Cercar en aquest blog

dijous, 21 de gener de 2010

Mercat renaixentista a Llombai.


Este cap de setmana 23 i 24 de gener, tindrà lloc a la localitat de Llombai un mercat renaixentista per commemorar el 500 aniversari del naixement de Francesc de Borja.

Amb falconeria, mercat, gastronomia, lluita en directe, artilleria, campament militar i més. No podeu faltar segur que us agrada.

Celebra del dia del arbre 2010. Recuperem el bosc. Participa!

Diumenge, 31 de gener
EIXIDA: 09’30 h. des de l’Ajuntament
LLOC: Serra la Solana (zona Terrassos-amotlars)
MATERIAL: Aixadeta, botella d’aigua, gorra i entrepà

L’organització ficarà beguda, picadeta i els arbres
Participació lliureOrganitza: Associació Cultural Serra Grossa

Xarrada Serra Grossa: El Poble Saharaui ARA

“Una mujer como yo, agotada por la tortura de las mazmorras secretas, por el sadismo de los verdugos y la insolencia de personas desagradecidas, no ha tenido otra vía para enfrentarse a la venganza ciega que no sea la de empujar con sus fuerzas reunidas, o más bien con lo que queda de ellas, para decir no; no a la continuidad de la represión de los inocentes, no a la confabulación contra los defensores de derechos humanos saharauis y su enjuiciamiento por un tribunal militar; no a que se les endose la acusación de “inteligencia con el enemigo”, no a que sean arrojados entre las paredes de una cárcel y que sufran un letal aislamiento del resto del mundo; no al abandono de presos políticos saharauis que mueren en silencio en las cárceles marroquíes a causa de graves enfermedades crónicas ¡No y basta ya! Son más de treinta años de una tragedia que convirtió los sueños de mi pueblo en pesadillas, pesadillas entre la diáspora y el paradero desconocido de cientos de desaparecidos”. (Aminatu Haidar)

Taula Redona a càrrec de Al-Amal, ONG.

Dissabte, 30 de gener, 19’00 hores
Al casal de Serra Grossa, carrer Sant Joan (Vallada)
Entrada lliure

Vallada x 4

El poblament d'una determinada zona geogràfica es el procés d'assentament d'un grup humà que transcorre al llarg del temps i va deixant la seua petjada en el paisatge físic. Cal establir la relació existent entre el poblament i l'activitat econòmica que el suporta, ja que açò incidirà enormement en el propi procés de poblament, en les característiques físiques de l'espai geogràfic i en els recursos disponibles. Tenint açò en compte caldria pensar un poc la proposta del PGOU que pretén arribar a una població de 15.000 habitants d'una tacada. Segons l'article del Levante penjat en este mateix blog, la Confederació Hidrogràfica del Júcar i la Conselleria d'Educació han mostrat el seu desacord al·legant que el pla no diu d'on eixirà l'aigua necessària per a tota eixa gent i que ni tant sols s'ha reservat sol suficient per la dotació educativa. L'alcalde, sempre segons l'article al·ludit, diu que els informes negatius no son vinculants i que tot es una “maniobra del gobierno socialista”. I es queda tan panxo.A banda que siga vinculant o no, i que Zapatero s'encabote en no deixar-nos créixer (ja que veure este home la mania que ens te), podríem ser raonables i pensar amb el cap. De qué van a viure els nous habitants si ara mateix tenim vora 400 parats al poble? Vallada està be per a vindre de visita però vindran a viure alemanys i anglesos a un poble que no ofereix ningun al·licient laboral o vital? O pot ser es pensa en els milers de llocs de treball que oferirà Valpark?En tal cas, pot ser, fora mes raonable que primer hi haguera treball i s'anara ampliant el poble segons anara fent falta. En cas contrari pot passar-nos com li ha passat al tristament famós “pocero” i la seua ciutat fantasma. Però si el negoci està en reclassificar terrenys i construir sense trellat, anem avant, destruïm el paisatge que pot dur visitants, i per tant diners, i els millors terrenys cultivables que sempre son riquesa. Després, quan l'empastrà no tinga remei, en tirar-li la culpa a Zapatero...

dilluns, 18 de gener de 2010

ASUSTAVIEJAS


Ací vos envie este xicotet escrit referit als fets ocurrits al llar dels jubilats els darrers dies. Espere que hi haja cap impediment per a que siga publicat al vostre blog. Salut

ASUSTAVIEJAS

Amb el malnom de “asustaviejas” s’anomena al sud d’Espanya als especuladors immobiliaris, que compren cases antigues per rehabilitar-les i procuren desfer-se’n dels ocupants de les vivendes utilitzant males arts. Els diuen els “asustaviejas” perquè la majoria de les víctimes, es a dir els ocupants dels immobles antics, solen ser persones majors amb pocs recursos.

Esta pràctica, ja menyspreable en si mateixa, resulta fins i tot delictiva quan es realitza fent un descarat abús de poder. Els autors d’estos fets queden, si mes no, desautoritzats davant de la societat que te valors, universalment reconeguts, de respecte als majors. Especialment si estes actuacions, de baixa condició moral, venen de gent que es diu cristiana practicant. Hi hauria que recordar-los la “Carta als Ancians” del Papa Joan Pau II que diu: “una societat que es prea de justa i humana, necessita instancies i espais de respecte, reverencia i reconeixement per als ancians, a més de procurar el seu permanent esplai i recreació, per a cada persona que ha acumulat i decantat el tresor de la saviesa”.

Del que ha passat estos dies podem treure altres lliçons. Apart del retrat dels ofensors cal ressenyar el paper del ofesos. Persones majors, pot ser debilitades físicament per el pas dels anys, però amb tota la força que dona la raó i la dignitat, han resistit i fet front a l’abús d’autoritat i han sabut mantindre un lloc que pertany a totes les persones majors del poble. Pot ser els joves poden prendre exemple.

Més articles relacionats ací