deriva del català, evidentment, si no que és la mateixa llengua que te dos noms diferents-identificatius de la regió on es parla (amb un seguit de paraules diferents i formes d’expresió molt semblants). El valencià és una llengua romanç, procedent del llatí; en la Edad Mitjana li deien “romanç”, com a totes les altres.

    Tots els filòlegs que estudien les llengües romàniques del Món, reconeixen la unitat de la llengua catalana i hi inclouen les llengües que es parlen al País Valencià (Comunidad Valenciana per als dèbils d'esperit) i a les Balears. Si com diu la Generalitat, el valencià és un Idioma diferent al català, per què no existeix la filologia valenciana?

    ResponElimina
  22. Una simple demostració podria ser la forma de dir “nosaltres”. Ací puguem sentir mosatros, moatros, nosatros... I ara els blaveros diran amb els ulls plens de ràbia: I per què tenim que acceptar dir-ho en català? (referint-se a “nosaltres”), però ignoraran que a Catalunya, aquesta paraula no és gastada per tothom, si no que també diuen “nosatres”, “nantros”, “natres”, i també ho diuen tal i com nosaltres ho diguem. Cal més demostracions? Per a mi, no suposa cap problema escriure “nosaltres”, encara que en la parla habitual, no hi faja ús. Però d’ahí, a armar un revol mediàtic-social per tal de voler estandaritzar unes paraules determinades, i tot, amb una fals telò anticatalanista que sols obeix a interesos económics i polítics... em sembla horrorós.

    Parlar una llengua no és tan sols una qüestió lingüística, és també una manera d'expressar la identitat, una forma de veure el Món i sentir-se agust; I defensar-la, no significa pertanyer a cap extremisme (català o valencià) o a cap partit polític (això va per tú, amic meu).

    Els totalitarismes de qualsevol extrem, que gasten un llenguatge violent, no deuen utilitzar com a excusa la defensa de cap llengua per dur a terme un comportament antisocial.

    Em molesta el insult cap a qualsevol d’aquestos dos pobles (català i valencià) aixì com l’atac a les seues respectives llengües i sobre tot eixa frase que de vegades vegem escrita per ahí: Sempre valencià, mai català... I sobre tot, m’ha molestat que se me incloga dins d’un colectiu d’extremistes catalans, sols per la tonteria de comentari que he fet (i que no deixa de ser veritat).

    El valencià està en perill, ja sols la meitad de la població el parla, el que vol dir que ha anat en retrocés durant aquestos últims anys i continúa la seua carrera cap a la destrucció. NO HI HA CAP VOLUNTAT POLÍTICA PER DIGNIFICAR LA NOSTRA LLENGUA. I ara, feu el que us done la gana, per-ho jo no vaig a renegar del meu llegat, dels meus avantpassats i de la meua història.

    Un amic català em va dir una volta que es sentía orgullós dels valencians, ja que després de tant de temps amb aquest govern que tenim, encara hi havia gent com nosaltres, apunt per defensar la nostra cultura i llengua valencianes...

    I ara, si algú més te algo que dir, que ho diga, però amb argument, i que no es tufe com ha fet el nostre amic, que per culpa d’una mala interpretació, ha decidit no entrar ja mai més a llegir el bloc... Pobre criatureta. I per supost, si te algo personal que dir, que NO parle desde l’anonimat...

    Soc valencià, no català, parle Valencià però reconec l’unitarisme de la llengua valenciana-catalana-balear, i soc espanyol, perquè el meu Estat es Espanya.

    ResponElimina
  23. Per favor, si tant teniu que parlar sobre aquest tema, ens agradaria que es plantejara com a una entrada apart i no ho fereu un forma de comentaris a una entrada que no tracta exactament aquesta temàtica.
    Moltes gràcies.

    Si no vos importa, donem per tancat el tema. Si voleu seguir parlant al respecte, aleshores, el següent comentari que es faja, es borrarà i es publicarà com a entrada principal.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.