Cercar en aquest blog

divendres, 23 d’abril de 2010

Agenda cultural.

Les ofertes culturals per a aquest cap de setmana són les següents:
A Alamansa recreació històrica de la Batlla d’Almansa.-Campaments militars.

-Mercat.

-Soldats d’altres èpoques.

A Albaida presentació del poemari Microkosmos, D’Àngel Albert Company.


PRESENTACIÓ DEL POEMARI "MIKROKOSMOS" d'Àngel CompanyLloc: Sala cultural Font del Barri d'Albaidahora: 19:30 - fins que acabe.En acabar es servirà una xicoteta degustació.Esperem la vostra assistencia

-Un emotiu poemari que no deixarà indeferent a ningú.A Benetusser mercat medieval.-Mercat medieval.

-Actuacions en directe.

-Diverssió per a tota la família.

A la Font de la Figuera.-Primera fira gastronòmica i del comerç.

A Xàtiva recresació històrica de l’època dels Borja.-Mercat renaixentista.

-Cetreria.

-Campaments militars.

-Lluita escènica.

BON CAP SE SETMANA A TOTS/ES!

dimecres, 21 d’abril de 2010

Serra Grossa Teatre

Serra Grossa Teatre presenta


"POBLE VENÇUT" 1 er Acte.


El pròxim divendres 23 d´abril a les 22:30 h al carrer Sant Joan s/n de Vallada.


A continuació xerrada-col.loqui a càrrec de Jose Carlos Villena sobre el tema


"L´expulsió dels moriscos".


Entrada lliure i gratuïta.

Nou bloc valladí: Cahier de Doleance, per Romualdo Peris.


Ens comuniquen de l'existència d'un nou bloc creat per gent de Vallada.
Pugueu accedir a ell fent click ací o be en la llista existent de blocs valladins.
Salutacions i enhorabona a Romualdo per la seua iniciativa cultural.

CONTESTACION DE LA DIRECTIVA DE LA ASOCIACIÓN DEMOCRÁTICA Y DE PROGRESO DE JUBILADOS Y PENSIONISTAS DE VALLADA

Respecto a las manifestaciones vertidas por el Sr. Alcalde, en los distintos medios de comunicación y Pleno del Ayuntamiento.

La Asociación de Pensionistas fue creada el 25-12-1982.

El día 5 de Junio de 2005 se realizó una Junta General Extraordinaria, donde en el punto primero del orden del día se aprobó por unanimidad, los nuevos Estatutos adaptados a la Ley de Asociaciones número uno del 2002 del 20 de Marzo, pasando a denominarse ASOCIACION DEMOCRÁTICA Y DE PROGRESO DE JUBILADOS Y PENSIONISTAS DE VALLADA. Firmando el Acta el Presidente D. Rafael García García y el Secretario D. Ignacio Calabuig Rubio.

El día 18 de enero de 2006 se presenta en el PROP de Xàtiva escrito de la nueva Junta Directiva.

El día 20 de noviembre de 2006, se recibe escrito con números de salida 62991 de la Conselleria de Justícia i Interior y Administraciones Públicas solicitando una copia de los Estatutos y Modelo de Acta de la Asociación y Órgano Provisional de Gobierno.

El día 29 de enero de 2007 se recibe escrito de la Conselleria con número de salida 5858, comunicando la notificación de la Resolución e Inscripción en el registro de Asociaciones de la Generalitat Valenciana de la (ASOCIACIÓN DEMOCRÁTICA DE JUBILADOS Y PENSIONISTAS DE VALLADA).

Donde en antecedentes de hecho en su punto número cuatro dice: que los fines y actividades de la Asociación están descritos de forma precisa en sus Estatutos y son conforme con el Ordenamiento Jurídico vigente.

Como consecuencia de todo lo expuesto, la Asociación de Jubilados de Vallada se rige por los nuevos Estatutos aprobados por la Conselleria.

Por lo tanto, se puede comprobar que la aprobación de sus Estatutos, data del 29 de enero de 2007 por tal motivo cuando le solicitaron al actual Presidente de la Asociación Sr. Vicente Perales, que se presentase a la nueva Junta Directiva, éste solicitó los Estatutos Vigentes de la Asociación, al ser miembro de la misma, así como la ley de Asociaciones de 26 de Marzo del 2002 y 18 de noviembre del 2008. Después de haber estudiado dichos Estatutos y las dos Leyes de Asociaciones por el actual presidente, y hechas las consultas pertinentes, no existía ningún tipo de incompatibilidad para presentarse.

