dilluns, 8 de març del 2010

Llibertat d'opinió

Hi ha en la nostra terra una classe d’individus emprenedors, gosats, que tenen clar el que volen i que, sense a penes formació, són capaços de triomfar en el món dels negocis, eixe món en què no es tenen escrúpols i la finalitat és únicament aconseguir el màxim benefici en el mínim termini possible.

Algun d’ells va donar el bot a la política no com a diputats, això requereix formació i dedicació i ofereix poques possibilitats triomfar en oros, sinó com a alcaldes d’un poble o ciutat i, com a molt, la Diputació. Potser el exemplar d'aquest tipus més conegut va ser Jesús Gil, alcalde de Marbella, per tots conegut. Com ell va demostrar alcaldies i diputacions ofereixen plena llibertat d’acció. Amb una majoria l’alcalde pot fer i desfer al seu capritx, inclús amb els informes en contra dels tècnics (secretari, interventor, etc.). Si després hi ha problemes ja pagarà l'ajuntament.

Un d’aquests personatges és el nostre president de la Diputació de València i alcalde de Xàtiva. Un home que no deixa de sorprendre per les seues declaracions acompanyades d'actuacions estel·lars. Va cridar burros als seus votants; els va qualificar de “gilipollas” als professors que utilitzen el valencià normatiu i va afegir que “a aqueixos anem a rematar-los”; diu que saluda Rubalcaba quan parla per telèfon per si ho té punxat, i l’última (crec que és l’última a 7 de març) és dir que la retirada de les fotos relacionades amb el cas Gürtel és exercir la llibertat d’opinió de la Diputació. Ell opina que les exposicions no són política i les fotos, dels fotoperiodistes valencians sobre l’any 2009, són polítiques. Així que “democràticament” les retira i en pau.

Ja veiem que la manera d’entendre la democràcia d’aquestes persones  és molt particular. En el seu món només val una forma de veure les coses: la seua. La societat diversa, la convivència de gent amb diferents formes de pensar i entendre la vida no la poden entendre si no és imposant el seu criteri. Estan en política, fan política, però diuen que està polititzat tot allò que volen desacreditar davant dels ulls dels ciutadans. Es la manera autoritària i dictatorial de fer política. I el personatge del que parlem ho va rubricar ben bé cridant “Arriba España” quan l'oposició plantejà, per tercera vegada, retirar els honors i distincions de la ciutat de Xàtiva a Franco.

Es diu que l’home està sempre disposat a negar tot allò que no comprén. També es diu que el millor castic per a un ignorant és deixar-lo parlar. Però permetre que persones amb aquestos valors i aquesta formació humana gestione milions d’euros dels nostres imposts i dirigisca la política de la nostra província és, en un sistema democràtic com el nostre, una temeritat i una indignitat.

Firma: IRON MAIDEN

2 comentaris:

  1. Aquellos lodos trajeron estos barros
    o al reves
    vamos
    aquello de Isabel y "Fernando"

    ResponElimina
  2. Aquest "senyor" a estat triat pels seus conciutadans un munt de vegades, tot i les seues formes i paraules dictatorials i caciquistes. Quina responsabilitat pot asumir aquell que veu com la impunitat legal i el recoltzament popular acompanyen les seues bestiesses

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.