divendres, 20 d’agost del 2010

PROPOSTA CULTURAL.

    
     Des d’aquest mitjà de comunicació que és Valladacity llance una proposta cultural per vore si alguna associació cultural del poble vullguera dur-la endavant.

     La idea ja la vaig suggerir a una associació cultural quan feren una conferència referent al tema de l’expulsió dels moriscos. Estaria bé una o dues vegades al més organitzar xerrades culturals en les que es tractaren temes de la nostra història –eixos que no s’han estudiat als llibres de text de l’escola i els instituts-. També de personatges il•lustres: pintors, metges (L’Espanyoleto, Lluís Alcanyís)... I com no dels que vivien al marge de la llei (El Gatet d’Otos, El Frare, Camot...)

     Altres temes podrien ser els remeis casolans amb plantes del terme i la comarca, d’aliments que abans es feien servir com: el margalló, el raïm de pastor o verdures silvestres que ara es consumixen com delicatessens als restaurants de menjar vegetarià.

     La temàtica pot ser molt amplia i donar per a molt. Inclús si es disposara de capital podrien fer-se xicotetes publicacions referides als temes més destacats.

     El sistema de treball podria ser ajuntar-se per sopar de baix braç per un preu mòdic entre 3 i 5 euros, després la conferència i taula de preguntes. En algunes ocasions els oradors no cobraran i ho faran de franc i de bon grat, altres hi haurà que pagar-los, d’ahí la necessitat de recabar fons.

     Totes estes coses costen molt de dur endavant i sempre pareix que a la gent li costa de participar i assistir, encara que pense que no es perdria res per provar i inclús podria ser un èxit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.