dissabte, 12 de març del 2011

Informem el poble: l'Ajuntament ha de tornar els augments indeguts del fem i els nínxols del cementeri

El Jutjat Contenciós Administratiu ha dictat sentència recentment en la demanda interposada pel Grup Municipal Socialista de Vallada contra l'acord del Ple del 21/12/2007 en què el Grup Popular, amb majoria absoluta, va aprovar l'augment de les tarifes del servici domiciliari de fem i els preus dels nous nínxols del cementeri per al 2008. La sentència confirma la tesi mantinguda pels Grup Socialista i anul·la eixe acord plenari imposat pel Grup Popular. A més, el Jutjat exigix el compliment de la sentència i advertix que no es poden aplicar els preus cobrats per l'Ajuntament el 2008, tant en la taxa del fem com en els preus dels nous nínxols.

Arran de la sentència guanyada pel Grup Socialista, la Junta de Govern Local (integrada per regidors del Grup Popular) va acordar que, en execució de la sentència, es procedira a tornar als adquirents dels nínxols que consten en l'expedient la quantitat total de 10.907,59 € més els interessos legals des de la data en què van fer l'ingrés, segons esta distribució:
  • Per als 13 nínxols de 700 €, una diferència de 173,41 €, que tenen dret que se'ls torne 13 persones del poble.
  • Per als 42 nínxols de 800 €, una diferència de 206,03 €, que tenen dret que se'ls torne 42 persones del poble.
Com s'observa, 173 i 206 € són quantitats importants i més encara en el moment actual. Tanmateix, l'Ajuntament no ha tornat estes quantitats, ni tampoc la diferència de l'augment de la taxa del fem, que també va ser sol·licitada pels grups de l'oposició. Diu l'alcalde que per 3 € del fem...

Però n'hi ha més. Per tal de demorar la devolució dels diners de la taxa de fem al poble, el grup del PP va canviar l'Acord del Ple en què s'acordava complir la sentència, com li va requerir el Jutjat; i de nou ens hem vist obligats a recórrer a la via judicial per anul·lar eixe nou acord.

No obstant això, insistim que les persones que van adquirir nínxols els anys 2008 i 2009 tenen dret a la devolució de les diferències, com ja va acordar la Junta de Govern. Però ho han de sol·licitar expressament a l'Ajuntament. Es poden dirigir als regidors del Grup Socialista i els facilitarem un model de sol·licitud on només han de cosignar les seues dades.

Així, ens posem a disposició dels valladins perque l'Ajuntament els torne el que és d'ells. No és ni per 3 € ni per un sol euro, és per la burla i pel menyspreu de l'equip de govern del PP respecte dels ciutadans, de les normes i de les sentències, que està obligat a acatar i complir. A qui servix el senyor Fernando Giner? A qui respecta?

L'Ajuntament del PP, una vegada més ineficaç i incompetent, ara ha de tornar milers d'euros cobrats indegudament als valladins, uns pagaments que encara agreugen més unes arques municipals ofegades per deutes milionaris, com ja s'ha explicat les darreres setmanes en les xarrades informatives. L'Equip de Govern del PP no torna estos diners als valladins però sí que es permet fer pintar un mural al jardí de l'església que ha costat al poble 15.000 €. I damunt encara tenen la poca vergonya de donar les gràcies als autors del mural!! Quines gràcies?

Una altra manera de fer les coses és possible. Comencem a fer ja eixa altra Vallada possible.

Grup Municipal Socialista
PSPV-PSOE Vallada

1 comentari:

  1. Com ha de tornar l'Ajuntament els 10.907 € que ha cobrat indegudament amb el deute que te? Si no paga res, tan sol les nòmines.

    Els 15.000 € del mural, això si que és malgastar els diners publics haguen altres necessitats.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.