dilluns, 31 de gener del 2011

A mi m'agradaria...

Aquesta entrada deuria d'estar com a comentari a l'entrada de VALLADA PARLA, una entrada on tothom pot  expresar-se lliurement per dir el que li agrada i el que no li agrada del que s'ha fet al nostre poble, i també per proposar millores. Però com que tinc prou coses què dir, he preferit de crear una entrada a banda.

Ara venen eleccions i pot ser els grups polítics empren alguna idea per al seu programa electoral, que després ho complixquen o no dependrà d’ells. 

Tot poble se sosté sobre tres pilars: el econòmic, el medi ambiental i el sociocultural.

En el tema econòmic tots sabem com de maltreta està l’economia i com ho tenen de difícil les empreses per tirar cap avant. Tant debò la industria torne a proliferar en el nostre poble.
-En el tema  del cooperativisme tots sabem que “les juntes acaben fent aigua” i ningú es fia de ningú, per la qual cosa resulta complicat crear cooperatives del tipus que siga i menys agrícoles si ja han hagut males experiències al poble. Així i tot podria ser una bona alternativa per defendre alguns productes que cada vegada tenen més competència al mercat.

En el sociocultural:
-Ens fa falta un casal per a la gent jove, on es puguen reunir i fomentar les associacions juvenils o no tant juvenils. Centre excursionista, clubs ciclistes tant de muntanya com de carretera, associacions culturals...
-Una escola per a adults on poder preparar les proves lliures per a exàmens d’ESO, cursets de valencià de grau mitjà i superior, anglés, informàtica, tallers literaris, cursets de fotografia, cursets d’alfabetització per als més majors siga en l’aspecte que siga,  a més d’un ampli ventall de possibilitats si el pressupost ho permet.
-Creació d’una setmana cultural:
-Durant una setmana –pot ser per primavera o per tardor- als diferents bars i pubs es realitzarien diferents tornejos per exemple:  torneig de ping-pong, dames escacs, parxís, dòmino, truc, billar, dards... El cap de setmana se celebraran les finals als diferents locals Les associacions esportives i culturals coordinades per l’ajuntament realitzarien diferents activitats: -algunes d’elles ja les varem fer al Centre excursionista-. Eixides al camp per confeccionar un herbari, -per a xiquets-, el dia de la bicicleta, -volta no competitiva pels vorals del poble apta per a tots el nivells i edats, carrera a la bicicleta més lenta, -a vore qui tarda més en recórrer una distància,-
marxa senderista pel terme, xarrades o conferències del tipus que siga, teatre, competicions esportives: futbol,  frontó, raspall... Un concurs literari, concurs de fotografia... I tot el que la imaginació i les suggerències dels ciutadans aporten.
-Un local per a representacions.
-Un local encara que no siga molt gran on poder representar obretes de teatre o fer alguna xerrada o conferència. A més els diumenges de vesprada en hivern, com es fa prompte de nit es pot emprar per fer contacontes per als més menuts o inclús projeccions de pel•lícules. Preu simbòlic de l’entrada 1o 2 euros o si hi ha pressupost, de franc. També s’hi pot fer sevir per fer cineclub un dia a la setmana on poder gaudir d’una pel•lícula i una bona tertúlia.
-Un museu etnològic on hi haja una secció de la canya i el vimen que han sigut tan representatius de la vila de Vallada.
-Un agosarament, obrir el pavelló els dissabtes per la nit i organitzar diferents activitats esportives.

Medi ambient.
-Xerrades sobre l’importància del reciclatge entre altres matèries.
-Dia del arbre i excursions en estiu per regar el que s’ha plantat.
-(Per als xiquets. Ja ho varem fer al Centre excursionista i fou tot un èxit de participació per part de la gent, com de nidificació per les aus.) Construcció de casetes niu per a la nidificació de les aus insectívores.
-Desconec les obligacions de les brigades forestals, també hi ha lleis que estan mal fetes i limiten als brigadistes a realitzar diferents tasques, però les neteges del riu i la muntanya són necessàries, així com la recuperació d’algunes fonts  que estan quasi perdudes.

Bé ja no vos canse més amb aquesta rajola de text. Estes són algunes de les meues idees que omplin la meua ment, m’agradaria que si fora possible es dugueren a terme per millorar la qualitat de vida del nostre poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.