divendres, 27 de maig del 2011

Carta oberta a Vicent Perales.


Hem rebut aquest escrit per a que es publique. Diu així:


Este matí ens hem assabentat, entre incrèduls i horroritzats, que, segons ha dit vosté mateix, si el PP de Vallada li dóna l’alcaldia per als 4 anys de legislatura, és a dir, si li ofereixen ser l’alcalde del poble durant els 4 anys, vosté farà un pacte electoral amb el Partit Popular local. Passat l’impacte i terror inicials, vull fer-li les següents reflexions des de la humilitat però també des de la més ferma contundència democràtica:

   1r. Els ajustats 2 regidors obtinguts no són un regal de cel, ni un premi a la tómbola, ni una afortunada loteria. Són 400 persones indignades i fartes, moltes d’elles d’esquerres, d’altres de centre, fins i tot apolítiques, que han votat CANVI, així, amb majúscules. Persones que, mitjançant el seu vot secret, han alçat la veu per dir PROU al caciquisme, manipulació i corrupció política. Persones fartes de la compra de vots, de voluntats, de servilisme, d’enxufisme, de tremendes injustícies, desigualtats i il·legalitats. Persones que han cregut en vosté quan prometia un CANVI total de rumb, una reparació d’eixes injustícies. Vosté, com qualsevol altre polític, no té cap poder en absolut per vosté mateix. No cap. Vosté té únicament el poder democràtic que li han atorgat els seus electors, els seus votants. Vosté es deu a ells i no a l’inrevés. Com vosté i tot el poble sap, tant dins la seua llista de canditats com entre els seus votants, hi ha gent d’esquerres, gent socialista i, sobretot, molta gent FARTA. Gent a qui vosté ha fet promeses que ara haurà de complir, si és que encara li queda honor i dignitat.

   2n. Vosté no és el partit, no n’és el propietari, AIPV no és seu, com tampoc no és vosté la Unió de Pensionistes. Vosté és el president, el representat, el cap visible d’aquestos grups de persones. Les altres persones compten tant com vosté. Com tot el poble sap, la seua
decisió d’eixir-se’n del PP local va ser motivada, principalment, pel fet que el senyor alcalde el va relegar  notablement en la candidatura electoral de fa dues eleccions locals. A partir d’ahí, va començar vosté tota una croada per desqualificar i deslegitimar el govern del PP municipal i la seua nefasta política. Vosté prometia treball, honradesa, una altra forma de governar i dirigir el poble. Serà ara capaç de trair i enganyar la seua candidatura i tota la gent honrada que ha confiat en vosté només per la seua desmesurada ambició personal per ser alcalde?

   3r. Tot el poble sap a hores d’ara que tant el senyor Rus com el PP local s’han posat en contacte amb vosté per intentar comprar-lo al preu que siga, coneixedors del seu desig irrefrenable de ser l’alcalde. Moltes veus diuen ja que el seu número dos de la llista no vol ni sentir parlar de pactar amb el PSOE, perquè, segons sembla, ell “és molt de dretes”, “és molt de l’alcalde”. I jo li pregunte: si és tant de dretes, per què dimonis no està dins el PP o crea en Vallada un partit d’extrema dreta? I si és tant de l’alcalde, què fa en un partit que ha nascut de la discrepància, la divergència i el rencor respecte del PP? Seran capaços vosté i el seu número 2 de trair a tanta gent que ha confiat en vostés? Seran capaços de destruir tantes il·lusions i esperances de canvi i justícia només per la seua immensa ambició? Però qui s’ha cregut vosté què és? Vosté ha pogut participar en estes eleccions perquè el PSOE li ha salvat el cul i arreglat els papers perquè hi poguera participar. Que ho sàpiga tot el poble. Per no parlar dels nombrosos escrits que el PSOE del poble li ha redactat perquè poguera repartir-los o presentar-los on fóra. Quantes castanyes li ha tret el PSOE del foc a vosté!

   Si arriba vosté a pactar amb el PP, si arriba a trair d’una forma tan vil el vot, la confiança, la il·lusió i els somnis de tantes persones, si és capaç de dur a terme una tal infàmia, mai en la vida ho oblidarem, el poble no li ho perdonarà, mai en la vida tornarem a creure en vosté.

