dissabte, 16 d’abril del 2011

Avui, dissabte 16 d'abril, manifestació a València. Diada del País Valencià.

Ens envien aquesta notícia d'última hora per a la seua publicació:


22 comentaris:

  1. Moltíssima gent a la manifestació. Tot un èxit! No podem consentir que censuren la TV3 com si açò fora una dictadura! Llibertat d'expressió!

    ResponElimina
  2. Jo també hi vaig anar, va ser realment emocionant... 80.000 persones reunides per una gran causa.
    Ací podeu llegir i veure més sobre com va anar la cosa:

    Vilaweb http://www.vilaweb.cat/noticia/3875015/20110417/tv3-nostra-volem-recuperarem.html

    Manifest llegit per Pepa López http://www.vilaweb.cat/media/continguts/000/025/760/760.pdf

    http://www.laccent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=1588:desenes-de-milers-de-persones-es-manifesten-a-valencia-en-defensa-de-la-llengua-i-el-pais&catid=52:actualitat-politica&Itemid=85

    ResponElimina
  3. i que feia Carod Rovira e ncompanyia del multimillonari Eliseu Climent????
    Una cosa es compartir la llengua i l'altra voler fer-nos catalans, 80000?? jejej quans autobussos van baixar de Catalunya??

    ResponElimina
  4. exactament, podem per sort o desgracia compartir llengua pero decatalans RES agrade o no cataluña es ESPAÑA! i valencia VALENCIA (comunitat de ESPAÑA)

    ResponElimina
  5. Mireu, si voleu un dia d'estos xarrem de tot açò. Però vull dir que la manifestació d'ahir em sembla un anacronisme, arqueologia d'un moviment que no es correspon en el que sentim la majoria de valencians.

    Acció Cultural s'ha quedat en el passat, i no vol mirar on està el poble valencià. Sentir parlar de "Països Catalans" (una invenció política com altres paregudes)se'm fa molt extrany, a mi i a la majoria de valencians. I el que és pitjor, crec que és contraproduent.

    Valencia és valencià, i ací tenim els nostres problemes. I els hem d'apanyar nosaltres.

    D'altra banda jo vull que es veja tv3, per supost, però preferiria poder vore Canal 9 i no sentir vergonya, perquè hauria de ser la nostra televisió. Hem de lluitar per les nostres coses i deixar-mos de monigotades.

    ResponElimina
  6. Ací estos es pensen què en Catalunya lliguen els gossos en llonganisses. Vos torne recordar, que a Catalunya Canal 9 està també censurada, de passada podrieu haver demanat també això.

    ResponElimina
  7. A l'últim anònim, dir-li que la censura televisiva es cosa exclusiva del govern valencià amb tv3. No els interessa que hi haja una veu distinta (i contrària) a la seua i la solució fàcil es fer-la desaparèixer. Tota una demostració de pluralitat, de la que tant alardegen.
    Que no es puga veure canal 9 a Catalunya no és perquè el govern català faça censura, sinó perquè canal 9 està tan endeutat que no pot pagar els seus repetidors, raó per la qual ha deixat d'emetre també la senyal internacional. És a dir, que en tot cas, no seria Catalunya qui estaria censurant l'autonòmica valenciana, sinó el món sencer.

    ResponElimina
  8. Senyor AK-47, ja li vaig dir que el què deia era fals i que s'imformara en altres fonts què no foren .cat. Canal 9 es veu a tot el territori espanyol, de fet, vaig estar a Madrid la setmana passada i la vaig veure a la llista.

    Canal 9 no es veu des del 19 de Març de l'any passat, es a dir, abans que es deixara de veure la TV3 ací.

    Per altra banda, tot siga dit, canal 9 es una merda de TV com un piano.

    ResponElimina
  9. El socialistes davant de la actual crisi, davant de la renaixensa del feixisme deuen prendre posicions, perquè els atacs des de la dreta cada vegada seran mes feroces, volen repetir la historia una altra vegada, oblidem per un instant les diferencies entre les forces de l'esquerra, i fem reviure el esperit de aquell pacte que els va portar a guanyar les eleccions a la dreta de la Ceda i la Falange

    ResponElimina
  10. Actualment no existeixen condicions per a que el feixisme renasca, amés ho impossibilita el fet de que els mitjanç de comunicació estan monopolitzats pel PP i el PSOE el que impedeix que es produïsca un pacte de dretes, i el mateix dic de les esquerres.

    ResponElimina
  11. Respecte al que diu el valencià:
    No entenc perquè la manifestació et va semblar un anacronisme; a mi més aviat em va semblar la manifestació dels sectors progressistes de la societat i doncs, en tot cas futurista, front la corrupció general, la censura, el caciquisme, i segons qui, també contra les retallades.

