dimecres, 23 de març del 2011

La primera pedra

El conseller d’educació Alejandro Font de Mora acaba de proclamar-se el campió d’Espanya de les inauguracions autodenominant-se “Alejandro I el Inaugurador”, perquè diu que ningú ha inaugurat tants col·legis com ell. També es podia haver anomenat, seguint el mateix raonament, “el rei del fracaso escolar”, ja que la Comunitat Valenciana és capdavantera en aquest tema, o “el verdugo del valenciano”, perquè està carregant-se l’ensenyament del valencià a l’escola, però al conseller, com a tants polítics, el que li va és inaugurar.
En un país com el nostre el que importa és construir, que és el que deixa diners “para todos” els implicats. Cal construir el major hospital d’Europa encara que no hi haja personal sanitari. Cal construir escoles encara que reduïm el personal docent. Cal construir aeroports encara que no hi haja tràfic de passatgers. Cal construir perquè és el que permet inaugurar, eixir als diaris i a la tele, que la gent et conega i, a més, en la construcció és on estan els diners.
La dotació de personal per a prestar un servei públic de qualitat no serveix per a fer-se la foto i a molts polítics els agrada més una foto que a un xiquet un pirulí. El que conta és la inauguració i... la primera pedra. Ah, la primera pedra. No hi ha res com la primera pedra. Pots fer-te la foto i aparèixer als mitjans sense haver de gastar-te un duro. I pots posar vàries primeres pedres com va fer Aznar i Cascos amb l’AVE a València. I fins i tot pots muntar-te la cerimònia de la primera pedra i oblidar-te del que anaves a construir. Total... si ja tens la foto...
Possiblement l’invent de la cerimònia de la primera pedra, per traure rèdit econòmic i polític, tinguera l’origen a principis de la nostra era, segons pot llegir-se en la Bíblia. Ja sabeu, allò de “tu eres Pere i sobre aquesta pedra edificaré la meua església”. El Déu cristià és, doncs, l’iniciador d’aquesta tradició propagandística tan lucrativa. Potser per això la col·locació de la primera pedra sol estar beneïda per un capellà.
D’aquella primera pedra ens han vingut milers d’anys de control social i polític. De les primeres pedres d’avui vessa la corrupció que ompli butxaques privades i deixa als ciutadans amb serveis públics deficients. D’açò sap molt “Alejandro I el Inaugurador”
Iron Maiden

4 comentaris:

  1. Hui en El País hi ha un article titulat “Abre el museo más inaugurado”. És d'Alacant i l'han inaugurat tres voltes.

    ResponElimina
  2. que preocupats hi han algunes persones en les inauguracións d'açí o d'allà,en un país amb tant de paro.......!!!!!!!! jo personalment sería més constructiva i menys crítica, ja que a la vista está la nació ESPANYOLA com es troba a les hores, gracies a la majoria que ha votat la utopia del SR.ZPARO,com a la majoria de gent que formeu VALLADA CITY,que sou tots funcionaris???????????, per aixó critiqueu de la manera que ho feu.
    Caldría que foreu més realistes i no mirareu la butxaca tant per a unes coses i tan poc per a unes altres. SALUTACIONS

    ResponElimina
  3. Estimada anònima, no cal prendre la a per la b. Està bé donar feina però no cal inaugurar l'entrepà cada vegada que vas a esmorzar. Sense la utopia del sr. ZP, que nomenes, hi hauria molts aturats, que ara cobren el subsidi, sense un duro i les pensions mínimes no estarien per damunt dels 600 euros a pesar de la crisi “mundial” provocada, segons reconeixen a tot el món, per l'avarícia dels poderosos que mai tenen prou (i per cert militen tots en partits dreta).
    Per a ser constructiva cal mirar les coses sense ulleres de colors, i l'al·lusió al “SR.ZPARO” denota els vidres de color que utilitzes, i ser crítica, cosa que tu censures al teu comentari.

    ResponElimina
  4. Mire amb ulleres sense color,açó del color és cosa més propia teua, per mes aclaració et dire, que és mes que evident la crisi com sa produit, simplement hi ha que ser més realistes i no acusar amb el dit,és propi de persones com tu,mai he diferenciat a les persones pel color no per l'ideologia, només per els fets.
    un beset.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.