dijous, 12 d’agost del 2010

Taula per al debat.

Sempre hi ha queixes amb la qüestió idiomàtica de la llengua, dels signes d'identitat valencians... Els de Lo Rat Penat i el seu sector creuen estar amb la possesió de la veritat absoluta i ser unes víctimes de la societat. Els defensors de l'Acadèmia Valenciana de la LLengua i les seues idees també.

El poble -en general- patix un desconeixement de la història, la qual es pot manipular callant  algunes coses o maquillant-ne altres perquè es vegen d'altra perspectiva.

La qüestió és que enguany al poble es presentarà ara en festes el llibre "La fragua de la identidad valenciana". Escrit en castellà, pot ser perquè resulte més fàcil de llegir... O de vendre. El cas és que estaria molt bé un enfrontament verbal entre dos o tres lletrats defensors de Lo Rat Penat i el mateix nombre de defensor de l'altre costat. Hauria de ser  a un local on cabera molta gent per poder-nos informar i culturitzar amb els seus arguments.

Una vegada finalitzat el debat cadascú trauria les seues conclussions de qui té raó i qui i perquè està burlant-se de tots nosaltres.
No es farà, i la taula quedarà buida com mostra la  imatge, però seria   divertit i interesant com una activitat més per a estes festes.

Bones festes a tots/es.

4 comentaris:

  1. Aquest debat que comentes estaria molt bé, encara que crec que les teories que defensa Lo Rat Penat estan més que refutades per experts, llicenciats, estudis universitaris...
    Simplement es neguen a acceptar la unitat de la llengua i pretenen fer-nos creure que el valencià i el català són llengües totalment diferents. És com si un andalús defensara que no parla la mateixa llengua que un madrileny, quan és evident que els dos parlen castellà i només es tracta de dos variants dialectals d'una mateixa llengua.

    Per últim, només m'agradaria aclarir, si això dels defensors de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ho has dit pel meu escrit, que no sóc defensor d'aquesta, ja que crec que és un invent del blaverisme, que al no reconèixer la unitat de la llengua, no acceptaven com a propi l'Institut d'Estudis Catalans i van crear l'AVL en un intent més de negar allò innegable. I tot açò, sense cap ànim d'entrar a parlar en termes de nacionalisme que ja ha sigut prou tractat els últims dies, però ningú amb un poc de sentit comú pot dir que no tenim una història, una llengua i una cultura comunes.

    Una abraçada Amic dels LLibres i recolze la teua proposta!

    Signat: V

    ResponElimina
  2. Perdó, per no donar lloc a confusió rectificaré el comentari anterior, perquè crec que no m'he expressat bé. Quan dic què és un invent del blaverisme, pretenia dir què és un invent per contentar el blaverisme (per fer pal·lesa la separació de l'IEC i l'AVL) en certa mesura, i fer parèixer a l'altre sector (al que reconeix la unitat de la llengua) que si que els importa la qüestió lingüistica. Amb tot, ni aconsegueix contentar els uns ni els altres. Al blaverisme no el contenta per reconèixer la unitat de la llengua; i a l'altre sector, bàsicament perquè no consideren necessària la seua existència, i per les actuacions i decisions un tant contradictòries que prenen de vegades.

    Signat: V

    ResponElimina
  3. Un consell, "V".
    Per què no et registres a google, amb el psudònim de "V", i aixina no tindràs opinar com a anònim i signar continuament els teus escrits?

    (és la meua opinió)

    Salutacions.

    ResponElimina
  4. Hola V. Em referia als defensors de l'AVL com als defensors de la quatribarrada i la normativa del valencià que és la que està en vigor.

    Salut!

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.