dijous, 5 de maig del 2011

D'autoodis, llengües minoritzades i diglòssies!

Companys de Valladacity, no me n'he pogut estar de compartir amb vosaltres aquesta vergonyosa actuació de polítics que es fan dir valencians i s'abaixen els pantalons, metafòricament, durant un meeting polític.



Què en penseu?

Marc Mollà i Peris

13 comentaris:

  1. Si s’acompleixen les enquestes del CIS i el PP torna a tindre carta blanca per a fer i desfer en la Generalitat, acabaran amb eixe “defecte” d’emprar el valencià al llocs públics. ¡¡Habrase visto que maleducados !!

    ResponElimina
  2. És vergonyós que gent que parla valencià menyspree la nostra llengua d'eixa manera, i si tenen algun problema amb la nostra identitat i realitat lingÜística , que se'n vagen !!.

    ResponElimina
  3. Em pareix penos, pero no es exclusiu del PP, el lider del psoe, també parla sempre en castellà, este diumenge ho vaig comprobar en primera persona...

    ResponElimina
  4. Por supuesto,

    se llama Jorge Alarte. Y creo que en su casa lo conocen.

    El PSOE (ex PSPV) valencià te una tendència clara cap a l'autoextermini. I no per haver-se canviat el nom, que també, sino per no trobar-se ni buscar-se ni saber on viu, en quin mon i planeta.

    Baixarà de 30 escons.

    Ojalà els pujen Esquerra Unida i ojalà entre Compromís, que per lo menos li lligen la cartilla a Camps i la tropa d'amiguitos del alma.

    ResponElimina
  5. Em pareix vergonyos què persones públiques del panorama polític valencià no siguen capaços de dir-ne tres seguides en la llengua de la seua terra, i el que hem vist al video que ens ha facilitat Marc és el sumum del feixisme dels anys 40 i de la pérduda de la mínima dignitat. Qui renega dels seus origens, renega de la seua identitat.

    ResponElimina
  6. Acabe de voreu i tinc ganes de plorar. De plorar molt. Jo no senc ninguna vergonya de parlar l'idioma de la mare i del pare que em van parir. I reconec que vote a ixe partit en el meu poble. Espere que Fernando parle i diga clarament que aixó es un error de companyers seus de partit.

    ResponElimina
  7. És trist, molt trist, que una persona pública demane perdó pel fet d'usar la llengua oficial d'aquesta comunitat, i que a més a més, considere un defecte el fet de parlar valencià, quan deuria sentir-se orgullosa i defensar el nostre patrimoni cultural i la nostra identitat.

    ResponElimina
  8. a més de plorar i anar a votar encara que siga amb una papereta ratllada o amb algun dibuix, també estaria bé portar escrit en les camisetes que tots mos fem per a anar a vore la vaca un lletreret a l'esquena, en plan discret i artístic que posara:
    "Tinc un defecte que m'encanta!"

    ResponElimina
  9. Jo tamé tinc un defecte:

    Parle valencià! Com ma mare, ma uelo i ma ueia i el meu poble.
    I si el PP ho veu com un defecte que els vote sa mare.

    Q'agust m'he quedat. I quina vergonya de video.

    ResponElimina
  10. M'he quedat commocionad amb el vídeo, !!Que tristesa de país el nostre!!
    Jóvens per desgràcia queda molt per fer

    ResponElimina
  11. eixa que te un defecte.... però serà de forma.

    ResponElimina
  12. jajajaja...ay mare!! la veritat, és penós...sí sí.... Que extranjers, que per tant, no han sentit el valencià siguen capaços d´entendre´l (cosa que he vist en persona) demostra la superioritat que tenen davant de la gent que viu a esta mateixa terra...
    Que requetetancats! en perdó del moniatos, que són tuberculs la mar d´agraïts, però que remoniatetes que són algunes persones...del partit que siguen....

    ResponElimina
  13. És denigrant i humillant, he vist el video i m'ha donat ganes de plorar. M'he sentit molt discriminat. Què falta de respecte! Amb aquest odi, com anem a tirar avant? Ja ho deia un mestre meu de l'institut: Un país decreix quan decreix la cultura. Amb aquesta manca de cultura i eixa clase de gent, em sap greu dir-ho, però a aquesta Comunitat no hi ha res a fer. La gent bona i intel·ligent,que realment hauria de tirar del carro, ja està emigrant a altres parts cercant noves oportunitats i sous dignes.
    Tinc carrera, màsters, diversos títols i parle varios idiomes,treballe a una multinacional de prestigi, però m'acabe d'adonar, segons diu eixa tia, que sóc retrasat o algo així,que tot el que he aconseguit no serveix de res,tinc defecte, PARLE EN VALENCIÀ!

    Doncs, M'ALEGRE D'HAVER NAIXCUT AMB DEFECTE!!!
    ESTIC ORGULLÒS DE PARLAR EN VALENCIÀ I NO M'AVERGONYISC DELS MEUS ORIGENS!

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.