diumenge, 6 de febrer del 2011

Suposem que parlem de Fernando...

En aquesta entrada, m'agradaria transmetre certes idees i qüestions que ronden pel meu cap...

M'agradaria parlar d'una proposta de millora o un canvi, això està per decidir, tot basant-me en la figura del nostre Alcalde com a "instrument" amb el que exemplificar certes idees.

M'agradaria pensar que amb quasi 60 anys, una persona com Fernando, pot millorar, però sincerament, ho dubte. No obstant, estic segur de que després de més de dos anys des de l'aparició d'aquest bloc, Fernando sap de la seua existència, i que, encara que en secret, ell ens llig tots els dies. Així que done per assegurat, que em llegirà.
Jo no conec a Fernando Giner Giner, sols de vista. Mirades què es creuen, salutacions formals, somriures forçats i frases cordials buides de tot contingut.
El que sé de Fernando és el que diu la gent... deixem-ho ahi.

Com deuria de ser, per a mi, un Fernando Giner "ideal"??? (o un Servilio ideal, o un Castelló ideal, o qualsevol alcalde ideal?). Jo no crec que existeix una fórmula secreta, però sí unes condicions, uns ideals necesaris (a banda de tindre coneixements bàsics sobre legislació, gerència, administració, economia, etc... que per a mi, serien secundaris). Jo pense el següent:

- Un Alcalde, hauria de ser proper al seu poble. Passar més temps amb la seua gent i caminant més sovint pels seus indrets i carrerets, deixant-se veure. Deuria passar menys
temps "de papeleo", tancat en casa o visitant el terme amb el 4 x 4. Si no, com dimonis va a conèixer les necessitats de la seua gent de primera mà??.
- Com que la paraula final la dóna l’Alcalde, un Alcalde deuria de dirigir-se a tots i a totes amb curiositat i sense cap rancor, ser com ja he dit, proper, i no distant e inaccessible.
- Un Alcalde no hauria de donar l'esquena als qui sap que no el recolzen, perquè així i tot, són "fills" seus, i algun dia, poden necessitar-lo (i viceversa). Algo així com un pare.
- Un Alcalde hauria de tindre sempre present que està ahí per una decisió del seu poble (entenent decisió com una acció LLIURE i no a "canvi de"). Governar mitjançant la por, el negoci i el favoritisme no deuria de deixar-lo dormir (a ell ni a ningú d'aquest món). Jo, com ja he dit, no se si això és cert o mentida, però és el que diuen... Ací a Vallada, sembla que siguem titelles de l'Alcalde, quan, en una societat NORMAL deuria de ser del revés, no cregueu? Un alcalde titella del poble, sembla utòpic, però amb més sentit, crec jo. L'agraït deuria de ser ell i no al contrari. Tothom deuria de ser lliure per fer i desfer, i els valladins deurien d'estar valorats pel que són capaços de fer (no el dia de les eleccions) si no en quant a capacitacions acadèmiques, formació, experiència, necessitats personals, etc...
- Un Alcalde hauria d'estar actualitzat en tot moment. Saber el que passa tant en el món, com al seu entorn més pròxim. Deuria d'aconseguir informació fiable de distintes fonts, i no de fonts que ja estan programades per a donar-li la informació que a ell li convé, o que ell vol escoltar. Informació subjectiva que ja ha passat per molts filtres abans. Si no és d'aquesta forma, com va a estar preparat per a decidir el futur d'un poble? Un futur que esdevé cada vegada més negre (a nivell global, no parle sols de Vallada).
- Un Alcalde hauria de fer front a allò que NO li convé, per a realitzar-ho de totes formes, si això suposa una millora, un pas endavant o simplement l'alegria d'uns quants. Deuria de respectar les peticions, encara que anaren en contra dels seus interesos personals, encara que vingueren d'un col·lectiu que sap no el va a votar, perquè aquestes peticions són del poble (i ell governa treballa per el poble sencer, i no sols per als afiliats). Si el poble és just, el poble serà agraït amb ell, i sabrà apreciar que ha actuat pensant en ells i no en benefici propi.
- Un Alcalde, hauria de saber emprar les noves tecnologies. Tindre un compte de correu, saber utilitzar internet, cercadors, crear alarmes, filtres, calendaris, manejar blocs, i per suposat, xarxes socials. Amics administradors d'aquest bloc, m'han contat que han rebut correus electrònics de membres punters de partits de Vallada, enviats des del correu dels seus fills! Això és lamentable…
- Un Alcalde hauria de ser HUMIL. No utilitzar els mitjans dels que disposa per fer-se publicitat (Llibre de Festes, pamflets que paguem tots, canal 9, revistes de l'església...) ni anar cridant als quatre vents tots els "títols nobiliaris" que li han donat o tot allò que ha aconseguit. Com si pregonar tot açò siguera necessari per a la seua seguretat personal. Com si necessitara dir-li al poble: -"Ey! Mireu, que soc el millor, el més capacitat i ningú més que jo podrà fer-vos feliços". Sr. Alcalde, a mi de res em serveis que vosté siga cavaller de la real ordre del nosequé... sap?
- Un Alcalde hauria de defendre la cultura del seu poble. No deixar que festes i tradicions antigues moriren pel simple fet de pertànyer a una majoria que li és "infidel".
- I al igual que les festes i tradicions, un Alcalde i el seu ajuntament, hauria de dirigir-se al poble, amb la llengua del poble, el Valencià, i a més, promocionar-la i defendre-la. Utilitzar el castellà únicament com a mitjà per a traçar una línia invisible entre "el poder" i "el poble" és una tècnica passada de moda, però que es veu que ací a Vallada, encara funciona. (no cal dir en aquest punt, que un Alcalde deuria saber escriure correctament en la seua pròpia llengua).
- Un Alcalde hauria de procurar-se al seu costat de persones de confiança (això està clar) però també competents, amb estudis, formació, motivació i amor pel seu poble. Cadascuna d'elles amb un poc de cada un dels punts que he anat citant. Al cap i a la fi, ells van a ser els seus representants, no? Ací, en aquest bloc, tenim un exemple del que pot sorgir quan moltes persones capacitades, però sobre tot, amb motivació, s'ajunten per a millorar la qualitat de vida al nostre poble (persones que afronten crítiques i uns administradors que no censuren i que donen llibertat a tot aquell que vullga ser col·laborador/a).
- Un Alcalde (encara que complisca tots aquestos punts), hauria de mantindre la seua "posició" durant un temps determinat, complit el qual, hauria de deixar a altres persones menys "contaminades" ocupar el seu lloc. Com deia Lord Acton (1887) "El poder corrompe, y el poder absoluto corrompe absolutamente". La situació de Fernando Giner, que governa a Vallada des del 87 (que es diu prompte), em recorda inevitablement a la de Mubarak, a Egipte, el qual ja està governant des de fa 30 anys de forma "democràtica"...