  Atentament:

  Tot està per fer i tot és possible.

41 comentaris:

  1. Pot ser encara és prompte per jutjar i condemnar.
    Si aixó fora deveres ja podriem dir que "son tots igual" "tots tinguem un preu"

    ResponElimina
  2. Déu vuiga que no es concrete este pacte perque sino anem apanyats els valladins. Pero les conclusions desde fora que trac d´aço es:

    1- Tindría mes coherencia ideológicament un pacte AIPV PP que PSOE AIPV

    2- No tindria ninguna coherencia moral que una persona que abandona el PP per discrepències, critica hasta la sacietat el govern local y al seu màxim responsable... acabará pactant amb ells.

    3- La gent que vota a AIPV majoritariament es gent de centro-dretra principalment, que està farta del senyor Giner y la seua manipulació. Y que han votat AIPV per apoyar i ayudar en el canvi al poble. I que si este canvi no es fa efectiu i pacta amb el PP les próximes eleccions pedrà els vots de la gent que ha confiat en ell per a dur endavant el canvi i que votarà canvi real PSOE o dreta "real" PP i a este li pegarán una patada al cul.

    4- Per contra el PP deu estar fent tot el posible per ha seguir apalancats en el poder i seguir manant "a la sombra" i li donarà tot lo que Perales vuiga alcaldía,regalets...

    Queden 2 semanes per ixir de dubtes i esperem que no arribe a bon port el pacte PP + AIPV

    ResponElimina
  3. Aquesta carta sembla egoísta. El
    PSOE haurà ajudat molt a AIPV però res ho ha fet desinteressadament. El PSOE, s'ha fet il.lusions, ha pecat de celebrar un triomf abans de tindre`l. Compartíen els mateixos interessos, si. Tallar-li l'aixeta a Fernando. Però MAI les mateixes ideologíes. AIPV és un partit de dretes. I dic jo, per qué no li ofereix el PSoE l'alcaldía també?? Faça el pacte que faça, estará ben fet.

    ResponElimina
  4. Pues jo espere que si, perque si entra el PSOE entonces si que anem apanyat!, i al final tots els politics son iguals busquen per ells no per ningu mes!, aixi que anim amb eie pacte.

    ResponElimina
  5. Si AIPV finalment pactara amb el PP aquest partit ja no desenvoluparia cap "alternativa" política, per tant seria el seu final com a partit polític.

    ResponElimina
  6. Vicent! si aço es deveres em pareix perfecte q pactes amb el PP, lleva a tot el q no interese i fes el be per a Vallada, encara no entenc perq la gent q tant de canvi volia no va votar directament al PSOE, i va votar a Vicent, ja q AIPV es un partit de dretes, i supose que la gent q el votara sera de dretes també.

    ResponElimina
  7. A mi mes igual qui mane, princpalment perque no e estat "enxufat" mai i no crec que aixo canvie, el que si dic des d'un punt de vista objectiu es que no podem deixar l'alcaldia d'un poble a una llista (pspv-psoe) en la que s'engloba tota una fauna de comunistes, independentistes, que apenes fara uns cuants dies alguns dels membres es declaraven apolítics. La majoría de gent que a votat al psoe es gent fanàtica que no vol vore la realitat, perque com sabreu no hi ha es sec que el que no vol vorer. Jo principalment em considere apolític, per aixo com e dit abans, el meu comentari es desde un punt objectiu, i s'ha de reconeixer si es te un poc de coherència que el pp a estat al cap de l'ajuntament 24 anys, i a fet coses bones i coses roins, però que an fet els socialistes durant 24 anys? criticar, desacreditar, etiquetar i etc...etc. Tots sabem qui som i, jo crec que si al final es el pspv-psoe el que governa, les parets de les cases cauran, l'herba creixera a l'asfalt dels carrers del poble i vallada es convertira en un poble fantasma com es de l'oest...en una "boja" pasejant-se pels carrers del poble.

    ResponElimina
  8. Vicent i Agustí per favor pacteu en el Psoe, és l'unic canvi possible, si no traireu els vostre votants que demaven el canvi que prometieu als mitings. ara teniu la opció de demostrar-nos que existeix la honradesa de la classe política, per favor no ens decebeu i pacteu en Mªjose!

