Cercar en aquest blog

dijous, 17 de desembre de 2009

Sols per a romàntics i nostàlgics.

El passat dissabte 5 de desembre a les 19:30 es presentà l'audiovisual La Vallada invisible a càrrec del col.lectiu Serra Grossa. Fou una llàstima no assabentar-me i no poder assistir-hi, encara que gràcies a un dels seus membres he pogut adquirir un dvd. Anit el vaig visionar i no puc evitar fer-vos un comentari.
El documental comença amb l'imatge d'un homed'uns seixant anys, el qual ha eixit a donar una passejada per la muntanya. En una parada que fa começa a contemplar el poble de Vallada. Prompte la nostàlgia s'apodera dels seus sentiments i la memòria vola al passat evocant imatges de les cases, tant de la gent normal com les senyorials, eines i utensilis que avui ja no es fan servir cobertes per la pols del pas del temps i les boires de l'oblit. Activitats que ja no es duen ha terme, ja que l'evol.lució ha fet desapareixer tasques com ara la trilla del blat. Arquitectures que ja estan desfasades i al mateix temps en perill d'extinssió.
Després de fer un repàs a la memòria, l'home baixa de la muntanya corprés per l'emoció, amb preguntes com: Qué serà d'eixos utensilis? Desapareixeran en abocadors quan les noves generacions es casen de tindre-les per les andanes de les cases? Perdrem les nostres senyes d'intitat? Un arbre si perd les seues arrels mor.
Per la meua banda el que més m'emociona és el fet que hi ha més gent que admirant estos utensilis, cases, eines etc. Conscient o inconscientment tracta de trobar una espurna de l'èsperit dels seus avantpassats en eixos elements. És com si una part d'ells encara estiguera viva en elles i el fet de presservar-les ens manté units en una especie de contacte místic amb ells.
Un documental que tocarà la fibra sensible dels romàntics, encara que no a tots ens agrada el mateix, hi haurà gent que pot ser no li diga res. Haureu de ser vosaltres els qui tingau l'última paraula.

L'amic dels llibres.

dimecres, 16 de desembre de 2009

Missatge al col·lectiu de Serra Grossa

L'equip de Valladacity fa un cridament als membres del col·lectiu de Serra Grossa per a que fagen ús del bloc de Vallada.

Hem vist fulls informatius apegats per distints llocs del poble sobre actuacions culturals que es van a dur a terme al poble i ens agradaria que també s'informara mitjançant el bloc sobre aquestes actuacions, ja que diàriament el visiten al voltant de 40 persones i en el que duguem desde febrer, l'han visitat quasi 10.000, per el que creguem que és un mitjà útil per a informar a la gent i sobre tot a la gent jove, el futur del poble.

Si aquest col·lectiu coneix de l'existència d'aquest bloc, però prefereix no fer ús, també roguem que ens ho comunique i ens explique el per què d'aquesta raò. Hem aconseguit lo que semblava imposible, la col·laboració de l'Ajuntament en moltes de les entrades del bloc. Malgrat que molta gent critica la política del poble continuament utilitzant també el bloc, ells no deixen d'enviar-nos entrades, i això diu molt al seu favor... Però això no vol dir que sigam partidistes, que quede clar.

Ací pot participar qui siga, sempre que es faja desde el respecte, per això no entenem que un col·lectiu progressista, crític i ecològic com el de Serra Grossa, preferixca no fer ús del bloc i es quede amb les fotocòpies amb paper NO reciclat, per supost.

Atentament: L'Equip de Valladacity.


Noves pàgines web del poble
Recentment, navegant per la red, hem descobert tres pàgines web que desconeixiem fins ara.
Es tracta de la web del Club d'Atletisme Cama Llarga, la web del Vallada Club de Futbol i la web del IES de Vallada.

Felicitem a la gent que les a dut a terme per millorar la comunicació i la lliure expresió de vallains i vallaines, mitjançant les noves tecnologies.

A l'apartat de webs de Vallada, podreu accedir a elles.

Aprofitem també per rogar a la gent que faja actuacions d'aquest tipus, que ho comunique al bloc, per informar al poble i també a nosaltres, els administradors, ja que sembla que cadascú va a la seua, i deuriem tractar de tindre més comunicació entre tots... Recordem que aquest bloc no és partidista i defensa la total llibertat d'expressió.

L'escalada en Vallada

El Centre Excursionista de Vallada ens informa de que aquest mes l'escalada esportiva a tota la zona de La Costera està d'enhorabona per la publicació d'un reportatge de la zona d'escalada de Vallada, Moixent i Montesa a la revista Desnivel. Es tracata de la revista del món de la muntanya més important a l'àmbit nacional i de segur atraurà molta gent a escalar a aquestes zones. El reportatge és molt interessant, us recomane que us feu amb un exemplar.

Més informació ací.

La residència de Vallada ofereix places de dia al Centre de Majors

El Centro de Día de Vallada es un espacio de atención diurna destinado a los Mayores.

Nace con la intención de atender no sólo a los mayores, sino también para ayudar a las familias que quieran atender a sus mayores en el ámbito familiar haciéndolo compatible con sus obligaciones laborales y sociales.

El Centro de Día de Vallada ofrece los siguientes SERVICIOS:

- Servicio personalizado de desayuno, comida y merienda
- Servicio médico/sanitario
- Atención terapéutica/ocupacional
- Rehabilitación
- Actividades de mantenimiento y fomento de la salud
- Actividades de animación sociocultural
- Atención social
- Atención integral cualificada
- Servicios opcionales de peluquería y podología

Se puede acceder al Centro de Día de Vallada de dos formas:

- Plaza Pública: la solicitud se realizará a través de la Trabajadora Social del Ayuntamiento. Ella informará de la documentación y requisitos para la tramitación.
- Plaza Privada: directamente se solicita en el Centro.

Las personas interesadas pueden pasar a informarse y visitar las instalaciones del centro de lunes a viernes de 11 a 14 h y de 16 a 18 h.

Más información: Trabajadora Social y Centro de Día (96 229 60 31)

Vallada, diciembre de 2009
EL AYUNTAMIENTO (Concejalía de Bienestar Social)