Cercar en aquest blog

dissabte, 23 d’octubre de 2010

Nova enquesta al bloc: Deurien o no deurien participar al bloc, els partits polítics del nostre poble?

Dona't l'èxit de la nostra última enquesta, em vullgut seguir amb aquesta nova eina per a proposar-vos un altra pregunta: Deurien o no, participar al bloc, els partits polítics del nostre poble?

L'enquesta diu així:

"Normalment els partits parlen i els ciutadans escolten. Però les noves tecnologies permeten que els ciutadans diguen als partits el que pensen. Creus que els partits haurien de penjar ací els seus comunicats per a que els ciutadans pogueren comentar-los?"

  • SÍ - Sí, deurien de fer-ho, modernitzar-se i enfrontar-se a l'opinió del poble per a fer propostes e intervencions realistes i realment necessàries.
  •  
  • NO- No, per a fer això ja hi han altres opcions més tradicionals què fins ara han funcionat be. Els partits polítics no tenen per què sentir l'opinió de ningú i donar explicacions del que fan. L'excés de llibertat d'opinió de les noves tecnologies és dolenta.

Participeu! En un mes farem donarem per finalitzada l'enquesta.

dimecres, 20 d’octubre de 2010

Moixent sube un 75% la tasa de basura para restaurantes en los últimos siete años

Los bares y restaurantes de Moixent abonarán este año un total de 600 euros por la tasa de basura, un 7% más de lo que pagaron el pasado año. El PSPV ha criticado que la cifra se ha incrementado en un 75,89% en los últimos siete años, cuando accedió a la alcaldía el popular Vicente Dubal.
El concejal y diputado provincial del PSPV, Josep Lluís de la Piedad, ha calificado de «inaceptable y fuera de lugar» el incremento de la tasa de basura, «ya que ésta afecta de forma directa a todas las familias independientemente de los recursos económicos de cada una de ellas».
La tasa de basura para los empresarios de bares y cafeterías era de 341,12 euros en el año 2003, justo cuando Dubal llegó a la alcaldía, recuerda De la Piedad. En 2007 el incremento fue del 33% ya que la tasa ascendió hasta los 456 euros. Desde 2007 la tasa ha continuado al alza, el año pasado eran 560 euros y en 2010 la cifra se ha situado en 600 euros.
La tasa en esta población es superior a la de otras poblaciones vecinas. En Xàtiva la tasa se sitúa en 440 euros y en Vallada en 282. Incluso en la ciudad de Valencia se paga menos de la mitad que en Moixent, 266 euros. De la Piedad asegura que Dubal dijo que no subiría los impuestos por encima del IPC.
 

El govern espanyol censura la ILP malgrat el recull de 650.000 firmes.

Nota de Premsa

El Govern espanyol censura la ILP Televisió Sense Fronteres!
La Iniciativa Legislativa Popular Televisió Sense Fronteres va nàixer arran de la censura del PP del País Valencià titella de l’espanyolisme més ranci (i de la complicitat de l’oposició del PsoE, titella de l’espanyolisme “menys ranci”) a TV3, materialitzada en els tancaments de repetidors. Des de llavors, centenars de voluntaris s’han mobilitzat per recollir les firmes necessàries per a garantir que tota la gent de parla catalana puga gaudir de tota la programació en llengua pròpia.
El passat mes de juny, Acció Cultural del País Valencià, entitat promotora de la ILP, va entregar al “Parlamento español” més de 650.000 firmes, superant amplament el mínim requerit.
Aquesta setmana hem conegut que el “gobierno de España” ha impedit la tramitació d’aquesta ILP al Congrés espanyol, al·legant que no hi ha suficient pressupost econòmic per a dur a terme el projecte.
Davant d’aquesta censura espanyola, des de l’Escarot, l’Assemblea de Joves de La Costera, denunciem que:
  • La negació de la tramitació deixa clar quina és la seua concepció de la democràcia: han impedit que la voluntat de més 650.000 persones siga escoltada i debatuda al Congrés.
  • L’argument econòmic és ridícul: de tots és sabut l’espoli fiscal que patim com a poble. Així doncs, Espanya ens nega els nostres propis diners per a promocionar la nostra llengua i cultura.
  • La negació de la tramitació suposa un atac més de l’Estat espanyol contra la cultura del nostre poble. L’Estat espanyol mostra una vegada més el seu menyspreu front la nostra llengua i la nostra cultura.
  • Altra vegada s’ha demostrat que això de “l’Espanya plural” no és res més que propaganda barata.
  • El govern del PsoE torna a mostrar que a Espanya el nostre poble no hi té cabuda.
Des de l’Escarot, l’Assemblea de Joves de la Costera sempre hem defensat, i el temps ens està donant la raó, que la única opció per a evitar la desaparició com a poble és assolir un marc nacional nou format pels diferents pobles que compartim una mateixa identitat, els Països Catalans. I el camí per aconseguir aquest marc democràtic és la lluita.
Amb l’Escarot, joves en lluita per la llengua i la cultura!La Costera, 20 d’octubre de 2010
L’Escarot, l’Assemblea de Joves de La Costera 
 jovescostera.ppcc.cat // lescarot@cajei.cat

L'Ajuntament informa:

“Com a conseqüència de les obres q van a realitzar-se en l´edifici de l´Ajuntament, les oficines municipals estaran ubicades temporalment en l´antic Centre de Salut.
La Policia Local i l´Alcaldia estaran en les oficines del Parc Estratègic. 
Preguem disculpen les molèsties.”

