dilluns, 23 de maig del 2011

Batacazo de Giner, que pierde la mayoría que tenía desde el 91

Los conservadores de AIPV y el PSPV-PSOE, coaligados como oposición, superan en ediles al líder de los populares

A. GARZÓ VALLADA

Perder cuando el tsunami popular de anoche fue de los de época, especialmente en la Comunitat Valenciana, da una idea de lo amarga que pudo ser la derrota del PP en Vallada, que pese a ser la fuerza más votada con diferencia: supera en casi 400 votos a su rival, el PSPV, no logra la mayoría indispensable para gobernar. Los socialistas, con cuatro ediles, y Alternativa Independent Poble de Vallada, con dos, suman uno más que los cinco del diputado autonómico, ex presidente de la Diputación de Valencia y alcalde coleccionista de mayorías absolutas desde 1991, Fernando Giner.


La situación, en todo caso, tiene dos lecturas: AIPV es un partido conservador y su líder, Vicent Perales, fue la mano derecha de Giner años atrás, cuando era incluso teniente de alcalde del PP. Pero desde 2003, este partido independiente mantiene un sólido idilio político con el PSPV, tanto con el anterior candidato, Servilio Alonso, como con la alcaldable de ahora, Mª José Tortosa.

Font: Levante-EMV

25 comentaris:

  1. Josep Francesc Giner Giner3 de juny del 2011, a les 23:47

    Enhorabona Fernando Giner Giner per la teua Elecció a Corts Valencianes.També per ser la persona mes votada en el teu poble.Em sent molt honrat de ser el teu germà perquè abans que res eres una bona persona i un gran enamorat del teu poble -nostre poble-.Tots sabem que quan has ofés a algú li has demanat perdó com a persona profundament religiosa que eres;este no és el cas, el que estàs sent ofés amb els escrits eres tu i em fot perquè només et mereixes homenages i bones paraules.
    Em molesta molt;saps que sóc un gran lector,llegir en fòrums del mateix poble a què t'has dedicat en cos i ànima manifestacions mes carregades d'odi que de juís verdaders.Sempre has atés als mes desfavorits,sense mirar l'anagrama polític o les idees que tingueren.Per això escric amb indignació controlada,enfront d'un assetjament i derrocament sense miraments,del que en ultima instància tots pagarem <>.Aprofite per a donar-te un fort abraç i donar-te el meu personal homenage com vallaí per tot el bé que ens has fet.

    ResponElimina
  2. Benvolgut Josep Francesc, crec sincerament que ha arribat el moment que et replanteges este tipus de comentaris reiteratius i extemporanis. És almenys la segons volta que publiques el mateix missatge en diferents entrades del bloc i la veritat és que no arribe a entendre eixe entossudiment. Entenc perfectament que estimes, admires i respectes el teu germà, i que vulgues fer-li arribar el teu afecte fraternal, però ¿és necessari fer-ho reiteradament de manera pública des del bloc? Respecte totalment la valoració que fas de la gestió política del teu germà en tots els seus anys de govern en diferents administracions i responsabilitats polítiques, i fins i tot en compartisc alguns aspectes, però no veig la necessitat de fer-ne una lloança idealitzada, mítica, heroica, quasi d'epopeia èpica inefable. És la teua anàlisi personal, potser més subjectiva pels condicionants emocionals, i la respecte, però també has d'admetre que són molts els valladins que no comparteixen la teua anàlisi i que han elegit un canvi en el govern municipal. I ho han fet conscientment i voluntàriament, perquè tenen dret a fer-ho. I no crec que hàgem de pagar res per això ni que hàgem de rebre cap castic bíblic per elegir un altre govern municipal. Espere que la Diputació i la Generalitat actuaran respectant la democràcia i amb criteris de justícia i igualtat en el repartiment dels diners públics, i no discriminaran ni marginaran Vallada pel fet de tindre un Ajuntament no governat pel Partit Popular. ¿No seria això una injustícia amb sabor de revenja i de mala fe? ¿No alçaria la veu el Partit Popular de Vallada i tu mateix per exigir el que ens toca als valladins com uns ciutadans valencians més i reclamar imparcialitat i equitat?

