dimarts, 8 de juny del 2010

Et sembla just?

Hola!

Us passe el link d'aquest vídeo.
En el context de vaga de demà estaria bé que el penjareu si ho creieu convenient. És molt breu.
Espere que us aprofite.

Gràcies!


17 comentaris:

  1. Massa banderes q no ens representen als valencians.....

    ResponElimina
  2. Les banderes son draps que s'utilitzen per a dividir-nos. Hi han motius per a eixir al carrer amb totes les banderes juntes

    ResponElimina
  3. estic amb tu...
    no m'agrada la gent que utilitza qualsevol excusa per traure la bandera... i com dius tu, el trapets de colors

    aixina i tot, preferixc aquestes bandera a la que ondeja al balcó de l'Ajuntament de València, ja que al menys aquesta defenen al país valencià, la seua llengua, gent i costums, i agrupa a un grup de gent amb la em senc identificat

    ResponElimina
  4. No estic d'acord amb tu Kike, la que hi ha al balco de l'Ajuntament defent la nostra llengua tant com estes, es ha dir, gens ni miqueta, estes banderes defenen el Països Catalans i els seus interesos separatistes i sols ens engloben a nosaltres quant es interesa pero sembre baix la seua bandera o drapet i baix el seu arbitri, si volen anar arrere en el temps per dir-se Països Catalans per qué no es diuen Regne D'Aragó?, que si no recorde mal es el mapeta que pinten quant fant el corre llengua, pero clar entonces ja no estarien ells en primer lloc sino baix altre i no els agrada gens.

    ResponElimina
  5. Hola A.N.O.N.I.M.
    El que menys m'ha agradat del video, com ja he dit, és el tema de les banderetes...
    No se tu (per què no se qui eres ANONIM), però jo tinc molts amics i he anat a molts llocs on la gent, que defén el Valencià, la nostra Terra (País Valencià), la nostra música, flora, fauna, tradicions, injustícies etc... empunya aquesta bandera, aixina que revisa les teues opinions, perquè més que opinions, són prejudicis que algú o tu mateix t'ha clavat al cap.
    He anat a molts concerts de música en valencià, i no he vist a TEUA banbera per cap lloc, i a les manifestacions en contra de l'enderroc del Cabanyal, en contra de la Corrupció, en Contra de la Manipulació de Canal 9 i tampoc l'he vista per cap lloc... per posar algún exemple...
    Deixat de la història antiga i fixat en l'actual senyor ANONIM.

    ResponElimina
  6. Jo también pienso como tu...
    Hay quien utiliza las banderas en cualquier ocasion, sobre todo los sindicatos...
    Pero en el caso de la cuatribarrada, y aunque nos cueste admitirlo, como tu dices, por nuestros prejuicios "anticatalanistas", la cuatribarrada defiende la lengua valenciana (pero tambien la catalana, eh?)... y no hay nada de malo en ello, a menos que seas de esos que ven un catalan y le tiran piedras...
    Quien lo niegue, se engaña a si mismo.... las cosas han cambiado, y es triste ver como la gente de fuera defiende más las injusticias que pasan aquí, que la gente de Valencia... por ejemplo con el caso de la tv3...
    Me gustaria saber què hubiera pasado en Catalunya si les hubieran quitado la senyal del Canal 9...
    Nada... RES de RES... sin embargo aquí se han creado colectivos, se han realizado decenas de manifestaciones, pintadas por doquier, etc...

    ResponElimina
  7. ... jajaja
    sí que tens raó
    ací veuen la quatribarrada i ja es pensen que vols anexionar València a Catalunya, o coses semblants...
    sobre tot eixos que fan pintades per ahí dient: MAI MOS FAREU CATALANS!
    ... aisss...

    Per cert... sí, les banderes sobren al vídeo aquest... no tenen res a veure...

    ResponElimina
  8. Les banderes són trossos de tela de colors, evidentment.

    Tot sistema de dominació utilitza els seus símbols de dominació. Ens resulten familiars la bandera española que ens posen fins a la sopa; o l'himno español i regional valenciano que ens posen en cada acte de festes...

    Tot moviment emancipador utilitza simbologia; és el que podem anomenar "l'imaginari col·lectiu" d'un poble.
    L'estrela roja: justícia social.
    Les quatre barres: l'arrelament a la terra; les quatre barres històriques del regne i del país.

    Senyor Kike i senyor Anònim, no se si amb aquesta síntesi (molt molt breu!!!) sobre els sistemes de símbols us he quedat més clar el perquè de la bandera estelada.

