dilluns, 28 de setembre del 2009

Notícia interessant al Levante-EMV

LEVANTE-EMV VALENCIA

Los conflictos entre los ayuntamientos y el Arzobispado por la propiedad de iglesias, solares o bienes culturales vienen de lejos. Muchos han sido los episodios de enfrentamientos que han acabado en los juzgados ante la falta de acuerdo.


VALLADA
En 1983 el Ayuntamiento de Vallada demandó al párroco, a la parroquia de San Bartolomé y al Arzobispado de Valencia por apropiarse indebidamente de hasta 26 fincas, parcelas y edificios libre de toda carga y gravamen. Es curioso el caso de la marquesa viuda de Colomer, Teresa de Albornoz y León fallecida en Valencia el 29 de enero de 1907, que dejó en testamento sus bienes a una fundación cuyos, beneficios habrían de ser destinados al mantenimiento de un colegio de pa?rvulos, bienes que nunca pudo disfrutar esa fundación.


ALZIRA
Desde 1988, el Ayuntamiento de Alzira y la Iglesia mantuvieron un duro pleito por la propiedad de la ermita del Lluch. El Arzobispado decidió inscribir la iglesia aportando un certificado suscrito por el canciller de la diócesis que avalaba que la ermita pertenecía al Arzobispado desde "tiempo inmemorial. De nada sirvió el intento de negociación del ayuntamiento. Al final la disputa acabó en el juzgado y los jueces le dieron la razón al consistorio.


ALBERIC
Sonado fue también el litigio entre el Ayuntamiento de Alberic y la curia por la propiedad de la ermita de Santa Bárbara. Al final llegaron a un acuerdo salomónico: el consistorio conservó la titularidad del edificio y Iglesia arrancó la garantía por escrito de que se destinaría al uso religioso. Y así ha sido hasta ahora. Pero en ese periodo hasta llegar al consenso se abrió una herida en la población de la Ribera Baixa, con enfrentamientos agrios, búsqueda de todo tipo documentos históricos y todo cruce de las más inverosímiles acusaciones. La Iglesia llegó a acusar al ayuntamiento de poner el pueblo en contra del Arzobispo. Pero al final la sangre no llegó al río y ambas partes pudieron llegar a un entendimiento sin tener que llegar a un juicio.


L'ALCORA
El Ayuntamiento de l'Alcora llevó a los tribunales la propiedad de la ermita de Sant Cristófol.


SUECA
En el año 2000, la a inscripción del templo de Nuestra Señora de Sales por parte del párroco de Sueca provocó un enfrentamiento con el ayuntamiento, ya que el templo formaba parte del patrimonio municipal en virtud de una donación realizada por un particular.


OLIVA
Oliva y Arzobispado mantuvieron un agrio litigio por la propiedad de unos terrenos en los que debía erigirse un centro ecuménico. El pleno del ayuntamiento decidió revertir la cesión del solar ante la paralización de las obras. Los jueces al final dieron la razón al consistorio de la Safor.


MASSAMAGRELL
El párroco de Massamagrell, Pedro Enrique Rivera, protagonizó un curioso episodio al mantener más de dos semanas una huelga de hambre para exigir al ayuntamiento la recalificación de los terrenos que ocupaba la iglesia de la Virgen del Rosario.

dissabte, 26 de setembre del 2009

ACTO HOMENAJE A JAVIER RUIZ GIMÉNEZ, CAROL GONZÁLEZ ALEIXANDRE Y LAURA MERCADER TORTOSA

El “Proyecto Tierra” y la Asociación de Enfermos de E.L.A. ADELA C.V., con la colaboración de nuestra Parroquia y el Excmo. Ayuntamiento de Vallada, han organizado para el próximo día 3 de octubre, en la ermita, un emotivo homenaje a tres entrañables personas:

Javier Ruiz Giménez

“Por su espíritu positivo y emprendedor, por dar forma a un sueño hecho realidad, compartirlo con todas las familias, con E.L.A. y enseñarnos a aportar lo mejor de cada uno”.

(Enfermo de E.L.A.).

Carol González Aleixandre

Querida y estimada por todos y que falleció en la flor de su vida en un malogrado accidente. Fue Reina de nuestras fiestas el año 2005.