    Personalment, he rebutjat i condemnat des del primer moment els insults, els atacs personals i els comentaris irrepectuosos que s'han proferit des de totes bandes contra persones, partits polítics i càrrecs públics del nostre poble, perquè atempten contra la llibertat i la dignitat personal i destrueixen la convivència plural i democràtica. I reitere la meua repulsa als atacs i les desqualificacions que s'han fet contra Fernando i contra qualsevol altre dirigent públic, ara i en el futur. Estic segur que Fernando continuarà defenent els interessos de Vallada a Corts Valencianes i en l'àmbit de la influència que puga exercir en el Partit Popular i en les institucions valencianes, i, des de l'oposició municipal, treballant i posant el muscle per este poble que tots estimem i que tots el volem viu, pròsper, just i democràtic. El poble l'hem de fer entre tots i ací no sobra ningú. És l'hora de fer front al futur d'una altra manera, amb el risc i la il·lusió que siga comptant amb tots i respectant la igualtat, la justícia i l'Estat de Dret. Brinde per això. Un abraç.

    ResponElimina
  3. Simó, hi han menys articles a favor, que en contra. Aquesta web té un ampli seguiment de bloguers anti PP.

    ResponElimina
  4. Per què si torneu a posar el comentari del blanc no poseu el meu? Jo he fet el mateix, l'he tornat a enviar en resposta al seu. (Ho dic perquè crec que no va llegir la meua resposta, amb tota la voràgine de comentaris d'aquells dies)

    ResponElimina
  5. Benvolgut Blanc,

    T'honra defensar públicament el teu germà, eres un bon germà.
    Però també se que eres una persona llegida i intel·ligent, i per tant molt difícil d'enganyar. Per això estic segur que en el fons compartiràs algunes de les coses que vull dir-te.
    No vaig a entrar a valorar personalment al teu germà, senzillament imagine que volia i vol el millor per al seu poble. Però hi han coses que son molt questionables:
    En primer lloc l'actitut a la que et referies. M'hauria agradat que estigueres en algun dels plenos on el teu germà tractava a l'oposició com si foren mosques punyeteres i ell anara a estar tota la vida en el poder, o siga amb arrogància. O això és el que m'ha arribat a mi.
    D'altra banda, ja que parles de la humiltat i del reconeixement que li haurien de fer, crec que Fernando se n'ha passat de rosca posant el seu nom en massa llocs. Els diners que gestionava eren de tots, i hauria d'haver sigut més magnànim i humil a l'hora de posar plaques per ahi. Crec que ell ja s'ha fet una caterva ben gran d'homenatges.
    Però no és això el més important. Crec que el teu germà és un gran polític, i ahi estan els resultats que ha tret històricament. Però crec que igual de gran ha sigut el seu error principal: Rodejar-se d'alguns canalles. (Si, dic "canalles" sense por i sense mossegar-me el teclat).
    Imagine que saps com ha anat la campanya en Vallada, imagine que saps quines han sigut les estratègies que ha gastat el partit del teu germà, i imagine que saps que algunes son molt questionables. Estic plenamet convençut que saps que el fet que més de 400 valladins haguen hagut de votar per correu no és normal, donat que no passa en més llocs. Saps, segur, que molta d'eixa gent ha anat "aconsellada" a votar per correu (per no dir una altra cosa).
    El pitjor, però, és la vergonyosa representació que s'ha viscut durant molt de temps a la plaça, l'anomenada "peixera" i les piranyes que caçaven per la plaça. Saps, segur, de què i de quí et parle.
    I ara vull explicar-te una reflexió que he fet fa una miqueta:
    Estic segur que el teu germà ha perdut les eleccions gràcies a la gent que en teoria l'havia d'ajudar a guanyar-les. Estic segur que ha perdut gràcies a Ramon Vila, de l'actitut horrorosa del qual la gent s'ha cansat definitivament, Gràcies a Frutos, (la seua prepotència tocava les parets de l'infinit), Gràcies a la gestió Cultural d'Arturo, i gràcies en la recta final als sicaris de la plaça. A la gent que ha intentat amedrentar als valladins, als de les insinuacions, les cridades al telèfon, els de les males cares....
    T'assegure que més de 20 no han votat PP pel fet de que algú els cridara per teléfono i els diguera que votaren per correu (i s'han cabrejat, normal), altres 20 per l'actitut de la gent de la plaça, molts joves per haver conegut les maneres de Ramón Vila quan eren festeros, i altres per la vergonya de vore l'espectacle que havien montat en campanya.
    Crec que fent una campanya normal, sense tanta merda extranya que no fan en altres llocs, igual va i el teu germà guanyava.
    Però molta gent s'ha cansat de tot això, s'ha fet massa visible l'ànsia de poder, el nerviosisme, i la mala llet d'alguns. Error que els han fet pagar posant una altra papereta en el sobre.
    Dona-li les gràcies, de la meua part, al teu germà per totes les coses bones que ha fet per Vallada, un estiró d'orella per les no bones, i dos per haver-se rodejat de mala gent que ha fet mal poble. Espere que, des de l'oposició, continue treballant per Vallada.
    Felicite d'altra banda a l'oposició que ha aconseguit la legitimació dels valladins per començar el canvi. Perquè els valladins han votat canvi, sabent que els 2 partits de l'oposició pactarien. Si no pacten hauran trait la voluntat popular.

