dimarts, 29 de juny del 2010

651.650 firmes per una televisió sense fronteres.

Els i les treballadores del nostre poble hem patit els darrers 300 una repressió política, social, militar, psicològica, territorial, nominal, històrica... Des de la famosa i mitificada guerra de Successió dels Regnes d’Espanya, fins a la creació d’això que hui en diuen “España”, pels liberals del s. XIX, amb la colonització lingüística, la imposició d’una “Historia de España”, que encara hui s’estudia a les escoles i instituts; la destrucció de les estructures territorials (amb el naixement de les províncies espanyoles); la marginació lingüística; la negació de la nostra existència com a poble.
En els 40 anys de dictadura, i els 30 anys de democràcia l’estratègia ha estat la mateixa: el nacionalisme espanyol (bé en la seua vessant més reaccionària o directament feixista, o bé en la seua vessant “progressista” i fins i tot “socialdemòcrata”) ha atacat la nostra unitat com a poble; i això passa per atacar la nostra llengua, la nostra memòria, les nostres estructures...

Dic els i les treballadores perquè les classes dominants de cada temps, els aristòcrates i els embrions de burgesos agraris i industrials; els cacics i polítics professionals de tota mena, mai han tingut problemes d’aliar-se amb qui ha calgut, sempre contra els interessos dels i les treballadores del nostre país.

Hui, però, no escric per a rememorar totes les derrotes...

Definitivament, ens fa molta més falta recordar totes les victòries i les resistències que no pas les derrotes. I doncs, hui escric per celebrar les 651.650 firmes que el president d’Acció Cultural del País Valencià va entregar hui fa una setmana al “Parlamento Español”. La xifra supera en més de 150.000 firmes el mínim de 500.000 signatures requerides per a que poder tramitar el projecte de llei que impulsa la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió sense fronteres”.
El govern valencià, titella de l’espanyolisme més ranci (i l’oposició, titella de l’espanyolisme “menys ranci”) no ha tingut cap problema a censurar, en ple s. XXI, la pluralitat televisiva. La cosa no ha segut, però, fruit de l’atzar o la casualitat; tot té el seu per què. TV3 tenia el perill de poder recordar la nostra unitat com a poble, el poder de recordar que la gent de Vallada i la gent de Tarragona o la gent d’Eivissa tenim moltes més coses en comú, que no pas amb la gent de Madrid, París o Brussel•les, tenint en compte que tots som treballadors i treballadores del mateix món.

Evidentment, TV3 no és la televisió ideal, ni tan sols s’apropa; evidentment, tampoc ho és Canal 9 ni IB3....
Però, si més no, la ILP ha de servir per a que els habitants d’aquesta terra ens adonem que cap de les televisions que emeten en la nostra llengua s’adequa a les nostres necessitats. I la ILP ha de servir perquè ens adonem que no hem de resignar-nos a esperar a la “burgesia” ni als “polítics professionals” per a (re)construir les nostres estructures com a poble. Ha de servir per a adonar-nos que és a la base on rau la nostra força; ha de servir per a adonar-nos que tenim tot el poder a les nostres mans; ha de servir per a adonar-nos que tenim tot el futur a les nostres mans; ha de servir per a adonar-nos que voler és poder.
Un article de: EN FORCAT

5 comentaris:

  1. Xe,Xe,Xe... cuanta demagògia!

    repressió
    imposició
    destrucció
    marginació
    negació
    reaccionària
    feixista
    atacat
    classes dominants
    embrions de burgesos agraris i industrials
    cacics i polítics professionals
    l’espanyolisme més ranci
    no hem de resignar-nos
    (re)construir les nostres estructures com a poble

    ¡Menys mal que no escrius per a rememorar derrotes!

    Cab mes derrotisme tan sols per a dir que vullguem una tele mes plural i menys dominà
    per interessos partidististes de uns i altres... de tots?.
    Pe ro si al final la pagem nosaltres... tots, i mos costo un ull de la cara... o no?

    Shedorf

    ResponElimina
  2. Company anònim:
    després del comentari em faig una pregunta: desconeixes els conceptes o desconeixes la història?
    Repressió --> ocupació, crema de ciutats, afusellaments, exili (1707,1939)...et sona?

    Imposició --> prohibició de parlar el català. Única llengua: "la española".

    Destrucció --> imposició d'unes províncies arbitràries, destrucció de les institucions històriques

    Marginació --> quantes pel·lícules veus al cine en valencià? quants periòdics lliges en la llengua?

    Negació --> de la nostra existència com a poble...et sona "la unitat indivisible de la nación española"?

    ...continue amic?