Moltes gràcies
MARIA BOLUDA

dimarts, 19 d’octubre de 2010


Hola:
Pareix que el temps assolellat va consolidan-se per a llarg termini, tot indica que el pont d'1 novembre, continuarà anticiclònic i pot ser que continue així fins a la segona setmana de nov.
No obstant el proper diumenge mos passarà un front del nord-est que provocarà una baixada de temperatures i es possible que algún arruixat per la vesprada que passará rápidament. Aixi pareix vores en el mapa que adjunte.

dilluns, 18 d’octubre de 2010

Resultats de la votació democràtica i participativa: Comentaris anònims SÍ o NO

Be, ha aplegat el dia 18, i com pugueu veure a la vostra esquerra, els resultats de les votacions són clars i no deixen pas a cap dubte (48 a 16): Tornem a activar l'opció de comentaris anònims.

En aquestes dues setmanes en les que sols es podia comentar creant-se un compte a google (gmail), sols dues persones (de les més de 200 que ens visiten diàriament) han donat el pas de crear-se un compte i, a a la vegada, de començar a ser col·laboradors (lliures de pensament i acció) del nostre bloc. La necessitat crea l'hàbit... no? Veritat que no vos ha costat res el fer-se aquest compte?
Però be, vosaltres maneu (com ha de ser ara i sempre).

A partir d'ara doncs, podeu tornar a comentar de manera anònima, encara que, com sempre, nosaltres vos recomanem que, al desplegable de comentaris, al menys, fiqueu un nom inventat o no (on posa NOM/URL), per a evitar confusions i "personalitzar" d'alguna forma les vostres participacions puntuals.

Un altra cosa: Com hem vist que això de les votacions ha tingut molt bona acollida, si a algú se li ocurreix alguna altra votació d'aquest tipus, referent a la vida del poble de Vallada, que ens ho comunique i la afegirem al nostre bloc per veure els resultats (o, com diuen al poble, "se li agrairà")

Endevina, endevinalla... "El jolivert, ben trocejaet..."

El guanyador de l'endevinalla passada, ha sigut Paco, qui, ja des del principi, ho va encertar però sense dir explicitament el lloc, per donar més joc a l'assumpte...
Enhorabona Paco.

Ara, per a variar un poc, vos mostre en una mateixa fotografia, gent i poble, cames i carrer...Qui són aquestes dos persones que xarren al carrer i de quin carrer es tracta?
El següent dilluns, la resposta.

diumenge, 17 d’octubre de 2010

I els joves què?És interessant, ja que ací no fem res per frenar-ho, veure com els francesos no cedeixen en les mobilitzacions per evitar reformes laborals, que perjudiquen les condicions de treball, i reformes de pensions que pretén pujar de 60 a 62 anys l’edat per jubilar-se (ací ens jubilem als 65 i volen pujar-ho als 67 anys). A la mobilització dels treballadors s’afegit ara la dels estudiants i açò ha posat nerviós a Sarkozy i al seu govern.

Per què ixen els estudiants al carrer en una qüestió que els pilla tan lluny com la jubilació? Pot ser siga pel que resava una pancarta en la manifestació massiva de Paris: “Per una vida després del treball”. O pot ser fora perquè no volen que, com deia John Lenon: la vida siga quelcom que passa mentre un està ocupat en altres coses.

Quan els joves accedeixen al mercat de treball els espera la temporalitat i la precarietat. L’atur jove en Espanya és el més alt de la Unió Europea, vora del 30% de la població activa de menys de 25 anys, quinze punts per damunt de la mitjana europea. I si la gent es jubila més tard, qui donarà treball als joves? Però ací estem tan tranquils.

Diuen que la generació actual serà la primera en segles que viurà pitjor que els seus pares. Els joves espanyols pareix que ho tenen assumit, pel que demostra la seua passivitat indolent, però els francesos han reaccionat perquè saben que la reforma els perjudica. “No vull ser un estudiant als vint, un aturat als vint-i-cinc i un precari als seixanta dos”, deia un manifestant. Els joves tenen motius per preocupar-se. A l’actual nivell d’atur cal afegir que l’ampliació de l’edat de jubilació privarà als joves d’un milió de llocs de treball potencials.

Però el govern francès també té motius per preocupar-se. La participació estudiantil pot radicalitzar les mobilitzacions. Per això intenta neutralitzar el moviment jove acusant-los de ser utilitzats per sindicalistes i professors compromesos, sabent que no és cert. El que sap és que les protestes d’estudiants de 2006 van fer retirar la llei de contractació laboral que pretenia imposar Dominique de Villepin i que el dijous varen haver incidents i ferits per les mobilitzacions d’adolescents en nombroses ciutats de França.

Iron Maiden