    Perquè és una bandera de lluita, ha d'estar als carrers.

    ResponElimina
  9. Hola Kike al igual que tu poses el nom respecta que jo no el vullga possar, crec que en ningún moment t'he faltat al respecte he expresat la meua opinio i es tan bona com la teva, no em fa falta anar a concerts ni manifestacións, he visgut amb els catalans 3 anys i se del que parle i de l'estima que ens tenen (si vas al seu costat tot es bonico pero com no parles catala eres un bitxo raro a reciclar), no soc jo la que mira enrrere son ells als unificar les provincies com es va en gana o els interesa mitllor.I en molesta moltissim que em diguen catalana del sud com ells ens anomenen, igual que es molesta als d'Aragó o als de les illes balears, jo i ells tenim la nostra opinio i la nostra identitat que no es la catalana.

    Ningú m'ha ficat res al cap, soc prou majoreta per opinar per mi mateixa i vorer el que no m'agrada i dir-ho.

    Si pense diferent a tu aço no vol dir que el que jo dic perjudique i en canvi el que tu dius no.

    En cap moment he dit quina es la meua bandera, sols he dit que no em veig ni em vore reflexada amb la cuatribarrà.

    I com a dit altra persona, la senyal de Canal 9 es va tallar a Catalunya i no es veia, mentre aci veiem els seus canals, tan que parlen de la llibertat d'expresió i tan que la defeneu per que no vareu alçar la veu entonces? per que era Canal 9?, la catalana també esta manipulada per si no t'avies adonat, pero clar els valencias som tontos, i si els catalans decideixen per nosaltres privar-nos de la llibertat de triar el canal que ens done la gana pos no pasa res com sempre diguent "Me sinfot" en canvi quant els toquen els nasos a ells si van a buscar al que tan ferventmen el seguiu.
    Per informar-te soc SENYORA i em diuen Vero.

    ResponElimina
  10. Soc Vero la mateixa de antes i ja que els meus comentaris son perjudicials, vos copie lo que diu internet de la nostra bandera i de per que no es ni serà mai la mateixa que la dels catalans.

    Pedro el Ceremonioso, en reconocimiento a la resistencia opuesta por Valencia a Pedro el Cruel de Castilla durante la Guerra de los dos Pedros (1356-1365), le concede a la Ciudad de Valencia el derecho a utilizar sobre sus armas la corona real.

    Se hace referencia a este privilegio en un documento recogido en la siguiente cita:

    «E es cert quel senyal per los molts alts Reys darago atorgat e confermat a la dita Ciutat era e es lur propri senyal Reyal de bastons o barres grogues e vermelles. [...] [L]o molt alt senyor Rey ara Regnant per son propri motiu e sa mera liberalitat tenint se aixi com fon sa merce per molt servit de la dita Ciutat senyaladament en la guerra de Castella prop passada specialment en los dos Setges e pus principalment en lo segon e derrer daquells tenguts sobre aquella per el Rey de Castella enadi la dita corona al dit senyal»

    Manual de Consells de 1377 (Archivo Histórico Municipal de Valencia, años 1375-1383, n. 17, sig. A)
    La existencia de una franja azul junto al asta habría quedado reflejada en el memorial de gastos escrito por el Mestre Racional para la confección de la señera en los años 1503, 1545 y 1596, en el que se menciona el uso de «tella d'or ample pera la corona de la dita bandera ab tafatà de grana i blau» (1545) o bien «tafatà de mantós blau pera la asta i corona de dita bandera i setí carmesí i mig palm de setí vert pera la pedrería de la corona» (1596), aunque esta tela azul también podría haber sido usada para la capa del yelmo que se refleja en el escudo de Pedro el Ceremonioso, igualmente azul, y que se colocaba en el extremo del asta.

    Que conste que no es una opinio meua, per si de cas.

    ResponElimina
  11. Hola Vero, encantat, de conèixer-te;
    Em sembla be el que dius, però jo sols parle de l'ús que se li fa ací a València a la quatribarrada, i que per això li tinc més estima que a la nostra.

    NO, no defenc res del que tu dius (anexionar províncies, dir que parlem català... etc).
    Sols dic el que he dit al primer comentari, i el que t'he dit ara: La quatribarrada defensa la llengua valenciana, la música, els barris i la gent oblidada i reprimida, l'horta valenciana, etc...
    Ah! quan parle de quatribarrada, és obviament, la ESTELADA... ja se quina és la bandera de València i quina la de Catalunya... Crec que d'ahí ha vingut el teu mal entés, però clar, si hagueres anat concerts per apoyar a cantans valencians, a manifestacions per defensar la llengua i l'educació, etc... tal volta ho sabries, però clar... l'únic que pots dir és que has vixcut tres anys en tres catalans... i ens claves a tots dins del mateix sac catalanista.

