diumenge, 24 d’abril del 2011

"Democràcia Real Ya", la manifestació què fa temps deuriem d'haver fet.

Hola;
M'agradaria compartir amb vosaltres el manifest d'una manifestació ciutadana i apolítica que s'està convocant a nivell NACIONAL per al 15 de maig.
Per  a saber més sobre ella, visiteu www.democraciarealya.es

Ací, les manifestacions oficials existents per ara:

View Convocatorias 15 de mayo in a larger map


Ací el manifest (a la web, també el podeu trobar en altres llengües oficials):


"Som persones normals i corrents. Som com tu: gent que s’aixeca tots els matins per estudiar, treballar o buscar feina, gent amb família i amics, gent que treballa dur cada dia per viure i donar un futur millor als que ens envolten.
Uns ens considerem més progressistes, d’altres més conservadors. Uns som creients, d’altres no. Uns tenim ideologies ben definides, d’altres ens considerem apolítics. Però tots estem amoïnats i indignats pel panorama polític, econòmic i social que veiem al nostre voltant, per la corrupció dels polítics, empresaris, banquers… per la indefensió del ciutadà ras.
Aquesta situació ens fa mal a tots cada dia. Però si tots ens unim, podem canviar-la. És el moment de moure’s i de construir una societat millor. És per això que declarem fermament el següent:

  • Les prioritats de la societat han de ser la igualtat, el progrés, la solidaritat, el lliure accés a la cultura, la sostenibilitat ecològica i el desenvolupament, el benestar i la felicitat de les persones.
  • Hi ha uns drets bàsics que haurien de ser coberts en aquestes societats: el dret a l’habitatge, al treball, a la cultura, a la salut, a l’educació, a la participació política, al lliure desenvolupament personal i el dret al consum dels bens necessaris per a una vida sana i feliç.
  • El funcionament actual del sistema econòmic i de govern no atén aquestes prioritats i és un obstacle per al progrés de la humanitat.
  • La democràcia surt del poble (demos = poble, cracia = govern) així que el govern ha de ser el poble. Però en aquest país la major part de la classe política ni tan sols ens escolta. La seva funció hauria de ser portar la nostra veu a les institucions, facilitant la participació política ciutadana mitjançant línies directes i procurant el més gran benefici per al gruix de la societat, no la de enriquir-se i medrar amb el nostre esforç, atenent només als interessos dels grans poders econòmics i aferrant-se al poder mitjançant una dictadura partitocràtica  encapçalada per les inamovibles sigles del PPSOE
  • L’ànsia i acumulació de poder en un grup reduït produeix desigualtat, crispació i injustícia. Això porta a la violència, que rebutgem. L’obsolet i antinatural model econòmic vigent bloqueja la maquinaria social en una espiral que es consumeix a ella mateixa enriquint a uns pocs i avocant a la pobresa i escassetat a la resta, fins al col·lapse.
  • La voluntat del sistema és l’acumulació de diners, premiant-la per sobre de l’eficàcia i el benestar de la societat, malbaratant recursos, destruint el planeta, generant atur i consumidors infeliços.
  • Els ciutadans formem part de l’engranatge d’una màquina destinada a enriquir una minoria que ni tan sols sap de les nostres necessitats. Som anònims, però sense nosaltres res d’això existiria ja que nosaltres movem el món.
  • Si com a societat aprenem a no confiar el nostre futur a una abstracta rendibilitat econòmica que mai s’aplica al benefici de la majoria, podrem eliminar els abusos i mancances que tots patim.
  • Es necessària una revolució ètica. Hem posat els diners per sobre de l’ésser humà i hem de posar-lo al nostre servei. Som persones, no productes de mercat. No sóc només el que compro, sinó que també importa perquè ho compro i a qui l’hi compro.

Per tot això estic indignat. 
Jo puc canviar-ho.
Jo puc ajudar.
Sé que junts podrem.
Surt amb nosaltres. És el teu dret."
Ací, una notícia relacionada a RNE:
CONTINUM 22.04.11 from Alberto Sánchez Medina on Vimeo.

1 comentari:

  1. Estic d'acord amb el plantejament.
    Sols tinc un dubte, però ben gros: com es possibilita la participació si no és mitjançant sistemes d'elecció política?
    Estem indignats, molt, i ens sentim molt impotents. Però no sé si la resposta és manifestar-nos solament. També haurem d'utilitzar els mecanismes que tinguem (i que durant tant de temps ni hem tingut): participar de la política, votar i militar, els qui ho considerent addient.
    Els polítics representen a la societat i no son ni millors ni pitjors que nosaltres mateixos. Dignificar la política o embrutar-la encara més també està a les nostres mans. La nostra ciutadania ha de retrobar-se amb uns valors que semblen no tenir vigència, però que son bàsics si vullgem viure junts.
    Crec que moltes de les persones que al Regne Unit no van anar a votar les darreres eleccions és possible que ara es pregunten si hauria estat altres les polítiques amb un altre govern.
    I us recomane aquest interesant article:
    http://www.linformatiu.com/opinio/detalle/articulo/vergonya-propia

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.