“…Tú desde el cielo estás cuidándonos porque eres nuestra reina, y fuiste también reina de tu pueblo…”

Laura Mercader Tortosa

Muy vinculada a Vallada, con toda su familia; estimada por todos cuantos la conocieron. Su recuerdo perdura entre nosotros.

“…Desde tu silencio y desde este lugar donde casi se puede tocar el cielo y las estrellas sólo con alzar los brazos, queremos dar testimonio de fe, esperanza y vida, por siempre y para siempre”.

SÁBADO 3 OCTUBRE. PROGRAMA DE ACTOS

16,30 h. Subida a la sierra de la Balarma donde se procederá a descubrir las piedras conmemorativas.

17,30 h. Santa Misa.

18 h. Homenajes.

Vallada, 24 de septiembre de 2009

EL AYUNTAMIENTO

CURS PER A TREBALLADORS EN ACTIU

Si eres trabajador en activo puedes realizar los siguientes cursos gratuitos que el Ayuntamiento de Vallada ha organizado. Sólo tienes que rellenar una solicitud de participación que te facilitaremos en el Ayuntamiento en horario de 8 a 14:30 h y en la web www.vallada.es, y traernos la fotocopia del DNI, de la cartilla de la Seguridad Social y la última nómina o recibo de autónomos. CURSOS:

- WINDOWS VISTA – Duración: 40 h

Lunes y Miércoles de 19 a 22 h

- CREACIÓN DE PÁGINAS WEB – Duración: 34 h

Martes y Jueves de 19 a 22 h

El plazo para apuntarse finaliza el lunes 5 de octubre

Para más información llamar al teléfono 962 257 009 y preguntar por María (AEDL).

Vallada, septiembre de 2009

EL AYUNTAMIENTO

CONCURS DE PINTURA RÀPIDA, VALLADA, 4 D'OCTUBRE DE 2009

BASES:

1- Pueden participar todas las personas amantes de este arte.

2- El estilo y la técnica serán libres, y su temática VALLADA, calles, monumentos, gentes, paisajes…, tratado tanto de forma figurativa como abstracta.

3- Las inscripciones se realizarán en el Ayuntamiento de Vallada del 14 de septiembre al 2 de octubre de 2009. El horario de inscripción será de 9 a 14 horas, siendo responsable María (Agente de Empleo y Desarrollo Local). Se podrán realizar llamando al teléfono 962 257 009 o vía fax al número 962 257 624. Si lo desean también pueden inscribirse por correo electrónico en vallada_adl@gva.es. Tanto en el correo electrónico como por fax se hará constar el nombre completo, DNI, teléfono y dirección del participante.

4- Cada participante deberá ir provisto de todo el material necesario para desarrollar su obra, incluido el caballete donde expondrá el cuadro.

5- El soporte lo traerá cada participante, siendo su medida como mínimo de 65 x 54 cm.

6- Los participantes deberán presentarse en el Ayuntamiento de Vallada de 8:30 h a 9:30 h donde se les sellará el soporte. En el mismo lugar desde las 16 h hasta las 17 h se volverán a entregar las obras terminadas sin firmar, no pudiendo realizarse en ellas ninguna intervención.

C O N C U R S O

Los artistas, una vez formalizada la entrega de la obra, expondrán la misma sobre su propio caballete (sin caballete no se podrán exponer las obras) y colocarán en un lugar visible el número de identificación que les será entregado.

El jurado estará compuesto por diversas personalidades relacionadas con el mundo de las Bellas Artes y su decisión será inapelable.

A partir de las 17:30 h el jurado dará a conocer el fallo de las obras premiadas, quedándose éstas en poder de la entidad que otorgue el premio, así como los derechos de reproducción. El resto de las obras no premiadas serán retiradas al finalizar la entrega de premios, o bien podrán permanecer expuestas durante un fin de semana en la Casa de la Cultura de Vallada para que puedan ser adquiridas por un comprador.

No se responderá de las pérdidas o daños ocasionados que puedan sufrir las obras.

La participación en este certamen implica la aceptación de las presentes bases.

Premios:

700 €

600 € ofrecido por BANCAIXA

500 € ofrecido por LA CAIXA

Accésit de 400 € al mejor pintor local

NOTA: La organización ha abierto mesas para comer en el Bar la Ermita. Menú 14 € llamando al 649 03 34 85.