A partir de este momento, es cuando el Sr. Perales, toma la decisión de presentarse a las elecciones del 15 de enero de 2010 para presidente de dicha asociación.

No entendemos las razones por las que el Ayuntamiento ha intervenido decantándose por una lista, cuando no tiene nada que ver en la Asociación, que es totalmente independiente del Ayuntamiento.

Las elecciones se hicieron de conformidad con los Estatutos, y la votación se hizo con listas abiertas, como se ha hecho siempre y como lo dicen los Estatutos, aprobados el día 5 de Julio de 2005, y registrados en la Generalitat Valenciana.

Dos personas fueron excluidas de la lista de candidatos al no tener la condición de socios, pues las altas se aprueban en la primera reunión que tiene la Junta Directiva, como consta en los Estatutos de ahora y de siempre.

Por todo lo expuesto, no entendemos como el Sr. Alcalde de Vallada, el cual debe velar para que exista una gran armonía dentro del Municipio, al que por su puesto le tenemos gran estima y respeto, no se haya dignado a dirigirse a la Asociación para clarificar cualquier duda que tuviese, por lo contrario se ha aprovechado del cargo que ostenta como Alcalde, criticando a toda la Junta Directiva, así como a su Presidente, tanto en el Pleno del Ayuntamiento el día 30-03-2010, que por cierto consta en acta, así como en los distintos medios de comunicación.

L'efecte papallona

Els aconteciments ocorreguts amb el volcà en Islàndia i les repercussions que ha tingut a nivell mundial amb les companyies aèries, les quals han declarat la pèrdua de centenars de milions d'euros, deuen d'obrir-nos els ulls per a adonar-nos del poder que té els ciutadà de a peu per a sotmetre a les grans companyies amb xicotetes actuacions que per a nosaltres no suposen cap esforç... encara que en aquest cas, siga la nostra amiga Natura la que ha actuat per nosaltres.

Moltes vegades rebem invitacions i escoltem notícies per a participar en accions o "boikots" contra les grans companyies que ho monopolitzen tot i ens fan passar per el aro, ja siga contra companyies elèctriques, o de telefonia, o contra productes procedents de determinats països, com Israel o Estats Units i, la majoria de nosaltres, ens mostrem incrèduls al pensar en que apagar els tèrmics durant una hora, o no gastar el móvil durant un dia, puga servir per aconseguir alguna cosa...

La naturalesa, sense voler, ens ha demostrat amb l'erupció del volcà en Islàndia, que xicotets canvis poden comportar grans conseqüències.

Una setmana sense que ningú gaste l'avió, ha dut a moltes companyies aèries a la crisi, inclús l'estat està veient d'ajudar-les econòmicament...

Un poc percentatge de gent gasta l'avió de seguit, però l'electricitat i el móvil són coses que tots gastem... Després de rumiar tot açò, algú te algun dubte del poder que pot tindre un xicotet gest com apagar el tèrmic durant un hora o no gastar el móvil durant un dia?

Amb aquest escrit, esperem haver convençut a més d'un, del poder del ciutadà del carrer, de canviar les coses amb xicotets gestos i amb la unió per una bona causa. Per això vos animem a que la pròxima vegada que sentiu d'una convocatòria com aquesta ,que solen transmetre per correu electrònic i no per la televisió (no els interessa que algú estiga un hora sense veure-la), que li feu cas i cregueu amb el poder dels xicotets gestos, a veure si el poble, es queda a fosques durant una bona estona... recordem que no fa molt, els nostres pares se n'anaven a dormir quan s'apagava el foc.


Atentament, l'equip de VALLADA City.


Ment sana et corpore sepulto

Hola, Bondia a tots;
Algú li podria dir als ciclats, que ja van per ahi amb manega curta i tirantets, i als a aquells que van fent footing pel poble sense camisa, que ja sabem que tenen músculs, i que a part de "cuidar" cos, cuiden també la seua salut (per no dir el seu cap), perquè van a agafar un constipat d'un paell de collons... la seua pell de pollastre els delata...
De paso els aviseu de que amb els anys, acabaran tots gordos i pelats.
Flipats!


dimarts, 20 d’abril de 2010

Les paraules son tot el que tinguem (Samuel Beckett)

En la societat agrícola, anterior a la industrial, hi havia estaments, es a dir, la societat estava organitzada en compartiments estancs jerarquitzats, on cadascú jugava el paper que li pertocava i cap altre. El paper de la alta cultura era assegurar i fer visible l'estatus i la jerarquia de l'ordre social imperant. Per a la immensa majoria de gent, dedicada als treballs del camp, la cultura consistia en això que feien els seus avantpassats des de temps immemorials. El que calia fer a cada estació de l'any i les històries que contaven els vells i que ja li havien contat els seus vells.

