diumenge, 23 de gener del 2011

No tanques mai la porta de les mentires perquè es quedaran veritats fora

He llegit este matí una pintada en el transformador de la saraetlla que dia
TOMBEM LA LLEI DE PENSIONS o quelcom així.

Val, tombem-la, però per a canviar-la en que termes ?, per que l'actual tampoc es
la millor, pense jo.
Donat per eixample. Permet que els polítics tinguen un sistema que no es el general, per lo que eixen molt i ben beneficiats.
Que actualment igual te que tingues cotitzats 35 que 45 anys, si no tens 65 anys pasen a descontarte un 6% de la teua base regulaora per cada any que el falte per a plegar als 65.
He de dir que son molts els que a la data, han cotitzat mes de 35 anys i no tenen 60 anys i que están soportan un sistema injust hasta cumplir els 65. Sin embarg ni hi ha qui per haver treballat en empreses estatals, banca o grans empresses, se els permet una jubilació anticipà a costes de tots.
Es evident que aquesta llei tampoc es justa ni acertà.

La proposta que es contempla de 41 any de cotització, jubilant als 67 per a aconseguir el 100% de la base reguladora, a mes computant l'últims 25 anys de bases.
Tinguent en conter que
els jovens ara comencen a treballar al voltant dels 30 es podran jubilar en 37 anys de cotització, lo que significará que els descomptaran un 24% de les bases per no haver aplegat als 41 anys exigits.
Pitjor no pot ser....
Entonces?
Pense que el sistema roda al voltant del treball, donat que si es treballa es cotitza i es genera riquea incrementat el PIB, perque si no el futur serà prou negre, entoces le premises serien:

Primera.- treball per als jovens. Que comencen a cotitzar cuant antes despres del seus estudis o edat laboral.
Segona.-Si dels calculs polítics diuen que necessiten que ens jubilem 2 anys despres, significarà que deuriem de passar dels 35 actual als 37 de cotizació, pugem donaro com a bo.
Tercera.- Una vegada tens 37 anys cotizats, deuries poder jubilar-te en el 100% de la base reguladora en independència dels anys que tingues en eixe moment.
Una jubilaciò voluntaria a partir dels 65 anys
Quarta.- Tots en les mateixes regles, i dic tots. Efectivament inclòs als polítics.
Quinta.- Una jubilaciò ve precedida necessariament per la incorporació d'un lloc de treball estable.

En realitat, “experts” de Treball ja havien predit en 1995 dèficits en el sistema de pensions públiques en la primera dècada del segle present al subestimar el creixement dels cotitzants. Van predir que hi hauria en 2010 14.4 milions d'afiliats (cotitzants a la Seguretat Social) i 8.7 milions de pensionistes. En realitat el nombre de pensionistes era ja en 2007 de 8.4 milions (un número molt pròxim a què havien estimat existiria en 2010), però el número d'afiliats va ser de 17.6 milions, molt major d'allò que s'ha estimat pels catastrofistes.
Que ha significat fins esta data?, pues hi que hagut superavit en la Seg. Soc.

Finalment, i per no allargar llarc, la solució està en el núm. de cotitzants i no en les classes pasives que s'incorporaran en uns anys.

2 comentaris:

  1. Quina rao mes grossa tens!!
    pero vorem lo que tinrem ...si canviem de govern ...?
    bona nit Isidoro

    ResponElimina
  2. Pense que els que han exercit càrrecs polítics, alhora de jubilar-se se'ls hauria de tindre en compte els últims anys estipulats per la llei, siguen 25 o 41. Arran de la mitjana traure'ls un sou per a jubilar-se i no eixes barbaritats que se'ls queda per ser set anys diputats -per exemple- o eixos sous de per vida per haver sigut presidents del govern. En canvi a un pobre desgraciat que ha treballat tota sa vida a una fàbrica, si per circumstàncies ha de treballar al camp en els últims anys abans de jubilar-se, a l'esmentada paga li retenen un muntó.
    Hi ha dret? Tant han treballat els polítics per nosaltres? Menuda colla de truhans.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.