dijous, 7 d’octubre del 2010

9 d’octubre. Per la Terra i el treball: seguem cadenes!

Penge el comunicat de l'Escarot - AJLC en relació a la diada nacional:


9 d’octubre. Per la Terra i el Treball: seguem cadenes!
El 9 d’octubre és una data assenyalada per a aquells que ens sentim valencians, ja que commemorem l’entrada de les tropes catalanes a la ciutat de València i la implantació dels Furs de València l’any 1238, que ens donaria una identitat cultural, comuna amb la resta dels Països Catalans, fins a l’actualitat. No obstant això, en aquesta data tant assenyalada que teòricament hauríem de celebrar com a poble viu i respectat tant en l’aspecte cultural com en el social, vivim un altre 9 d’octubre lamentant la precària situació nacional i social del nostre poble.
Som un poble i com diria el mestre Fuster: un sol poble. Un poble situat a l’est de la Península Ibèrica, delimitat al nord per l’eix dels Pirineus - fins l’estany de Salses i la serra de les Corberes –; a l’oest per les valls que baixen fins a l’Ebre i les muntanyes que voregen l’altiplà castellà; al sud, el riu Segura; a l’est, cap al mar, les illes properes. Som Països Catalans. El 9 d’octubre ens recorda el nostre origen com a poble, ens recorda aquestos lligams; les institucions espanyoles intenten negar-los.
Tot i ser un poble posseïdor d’una llengua i una cultura mil·lenàries, l’Estat espanyol –amb els seus partits d’Estat (Pp-PsoE) i els seus mitjans de comunicació “oficials”- nega eixa particularitat com a poble i nega la nostra unitat. Som un poble perseguit culturalment per les institucions espanyoles. Aquestes institucions s’encarreguen de discriminar i perseguir la llengua, fomentant el conflicte lingüístic, la substitució lingüística i el sentiment d’auto-odi. No és casual que no tinguem mitjans de comunicació en valencià, que retallen les línies de valencià a les escoles, que els polítics abracen el castellà, que a les ràdios no puguem escoltar la música en català, que acollim immigrants en castellà... Quin poble normal faria un ús tan covard de la cultura pròpia?
Cal fer menció també a la delicada situació social que patim com a poble, provocat per un sistema econòmic precari,injust i explotador; recolzat per l’Estat espanyol i per les classes dominants burgeses. Podem dir que Capitalisme i Espanya funcionen com una única força opressora sobre els i les treballadores del nostre poble.
Davant d’aquest precària situació nacional i social, des de l’Escarot, l’Assemblea de Joves de La Costera, creiem que és necessària la implicació juvenil en tots aquells problemes que ens trobem com a poble oprimit i com a classe explotada. Creiem que la implicació dels i les joves és necessària per aconseguir objectius nacionals i socials, perquè som el present i el futur del nostre poble.
Joves, perquè som el futur, hem de començar a revertir aquesta situació. Com?
- Utilitzant la llengua a tot arreu. Parlar-la, ensenyar-la, difondre-la; a classe, al treball, al carrer, a casa, a les festes... Acollim immigrants en la nostra llengua; ensenyem-los la riquesa dels Països Catalans, per a que tots participem del projecte històric del nostre poble.
- A La Costera, organitzant-nos amb l’Escarot- l’Assemblea de Joves de La Costera i altres col·lectius i plataformes juvenils potenciant tota la capacitat de crítica, d’acció, de creació, de formulació i materialització d’alternatives dels joves, perquè el futur és a les nostres mans!
- Organitzant-nos al sindicat d’estudiants –SEPC- promovent un ensenyament que estiga adaptat a la nostra realitat com a poble.
- Als llocs de treball, promoure la llengua, ensenyar-la, i organitzant-nos en sindicats i plataformes i treballar per un model econòmic adaptat a les necessitats dels i les treballadores del nostre poble.
- Formar grups de música de tot tipus i circuits musicals que normalitzen la producció nacional.
- Produir programes de ràdio, pàgines web, revistes i demés publicacions fomentant la llengua i l’esperit de lluita del nostre poble.
- Criticar i participar al nostre entorn: no quedar-nos callats quan un professor ens parla en castellà quan hauria de fer-ho en català; no acceptar la marginació lingüística; lluitar contra el tancament de línies en valencià; reivindicar l’ús normalitzat de la llengua del país.
Per tot açò, apostem per la constitució d’un Estat propi, al considerar que és l’única via possible per a garantir la supervivència i el ple desenvolupament dels Països Catalans, en harmonia i solidaritat amb la resta de pobles del món. I apostem per un país on siga la classe treballadora qui controla els mitjans de producció. Perquè és el nostre dret legítim, perquè és la nostra via cap a la dignitat social i nacional.
Organització, intel·ligència, entusiasme,força, creativitat, acció...
En una paraula: JOVES.
Amb l’Escarot, el futur a les nostres mans!
La Costera, 7 d’octubre de 2010
L’Escarot, l’Assemblea de Joves de La Costera
jovescostera.ppcc.cat // lescarot@cajei.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.