L'Era industrial va generar molt creixement econòmic. Açò va produir una gran mobilitat social. L'estructura ocupacional es va fer molt canviant per adaptar-se a la evolució tecnològica. Ascendien socialment les persones més competents. El treball s'atomitzà, es a dir, un mateix producte passava per varies mans abans del seu acabat final. Aquesta divisió del treball junt a la mobilitat social van ser elements bàsics de la nova “naturalesa semàntica del treball”.

Es va fer necessària la capacitat de llegir i escriure per entendre instruccions i manuals o rebre i emetre missatges a interlocutors anònims pròxims o distants. La societat moderna exigeix l'habilitat semàntica a tothom. El coneixement de la lectura i l'escriptura es condició sine qua non per a formar part del mon laboral. Eixe es el motiu per el qual hi ha escola per a tots, el per què de l'escolarització obligatòria.

Però aquesta societat industrial, igual que ha destapat forces productives impensables, ha afavorit l'aparició de persones amb un potencial creatiu enorme que s'hagueren consumit, sense aportar res al mon, de no ser perquè era necessari ensenyar a llegir i a escriure a la mà d'obra. La lectura es una porta oberta a la cultura i al coneixement i així van poder els treballadors exigir el que era seu per a viure amb dignitat.

La iniciativa del Concurs Literari que heu convocat em sembla molt encertada. L'adolescència i joventut es l'època de la vida en la que hi ha més necessitat d'expressar-se. Una frase famosa de John Ciardi diu: “No es obligatori patir per ser un poeta. L'adolescència ja es prou dolorosa per a qualsevol”.

Efectivament la pèrdua de la seguretat de la infantesa posa en una prova constant a l'adolescent que corre perill de prendre camins equivocats. Fomentar l'escriptura es, doncs, una manera d'ajudar a pensar, valorar les coses i persones, i expressar sentiments. O simplement a dir el que vols dir i entendre el que estàs llegint (malauradament hi ha massa jove analfabet funcional).

Diu Kipling “Les paraules constitueixen la droga més potent que haja inventat la humanitat”. A veure si es de deveres i s'ompli aquest blog de Posenyor açò era...
IRON MAIDEN

El Consell presta un servicio de autobús entre el núcleo urbano y el apeadero de Renfe en Vallada

El Consell ha aprobado un convenio con el Ayuntamiento de Vallada para la prestación de un servicio de autobús que conecte el núcleo de Vallada y su apeadero de Renfe, mejorando de este modo la accesibilidad de sus ciudadanos a la red ferroviaria de la Comunitat Valenciana.
La Conselleria de Infraestructuras y Transporte destinará 16.100 euros al Ayuntamiento de Vallada para llevar a cabo este convenio.
La localización actual del apeadero de Renfe en Vallada, derivada del nuevo trazado de la línea férrea, provoca una menor accesibilidad, ya que el apeadero queda a una distancia superior a dos kilómetros del núcleo urbano.
La Conselleria de Infraestructuras y Transporte incluye entre sus líneas de actuación el impulso y el apoyo al transporte público como herramienta esencial de cohesión e integración social, necesario para un desarrollo más sostenible, objetivos compartidos por el consistorio de Vallada.


Font: http://www.elperiodic.com/pvalencia/noticias/69405_consell-presta-servicio-autobus-entre-nucleo-urbano-apeadero-renfe-vallada.html

dilluns, 19 d’abril de 2010

Trobades.

El proper dissabte 24 d’abril Montesa es convertirà en la protagonista de la comarca La Costera. Tindrà lloc l’esdeveniment de les trobades d’escoles en valencià.


Una festa lúdica i cultural on podran passar-ho bé pares i fills. Tallers per als més menuts, llibres, actuacions i molt més.

No pots faltar a la cita anual de les trobades, t’esperem.