    Una abraçada, Blanc, i benvingut.

    ResponElimina
  6. Querido Simón, cada cual escribe los comentarios donde quiere y las veces que considere oportuno. Por cierto, algunos de sus comentarios también resultan un poco reiterativos además de pedantes, a mí personalmente me aburren. Con la cultura y la amplísima formación que usted tiene podría hacerlo mejor.
    Señor Josep Francesc Giner, pienso lo mismo que usted, pero como puede observar a veces las verdades como templos duelen y se quiere tapar la evidencia.
    Como yo todavía no he dicho nada de D. Fernando Giner, quiero darle la enhorabuena por su elección a Las Cortes Valencianas y por ser el partido más votado en Vallada.
    (Simón, luego si me apetece volveré a reiterarme en lo que he dicho, pues tengo el derecho a la libertad de expresión y repetirme tantas veces crea conveniente).
    Un saludo a todos.

    ResponElimina
  7. Josep Francesc Giner Giner6 de juny del 2011, a les 16:56

    En primer lloc Simon dir-te que en el seu dia vaig penjar només un escrit a Vallada cyty i un altre e facebook on veig que hi ha mes gent .La inclusió de l'ultime escrit nose perquè hi ha penjat;dóna igual.No tinc cap interés a seguir este discurs que ambdós el tenim clar.Sóc empresari i conec mes o menys el que suposa portar un ajuntament o una empresa a bon port.És el meu barco també;i tant tu com jo i com Fernando emulant a Ausies Marx ficarem totes les veles en bona direcció un abraç.

    ResponElimina
  8. Así està tot dit... un parla meravelles del seu germà, que com a germà l´entenc que parle bé, però... senyor Josep Francesc dones conter de la pura veritat, el seu germà no estima a ningú d´aquest poble que no siguen els seus interesos i els de sa butxaca i durant 24 anys ha sigut així. Ara que tu vulgues defendre´l fins la mort... es la teua opinió i la respecte però crec que deuries de mirar-te al melic, al teu i al del teu germà. Sinò m´enganye molt sols hi trobaràs terra(del Valpark), merda( de la basura que no està/estava pagada), nombres rojos(del ajuntament i del poble de Vallada),etc.. vols que continue?? Si el teu germà vol molt aquest poble, per això està on està(Vallada).

    I canviant de tema... no sé per quina extranya raó, supose que per sort o per als catòlics divinitat, o altres coses paregudes... aquest any hem tingut la sort de per fí ser una mica lliures.Ja que aquest poble estava practicament sumergit en una tenebrosa espiral feixista o el que es més clar DICTADURA. Per fí F.Giner ja no és alcalde... en aquest poble comença a respirar-se nous aires de llibertat que esperem que no finalitzen i no s´escapen mai de Vallada.

    Gràcies. Visca la LLIBERTAT!!

    ResponElimina
  9. Te recuerdo Literato que si eres "una mica més lliure" es por la coalición, sin ella ...Por cierto, me siento afortunado,siempre he sido libre. Otra punto, pensaba que yo iba a vallada pero usted dice que allí había una dictadura, a ver si yo visitaba otro pueblo y no vallada?, porque de dictadura nada de nada. En fin, espero que pasen 2 años más 2 años pronto. Gracias.

    ResponElimina
  10. Perdona anònim de las 18:05, te hablaré castellanito para que me entiendas mucho mejor, porque por lo que veo no me entiendes.
    Sí, claro que sí, un poco más libre gracias a la coalición.Una coalición de personas de ideologias diferentes si, pero democráticas i con un mismo fin... EL BIEN DE VALLADA!!

    Como he dicho Vallada se estaba convirtiendo en una dictadura, y lo seguiré diciendo, claro que usted como solo visitaba Vallada no sabe la realidad de lo que sucede, o es que como usted a dicho estaba visitando otro pueblo, al igual si. Por lo que usted me ha dicho y a nombrado yo presupongo que usted también dirá que en Franco tampoco había ni era una dictadura. En fin personas ciegas como usted hay en todos los sitios.
    A! no espero que pasen 2 años más 2 años tan pronto como usted, ya que usted no vota en Vallada que más le d? También espero que piense antes de hablar de un pueblo o un lugar donde usted no está ni sabe lo que pasa.