M'agradaria finalitzar aquest recull de “condicions” amb una última idea i també formulant unes preguntes a l'aire:

- Un Alcalde hauria de fer sentir-se als demés, útils, capacitats i orgullosos, i no persones dependents, esclaves i, com diu Iron Maiden en aquesta altra entrada, amb la necessitat contínua d'indignació i resignació permanent, però amb una por terrible per donar el següent pas: L'ACCIÓ.

Les qüestions són:
Quina és la proposta de l'oposició?
Estan capacitats per a dur a terme tots aquests ideals?
Què és millor, resignar-se i seguir com estem? O arriscar-se amb una oposició que deixa molt què desitjar i fa olor a casa vella i tancada?

M'agradaria dir que està en mans de l'Ajuntament i de l'alternativa política, demostrar-nos el que poden fer d'ací a Març, per Vallada, però no ho vaig a fer, perquè això és un pensament al què ens han malacostumat:
Demostrar el que poden fer per nosaltres, deu de ser el pa de cada dia. Tant l'Ajuntament com l'oposició han tingut 4 anys per a demostrar-nos-ho. A mi em sembla que no ho han fet.

Tots hem vist el que ha fet l'Ajuntament: Adornar el poble amb colorets i donar treball mal donat. La Plaça de la Pau, el Mural del jardí de l'església i la remodelació de l’Ajuntament serà una cosa així com “el colofón final” per a donar la benvinguda a les urnes, i ja veureu com molts tornen a picar al veure (com deia aquell defensor) una Vallada “tan bonita y limpia”. Així som els humans...

Tots hem vist el que ha fet l'oposició: Moltes queixes i recontraqueixes, i CAP proposta plantejada. I ara, després de 2 anys dient-los que participen al bloc, ara, quan sols queden 2 mesos, comencen a fer ús d'aquest bloc (tant el PSOE com AIPV)... Inclús algun militant "de trinchera" s'ha posa a escriure a estes altures en Valencià, qui sap si per guanar vots! Una llàstima.

“No et limites a contemplar aquestes hores que ara venen.
Baixa al carrer i participa.
No podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu”

4 comentaris:

  1. Hi ha gent que enguany no anirà a votar per no agradar-li -de moment- les canditatures actuals.

    ResponElimina
  2. Genial, perfecte tant en contingut com en la forma. Personalment compartisc pràcticament el contingut de la teua opiniò, es mes crec que en eixes idees podries ser un ferme candidat per a un partit.
    Jo, el votaria.

    ResponElimina
  3. Un bon alcalde, es aquell home o dona per al que lo primer es el poble, a mes a mes cal dir que sols des de la llibertat i la igualtat es pot aconseguir preservar e incrementar tots el drets del ciutadans i com no fer complir les seves obligacions.
    Un bon alcalde es el que fa tot sense esperar tindre un taulellet per la posteritat, aquell que sols sap demanar i demanar al governs diners per al poble, un bon alcalde es aquell que replega les raons del vesins en bars i comerços i se lis dona al tenics per que li busquen la seva solució, un bon alcalde es el que es va cap en davant del veins en les seves reclamacions a la administració, encara que governen els seu partit.
    En necessitariem un munto de fulls per a definir lo que entenguem per ser un bon alcalde, a les hores es ben senzill, tot el mon te una mare, cert?, eixa dona callada, treballadora, que no demana res, i que es la que fa que la família, la casa siga un corral de pau i un regne de prosperitat encara que sols es tinga pa, oli i sal per a sopar, el home deixant a les dones perquè de elles es el dret de ser mares, que siga capaç de ser com una mare, eixe i no altre es el millor alcalde.

    ResponElimina
  4. Com que soc el creador d'aquesta entrada, he decidit eliminar l'opció de comentaris. La meua intenció era la de mostrar la meua opinió al respecte sobre l'actual alcaldia i sobre les alternatives polítiques al poble
    Estic vegent que hom pot opinar sobre ella amb intencions partidistes i propagandístiques, cosa que no m'agrada, perquè no era la meua intenció, i no vull que açò passe.
    Romualdo, opine sobre l'Alcalde, però també sobre la teua persona (o qui creus que és eixe "militant de trinchera"?
    El que més mal em sap és que parles de les dones com si fossem sirventes, sirventes dels marits i de la casa... Però tu que t'has pensat? Desperta, les dones som més que això.
    (per si no te n'has adonat, "El Natzaré" és una dona)

    ResponElimina