Cercar en aquest blog

divendres, 30 de juliol de 2010

Premi de Narrativa Juvenil Enric Valor.

    

 Per si li interesa a algú i temps de escriure, ací les bases d'un concurs literari.


--------------------------------------------------------------------------------
Lugar Edicions del Bullent

c/ La Taronja, 16
--------------------------------------------------------------------------------
Creado por: Bullent
--------------------------------------------------------------------------------
Más información 1. Els originals que opten al Premi de Narrativa Juvenil Enric Valor han de ser inèdits i escrits en català, adreçats a lectors joves majors de 12 anys. Es presentaran mecanografiats a doble espai i per una sola cara i hauran de tenir una extensió entre els 80 i els 150 fulls Din-A4.
2. Les obres hauran de ser presentades per quintuplicat i, en un sobre a banda, s'hi farà constar el nom, l'adreça i el telèfon de l'autor/a. Si aqu...esta persona desitja que l'obra siga feta pública amb pseudònim, haurà d'indicar-ho.
3. La presentació d'una obra comporta que l'autor no en té compromesos els drets d'edició.
4. Les obres aspirants hauran de trametre's certificades abans del 31 d'octubre de 2010 a EDICIONS DEL BULLENT, carrer de la Taronja 16, 46210, Picanya (l'Horta Sud).
5. L'import del premi és de 6.000 euros en concepte d'acompte de drets d'autor, després de la signatura prèvia del contracte d'edició corresponent, a més d'un esplèndid gravat de Rafael Armengol.
6. Formaran el jurat Joan Pla, Pilar Puchades, Rosa Seser, Vicent Gil i Núria Sendra.
7. El premi podrà, a parer del jurat, deixar de ser adjudicat, però no podrà fraccionar-se.
8. EDICIONS DEL BULLENT tindrà una opció preferent, durant el termini d’un mes, per a decidir la publicació de les obres no guardonades. Podran recollir-se, a partir de quinze dies de l’adjudicació, durant el termini de tres mesos. Després, seran reciclades.
9. L'adjudicació del premi es farà el dia 18 de desembre de 2010.
10. La presentació dels originals comporta l'acceptació íntegra d'aquestes bases i dels drets i les obligacions que se'n deriven.
Telefoneu al 961 590 883 o per e-mail a info( @ )bullent.net per a més informació.
Darrers guanyadors:
La maledicció del Graal càtar, de Joan Pla
Els punyals imprecisos, de Xavier Bertran
El secret de Caterina Cremec, de Lourdes Boïgues

Esports, formació i música a la II Trobada de Col•lectius Socials de La Costera


Em rebut aquest resum de les activitats de la IIª Trobada de Col•lectius Socials de La Costera, l’anunci del qual no varem poder publicar a temps en Valladacity per problemes tècnics.

El 24 de juliol de 2010, va tenir lloc a Xàtiva la IIa Trobada de Col•lectius Socials de La Costera, organitzada per les Assemblees de Joves de La Costera.

Les activitats van començar al matí amb el minitorneig de futbet contra el Macroabocador, que va agrupar equips de joves que durant tot el matí van poder clavar gols mostrant el seu rebuig a la construcció de l’abocador.

Ja a la vesprada, i a la plaça del Raval, va arribar el plat fort d’aquesta II Trobada: la xerrada sobre la Reforma Laboral a càrrec de l’economista Elena Idoate, del seminari d’economia crítica Taifa. Una quarantena de persones vam gaudir de la seua exposició, en la qual va contextualitzar la reforma laboral actual dins dels canvis en les estructures industrials dels darrers 40 anys (flexibilització i descentralització de la producció), va fer un repàs per les reformes laborals del darrers 30 anys a l’Estat espanyol i per últim va explicar els eixos principals d’aquesta nova reforma laboral, que segons va afirmar lluny de servir per a crear seguretat i estabilitat laboral, farà augmentar la temporalitat, la inestabilitat, la pèrdua de poder dels treballadors i doncs, estendrà la precarietat a totes les classes populars. La xerrada va acabar amb un torn obert de preguntes on els assistents vam poder debatir sobre les possibilitats de respostes i alternatives davant la reforma. (per a accedir als informes que el seminari publica periòdicament: seminaritaifa.org)

Després de més de dues hores de xerrada i debat, arribà l’hora de la cultura popular de la mà del grup de dances Canyamars de Canals, que durant més de mitja hora van fer gaudir a grans i menuts amb diferents peces del repertori tradicional valencià.

Amb tot això va arribar l’hora de reposar forces: més d’una seixantena de persones ens vam congregar a la mateixa plaça per a gaudir del sopar, converses i complicitats de la gent assistent.

