divendres, 14 de gener del 2011

Bandolers a escala mundial.

Acaba de cumplirse un any del tràgic terratremol que sotragà l'illa d'Hití. ONGS, voluntaris, associacions i empreses de tot tipus, es volcaren en ajudar els damnificats. Tots ho feien desineteressadament. Tots? Pareix ser que la multinacional Mosanto continua fent de les seues amb segones intencions.
L'empresa Monsanto fabricant d'herbicides com el Roundup i aliments transgènics va nàixer en el 1901. En un principi fabricava sacarina, es a dir un edulcorant a base d'aspartamo, el qual està investigant-se i pareix ser cancerigen. Però aço és una altra història.
Tornant al tema d'Haití, la multinacional vol colaborar fent una donació de llavors perquè els camperols puguen cultivar les seues terres. En principi tot pareix inofensiu, però els dona un caramel enverinat. Les llavors modificades genèticament proten un gen anomenat "terminator", el qual impedix que les llavors del fruit resultant siguen fèrtils. Així que els està donant pa per avui, i un negoci redó per a ells. Al proper any els camperols si volen noves llavors li les han de comprar a Monsanto. Açò no passa sols a
Haití, a Mèxic els camperols compren les llavors de blat de moro més barates a l'empresa Monsanto, que si adquirixen llavors autòctones. Com es menja açò? Molt fàcil Monsanto rep subvencions del govern dels Estats Units per produir eixes llavors.
A més de la problemàtica de la infertilitat de les llavors transgèniques, a hores d'ara encara hi ha molt que investigar de quins danys poden provocar per a la salut eixos aliments modificats genèticament.
És clar, que "poderoso caballero es don dinero". A cop de billets subornen els polítics i a qui es pose per davant per poder dur endavant el seu negoci. La pregunta és si esta gent sense escrupòls es fera en el monopoli mundial de les llavors, aleshores ens dirien dos i dos quan fan, i nosaltres a passar per on ells diguem.
Les úniques armes que tinguem és la informació i el preservar les varietats autòctones de les espècies vegetals, tant de fruites com d'hortalisses.
Com no vull fer-me pesat ací vos deixe uns ellaços d'interés: ací i descarregar el documental ¿Què comeremos mañana?

Bon cap de setmana.

Roder de la Costera

1 comentari:

  1. Ja havia vist el documental i em sembla vergonyós que passe açò. Estarem al segle XXI però en plena civilització em pregunte si algun dia arribarem a ser civilitzats o ens matarem uns als altres abans...

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.