diumenge, 14 de novembre del 2010

Endevina, Endevinalla...

Encetem la setmana amb una nova endevinalla.
El guanyador d'aquesta setmana ha sigut Pepe.
Enhorabona Pepe!

Aquesta setmana hem aprés que hi ha persones què, pel que siga, acaben anomenant-se com els seus pares, encara que eixe no siga el seu nom vertader; una anècdota de la que jo, al menys, no tenia ni idea. Jo em dic com mon pare! es cert... però aquesta pràctica no m'agrada, aixina que no crec que la segueixca... per això ja estan els cognoms, no?

En fi, allà va la nova imatge. Espere que done per a uns quants dies (açò va per Paco, que sempre l'encerta, i a més, amb una explicació detallada de tot el que hi apareix i del que no).
;-)

5 comentaris:

  1. me sembla per el poc es veu que és "GAIXNA"

    ResponElimina
  2. Es la Villa.
    Podria ser Gaixana, pero la nave que es veu a la dreta de la foto deixa clar que es la Villa.

    ResponElimina
  3. que és la Villa o Gaixna Kike....

    ResponElimina
  4. La fotografía correspon a la casa dels mitgers de "La Villa" nom pel qual és coneguda al poble, encara que, com es pot veure al rétol de taulells de l'entrada el nom oficial és "Villa Concepción". Una heretat de finals del segle XIX. La casa dels senyorets està magníficament conservada, deu ser l'única del terme en eixes condicions, llàstima que l'autovia s'emportara la meitat del jardí, i també la Venta del Garroferal que estava just enfront.
    Al poble sempre s'ha dit, com una llegenda més, que l'amo de l'Heretat era un enginyer de Renfe, i que encara que hi havia un projecte per a que la via anara per damunt la riba prop del poble, es va posar l'estació al costat de sa casa. I llegint a Francisco Pérez de los Cobos ens ho confirma definitivament posant nom i cognoms:
    "Fué adquirida por don Manuel Sanz Zornoza, ingeniero jefe de la línea férrea Madrid-Zaragoza-Valencia, y ésta es la razón por la cual la estación de Vallada se encuentra en terrenos de la finca, conocida como Heredad de la Punta, propiedad de su mujer, doña Concepción Garrido Alonso, natural de Vallada"

    Pérez de los Cobos Gironés, Francisco J., (aut.)
    Alquerías, Masías y Heredades de la Comunidad Valenciana.
    Federico Domenech, S.A. Editorial
    http://www.palaciosvalencianos.com/alquerias_masias.html
    Al llibre podreu veure fotos dels interiors de la casa.
    Encara que per "Casa la Punta" coneguem la que, en el mateix camí està només creuar el riu.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.