Fecha tope para reservar: el día de antes del concurso. Más información en www.vallada.es

Ma uelo Masià i Jo

Fa dies que pense que les coses mes xicotetes i pròximes son les que ens marquen en la vida, inclús les que no em viscut mai, les que no em compartit amb ningú. Els uelos son l’essència del nostre caràcter, de la nostra forma de vore la vida.

Jo no vaig tindre l’oportunitat de conèixer a ma uelo, però sent que he viscut tota la vida amb la seua presencia, constant i viva...i per aixó este poema en homenatge.

MA UELO MASIÀ I JO

Per pintar cada façana de calç blanca i arrodonir els capvespres a la teua fresca, per exaltar amb tu el contorn de la gavatxa i cremar remulla als vorals dels marges,

Per llaurar els teus matins amb la força de la rella,

per cridar-te quan estic sol i que tu em crides,

per contrarestar la distancia generacional que ens separa,

per creure’t mes prop de mi,

per fer-te un homenatge sense que em mires als ulls,

per creure’t present en cada test del meu hort urbà, en cada solc

de tarongers del pla, en el reflex de l’aigua que riu i corre per la sèquia….per tindre’t al meu costat constantment ….

Per veure les pel·lícules en 8 mil·límetres on ixes amb l’aca i ser el meu actor favorit, per menjar meló d’alger amb pa i remullar els bunyols en sucre a consciencia, per fer riure a tots, per estimar-te la terra com una part mes de tu, per ser únic…únic i irrepetible…per ser ma uelo.

Vicent G. Vallada 2009.

diumenge, 20 de setembre del 2009

Vanesa i Milio es casen!

El proper 26 de septembre, Vanesa i Milio celebraran la seua boda.

Desde el bloc de Valladacity els dessitgem lo millor.

Molts felicitats!!

dimecres, 16 de setembre del 2009

Pregó de cloenda de les festes de moros is cristians.



PREGÓ DE FÍ DE FESTES.
Degut a la plutja no es va poder fer el pregó de cloenda de les festes, per la qual cosa ací el teniu.



Poble de Vallada, acabem de viure uns dies intensos de festa amb harmonia i germanor.
Però el temps va passant amb el seu ritme constant i inexorable, la festa ha arribat al seu fi.
Any rere any anem vegent aparèixer cares noves en les nostres comparses, tanmateix com van deixant-nos els nostres éssers més estimats.
El temps també va deixant l’empremta del seu pas en els nostres cossos.
Però hi ha algunes coses que el pas del temps no podrà canviar; l’entussiasme de mantindre viva una tradició, l’alegria de viure la nostra festa i el sentiment de germanor.
VILA DE VALLADA, LLARGA VIDA A LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS.

Pergamí explicatiu de la desfilada de moros i crsitians.



Açí teniu el pergamí explicatiu de la desfilada. Ni més ni menys que una recreació històrica.



27 de novembre de 1095, any del senyor


E
l papa Urbà II, fà una crida en llengua d´Oil al concili de Clermont amb la finalitat d´ajuntar tots els regnes cristians d´Europa, per a mamprendre una croada cap a Terra Santa, amb la finalitat d´alliberar les terres del infidels que les ocupen, els quals ostiguen als germans cristians de l´Imperi Bizantí.


“Deus le volt.-Déu ho vol-. Fou el crit de guerra que incitava als nobles, cavallers burguesos i camperols a viatjar a terres llunyanes i lluitar en nom de Crist, baix la promesa del perdó de tots els pecats comesos i els que es poderen cometre durant la croada.



1118 any del senyor.



U
n grup de nou homes, els quals havien demanat al rei Balduí II hostatge al temple de Salomó, funden l´Orde dels Templaris amb la finalitat de protegir els camins i als peregrins de Terra Santa. Homes valents, els quals dedicaven la major part dels temps a entrenar-se en l´art de la guerra i la resta del temps el dedicaven majoritariament a l´oració. No debades es guanyaren el sobrenom de “lleons en la guerra i corders al claustre”.
Els templaris lluitaven contra els mussulmans, tanmateix com de vegades ajudaren a algun grup islàmic.


Durant molts anys l´orde cresqué per tot Europa, era molt poderosa i rica, tot i que els seus membre no podien tindre res en propietat, tan sols les armes l´uniforme i dos cavalls.


13 d´octubre de 1307 any del senyor.