    Para terminar le cito:

    -Amaguem els patos que venen de la capital!
    -No senyora, no senyora. Es nostre orgull i allò que ens identifica que som de poble i som Valencians.

    Se lo cito para que tenga un buen recuerdo de Vallada la próxima vez i para que no diga estupideces la gente de fuera.

    GRÀCIES!!

    ResponElimina
  11. Señor Literato, en primer lugar, me expreso en castellano, pues es una de las lenguas oficiales de la Comunidad Valenciana, a usted le recomiendo que escriba en valenciano (en castellano comete faltas ortográficas y si me permite también de estilo). En segundo lugar, soy de vallada y por tanto tengo el mismo derecho a opinar y por supuesto votar. Por cierto, qué pasa con los de la capital??? Yo no soy de capital pero si lo fuera,¿qué? y para terminar, es un orgullo ser de vallada, ser valenciano y español. No soy una persona ciega, y ¿y usted? ah!la gente de fuera es libre y puede opinar lo que quiera. (No me considero una persona estudipa, más bien todo lo contrario). Gracias.

    ResponElimina
  12. Primero, ya se que es oficial, però el Catalán también. Usted dice ser de Vallada por tanto debería hablar Catalán, ya que es una zona donde predomina dicha habla. Si he cometido faltas señor es por la prisa con que voy escribiendo, no por mi falta de saberlo escribir, y le digo que estilo no me falta, aunque a usted si y aunque admito que el hablar siempre en Catalán me hace a veces no escribir igual de bien en castellano.

    Pues si es usted de Vallada me parece muy bien que vote y opine.
    La mayoría de gente de capital subestima los pueblos, su habla..etc! Y para mi le repito una persona que no es de Vallada o de cualquier sitio que no sea suyo claro que puede opinar, pero no está bien y no sabrá realmente lo que suceda en dicho lugar. Por lo tanto si usted fuera de Vallada se daria cuenta de sus errores cuando ha hablado de este pueblo.

    Me paso al Valenciano. Si vosté fora de Vallada es considerara Valladí i Valencià primera no parlaria castellà, sinò Català. Però es clar, es una baixesa parlar-hi Valencià i també es una gran baixesa considerar-se Valladí i Valencià i dir les estupideses que vosté a dit sobre el que ocorre a Vallada i també sobre la seua no utilització del Valencià.

    Ja veig quina classe de Valencià ets tu! i també si eres de Vallada, de quina mena eres.

    Gràcies senyor.

    Salut.

    ResponElimina
  13. Ya le he dicho que soy de vallada, valenciano y español, pero catalán no, por tanto no tengo el gusto de hablar su lengua. Hablo el valenciano que me han enseñado mis padres, mis abuelos, etc. y lo hablo, creame, correctísimo, pues me avala una titulación y mi profesión, para mí las dos lenguas tienen el mismo peso a nivel nacional, pero en el extranjero o utilizo el inglés o el castellano. De todas formas, no se preocupe yo respeto su opinión y lo que piensa de mis comentarios, pero respéteme también usted a mí. Seguro que lo hará. Gracias. Bona nit (o boro nit com diuen en Vallà).

    ResponElimina
  14. Perdona però crec que si parles VAlencià, parlaràs també Català, ja que són la mateixa llengua. I sinò no sé de que et serveix eixa titulació o com t´avala si no sas que el VAlencià i el Català són la mateixa llengua. Perdona que et diga que ets un poc ignorant. Tu no dones el gust a ningú de parlar la seua llengua, tu parles la teua llengua si vols o sinò. Català=Valencià . JO a tu et respecte molt però si tu no sas veure la realitat i em tractes com un ignorant i vas de listo en qüestions que no tens ni idea, llavors jo et diré i recriminaré. Jo sóc Valencià i parle Català, cosa que tu no.
    Gràcies.

    Post Data: Boro nit o diràs tu, jo i tota la meua familia es de Vallada i cap diu " boro nit". a! i no som catalans per no dir-ho.

    ResponElimina
  15. Perdóneme, pero no voy a entrar en cuestiones de lengua, solamente informarle que algunos filólogos no están de acuerdo con lo que usted afirma. Pero dejando de lado la política lingüística, yo a usted no le he dicho en que lengua debe hablar, usted puede utilizar cualquier idioma para expresarse, igual que yo utilizo el que quiero. Tampoco le he tratado como un ignorante, (ha sido usted el que me ha llamado estupido)y no voy de listo, solo expreso mi opinión y no le intento atacar, no es mi intención. Le vuelvo a repetir, soy valenciano y hablo valenciano. Gracias y que pase usted una buena velada.