    Evidentment, els problemes dels valencians els hem d'analitzar, resoldre i decidir els valencians. Totalment d'acord. La manifestació també deixava entreveure la idea d'un País Valencià modern i no de les "tres províncies que continuen oferint glòries a Espanya", que encara és la idea que transmeten el tàndem espanyol del PP i PsoE.
    Entrant en aquest anàlisi en clau valenciana, cal comprendre que com a valencians, tenim interessos estratègics que compartim amb Catalunya. En el terreny econòmic, per exemple, les patronals valenciana i catalana ja han iniciat la unitat d'acció per a aconseguir el Corredor Mediterrani. Segurament també els caldrà treballar plegat per a aconseguir que Barcelona i València aconseguisquen guanyar la batalla geoestratègica de vertebrar el mediterrani. En matèria lingüística i cultural els interessos també van relacionats: aconseguir tenir una indústria cultural potent, que potencie la producció cultural, artística, musical que potencie la creació pròpia serà determinant en aquest nou escenari globalitzat.
    Evidentment podem parlar-ne.

    Clarament hem de ser els i les valencians qui defensem els nostres interessos; hem d'entendre, però, que no vivim aïllats i hem de saber qui són els nostres "socis potencials" i qui són els nostres "adversaris potencials".

    Anime a que en pensem...

    ResponElimina
  12. Anònim, estem d'acors que C9 és una merda com un piano, però no en els motius que originen que no es veja a Catalunya.

    Com bé sabràs, C9 es veia fins fa poc a Catalunya gràcies a la col·laboració del govern català, mentre que a València el govern valencià perseguia la TV3 intentant tallar l'emissió. Qualsevol amb un mínim de seny sap els anys de lluita que ha costat aconseguir veure TV3 a causa dels entrebancs dels nostres dirigents.

    No obstant, veiem TV3, però no gràcies al govern, sinó als repetidors d'ACPV, els quals han sigut multats fa no res i han deixat de banda l'emissió davant les penalitzacions. Així doncs, supose que estem d'acord en que la culpa que els valencians no veiem TV3 la té el govern valencià.

    Ara queda esclarir el fet que actualment no es veja C9 a Catalunya, que es deu a que el govern català no ha aconseguit un "acord de reciprocitat" amb el valencià. I la causa és que en valència no estan disposats a col·laborar. Prefereixen seguint manipulant mitjançant C9 mentre acallen altres mitjans de comunicació menys corruptes. Així i tot, C9 es seguia veient a Catalunya mitjançant la senyal internacional, però degut als deutes que arrossega, aquesta ha sigut eliminada i, per tant, ha desaparegut a Catalunya (i a la resta del món).

    A dia d'avui, el govern català segueix fent el que ha fet des del principi: intentar que es veja TV3 a valència i C9 a catalunya; i el govern valencià segueix amb la seua: torpedejar qualsevol intent d'acord i vetar la senyal de TV3.

    I es que amb aquestos dirigents... ni TV3... ni treball... ni dignitat alguna.

    Un abraç

    ResponElimina
  13. Valenciana,

    Vaig estar a la manifestació, i per desgràcia de tot el que dius se'n va parlar ben poc. Allò, com segurament veuries tú també, anava per un altre lloc.

    ACPV, de la que sóc soci des de fa molt de temps, s'ha quedat malauradament en el passat, i del que dius en parla de passada i poques voltes. Continua parlant de Països Catalans, de que a València li hem de dir Català a la llengua comuna, d'independència i de tot això de sempre.

    Vaig escoltar el manifest final, i era el mateix que en els últims 20 anys, per desgràcia, amb l'afegitó de TV3, i la mani estava absorvida per Esquerra (un partit català que a València no traurà mai una merda).

    Al Sr Climent (el president d'Accíó Cultural, per si algú no el coneix) se l' n'ha anat la xaveta. Va dir que allí, a la mani, estava tot el poble valencià, la societat valenciana, la majoria de la gent demòcrata.... Dos carrers al costat la gent de València, la majoria, i la dels pobles també, estava de canyes o vegent el fútbol.

    Ixe home, Climent, deuria retirar-se, per que li fa molt de mal al seu estimat País, amb tanta estrela i tant de discurs antic amb el que no s'identifica el 98% de valencians.

    Els valencians, la gran majoria, no volem Països Catalans. Ens sonen a xinés. I a la llengua comuna li diem valencià.

    I a partir d'ací podriem començar, de veritat, a treballar per la realitat, pel corredor mediterrani, per l'eix estratègic, per l'entes i fins i tot per un intercanvi de sardanes i dansaes tradicionals, però no per a 4, sino per a la majoria. I fer-ho amb normalitat.

