dissabte, 13 de novembre del 2010

Sahara, Aaiun, Marroc, Espanya... un poc d'història i actualitat.

He rebut açò de L'Escarot, i he pensat que estaria be compartir-ho, perque tal vegada, algú més, a banda de mi, està un poc perdut amb tot el que està passant.


SÀHARA ASSETJADA I VIOLADA. ESTAT ESPANYOL RESPONSABLE.

El Sàhara occidental, pertanyent a Espanya fins fa poc més de 30 anys, està sent assetjat per les forces d’ocupació del Marroc.
Què diu ara el PSOE, el Secretari General del qual (en aquell moment), Felipe González, va prometre al poble saharaui: “El nostre partit estarà amb vosaltres fins la victòria final”? Aquell partit que assegurava, entre crits d’admiració i agraïment: “La vostra república independent i democràtica es consolidarà i podreu tornar a les vostres llars”. Mentiders! Hipòcrites!
Repassem una miqueta d’història. El Sàhara occidental va ser colonitzat per Espanya a finals del segle XIX. Fins 1975 el Sàhara era una província espanyola més. Van fer una mala colonització (les colonitzacions sempre són males) i una encara pitjor descolonització. Es va deixar aquest poble en mans del Marroc, es va entregar una part de territori espanyol a un altre país, deixant-los totalment esemparats.
I ja ningú se’n recorda d’Aminetu Haidar, aquella activista saharaui que vam tindre en vaga de fam a l’Estat espanyol (ara fa un any) perquè el marroquins li havien bloquejat l’entrada a Al-Aaiun, capital del Sàhara occidental? El Front Polisario, en aquell moment, ja recordà l’actitud del govern espanyol com a col·laboracionista amb les pretensions marroquines.
La situació a nivell legal. A nivell internacional no es reconeix que Marroc tinga sobirania sobre el Sàhara occidental. De fet, el que està ocorrent va en contra de la legislació internacional. A la Declaració sobre la concessió d’independència als països i pobles colonials s’afirmava que:

- La subjecció de pobles a una subjugació, dominació i explotació estrangeres constitueix una denegació dels drets humans fonamentals i és, per tant, contrària a la Carta de les Nacions Unides.
- Tots els pobles tenen el dret a la lliure determinació.
- Amb la finalitat que els pobles dependents puguen exercir pacífica i lliurement el seu dret complet a la independència completa, haurà de cessar sobre ells tota acció armada i tota mesura repressiva, i respectar-se la integritat del seu territori nacional.

A més, l’Assemblea General de la ONU, resolució rere resolució, ha anat reafirmant la seua adhesió al principi de lliure determinació dels pobles, de conformitat amb allò que s’expressa a la Declaració sobre la concessió d’independència als països i pobles colonials.
Totes aquestes declaracions de bones intencions, i què? Tot paperassa! A nivell pràctic no s’ha fet ni s’està fent res. Si no, quin és el suport internacional que estan rebent ara, en una situació tan greu, els i les saharauis? I, sobretot, què està fent per ells Espanya, màxim responsable històric d’açò? Res.
Estat de Dret?? Una vegada més se’ns demostra que no! Que ni democràcia ni Estat de Dret: els interessos del capital sempre van per davant (no oblidem que “Espanya” i la UE tenen uns interessos econòmics molt importants al Marroc).Persones essent torturades, agredides, assassinades... per defensar el seu territori. Vulneració dels seus drets! Fins que no aconseguisquen l’autonomia Espanya és responsable del que passe allà!.

Des de l’Escarot, Assemblea de Joves de la Costera, manifestem:
- Tot el nostre suport i solidaritat amb el poble saharaui en la seua lluita per la independència.
- Condemnem l’actitud còmplice de l’Estat espanyol i del govern del PsoE, que avantposa un cop més els interessos dels capital als drets de les persones i dels pobles.
- Exigim una solució basada en el lliure exercici del dret d’autodeterminació del Sàhara, que ha de ser garantit per l’ONU.

Solidaritat amb el Sàhara! Lllibertat per a tots els pobles oprimits!



La Costera, 12 de novembre de 2010
L’Escarot, l’Assemblea de Joves de La Costera
jovescostera.ppcc.cat // lescarot@cajei.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.