Finalment arribà l’hora de donar pas al concert de clausura d’aquesta II Trobada. La lectura d’un poema escrit per la companya xativina que ja no és entre nosaltres, Júlia Ventura Alacot, com a mostra de la força i el compromís que sempre va saber mostrar. El Pau Alabajos donà inici al concert del qual van gaudir un centenar d’assitents amb les seues cançons compromeses i amables, combinant el seu estil melòdic amb les seues lletres que van des de la denúncia fins a l’amor. Tot seguit, va tenir lloc la lectura del parlament de la II Trobada, que precedí l’actuació del rockers d’Inèrcia que van fer vibrar al públic amb el seu rock-grunge denominació d’origen. Per últim i per a acabar de tancar la nit, els Skalingrad van fer ballar al públic amb el seu ska i les seues lletres contundents.

Des de les Assemblees de Joves de La Costera, l’Escarot i Cremats, valorem positivament el transcurs d’aquesta II Trobada, perquè hem aconseguit combinar l’esport, l’oci, el debat i la formació i mostrar doncs, que són tots els mitjans els que hem d’utilitzar per a avançar cap a una comarca viva, justa socialment i viable ecològicament.

Per una Costera viva i combativa!

Cremats – Assemblea de Joves de Xàtiva / cremats.blogspot.com
L’Escarot, l’Assemblea de Joves de La Costera / jovescostera.ppcc.cat
lacosteraviva.tk

PARLAMENT – PRESENTACIÓ II TROBADA DE COL•LECTIUS SOCIALS DE LA COSTERABona nit amigues i amics!

Benvinguts a aquesta calorosa nit eminentment xativina; benvinguts a aquest concert de clausura d’aquesta II Trobada.

La Trobada de col•lectius de La Costera naix de les inquietuds de les Assemblees de Joves de La Costera d’intercanviar per a conèixer, i de conèixer per a millorar i canviar. Pensem que sols és possible avançar si ho fem sobre una base sòlida, sobre un teixit associatiu fort, cohesionat i unit.

Sovint solem queixar-nos que no existeix res a la comarca; evidentment estem a una fase d’acumulació de forces, però cal que des de ja siguem conscients que som més dels que nosaltres mateixa pensem.

-La raó de ser d’aquesta Trobada és, doncs, que els col•lectius que hi fem vida a la comarca ens coneixem i encara més, que tinguem vincles de comunicació permanents i que això ens permeta que intercanviem recursos, activitats, accions, projectes, il•lusions per a enfortir-nos.

Perquè pensem que els moviments socials de la comarca han d’anar més enllà del pur folklore, de la jardineria dòcil, de la reflexió passiva. Perquè pensem que els moviments socials tenim la clau d’avançar cap a la democràcia popular, cap a la democràcia econòmica i política; tenim la clau de la crítica social, econòmica i ecològica, de la reflexió sense cap tipus d’hipoteques electorals, sense cap tipus de por; sense cap renúncia. Tenim la clau del pensament crític i per tant de l’acció transformadora.

-Perquè ens trobem en una comarca en crisi global: en una crisi de model productiu i en una crisi ecològica profunda. Els col•lectius de la comarca, els col•lectius de tot tipus, culturals, medi ambientals, juvenils, socials, ecologistes...tots, hem de trencar les barreres que ens autoimposem i les censures, vergonyes i pors que arrastrem...perquè som nosaltres qui, lluny de ser empreses de “marketing” electoral, hem de ser els protagonistes de la transformació econòmica, social, ecològica i cultural de la comarca. Eixe, companyes i companys, pensem que ha de ser el nostrepaper!

-Hui cal una menció específica als companys que porten anys lluitant contra la Pedrera de Montesa; ells han de ser un exemple a seguir, perquè ells han mostrat que la lluita permanent, exercida per tots els mitjans (tan per la via institucional però també per la via de la mobilització i l’agitació social), porta els seus fruits. I per tant, cal que tinguem clar que junts podrem parar 100 macroabocadors, els AVE’s, altes tensions; podrem tombar el mal govern i podrem construir el sistema que reponga a les nostres necessitats.

Perquè els moviments socials i especialment nosaltres, les Assemblees de Joves de la comarca, tenim a les nostres mans el poder de la transformació. Perquè tenim l’experiència, la creativitat, la il•lusió i la força per a fer-ho.

