dimarts, 18 de maig del 2010

LLegendes.

Sé que l'Associació cultural Amics de la Costera està treballant en la creació d'un llibre sobre llegendes de la nostra comarca. Algú sap alguna llegenda de Vallada?

Gràcies de bestreta.

4 comentaris:

  1. Home hi han, el què passa és que algunes no es poden contar...

    Dins dels mites i essers fantàstics, hi han molts compartits amb altres pobles: Bocòis, Paparrossolles, Butonis, el tio Sangueta, Enriqueta Martínes, La bruixa Tocona,..
    Però de locals locals, jo nomenaria les aparicions de "La Belema", pregunteu, pregunteu...


    I de llegenda rural amb finalitat didacticientífica, no heu sentit dir mai, que si tireu una taronja (és precís que siga taronja, però no patiu per la varietat) en la sima de la Balarma, apareixerà dies després per la boca del lleó de la font homònima d'aiXàtiva, ho comentaven per explicar que compartim l'aqüífer, el de la Serra Grossa, amb els sucarrats, i explicar que el que plou a la serra eix per les fonts a cotes inferiors.

    ResponElimina
  2. Sr. anònim, com a mínim el que podries fer es penjar alguna llegenda al blog i no deixar-nos amb la mel a la boca, com pots vore l'equip de Vallada n'em penjat una de Montesa. Animeu-vos i feu el mateix.

    L'equip de Valladacity.

    ResponElimina
  3. Ai, mare! sí que és cert, sí, la Belema! A mi em desfeia els cavallons del bancal quan passava arrossegant-se per les ombries. Els que més li agradaven eren els acabats d'acavallonar, l'endemà quan anaves a regar te'ls trobaves tots desfets. I si et tocava regar a la nit, estaves fotut, perquè difícilment sabies per on se n'eixia l'aigua.
    Ámb el tema de les simes també hi ha qui diu que la Cova Pates comunica amb la capella de la comunió de l'església de Moixent, tot és comprovar-ho.

    ResponElimina
  4. Txè, toca, un que coneix la Belema!!!

    No voldria donar més informació sobre ella, perquè, es tracta de transmissions orals, què m'agradaria que no es trencaren, i el que pretenia era que preguntàreu als majors que són els que poden saber coses d'aquestes.


    Preguntar és ofendre???

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.