E
ls templaris s´havien convertit en els banquers de la cristiandat, deixaven diners als nobles i reis. Açò feu que l´Orde s´enriquira, tenint més poder i diners que molts nobles europeus.Un dels deutors era Felip IV de França, el qual estava endeutat fins les celles. Pensà que la millor forma de liquidar el deute era elimininant els acreedors. Presionà al papa Clement V perquè declarara als templaris com heretges. Prompte començaren les perssecusions i els empresonaments . Sotmesos a tortura confessaren el que l´esglesia volia. Els pobres cavallers foren exterminats poc a poc: alguns d´ells aconseguiren fugir a Portugal o Escòcia. L´últim Mestre fou Jacques de Molay, fou condemnat a la foguera però abans de morir va llançar la maledicció templaria, en la que deia: “En el termini d´un any tu, Felip IV rei de França envetjos i deutor de l´Orde del Temple. I tu, Clement V serf del dimoni vestit de ministre de Déu, tots dos compareixereu davant del tribunal del tot poderós”. Així fou, en el termini d´un any moriren els botxins que començaren la perssecució dels templaris.


Les propietats confiscades es repartiren entre l´esglèsia, els nobles i altres Ordes Militars.
Cinc anys després de la supressió del Temple, les propietats confiscades a la corona d´Aragó foren donades a la recent nascuda Orde Militar de Cavalleria de Santa Maria de Montesa.


12 de setembre 2009 any del senyor


H
ui set segles després de la supressió del L’orde , encara hi ha qui espera que els cavallers Templaris resorgisquen per a lluitar en defensa dels dèbils, dels oprimits i que imparteixquen justicia al món.


Pregó d'inici de les festes de moros icristians.


Ací vos adjunte el pregó d'inici de les festes de moros i Cristians, el qual enguany ha sigut el primer any que s'ha fet.

També esmentar que la gent hauria de tindre una mica de respecte i guardar silenci a la plaça quan es va fer el pregó.




PREGO DE L’INICI DE LES FESTES
Benvolguts conveïns de Vallada, és per a mí un orgull i una satisfacció estar hui ací davant de vosaltres representant a la capitania cristiana.
Ens hem reunit per donar l’inici de les festes de moros i cristians, amb les quals rememorem el passat medieval en el que s’enfrontaven les dos grans religions que dominaven la península.
Eren temps sotragats per constants guerres i incursions en els territoris enemics. Per sort hui en dia ninguna guerra eclipsa el nostre benestar.
En la edat mitja els capitans amb els seus discursos encoratjaven les seues tropes abans de la batalla. En estos moments jo no vos vull exaltar per a cap lluita sinó més bé animar-vos a gaudir la festa.
Comparses mores i cristianes. Vila de Vallada.
Gaudiu al màxim estos dies de festa i tradició.

QUE COMENCEN LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS.

dimarts, 1 de setembre del 2009

PROGRAMACIÓ D´ACTES MOROS I CRISTIANS´09

Dijous, dia 10

19´30 h Arreplegà de Capitania i demés comparses.

21 h Passacarrer pels carrers de la població (recorregut habitual).

22 h Paella gegant a la plaça Major.

24 h Gaudirem tots amb l´Orquestra SELVA.

Divendres, dia 11

8´30 h Diana amb tabalet i dolçaina.

12 h Arreplegà de comparses i ambaixada a la plaça Major. Entrega del premi al cartell anunciador de les festes i entrega del premi al cartell infantil guanyador obsequiat per Francisco Colomer (Carinyo).

24 h Desfile Alardos (des del Carboner fins la Plaça Major)

1´30 h Orquestra en la Plaça Major organitzada per la capitania: Orquestra JAM.

Dissabte, dia 12

7 h Diana florejada a càrrec de la Unió Musical Valladina.

12 h Arreplegà de comparses i ambaixada a la plaça Major.

19´30 h Baixada de bandes de música.

20 h Entrada de moros i cristians. A l´acabar-se festa en les comparses.

Diumenge, dia 13. Dia dels Xiquets

18 h A la plaça de la Pau, concert de música festera a càrrec de la Unió Musical Valladina.

20 h Entrada de xiquets seguida de carrosses.

21 h Castell de focs artificials.

DONACIO DE SANG, Proxim dimecres 2 de Septembre

Donacio de Sang.

Pròxim dimecres 2 de Septembre, en la casa de la cultura.

Sigueu solidaris.