Per una Costera viva i combativa!
Visca la terra!

dijous, 29 de juliol de 2010

valla amb la selecció espanyolaDrak ens envia esta nota rectificant el dia que proposa per homenatjar a la ROJA

Perdoneu : "El dia que hem de vestir la camiseta roja és el dia 20 de agost el segon bou en corda que fan a la vesprada ja que el dia anterior fan u pel matí , l'esdeveniment és per al del dia 20 a la vesprada anima't i assistix amb una camiseta roja."

"T'imagines tota l'avinguda els molinets plena tots amb la camiseta roja"


"E rebut idees de guarnir els balcons amb banderes i senyeras , no dubteu si teniu a traure-la. també hi ha diversos mitjans de comunicació que estan al corrent d'este esdeveniment ,espero algun es faça eco del mateix."

desde vallada city invite a tots a participar i gràcies pel vostre temps una salutació

DRAK"

dimecres, 28 de juliol de 2010

Oci i cultura per a tota la familia.

 
       Este cap de setmana Montesa viatja al segle XIV. No podeu perdres-vos totes les activitats.
   Per saber-ne més feu click ací http://recreaciomontesa.wordpress.com/

Només el cinc per centEn una entrevista que el diari La Vanguardia li va fer a Saramago, l’escriptor va dir: “Construimos nuestra vida sólo en un cinco por ciento, el resto lo hacen los otros, porque vivimos con los otros y a veces contra los otros. Pero ese pequeño porcentaje, ese cinco por ciento, es el resultado de la sinceridad con uno mismo”.

Eixe cinc per cent és el que ens pot fer feliços o desgraciats, independentment dels factors externs. Ens preparem, al llarg de la vida, per a poder afrontar amb èxit la relació amb els altres però hi ha poca o ninguna preparació per a ser sincers amb nosaltres mateix, per plantar-hi cara a les pors i misèries que ens angoixen i poden tirar per terra la nostra autoestima. Per a poder actuar amb confiança, front als reptes de la vida quotidiana i la relació amb la gent que ens rodeja, cal considerar-se mereixedors de la felicitat que la vida ens pot oferir, cal trobar-se agust dins la pròpia pell.

Aquest xicotet cinc per cent, la inseguretat que produeix mirar-se a l’espill, és la porta per on entren les religions de la mà de la seua aliada “la culpa”. L’església ens marca pautes de conducta, fora de les quals no deguem actuar perquè posem en perill la salut de l’esperit i, si ho fem, ens ofereix la possibilitat de contar en confessió allò que ens deu avergonyir per eixir-se’n de les normes que ells han posat. És la manera de controlar, també, eixa xicoteta porció de vida que deu controlar cada individu. T’injecten els virus i després el venen la vacuna.

L’anunci de l’aplicació, per al curs vinent en les escoles de l’església catòlica, del programa SABE (Saber Amar Básico Escolar), un curs d’educació sexual recolzat pel conseller d’Educació Font de Mora, recorda l’època de l’escola nacionalcatòlica de la dictadura. Amb continguts com: “El preservatiu no és solució, és millor no practicar sexe fins el matrimoni”, “La masturbació és un vici que pot degenerar en addicció” o “La homosexualitat és una disfunció perquè la finalitat del sexe és la procreació”, es torna a crear el sentiment de culpa. Els adolescents fan el que la naturalesa els espenta a fer, perquè és natural, i no poden evitar-ho. Si els seus referents adults els diuen que el que fan no està be, és un vici que pot acabar sent una addicció o és una infermetat, l’adolescent es sent brut i culpable. Ja tenim el virus al cos.

La culpa és això que no et deixa mirar-te a l’espill sense pensar que eres indigne perquè t’has masturbat o que eres un desviat perquè et sens atret per persones del teu mateix sexe. La culpa és el que destrueix l’autoestima i forma individus insegurs, de personalitat fràgil, fàcils de manipular i amb moltes paperetes perquè li toque viure una vida desgraciada. La confessió i la penitència no resolen el conflicte entre el que diuen que està bé i el que demana el cos. La vacuna no funciona i la culpa ens deforma la vida.

Es pot i es deu evitar que ens torcen eixe cinc per cent de la nostra vida que nosaltres podem construir. Una sexualitat d’acord a l’edat, sana, responsable i gratificant, sense mals rotllos de culpes, pecats ni infermetats que només existeixen a les ments de persones que viuen, contra natura, en celibat permanent, és un bon punt de partida per poder mirar-se per dins i pensar: eres feliç perquè t’ho mereixes.

Iron Maiden

dimarts, 27 de juliol de 2010

Les temperatures en Espanya pujaran fins a sis graus aquest segleUn informe de la Agencia Estatal de Meteorología vaticina hasta un 30% menos de lluvias a partir de mitad de siglo

El cambio climático provocará un aumento de las temperaturas de hasta seis grados en España dentro de 60 años, según el último informe de la Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) que recoge el impacto del calentamiento global sobre el clima en España y que también incide en la reducción progresiva de las precipitaciones a partir de la segunda mitad de siglo.