    Gràcies!

    ResponElimina
  9. És molt fàcil: hi ha gent potser no socialista que NO VOL que governe Fernando ni el PP local, igual que hi ha gent d'esquerra que vota Compromís, o EU. I ixa gent a Vallada ha votat Canvi, i en el poble els partits son persones, no ideologies.

    A vore que passa en Euskadi, per exemple, qui governa? quants pobles hi ha on governa el BLOC I el PP? (molts), i partits d'independents amb altres? (moltíssims). Si el partit de Perales (no dic Perales, dic el seu partit)fora d'una ideologia concreta dic jo que no hauria posat en les sigles la paraula INDEPENDIENTES.

    Els independents no depenen més que d'ells mateixos.

    ResponElimina
  10. Ara si que es veu la realitat. No deu pactar amb ningú, tant uns com altres han demostrat un egoísme desmesurat per el poder. Uns i altres per a la única cosa que volen a Vicent és per a tindre el poder. Vicent, no pactes amb ningú i els tindrás a tos als teus peus durant 4 anys.

    ResponElimina
  11. Vicent espere que sigues listo i pactes amb el PP que es el partit que ha guanyat a tota España i d´on tenen que vindre les subvencions per al poble. Jo t´ha votat i soc del PP. No et deixes manipular pel PSOE.

    ResponElimina
  12. Estic totalment d'acord amb la carta, però no diuen que hi ha voltes que les veritats ofenen? em de ser conseqüents amb els nostres actes, ja que en som responsables completament.
    Ja està bé d'agafar-se a que AIPV no és d'esquerres. AIPV ha predicat a favor del canvi i ara a complir!

    ResponElimina
  13. Tot està per fer. I tot és possible.27 de maig del 2011, a les 12:59

    La carta oberta a Vicent Perales va ser escrita i enviada als administradors de Vallada city el proppassat dimarts, quan encara no se sabia què passaria amb els pactes polítics postelectorals. A hores d'ara, però, ja s'ha dut a terme el pacte PSOE-AIPV per a tota la legislatura, és a dir, SÍ que hi ha pacte i, llavors, SÍ que hi haurà govern de CANVI a Vallada a partir del proper 11 de juny.

    D'altra banda, els que creuen que AIPV és un partit exclusivament de dretes, s'equivoquen frontalment. Té, evidentment, candidats i votants de dretes, però també molta gent de centre, socialistes, apolítics... i, sobretot, gent farta i indignada. Això es veu a simple vista només fent una ràpida ullada a la seua candidatura o al seu electorat. Celebre que Vicent haja actuat amb seny, sensatesa, coherència i intel·ligència política.

    I, finalment, per a tu, votant del PP, que ara sents ràbia, tristesa, frustració, por... no tens per què sentir-te així, no hi tens motiu. El nou equip de govern, a diferència de la gent que ens ha manat durant 24 anys, governarà amb justícia per a TOTS i TOTES, amb igualtat d'oportunitats, amb transparència, sense trampes, sense comprar-te el vot, sense obligar-te a votar per correu, sense humiliar-te ni fer-te passar per l'ar. No mires tant les sigles, el nom del partit, i mira més les persones, les seues obres, la seua honradesa i ètica. Dóna'ls un temps i mira el que fan, analitza-ho imparcialment abans de jutjar i arremetre de forma injusta i violenta contra ells com un xiquet simplement perquè no ha guanyat qui tu volies.

    S'ha acabat la por.

    ResponElimina
  14. Si pacta amb el pp perdran tota la dignitat, ja que s'han omplit la boca prometent un canvi. A més tot el poble veurà que s'han venut i no podríen tornar a anar pels carrers amb el cap alçat.
    Espere que no ho facen, ningú dels que conec i els ha votat en aquestes eleccions tornaria a fer-ho, seria una traició a molts dels seus votants.

    ResponElimina
  15. Noticia d´última hora: Es confirma el pacte del PSOE amb AIPV.

    ResponElimina
  16. Si el van votar a ell que DIGUEU que és de dretes i no al PP, supose que és per què no volen que governe el actual govern local de dretes, sino haveren votat al PP. Si el han votat a ell és per què no volen més del que hi ha hagut tants anys.