    Be, fins un altra. Espere no haber-te molestat, si és així, ho lamente.
    Salut!

    ResponElimina
  12. Sempre tinguem moviment pel blog quan es parla d'identitat...uiuiui!
    Tinguem una bonica biblioteca a vallada on hi han llibres que parlen de tots aquestos temes i aprofundeixen mes en el tema si vos interessa saber...als llibres!
    jo em considere valencià i ciutadà del mon per damunt de tot. Crec que el Valencia i el català es la mateixa llengua, però es parla de diferent manera en cada territori. A mi m’agrada dir-li valencià, a altres alguerès, altres salat...i això no em comporta cap enfrontament amb ningú.
    Porte 3 anys fent un treball de recerca de paraules i costums diàries compartides entre Valencians, catalans,mallorquins, algueresos...Un exemple:la paraula androna(claveguera) que nomes es diu a vallada, l’utilitzen en un poble de Catalunya (Vilassar de mar) per dir-li a els carrers estrets enreixats per on desaigua plou.
    Som Valencians, clar que si!però lluitem per ser-ho:defenguem allò que es nostre sense mirar ni a Madrid ni a Barcelona...primer nosaltres, desprès ja vorem!

    ResponElimina
  13. A que sí!? La gent munta en còlera...

    Parlant de paraules, has estudiat la paraula "MOSSEGUELLO"? Recorde que Joan, un mestre de Montesa que varem tindre a la escola, ens va dir que va investigar, i que era també una paraula que sols gastavem per ací... Ell barallava la possibilitat de que vinguera de Mus (ratolí en llatí) i que Seguello, fora algo com Cec (ciego)...

    Què coses...

    A mi la que m'agrada molt, és la que diuen a La Font, per referir-se a la monyica: Govanella

    Una abraçada Vicent

    ResponElimina
  14. Ei!que gracia!lo de joan,el mestre,ho sabia!ell tambe m'ho va dir a mi!
    El meu estudi es informal, ho faig per pur plaer i en el temps lliure, quan ix alguna parauleta d'estes l'apunte i investigue!la veritat es que es divertit i molt molt curios!

    una abraçada tambe per tu kike!
    per cert tinc pendent escriure al meu blog una entrada sobre els cucs de seda...hehehe!

    ResponElimina
  15. Hola Kike, soc Vero altra volta i crec que m'he expresat mal no han sigut 3 anys amb 3 catalans, si no 3 anys amb molts catalas i catalanes i algúns d'ells amb idees independendentistes molf besties, aixi que puc asegurar-te que se del que parle.

    I la quatribarrà estrelada que digueu esta molt be com a ideal si s'utilitzara per defendre els drets del poble, en canvi si preguntes a molta gent catalana tinc per segur que no sabrà aquest significat como no el sabia jo, mes be molts d'ells pensen que els la bandera dels indendendistes catalans i rés mes i ho se de primera má.
    Amb aço no vull llevar-te rao ni capgirarte, com vaig dir ja sols expresar el que pense ja que esta pàgina m'ho permiteix, tant com anonim com possant el meu nom.
    Em va doldrer el que em vas contestar ja que t'he llegit en varies ocasions i aceptaves les oponions de altres mitlor que la meua.
    Tan volta no ens vam entendre o explicar.
    Be espere llegir-te en altres temes i s'hi els alguns estic en desacort amb tu et posaré el meu nom i aixi sabrás que soc jo la que et contesta.
    Salutacions per a tots.

    ResponElimina
  16. No passa res Vero... supose que com en tot, està la cara de la moneda... allò radical per damunt, i allò radical per davall, i al mig, el color gris... el que passa en aquest aspecte, és que hi ha gent que no es decante ni per el blanc, ni per el negre, ni per el gris... a mí tampoc m'agraden els extremismes...
    Clar que em sentiràs en altres temes!
    Aquest és el meu bloc per si vols donar-li una ullada.
    http://www.hein-rich.blogspot.com
    Salutacions
    Amics?

    ResponElimina
  17. Per descontat (Vero) a vorer si recorde de donar-me d'alta pero no tindre que posar de cada vegada el meu nom, jejejejejeejeje.

    Vaig a visitar el teu blog, ja et conte

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.