diumenge, 2 de maig del 2010

Trenta anys de concòrdia llançats al fem

Fa quasi trenta anys, es va fundar l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Vallada. Al llarg de tots estos anys l'Associació ha sigut un lloc on tots els majors del poble han pogut gaudir de la companyia de la resta. Al través de l'Associació han viatjat per tota Espanya, des de Cantàbria fins Andalusia, des de Galícia fins a Catalunya, o a Balears, passant per les dues Castelles. Se'n recordeu dels viatges amb Pelossa de cap? Persones que el més lluny que havien arribat era la consulta del metge en Xàtiva, van poder veure les meravelles del nostre país. Han fet dinars, han fet ball, han discrepat o han estat d'acord, però sempre han estat junts. De dretes, d'esquerres, rics o pobres, tots han anat junts a tots els llocs.

En un poble com el nostre ens coneguem tots. Sabem cadascú de quin peu coixeja, com pensa, fins i tot què vota, però l'Associació s'ha mantingut al marge d'estes menudeses i ha preservat el que era realment important: l'harmonia i la concòrdia entre gent que ha viscut mols anys saludant-se pel carrer, fent-se visites, comentant el que passa al poble, preocupant-se pels alifacs de veïns i coneguts, fent vida en comú, compartint vida.

Si es molesteu en preguntar als majors de qualsevol poble vos diran que els ajuntaments es fan càrrec de moltes despeses de les associacions de jubilats i pensionistes. Els paguen dinars, viatges, equipament per als locals, etc. No ha sigut aquest el cas de Vallada. L'Ajuntament d'ací no s'ha recordat per a res de l'Associació fins a l'any passat que, no sabem per què, va intentar desallotjar als majors del seu local de la Plaça Major per a desterrar-los a les afores (Veieu les entrades “Asustaviejas” d'aquest blog)

Encara no sabem el per què del fort interès de l'actual equip de govern de l'Ajuntament en fer-se amb el local de l'Associació. Ja ho sabrem, el temps s'encarregarà de destapar-ho. Però el que sí sabem es que estan dispostos a tot. Fins i tot a tirar al fem quasi trenta anys de concòrdia veïnal. Els afiliats no havien mostrat ningun tipus de disconformitat fins que l'equip de govern va començar a buscar gent per a formar una llista alternativa a les passades eleccions en la directiva. Sempre ha sigut un problema trobar a algú que vullga treballar per l'Associació, perquè sols es feina sense cobrar ni un duro. Però l'equip de govern es va treure de la mànega una candidatura alternativa que va perdre per golejà.

Com no han pogut invalidar la directiva eixida de les últimes eleccions, han optat per fer un altra associació. Diuen que a la nova associació no caldrà pagar quota. La pagarà l'Ajuntament amb els diners de tots? Diuen que hi haurà dinar també sense pagar. Pagarà l'Ajuntament un dinar a uns majors del poble i a altres no? No deu estranyar-nos. Ja subvenciona a unes associacions amb molt poca activitat i deixa sense cap subvenció altres amb un treball considerable per la recuperació de costums, contes, teatre, documentals, etc. Però s'atreviran a fer-ho amb els nostres majors?

Pressionen a la gent per a fer el que no volen, fins i tot induint a cometre il·legalitats. Si la vegada anterior varen incórrer en una il·legalitat al llevar el comptador de l'aigua per a que no s'obrira el bar, ara ho han tornat a fer en dir-li al contratiste del bar que no li pague la mensualitat a l'Associació amb la qual té un contracte.

Espere que se'n adonen que estan introduint un element de discòrdia que pot portar greus conseqüències per a la convivència al poble. Espere que se'n adonen que hi ha coses que una vegada s'han trencat es molt difícil reconstruir-les. Espere que els pague la pena fer el que estan fent, perquè estic segur que el poble no permetrà que isca gratis llançar al fem trenta anys de concòrdia.

IRON MAIDEN

3 comentaris:

  1. Si no recorde malament, una de les promeses del Partit Popular vallaí en les últimes eleccions, era crear en l'edifici de l'antic ajuntament, un museu permanent a l'escultor Nàsio Bayarri, autor de l'escultura de la rotonda del pont de l'assagador ample junt al pont del Salt.

    ResponElimina
  2. Que cosa mas fea y que triste te quedas cuando pasan cosas asi.

    ResponElimina
  3. ... si el que contes és cert del tot, és una cosa molt greu... Cuidar als majors i preocupar-se per ells, malgrat com siguen o el que pensen, diu moltíssim d'una comunitat... què està passant al poble?

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.