    ResponElimina
  17. a l'anònim de les 10:54:
    que suposa més esforç?? buscar una feina per un mateix i no tenir que agraïr-ho a ningú ???o tenir que ser un llepó de per vida??

    ResponElimina
  18. Al facebook del PSOE de Vallada ha aparegut la següent notícia:

    "Tenim l'alegria de comunicar-vos que en la nit d'ahir vam acordar un pacte de govern de legislatura amb l'AIPV de Vicent Perales per a l'Ajuntament de Vallada, amb una alcaldia compartida. Els dos primers anys ocuparà l'alcaldia Vicent Perales i els dos últims, la nostra candidata i la primera dona que ocuparà este càrrec a Vallada, Mª José Tortosa. El canvi ja és una realitat. Gràcies a tots! Benvinguts al canvi!"

    ResponElimina
  19. Ja està clar, hi ha pacte AIPV-PSOE.
    A Perales agrair-li la honradesa de la seua paraula, queda molt per fer encara i anem per bon camí.
    Però deu compendre el nerviosisme de la gent, ja que sabem que el PP es capaç de tot i "La carne es débil".

    ResponElimina
  20. Si es confirma el pacte amb el PSOE voldria donar la enhorabona a Vicent per demostrar ser una persona íntegra i en la que es pot confiar, no deixant-se manipular per ningú.De segur que els seus votants el recompensaran en les pròximes eleccions, ja que és de caixó penar que qui volia que continuara manant el pp hauría votat a fernando i no a ell

    ResponElimina
  21. Enhorabona als Valladins pel pacte de govern , ara si el canvi ya esta aci !!

    ResponElimina
  22. Soc el del primer dels comentaris. Ja vaig dir que era prompte per jutjar i condenar, Vicent a demostrat ser honest i amb principis, i que no es deixa seduir per les tentacions populars. Espere que d'ací a dos anys es complixca eixe turnisme que representarà els resultats electorals del 2011 donant imatge d'integritat democràtica per als propers comicis al 2015.
    La feina que hi ha per davant es difícil, el teixit productiu del poble s'ha debilitat en benefici de la dependència laboral de la Dipu., cosa que condicionava el vot per necessitat (a ningú li agrada ser llepó a canvi solament d'un treball com el que tenia al taller), no sigau durs amb els llepons per necessitat però que tinguen clar que si consideren que estan en un lloc que no es mereixen i hi ha gent més formada hi hauran seleccions de personal transparents i amb criteris a medida del lloc i no de l'amic votant.

    ResponElimina
  23. i qui haguera volgut q governara el psoe li haguera votat al psoe i no a ell, no? pq si jo vote a Perales i soc de dretes vaig a tindre q aguantar dos anys de psoe al govern, personalment crec q els pactes no són bons. Deu de governar el partit més votat q per això representa a la voluntat de la majoria del poble, pq no oblideu q el PP no ha obtingut la majoria absoluta per 6 vots.

    ResponElimina
  24. si em pogut estar baix la dictadura del señor giner 24 anys, podrem estar ajudant un equip de govern que sols tenen gans de treballar, de intentar traure a valla de esta crisi que el señor giner ens ha fet entrar, per gastar en els dines dels demes el molt bonic mentre els seus els te ben guardats no es aixi señor giner??menys mal que la gent deste poble a obert els ulls y la fet fora, y si tantes ganes tenia de fer les coses be per valla amb ilusio es quedara en l'oposició ajudant a fer les coses be per vallada, pero sols el temps ho dira , dira si son interesos personals ho interes per el poble que a deixat afonat,encara que tots ho sabem ben be perque a segut.
    un cordial salut vallada.

    ResponElimina
  25. En Vallà no hi han ni dretes ni centre ni esquerres, Feanando s'a encarregat de manipularo tot de tal forma que ara no mirem la ideologia, mirem la personalitat i els enxufes de cadascó, per tant crec que no es cert dir que AIPV es un partit de dretes, es simplement un partit que vol fer les coses diferents al PP, i crec que es compenetrarien molt millor en el PSOE

    ResponElimina
  26. Molt bona elecció Vicent, a pesar de les amenaçes de Fernando i del Rus de no enviar res al poble. Per damunt de tot esta el orgulli la dignitat de tots els Vallaíns que demanem justicia a la políca corrupta dle poble. Imagineuse lo poc que volen els del PP al poble que amenaçen en no donar-nos res. Obriu els ulls els que voteu al PartitPopular, només miren el seu interés i beneficiar-se economicament, el poble no els interessa. Gracies Vicent, comença una Vallada millor.