    Amb discursos salvapàtries, antics, rovellats, que ja no agraden més que a 4, no aconseguirem més que triomfs a tope del PP, quatre diputats de CV, el PSOE a la seua, amb Alarte i las nubes, el Bloc patint a les portes del 5% i el valencià convertint-se en llengua residual d'alta radiació.

    ResponElimina
  14. A Canal 9 el va eliminar la Generalitat Catalana perquè no li convenia a TV3 per que es solapaven events esportius.

    La Generalitat la va substituir per TVVI, el que passa és que TVVI va desaparéixer perque Canal 9 no té un euro, sho ha gastat tot en el Papa i els de Gurtel, i ara no es veu res de res.

    Ací teniu el que dien els catalans.

    Jo vull un Canal 9 digne, TV3 també, però més canal 9, que els informatius de TV3 parlen d'una terra que no es la meua i, per tant, me la bufen. Canal nou el page jo, i vosaltres, i vull que siga desent.

    ResponElimina
  15. Ací, perdoneu:

    http://www.racocatala.cat/forums/fil/120734/ja-no-pot-vore-canal-9-catalunya

    ResponElimina
  16. tan anticapitalistes, catalanistes, maulets i super xaxi q son aci tots els independentistes (q al fi i al cap es el q diuen) i val 5 euros l´entrada?? no deuria ser gratis?????

    ResponElimina
  17. Jo vull dir una cosa.
    Tots el catalanistes que conec o la gran majoria de ells son funcionaris.
    I em pregunte.
    Si tant de asco es dona la Comunitat Valenciana,o la Generalitat Valencia. ¿ Per que cuant es aplega la nomina en el escut de la comunitat, o la transferencia manada per GVA(Generalitat Valenciana), no la tornen diguen que volen cobrar tan sols de la patria unica caltalana?.
    Pues conteste jo. Son un hipocrites desfaenats que es calfen el cap en la identitat,en tonteries i no en treballar, sobretot els mestres.
    CATALANISTES EU TENIU FACIL UN EUROMET I CAP A CATALUNYA I ALS DEMES DEIXEUMOS EN PAU.

    ResponElimina
  18. Això vol dir que els que tu anomenes catalanistes són gent preparada (han passat unes oposicions) i sabran de què parlen, no? A mi personalment em mereixen més confiança que els que desbarren sense trellat. Respecte al sou, se'l guanyen ben guanyat i els paguem els ciutadans. Que els diners no són del Sr. Camps, els paguem tots nosaltres

    ResponElimina
  19. Per què vols que els "catalanistes" vajen a Catalunya? Si també és Espanya quina diferència hi ha de que estiguen allí o ací?

    Crec que el catalanisme és una mala manera d'entendre el valencianisme, i que d'altra banda és un nacionalisme tan obscur i funest com la majoria de nacionalismes polítics. Com l'espanyol o el francés. Que son i han segut un càncer europeu i mundial.

    T'estime, t'estim, t'estimo, et vull, te quiero, je t'aime, ti voglio bene, ti amo, I love you. Que les paraules boniques son boniques ací i en tots els llocs i en tots els idiomes.

    Això no vol dir que els idiomes no siguen un dels tresosrs culturals més meravellosos, i deguem cuidar-los, parlar-los, escrire'ls i mantindre'ls. Però per favor, fora de nacionalismes que en els idiomes porten a:

    No t'estimo ni t'estime ni t'estim. Eres diferent a mi. T'odie, t'odio et mate i et mato.

    ResponElimina
  20. quan d'odi i quanta desinformació veig en aquests comentaris! no es possible que a hores d'ara estem encara aixi, o més bé si, si que es posible i per això pasa tot el que pasa al nostre estimat Pais. -qué trist!!

    ResponElimina
  21. El què ès més trist de tot és que al nostre País hi haja dos tipus de gent que pensen ser portadors de la raó suprema. Els que defensen per damunt de tot els anomenats "Països Catalans"(invenció política, ja que mai han existit eixos països") i pensen que la resta de valencians son ignorants. Eixos son més o menys un 0'6%. 2: Els que tiren pedres més grosses al teulat de sa casa, i a favor del castellà i la idea d'una Espanya basada en la preeminència cstellana son capaços d'oblidar-se de quina és la llengua dels seus pares i de quí son. Estos ens son un grapat més, son els que volia i desitjava Franco, a vore si acabava amb les diferències i ens feia a tots castellans.

    No m'agraden els il·luminats, ni uns ni altres, ni els nacionalismes polítics radicals (espanyols, catalans o dels que siguen) que ja sabem on porten.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.