    Sembla que tingues por dels conceptes, o de la història...
    Company, mira-t'ho i revisa-t'ho tot plegat!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Hola company, o tal vagada, millor com dius, amic.
    Per que et fas eixa pregunta?:
    desconeixes conceptes? o desconeixes la història?
    La veritat que si, desconeix conceptes com eixos que dius "ens fa molta falta més recordar totes les victòries i les resistències que no pas les derrotes" i que per això es fonamental la ILP, o siga que s'emeten en el Pais Valenciá les 4 cadenes catalanes(TV3- Canal 33- 3/24 i 300, les cadenes basques i galleges), tal com s'arreplega en el seu ideari. (?)

    Molt be... es vegen totes, preciós i molt bonico. Ara be, torne a repetir que en els diners públics i de l'impostos de tots, ni eixes, ni ninguna TV que siga deficitària, vist des del punt de vista econòmic.
    Des de la perspectiva cultural, una cadena pública que arreplegue tot l'espectre cultural, i tota quanta temàtica siga necessària per a informar des de tots l'angles i perspectives, i que cadaescù elegisca aquella que mes li agrade estaria be..

    Per que discrepe?. Per que per visualitzar un problema, com puga ser la pluralitat en la TV, que efectivament eu es, és-te siga sinònim de repressió, impossiciò, destrucció,marginaçiò negació etc., POS SI, discrepe del contingut del teu escrit, per que fins la data, tots els partits polítics i dic tots com resulta evident, han utilitzat el mitgos de comunicaciò publics per a us partidiste i es tal la seua importància de manipulació en els seus continguts que fins s'han acompanyat de la subjetivitad de com dius de l'història per a l' captació.
    Es si de cas falsa esta afirmaçiò?.
    No, company , no he tingut por en dir lo que pense ni en uns ni en altres ni els meus temps de jove ni molt menys ara cuant els anys s'arrepleguen en les arrugues del front.
    Company, mirateu be, i voras com ni tot es blanc ni tampoc es tot tan negre, ni han moltes mes opccións que les contemplaes en un sol ideari, vorer altres possibilitats enrequix la ment i es desemvolupa la millora del grup.

    Un abraç
    Shedorf

    ResponElimina
  4. Hi ha moltes maneres de viure. Hi ha moltes maneres de pensar. No tot és blanc ni tot és negre però això no vol dir que el gris siga l'ideal. Només vol dir que hi ha una gama immensa de tonalitats, inclòs el negre intens i el blanc més lluminós. Si com dius: “no he tingut por en dir lo que pense ni en uns ni en altres ni els meus temps de jove ni molt menys ara” pot ser siga perquè el gris predomina en tu. No és que em parega mal, però crec que també és respectable la resta de tonalitats.

    Hi han moltes opcions per a triar però un ideari és una selecció d'eixes opcions de forma coherent. No crec que hi haja cap ideari capaç d'arreplegar la infinitat de desitjos, esperances, maneres de entendre la justícia, etc. però també crec que un ideari, com tu dius amic Shedorf, és necessari per a navegar per la vida.

    Hi ha moltes formes de pensar però, són totes respectables? Al meu entendre no. I en el nostre país hem tingut la desgràcia de patir la “imposició” d'eixes formes de pensar no respectables. Hem patit la “destrucció” de la nostra cultura, de les nostres institucions i la destrucció física de les nostres persones a mans dels intransigents. Seguim patint la “marginació” de la nostra llengua i cultura i ens “neguen” el dret universal a existir com a poble. Així podria continuar amb tots els calificatius de Forcat però seria molt pesat.

    La televisió és el més poderós dels mitjans de comunicació i persuasió. La TV3 és una tele més amb contingut classista. Defenent sempre els interessos dels poderosos. Però ben bé és en la meua llengua (encara que amb un altre accent) i en el segle de les comunicacions no te sentit la seua prohibició, i menys quan els repetidors són privats i no ens costen un duro.
    Iron Maiden

    ResponElimina
  5. Mires a les vores i et preguntes en quin dels extrems; has de decidir-te,
    participes en aquest merder.

    Són paraules d'un conegut grup que faig meues per denunciar l'extremisme que els dos companys fan servir en aquests comentaris en Forcat quedant-se estancat en el passat i no mirant més enllà del seu nas i en Shedorf amb la negativa a la lliure transmisió d'idees que realment no tindrien un cost en diners publics perque els repetidors els ha estat costejant i mantenint una associació d'àmbit privat com es Acció cultural del Pais Valencià.

    Per favor Forcat centrat en el tema que ens ocupa que es la lliure emissió de continguts i idees i no faces ús de tristes demagògies catalanistes per defendre una cosa tan noble.

    Shedorf fes el favor de no ser tan tancat de ment i adonate'n que la lliure transmissió de pensaments es un dret i que no et costaria "duros" de la butxaca.

    Una Abraçada i felicitats per la pàgina.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.