dimarts, 1 de febrer del 2011

Nepotisme i injustícia en el Taller d'Ocupació

Els regidors de l'oposició de l’Ajuntament de Vallada (Grup Socialista i Grup d’Independents) han presentat una demanda judicial, que es tramita davant del Jutjat Contenciós Administratiu, per la selecció dels monitors de l'últim Taller d'Ocupació realitzat al poble, encara que el taller ha finalitzat ja.
La demanda es fonamenta en el fet que els monitors seleccionats no reunien els requisits mínims exigits en les bases de selecció: “experiència en l'especialitat d’almenys 12 mesos com a oficial de 1a”. I a pesar de no comptar amb este requisit, els monitors van passar a la fase de baremació de mèrits i entrevista, i van ser seleccionats i contractats. El juí s'ha fixat pel jutjat núm. 7 per al 12 de setembre.
També s'ha presentat una demanda judicial per 10 aspirants a alumnes del Taller d'Ocupació. S'ha assenyalat pel jutjat núm. 8 per al 5 de juliol.
No es justifica com havent realitzat les mateixes preguntes a tots els aspirants en l’entrevista, i tenint en compte que no es tractava d'una prova de coneixements, es pot valorar a certs aspirants amb 4 punts (quan en la baremació tenien 0 punts), i a altres amb 0,5 punts. Amb quins criteris es va fer esta valoració? Només es pot pensar que es va atorgar una puntuació de 0,5 punts a alguns aspirants simplement perquè no pogueren ser seleccionats.
La puntuació atorgada a l'entrevista és completament desproporcionada, tant que la convertix en excloent i discriminatòria, de tal manera que se li atorga idèntica puntuació màxima (4 punts) que a la baremació de SITUACIÓ (4 punts). D’eixa forma, van ser seleccionades determinades persones només amb la puntuació de l'entrevista, en detriment dels principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat. Es convertix el procés de selecció en una contractació de lliure designació.
Els regidors de l'oposició van sol·licitar examinar l'expedient i l’Equip de Govern del PP els el va denegar, de manera que van haver d'acudir a la via judicial en defensa del dret fonamental que tenen reconegut a controlar i fiscalitzar als òrgans de govern. Axí, només quan el fiscal va emetre un informe favorable que s'entregara la documentació, és quan se'ls va notificar als regidors del Grup Socialista i del Grup d’Independents que podien passar a veure l'expedient. A este respecte, l'Ajuntament ja té precedents, tres sentències anteriors condemnatòries per no facilitar la documentació als regidors, a la qual tenen dret. Per què el PP oculta il·legalment la informació i els expedients?
L'Equip de Govern, davant de les contínues advertències de l'oposició, sempre contesta que tot és transparent, però les reiterades sentències els lleven la raó contínuament, i als grups de l’oposició no ens queda més remei que acudir als tribunals ens defensa de la legalitat democràtica. El Tallers d’Ocupació ja han finalitzat i no podem tornar arrere per refer la selecció de personal i d’alumat, que estem convençuts que s’ha fet de manera discriminatòria, injusta i vulnerant el dret de les persones a accedir a un treball de l’Administració Pública en condicions d’igualtat, mèrit i capacitat. Tots sabem que a Vallada s’ha fet d’una manera indigna, des de la manipulació, el nepotisme i el tracte de favor per obtindre un rèdit electoral i pagar favors que es devien. L’espectacle que s’ha repetit en cada taller és vergonyós i miserable. Però intentarem que la Justícia diga ben clarament que les seleccions van ser il·legals i que les anul·le, i que almenys ens quede la satisfacció de saber que les coses es van fer malament i que molts valladins i valladines van ser tractats injustament per una gent que governa sempre des de la sobèrbia, la discriminació de les persones i el caciquisme.
Però la democràcia és un remei eficaç contra els abusadors, els fraudulents, els antidemocràtics i els tirans. I al maig tenim una cita amb les urnes: eleccions locals i autonòmiques. Oblidarem, una volta més, els abusos i la impotència o és l’hora de dir que ja n’hi ha prou?

3 comentaris:

  1. Be, pareix que l'oposició comença a explicar-se. Esperem que continue donant arguments

    ResponElimina
  2. Això ho fan sempre, i des de sempre. M'agrada confiar en que hi ha gent que no ho farà però...
    Açò funciona així. Pots aconseguir certs punts segons experiència, titulació, habilitats...
    Després es reserven el doble de punts per a l'entrevista XD, o siga que si els punts que pots sumar per mèrits són 4, per a l'entrevista són 6!!! jajaja! jo tots els anys em ric de valent en veure que ni tan sols s'esforcen en dissimular que són uns venuts...en fi, "pa que t'ha de dir"

    ResponElimina
  3. l'oposició està intentant explicar-se desde sempre, a tal efecte,enviem escrits al poble o al diari a més a més, ens expliquem al carrer sempre que ens pregunteu. Res ens agrada més que vorer un poble participatiu que no es deixe manipular, que siga capaç de rebolicar-se davant de tanta injusticia, davant de tanta prepotència. Es agradable començar a sentir que no estem sols en aquesta tarea d'intentar cambiar les coses al temps que es ben trist llegir algunes de les crítiques que ens feu, evidentment no som perfectes, es mès, tenim grans dèficiències que caldría subsanar, però davant de tot eu de tenir en compte que tenim molta moral, que dediquem una gran part del nostre temps lliure (que per a alguns de nosaltres no es massa, jo diria que es mès be poc) a intentar que el "equipo de gobierno" no tinga les mans tan lliures a l'hora de fer la seua reial voluntat, i que si fa el que vol (que per això se li ha atorgat la majoria absolulta durant 24 anys) al menys tingeu alguna possibilitat de coneixer-ho per a desprès poder-ho jutjar.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.