    ResponElimina
  27. Esperem que així vagen millor les coses a Vallada

    ResponElimina
  28. D'un valladí fart de tindre que suportar les injustícies i les il.legalitats del Sr.Giner. Dóne la més inmensa i desmesurada ENHORABONA per dur a terme eixe pacte que tothom esperàvem.Pareix que tota la rumorología que es passetjava pels carrers de tot el municipi sembla que està aplegant a la seua fi. Estic convençut que al poble se li notará possitivament el esperat canvi, i degut això, desitje que tornen les ganes de viure amb total honradessa i dignitat i sobre tot, que la gent es puga pasetjar pel carrer amb la cara ben alta, fent jústícia a tota la mala gestió duta a terme pel qui tots sabem, a més a més oferint-li a la veu del poble lo que d'una manera desinteresada demanava a crits, ès a dir, el CANVI.
    De ser real i oficial aquest pacte només em queda donar les gràcies(no puc donar més, per què no tinc més) a Vicent Perales per complir la seua paraula i no deixar de banda a totes les persones que en el seu just moment confiaren amb ell. Estic convençut de que si l'alcaldía es porta fraccionada serà una bona alternativa. No haguera suportat i/o comprés mai un pacte entre PP i AIPV. ÀNIMS PER A TOTS QUE EL BENVOLGUT CANVI JA ESTÀ AÇÍ!!!!

    ResponElimina
  29. S'haveu fixat que els que diuen ser apolitics i asseguren que "tots els politics son uns interessats que sols miren per ells" a continuació diuen que millor pactar amb el PP?

    A mi em beneficia més que mane Fernando però el meu vot és per a lo millor per al poble, en la meva opinió, clar.
    Els autodenominats apolitics (hauriem de vore on treballen) veuen la pluralitat, la varietat d'inquietuts, ideologies i sensibilitats en l'actual oposició com un "tall de rojos separatistes i hipies".
    Clar, al PP de Vallada no tenen eixe problema: tots tenen la mateixa i única inquietud: medrar ell i els demés que s'enfonsen a vore si així venen a demanar-li ajuda.
    Se'ls veu el plumero al posar al mateix comentari que son tots uns lladres i que pacte amb el PP, i a més a més ho escriuen en horari laboral: amb un sou i un internet que segurament estem pagant tots.
    Interesa més un alcalde del PP? No perquè este és Zaplanista i va estar en conversacions amb Sentandreu per canviar-se, açò ho sap Camps al Consell, Rus a la Diputació i Esteban Gonzalez Pons a Madrid.

    ResponElimina
  30. Senyors, com be heu dit, el senyor Perales no podia pactar en el PP despres de tot el que li han fet i hem de recordar que el Psoe te el doble de vots que AIPV. Per tant hem sembla que tot i que el poble demana canvi, este acord no es just. La negociacio deuria haver sigut un poc menos equitativa i per tant considere que el Sr. Perales a eixit massa ben parat. No m'agrada eixa resolucio com a persona d'esquerres que soc.

    ResponElimina
  31. Ara es destapara la caixa dels trons,enhorabona per el canvi

    ResponElimina
  32. Votans del PP. Escolteu una mica;

    No passa res!! Ara governar Vicent els 2 primers anys i dresprés MªJose i ja està.

    Ara tots a dormir que el canvi està ahí.