El informe, presentado en Madrid por la secretaria de Estado de Cambio Climático, Teresa Ribera, y el presidente de la AEMET, Ricardo García Herrera, revela que el aumento del calor tendrá su principal impacto en las temperaturas máximas registradas, que crecerán entre tres y seis grados durante el periodo 2071-2100. Las mínimas también se verán afectadas, aunque en menor medida. Subirán en ese mismo periodo entre 2 y 5 grados.

Un 30% menos de lluvias
En cuanto a las precipitaciones, las proyecciones no muestran un cambio significativo en la primera mitad de siglo XXI. La posibilidad de sufrir más sequías y estaciones más secas es más acusada a partir de 2050. El peor momento se vivirá, según los cálculos de la AEMET, en la última década del actual siglo, cuando las lluvias se reducirán hasta un 30% respecto al periodo comprendido entre 1961 y 1990, el anterior sometido a análisis.

En Madrid, por ejemplo, "se alcanzarán unos 7 grados más de temperatura máxima (en el peor de los casos) y un descenso de un 20% en las precipitaciones". La capital "alcanzará a finales de siglo las temperaturas actuales de Sevilla y Sevilla las temperaturas predominantes en la ciudad de Tucson, aunque esto no es irremediable si rebajamos las emisiones de gases contaminantes de CO2".

La información presentada hoy se puede consultar en la web de la Agencia Estatal, a través de un gráfico en el que se puede acceder a las proyecciones climáticas para cada comunidad autónoma con un horizonte de 80 años.

Font: El País

dilluns, 26 de juliol de 2010

Apunts sobre Catalunya i Espanya
"Apuntes sobre Cataluña y España" és un article publicat al diari El País el 26 de juliol de 2010, signat per la ministra de Defensa, la catalana Carme Chacón i el que va ser president del govern espanyol Felipe González.


Em pareixen interessants les reflexions dels autors sobre un assumpte que ens afecta a tots els ciutadans d'aquest Estat. Davant del fallo del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya i les diverses reaccions, els autors es situen entre la concepció franquista de la unitat d'Espanya, que defensa el PP, i les postures dels independentistes. Defenen la validesa de l'actual Constitució per articular una nació de nacions amb respecte per a les diverses nacionalitats de l'Estat i per a la nacionalitat espanyola sense que hi haja cap per damunt ni per baix d'altres.

Iron Maiden

Vallada Lan Party

Hola, vos envie el misatge per si voleu publicar una noticia comentant que s´esta preparant este any un altra vegada la Vallada lan party, aqueste any sera la segona edició, y encara que encara no esta tot tancat y preparat, ya estan algunes coses clares.

Te faig un resum del que tinguem preparat de moment, per si vols comentar-ho.

Es celebrarà en la casa de la cultura en la part de dalt, els dies 28 y 29 de Agost, la inscripció sera gratuita, y haurà tornejos de futbol en XBOX 360, y torneig en PC de Counter Strike y Age of Empires 2. Els premis dels tornejos seràn una XBOX 360 per al torneig de futbol, una altra XBOX 360 per al torneig de Counter Strike y una TV 19" HD per al torneig de Age of Empires 2.
El disabte per la nit en principi estarà tota la nit oberta, y se celebraràn partides de Poker, y al final una competició de Poker amb els millors y de premi un maletí de Poker. També s´està parlant de preparar al mateix temps partides d´escacs, pero açó no està confirmat. Y per als visitants y espectadors estaran instalades les dos XBOX 360 y tal vegada una Wii per a que la gent puga jugar.

http://valladalp.blogspot.com/

Así te pase la direcció del blog que hem creat per a les inscripcións y per a que estiga informada la gent, encara no està acabat, pero en poc de temps esperem tindrelo preparat.

valla amb la seleccio espanyola

drak propose que el segon dia de bou en corda tot el que puga es pose una samarreta o camiseta de color roig en homenatge a la seleccio espanyola paseu- ho a tots el vallains i forasters gracies MAREA ROJA

Coses de la tècnica

Per problemes tècnics no em pogut publicar els missatges que s'adreçaven al correu de valladacity. Hi han correus que anuncien events que ja han passat, pel que ja no cal publicar-ho, com la Volta a Peu o la II Trobada de Col·lectius Socials de La Costera. Us demanem disculpes i intentarem que no torne a passar.

L'equip de Valladacity