dijous, 20 de gener del 2011

2011 Any Internacional dels Boscs



Fa vuit mil anys, grans extensions de Bosc Primari cobrien quasi la mitat de la superfície terrestre del planeta. Avui en dia, només queda una cinquena part del bosc original intacte, la resta ha sigut destruït, degradat o fragmentat per una activitat humana implacable. A nivell mundial, s’han convertit a altres usos o s’han perdut 13 milions d’hectàrees de boscs anuals entre 2000 i 2010.

Els boscs representen un dels principals albellons mundials de carboni. Emmagatzemen unes 289 gigatones (Gton) de carboni en arbres i una altra vegetació. A més els boscs primaris són ecosistemes amenaçats on resideixen dues terceres parts de la biodiversitat terrestre i moltes cultures i pobles indígenes.

En aquest decenni, la FAO considera que hi haurà un increment de cobertura forestal perquè es té en compte les plantacions. Durant 2005-2010, la superfície de boscs plantats va augmentar en aproximadament 5 milions d’hectàrees per any. No obstant això, els boscs secundaris i les plantacions que substitueixen a la coberta original són molt diferents dels boscs primaris: una plantació no és un bosc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.