Cercar en aquest blog

dimecres, 17 de març de 2010

Nova pestanya al bloc: FOTOGRAFIES

A banda de les noves pestanyes de "QUI SOM I QUÉ VOLEM?" i la pestanya de "ON ESTÀ VALLADA?", hem creat una nova pestanya, un album de fotografies sobre el poble.
Ja fa quasi un any, en maig del 2009, varem animar a la gent del a enviar fotografies del poble i dels seus veïns. Fotografies del dia a dia, de la Serra Grossa, del Poble i els seus carrers i racons i també de la gent. Fotografies de grup, de dinars, de sopars de festes... Fotografies noves i fotografies velles, per tal de crear un àlbum on tota la gent, estiguera on estiguera, puguera vore-les, llegir-les i somriure, algo emotiu...

L'entrada original deia així:

" Fa poc un seguidor del blog, ens va proposar la creació d'un àlbum de fotografies del nostre poble. Ens va agradar la proposta, sobre tot tenint en compte lo que li agrada a la gent vore, al llibre de festes, l'apartat de fotografia antiga i de fotografia de quan erem més jovenents... Així que em decidit dur el projecte endavant i crear una web on enmagatzemar aquestes fotografies per a que tothom puga disfrutar-les.

Em pensat en crear tres seccions:
- "Així erem, així som": Fotografies de Valladins i Valladines en el passat. Sobre tot fotografies de grup, de les que ens feiem al col·legi, o al institut o quan vam ser festeros... Eixes són les millors...
- "Aixì era Vallada, així és": Fotografíes del poble quant tot era en blanc i negre... de cases que estaven i ara no estan... de carrers... de llocs que ens porten al passat i a la enyorança...
- Fotodenúncia: Si no t'agrada algo del poble, envia una fotografia, tal vegada així ho veuen més clar que amb paraules... Per exemple, eixe trenca-cames del frontó del qual ens parlen en una entrada anterior...

Però per a fer-ho, necesitem la vostra col·laboració. Nosaltres tenim molt poc material al respecte, per no dir res... Així que tots a buscar al baül dels records o al PC... Enceneu l'escaner i envieu el que tingueu a valladacity@gmail.com
Recordeu, per favor, explicar tot el que apareix a la fotografia: Quí apareix (noms), el moment en el que està feta, el lloc, etc... Serà molt més divertit!"

Doncs be. Ha passat com hem dit un any i, la veritat és que sí, hem rebut fotografies, però no les que ens haguera agradat rebre. Així i tot, més val això que res. Amb elles, hem creat no més un àlbum de fotografies, al que hem anomenat "Fotografies de Vallada". Ens agradaria molt crear-ne un de gent, i que ens contàreu alguna cosa d'eixe dia, algo així com se fa al llibre de festes que tant ens agrada mirar i remirar... Animeu-vos els que encara no heu enviat res, i també els que ja ho heu fet.

Nous blocs valladins!

Navegant per la web (no, no ens ho han enviat ;-)) hem trobat dos blocs de gent de Vallada que no teniem catalogats.
Un per a la gent Che, fanàtica del futbol, que vullga repassar la jornada futbolística del Vallada Club de Futbol i que s'anomena "Autoescuela Vallà, La Berena;
i l'altre per als que li agrade la peixca esportiva i que s'anomena "Pieza Mayor".

Els hem afegit a la llista de blocs valladins que teniu baix a la dreta.dimarts, 16 de març de 2010

La sinceritat


Es diu que els escultors quan tallaven figures de marbre i tenien algun error, ho dissimulaven amb cera. Per això en el seu argot l’estàtua sense defectes era “sense cera”. La paraula “sincera” va evolucionar així fins a arribar a definir les persones transparents, que  no ocultaven res.

En l’actualitat veiem amb massa freqüència en televisió, i per tant entre els joves, expressions com “jo sóc una persona sincera, el que pense ho dic a la cara” i a continuació una retafila d’exabruptes i grosseries que et porten a pensar que els sincers diuen el que pensen sense pensar el que diuen.

La sinceritat és un valor en un món en el qual es valora aconseguir objectius sense importar els mitjans. Però una persona no  naix sincera, la sinceritat s’aprén. Els animals actuen amb total sinceritat, o siga, segons els seus instints. Els humans aprenem a conviure en societat i per a això és necessari no dir tot el que pensem, encara que, si som sincers, no devem dir tampoc el contrari del que pensem. La sinceritat no obliga a dir-ho tot, sinó que el que es diga siga el que es pense.

Ser sincer no consisteix a agredir amb veritats als nostres interlocutors, va més enllà. Consisteix en el fet que les nostres accions siguen congruents amb la nostra forma de pensar i amb el que expressem de paraula. La grosseria i la impertinència res tenen a veure amb la sinceritat que ha d’acompanyar-se de tacte, discreció i oportunitat. La sinceritat, com tants altres valors, requereix responsabilitat perquè siga un valor positiu.

Si no té aquests elements es converteix en un defecte que fa de qui es defineix com sincer un impertinent, inoportú i desagradable. Aquest tipus de sinceritat sol ocultar enveges i frustracions que en compte de presentar una persona “sin cera” presenten una persona que sols pretén “dar cera” al seu interlocutor.


IRON MAIDEN

diumenge, 14 de març de 2010

Nova botiga de Xutxeries a Vallada: MASCA CHUCHES

Aquest diumenge 14 de març s'inaugura una nova botiga de xutxeries i caramels, MASCA CHUCHES.

Estarà ubicada prop de la óptica que hi ha a l'antic Centre de Salut.