dimecres, 23 de juny del 2010

Proposta de Concurs fotogràfic.

Hola a tots i a totes;
Fa temps que esperem tindre una idea-concurs per a fer ús d'eixe premi que no varem poder otorgar a ningú (perquè no es va presentar ningú...) al concurs de literatura curta que varem organitzar. Per a qui no ho recorde, es tracta de una càmera compacta de 10 megapíxels, amb funda i targeta de 2 GB que pugueu vore si feu click ací.
Doncs be, acabem de rebre un correu, donant-nos una idea. Tot ha vingut relacionat amb les entrades que últimament està fent el nostre amic "SENTO XUFERO" amb fotografies-detall de llocs del poble, i també arrel d'uns comentaris anònims en quant a la pèrdua de la memòria històrica del poble, en quant a noms de topònims i altres llocs singulars del poble i del terme en general.
No sabem si algú s'ha adonat què, a l'apartat de FOTOGRAFIES, quan fem click a l'album de fotos del poble, hi apareix un mapa. Allí és on coloquem les fotografies geoetiquetades què la gent ens envia, amb el nom i el lloc que ens diuen.
Doncs be, com que ens enviem poques, hem pensat d'organitzar un concurset, que ara que ve l'estiu i la gent te més temps lliure, segur que s'anima a participar:

Fotografies del poble o el terme, 5 per autor, amb els seus respectius textos explicatius sobre lloc i el nom per el qual es coneix, si cal, amb resenyes històriques o qualsevol anècdota curiosa.

Com que la idea ha vingut per Kike, i ell és fotògraf, hem pensat que podria fer de jurat en quant a la imatge, però necessitem a algú que faja també de jurat en quant a coneixements del terme i la història que amaga enrere... algún voluntari? Què tal eixa persona que escriu com anònima, però que sap tant sobre el nostre terme?. Manifestat! Et necesitem!.
(Recordem que el jurat no podrà participar al concurs)

Be, una vegada estiga tot parlat, plantejarem les bases concretes i donarà peu al començament del concurs amb el nom de: "Entre l'Ombria i la Solana".

Alguna opinió, millora, proposta més?

4 comentaris:

  1. Jo si açò va avant, em compromet a més, a fer un video amb les fotografies enviades i els textos!

    ResponElimina
  2. La idea em sembla molt interesant, recuperar el nom de les coses ens fa més conscients de lo nostre. Gran idea

    ResponElimina
  3. La idea em sembla magnífica, però, ara per ara, tinc més fronts oberts dels que puc atendre, s'acosta l'estiu i espere les vacances per fondre'm per eixes serres, i de tecla ni una ni mitja ni cap.
    Ara, si és després de l'estiu, no diria que no...
    D'altra banda també hi ha gent que coneix molt millor que no jo el terme, el que passa, és que no passegen pel bloc, o, tampoc es manifesten.

    Ahí va una altra expresió molt nostra:

    "Que el manifeste i li s'agraïrà"

    ResponElimina
  4. Em sembla una idea genial!! tot i que no sé fer bones fotos, però ja us enviaré les 5 típiques que sempre faig quan vaig per primavera... quan la montanya està preciosa... Sé que no seran fotos de qualitat, però m´és igual, només vull compartir-les amb vosaltres!! B7s Si no encerte el nom exacte, perdoneu-me... aquí els experts són els meus pares: ma mare per naixer allà i mon pare per rondar pel mont cada dia amb la gossa, jejejejeje...

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.