    ResponElimina
  16. El xiquet de la Venta6 de juny del 2011, a les 21:59

    Disculpa company però el català i el valencià són la mateixa llengua.

    Ho intentaré explicar en una paràbola pseudorelgiosa que tant agrada a la gent de fervorosa fe.

    Això era en temps antics (fa 2 o 3 anys) que un home de terres valencianes va fer un viatge a la xina i allà no l'entenia ningú perquè s'expressava en la seua llengua, el valencià. Al camí de tornada va passar per la terra llunyana de Catalunya, de la qual li havien parlat molt malament. Allà ,no obstant, ningú se'l va menjar i les persones eren com a tots els llocs, hi havia de tot. No eren feres ferotges. A més parlava valencià i tots l'entenien.

    Moralitat; Si parles i t'entenen i si et parlen i els entens es la mateixa llengua. Això o be tens una sèrie de febres que molt possiblement signifiquen que tens al diable dins de tu. En cas de confusió parla amb el retor o l'exorcista que tingues més a prop. "Para todo lo demás MASTERAT".

    ResponElimina
  17. Gràcies per la informació.
    no li diré res més per no discutir amb vosté. adeu i " boro nit " com diu vosté.

    ResponElimina
  18. Crec que el xiquet de la venta t´ha donat una xicoteta lliçó, la qual intentava jo dir-te amb bones paraules encara que tu has refusat.

    ResponElimina
  19. No hace falta que ustedes me den clases de lengua, por fortuna yo vivo de ello, sólo les recomiento una lectura para que contrasten sus informaciones "El crit de la llengua",de Alminyana, leanlo y podremos debatir. Ah, no tengo el diablo dentro, en valenciano "dimoni". Por favor, no falten al respeto que queda muy descortés. Gracias.

    ResponElimina
  20. Doncs per a viure de la llengua és vosté prou ignorant sobre ella, o es que sols estudià LLiteratura castellana? perque de Catalana en sap ben poc estimat amic.
    A! crec que gastant una brometa sobre el dimoni ningú li està faltant al respecte, si vosté ho creu així demane a altres comentaristes que no li diguen res. Més que res pel bé dde tots. Perque això de cortes i descortes qued aun poc com... nos é.. no sé com dir-ho perque jo pase prou d´eixos termes de cortesia... sols dic ser respetuós. els més cortesans són els més mals i maleducats!
    Salut

    ResponElimina
  21. Venta's Boy (nom en anglés per tal de poder adaptar-nos a les noves exigències del currículum, malauradament no en se de xinés.)6 de juny del 2011, a les 22:19

    Discupa persona que viu de ensenyar llengua diable és perfectament correcte en valencià.

    Jo de tu estaria tremolant perquè quan el teu amic Font de mora lleve les linies en valencia i ho deixe tot en una pot ser que et quedes sense feina.

    Gustos llegiria el llibre que proposes si no fora una patranya suposadament valencianista feta per lo rat penat i els seus secuaços, amics de Fernando Giner, entre ells Enric Esteve el qual fa ben poc se l'acusava per part dels membres de Lo Rat Penat de ser un traïdor i un venut.

    Un apunt. Se que no ho faràs de la mateixa manera que dubte que jo lliga el llibre que tu proposes, però Tusón i Sebastià Serrano pot ser també tindrien alguna cosa que dir pel que fa a la teua postura.

    Tot es pot dir sempre amb un component de calma i respecte, i en cap moment pretenc faltar-li a vosté encara que el meu to puga semblar dur.

    ResponElimina
  22. No se preoucupe por su tono. Por si usted quiere saberlo, no tengo ninguna relación de amistad con los señores que ha mencionado, ah y no se preocupe por mi salida profesional, afortunadamente tengo más de una licenciatura y otros estudios, pero de todas formas gracias.

    ResponElimina
  23. No es nota tanta licenciatura, en quant menciona un llibre d´una persona amb més poc coneiximent, més feixista i un llarg etc com es mossen Alminyana.

    Espere que s´informe abans de dir llibres i personatges d´aquest nivell tan vulgar.

    ResponElimina
  24. Mare meu, menuda demostració de tolerància, llibertat i progresisme en la que ens ha deleitat Literato Azorin, i després es ell el que qualifica als demés de dictadors!!!

    ResponElimina
  25. anonim de les 9:29 crec que no he demostrat res del contrari a la tolerancia, llibertat i progresisme? o tu creus el contrari? a cas tu saps el que eixes paraules signifiquen?
    Crec que criticar un llibre de un rector franquista i feixista no significa que jo no siga tolerant.
    I clar que califique als demés de dictadors.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.