    ResponElimina
  33. este bloc es una paraña un arma contra el pp per que no au posat el comentari de es hora de isir corregent ai no nfalte el repete a ningu supose que este nno el posareu este bloc es una patraña . la q si la poseu pero el de antes no
    vallada city =pesoe

    ResponElimina
  34. Despues de ser elegido el señor Vicente Perales,durante estos proximos 2 años como alcalde de esta Villa, Voy a abrir una carta tambien abierta:

    Estimado Exmo. señor alcalde de la ciudad de Vallada:

    Muy señor mio, me gustaria saber porque motivo el señor alguacilillo de este municipio, tiene el privilegio de que en su futura casa situada en la esquina donde se planta la falla Blasco Ibañez, no se le pueda colocar en su fachada como se deberia, la placa de STOP, que esta situada en otra vivienda más atras, ni ninguna, placa ya que la de prohibido aparcar la tiene colocada en una ventana, que acaso tiene derechos por ser alguacilillo (Bedel colocado sin oposición al jubilarse su padre) da la sensación de que estamos obligados los demas a tener que aguantar lo que quiera colocar el ayuntamiento en nuestras fachadas y que este señor se libre de tener la obligación de tambien aguantar lo que le toque, por ejemplo esa placa de Stop que estaba a punto de caer y se a vuelto a colocar haciendo el agujero más grande en la casa del vecino, que porcierto se puso hayi momentaniamente mientras se construia susodicha casa, ahora que esta terminada aunque los bajos no por cierto se le podria poner esa placa donde corresponde que es en la esquina y la de prohibido aparcar tambien.
    Espero que este señor no tenga los privilegios que tiene que ya esta bien del abuso de la autoridad, que espero que este ayuntamiento que acaba de comenzar de ejemplo EJEMPLAR, de que las cosas se tiene que hacer como tocan y les seguire indicando todo lo que para mi esta mal hecho, en el pueblo para ver si ustedes les hacen caso a la ciudadania de este pueblo, sin otro menester de momento me despido de usted hasta la proxima, un anonimo indignado, por ver como aun hay gente con privilegios.

    ResponElimina
  35. Al senyor indignat!! el de 18:04.

    Té vosté tota la raó ! eixa persona que voste diu el AGUACELILLO per ser qui és te privilatgis, el major previlegi va ser passar el carrec de pare a fill, conec a este poble més casos semblans i no ho ha passat. Espere que el senyor alcalde faja algo al respecte.

    Jo tambe aniré diguen coses en el seu moment.

    Enhorabona Vicent Perales

    ResponElimina
  36. Ja va notant-se el canvi, ara la gent ja no té por de dir lo que li pareix injunst, però hi ha que dir que estos privilegis venen del govern anterior, estos i molts més, que espere'm es revisen (vados que no valen i no s'han fet llevar, alguna que altra casa que s'ha construit i no està molt clar que ho tinga tot legal, etc.)

    ResponElimina
  37. Hem creat la secció Patrulla Valladina per a que ens comuniqueu coses com aquesta.
    Per favor, cada tema al seu lloc, no inicieu temes de conversa dins d'entrades que res tenen a veure.
    Apreneu a gastar el bloc i el correu electrònic.
    Gràcies!

    ResponElimina
  38. abrir para que se puueda publicar las cosas como aqui, creo que es más sencillo para los que no sepan utilizar, el sistema que habeis abierto en patrullas Valladinas.LOs copropietarios de este bolc, en vez de criticar adaptar las paginas y abrirlas para que la gente se pueda expresar a su manera y no de forma de listado, especificado en forma de planing de arquitecto,que os habeis pasado tres pueblos suprimiendo parte de la carta de lo del Stop, que es mejor que se entere bien el alcalde concejales y todo aquel que entre en esa pagina, un saludo y espero que lo rectifiqueis, menos burrocracia y más sencillez.

    ResponElimina
  39. A VALLADA city poco se nota, ni se puede escribir en esa la secció Patrulla Valladina, ni por el correo que maracais, se os ha escrito y no lo habeis colocado donde corresponde.
    Firamado la ma de la cova negra.
    Hay muchas cosas para esa nueva sección que para mi entender no la habeis enfocado como corresponde, esta paralizada, o no interesa darle más trabajo al ayuntamiento del que tienen actualmente? Vosotros sabreis el porque habeis montado esa sección asi, quizas quereis facilitarles demasiado las cosas al ayuntamiento, pero al igual que correos saben demasiado donde estan las calles que se nombran e incluso de los individuos que se habla, dejaros de tonterias, y abrir la sección como toca, que se pueda publicar comentarios como aqui.

    ResponElimina
  40. Ñas coca ara vos diran com teniu que fer el blog i tot. Però res de crítica constructiva, no no, amb arrogància. Ole, ole i ole.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.