dilluns, 18 de gener del 2010

ASUSTAVIEJAS


Ací vos envie este xicotet escrit referit als fets ocurrits al llar dels jubilats els darrers dies. Espere que hi haja cap impediment per a que siga publicat al vostre blog. Salut

ASUSTAVIEJAS

Amb el malnom de “asustaviejas” s’anomena al sud d’Espanya als especuladors immobiliaris, que compren cases antigues per rehabilitar-les i procuren desfer-se’n dels ocupants de les vivendes utilitzant males arts. Els diuen els “asustaviejas” perquè la majoria de les víctimes, es a dir els ocupants dels immobles antics, solen ser persones majors amb pocs recursos.

Esta pràctica, ja menyspreable en si mateixa, resulta fins i tot delictiva quan es realitza fent un descarat abús de poder. Els autors d’estos fets queden, si mes no, desautoritzats davant de la societat que te valors, universalment reconeguts, de respecte als majors. Especialment si estes actuacions, de baixa condició moral, venen de gent que es diu cristiana practicant. Hi hauria que recordar-los la “Carta als Ancians” del Papa Joan Pau II que diu: “una societat que es prea de justa i humana, necessita instancies i espais de respecte, reverencia i reconeixement per als ancians, a més de procurar el seu permanent esplai i recreació, per a cada persona que ha acumulat i decantat el tresor de la saviesa”.

Del que ha passat estos dies podem treure altres lliçons. Apart del retrat dels ofensors cal ressenyar el paper del ofesos. Persones majors, pot ser debilitades físicament per el pas dels anys, però amb tota la força que dona la raó i la dignitat, han resistit i fet front a l’abús d’autoritat i han sabut mantindre un lloc que pertany a totes les persones majors del poble. Pot ser els joves poden prendre exemple.

Més articles relacionats ací

5 comentaris:

  1. Totalment d´acord amb el que s´ha esmentat abans...la societat de hui, tant carent de temps oblida i descuida el benestar de la gent major...i estos abusos mereixen ser perseguits.
    El que no sabia és que al poble açò podia ocorrer...espere que només siga un avís, no una realitat a Vallada.

    ResponElimina
  2. Crec que a Xàtiva ja es va arribar a aquesta situació de poc respete als majors, sobretot als de la residècia front a la discoteca Apache, que cada disabte per la nit es fa tot un infern per a ells...

    ResponElimina
  3. Molt bo!!!!!

    Que la gent de Vallada es done conter quina gent els està governat.

    fins l'altra

    ResponElimina
  4. Perdoneu pero soc un "Vallaí" que molt al meu pesar i per cuestions de feina ha tingut que "emigrar" fora del poble i ara no ´m'antere de xafardejos com aquest...Que a passat al llar dels jubilats?.
    No vullc jutjar a ningú abans de saber ben be el que passa pero per els comentaris plasmats no me dona massa bona espina lasunt...

    ResponElimina
  5. NO crec que siga una raó nommés de qui goverba...al cap i a la fi, no conec partit polític que al llarg de l´història haja demostrar estar volcat per al bé i l´interés del poble al 100%.
    Si hui es pensa en política, inclou corrupció, i no parle de colors polítics...això ja no existeix pràcticament. Hui hi han extrems i centres...i cap d´ells aporta solucions per a esta societat decadent en la que estem sumergint-se.
    La falta de cosideració respecte a la gent major és un punt.
    La poca cura amb la natura.
    Falta d´educació, falta d´ètica i moral.
    Tanta falta de tant, que no es pot culpar a qui governa mai, ha arrivat un punt, que el ciutadà està dormit i no sap quan ni com parar...és la època de la resignació?

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.