divendres, 30 de juliol del 2010

PARLAMENT – PRESENTACIÓ II TROBADA DE COL•LECTIUS SOCIALS DE LA COSTERA



Bona nit amigues i amics!

Benvinguts a aquesta calorosa nit eminentment xativina; benvinguts a aquest concert de clausura d’aquesta II Trobada.

La Trobada de col•lectius de La Costera naix de les inquietuds de les Assemblees de Joves de La Costera d’intercanviar per a conèixer, i de conèixer per a millorar i canviar. Pensem que sols és possible avançar si ho fem sobre una base sòlida, sobre un teixit associatiu fort, cohesionat i unit.

Sovint solem queixar-nos que no existeix res a la comarca; evidentment estem a una fase d’acumulació de forces, però cal que des de ja siguem conscients que som més dels que nosaltres mateixa pensem.

-La raó de ser d’aquesta Trobada és, doncs, que els col•lectius que hi fem vida a la comarca ens coneixem i encara més, que tinguem vincles de comunicació permanents i que això ens permeta que intercanviem recursos, activitats, accions, projectes, il•lusions per a enfortir-nos.

Perquè pensem que els moviments socials de la comarca han d’anar més enllà del pur folklore, de la jardineria dòcil, de la reflexió passiva. Perquè pensem que els moviments socials tenim la clau d’avançar cap a la democràcia popular, cap a la democràcia econòmica i política; tenim la clau de la crítica social, econòmica i ecològica, de la reflexió sense cap tipus d’hipoteques electorals, sense cap tipus de por; sense cap renúncia. Tenim la clau del pensament crític i per tant de l’acció transformadora.

-Perquè ens trobem en una comarca en crisi global: en una crisi de model productiu i en una crisi ecològica profunda. Els col•lectius de la comarca, els col•lectius de tot tipus, culturals, medi ambientals, juvenils, socials, ecologistes...tots, hem de trencar les barreres que ens autoimposem i les censures, vergonyes i pors que arrastrem...perquè som nosaltres qui, lluny de ser empreses de “marketing” electoral, hem de ser els protagonistes de la transformació econòmica, social, ecològica i cultural de la comarca. Eixe, companyes i companys, pensem que ha de ser el nostrepaper!

-Hui cal una menció específica als companys que porten anys lluitant contra la Pedrera de Montesa; ells han de ser un exemple a seguir, perquè ells han mostrat que la lluita permanent, exercida per tots els mitjans (tan per la via institucional però també per la via de la mobilització i l’agitació social), porta els seus fruits. I per tant, cal que tinguem clar que junts podrem parar 100 macroabocadors, els AVE’s, altes tensions; podrem tombar el mal govern i podrem construir el sistema que reponga a les nostres necessitats.

Perquè els moviments socials i especialment nosaltres, les Assemblees de Joves de la comarca, tenim a les nostres mans el poder de la transformació. Perquè tenim l’experiència, la creativitat, la il•lusió i la força per a fer-ho.

Per una Costera viva i combativa!
Visca la terra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.