dimecres, 25 de maig del 2011

No tots tenen preu

John Stuart Mill va escriure que “la idea d’una societat en la qual els únics vincles són les relacions i els sentiments que sorgeixen del interés pecuniari és essencialment repulsiva”. Aquesta és una idea compartida per molta gent que pensem que hi ha valors que estan per damunt de l’enriquiment. Poden haver situacions de supervivència, de necessitats bàsiques com un treball per a viure, que poden fer entendre la pèrdua de la dignitat de les persones. Però quan eixes necessitat estan cobertes res justifica la venda dels valors que ens fan humans.
El resultat de les eleccions municipals ha deixat en mans d’AIPV la possibilitat de canvi en l’Ajuntament. Els partidaris del canvi han cantat victòria, perquè el pacte es donava per fet, però els actuals inquilins tenen molt a perdre i faran tot el que puguen per mantenir-se en el poder. Intentaran comprar el vot que els falta al preu que demanen. És el que ens diu l’experiència.
Hem de dir, però, que la situació actual ha posat la decisió de
canvi en dos persones d’honor, que han empenyorat la seua paraula demanant el vot per a canviar d’alcalde. El capital més important de Vicent és la imatge de serietat i formalitat que transmet confiança en la seua paraula. Ningú que haja assistit als seus mítings posarà en dubte que complirà amb el seu compromís de llevar l’alcalde que porta ja 24 anys governant de manera despòtica.
El resultat de les eleccions ha sigut clar. La majoria de gent vol un canvi i a Mª José d’alcaldessa. I Vicent sap que en cas de no complir les seues promeses, potser guanyara en patrimoni material, però perdria el capital més important que té una persona: la dignitat, l’honor i la decència. Sap que no podria mirar a la cara a molts que ara el tenen per un home íntegre, ni podria mantindre la cara alta i el pit ple de l’orgull que dona l’honestedat.
Iron Maiden

14 comentaris:

  1. Pot ser coneges a Perales mijor que jo, segur que si. Pot ser hem vaig precipitar amb el meu comentari al twiter, segur que també, però no hem fie. La dreta es la dreta, només tens que pegar una ullada al que va ha passar a Asturies, on el sr. Cascos, després de estar sarpa a la grenya amb els seus "companys de partit", arribarán finalment a un acord, per tal de mantindre alcaldies uns, i l'altre (Cascos), per obtindre la presidencia del principat. Dios los cria....

    ResponElimina
  2. jo vaig votar a AIPV en les ultimes eleccions i se de masa que el que ha dit hasta ara, si al final pactara amb el PP seria ja no el votaria mes i supose que molts altres tampoc. Crec que es un home prou inteligent cm pa no desepcionar als electors i sabra amb qui pactar.

    ResponElimina
  3. Sols espere que Vixent Pereales siga concient de la responsabilitat que té a les seues mans. El seus votants no volen un pacte amb Fernando ni amb el PP. Volen un canvi, un govern de coalició amb Mª José i el PSOE. Vull pensar que aquest escenari post-electoral ja havia segut previst per AIPV i el PSOE i que tindrien ja molt perfilades les bases d'un pacte si àquest es donara.
    Si açò no és així i finalment es compleixen les dolentes expenctatives que estan circulant per la localitat en forma de rumor; si Perales pacta amb Fernando per a quedar-se amb l'alcaldia tot i deixar de banda a més de 400 persones que han possat les seus il.lusions en ell; si defrauda a tota la llista del PSOE que ha confiat en la seua persona a cegues per aconseguir el derrocament del govern vigent fins el 22-M:
    Tindrà el poder de governar el poble, un poble (en la seua gran majoria)que l'odiarà més del que pot odiar a l'anterior Ajuntament i matarà d'un certer tret la poca il.lusió que els valladins tenim en que la sitaució actual del poble canvie, tornant de nou a tenir el mateixos responsables que ens han dut on estem.

    ResponElimina
  4. Jo crec que l'experiencia de Vicent i el que pot aconseguir el senyor Giner des de València seria el millor per al poble.

    ResponElimina
  5. Tots coneguem molt be als membres del Partit Popular a vallada, i tots sabem que van a intentar comprar, i que ells si que es deixarien vendre, perque preferixen els diners que el orgull i la dignitat, sort que encara queda gent amb aquesta dignitat, confiem amb tu Vicent, ara es el moment de millorar aquest poble.

    ResponElimina
  6. Sols tinc que dir una cosa , Vicent es un home de paraula i crec que la complira , yo abans de les eleccions vaig parlar amb ell i eu tenia prou clar espere que complixca si no ens aura fallat a molta gent .

    ResponElimina
  7. soy una valladina que vivo fuera y que he votado a Vicente Perales por muchos motivos y uno de ellos es por que el quiere que nuestro pueblo vaya a mejor y que cambie la dictadura que desde hace 24 años tenemos en nuestro pueblo,yo desde un principio confie en el y aunque no he hablado nunca con el,he asistido a sus mitines y desde que se presento le he votado siempre.VICENTE espero que no nos defraudes a tus seguidores que desde hace años estamos a tu lado dandote ese voto que tanto has necesitado para poder llegar aqui,a derrotar al actual alcalde que es lo que todos queriamos.Ahora espero de todo corazon que tu y Maria jose podais llevar lo mejor posible esa coalicion que tanto querias por los dos lados y que dejeis a mucha gente las cosas claras,que vosotros tambien sabeis hacerlo MUY BIEN.SUERTE VICENTE.DE UNA ADMIRADORA TUYA,SIEMPRE.

    ResponElimina
  8. Ja ho va comentar Frutos al dia següent de les eleccions o la mateixa nit, a un grup de peperos "tenim que fer algo o es pedrà tot", una veu en off "suquem a Vicent", altra persona "crec que ha tingut algun problema amb MªJosé", tot està en tres mòbils.

    Vicent és digne i junt a Mª José i la resta de concejals li donaran un canvi a aquesta rancia Ajuntament
    Miquel R

    ResponElimina
  9. Aprofitant aquest recent àgora d’opinió local m’agradaria manifestar la meua particular lectura post-electoral. Ara més que mai em senc orgullosa del nostre poble per tindre la valentia de donar un pas endavant i apostar pel canvi de govern. Crec que és un simptoma de la fatiga popular que ha anat apodernt-se dels veïns i veïnes de Vallada. Ja era hora d’acabar amb el descarat nepotisme de l’actual Ajuntament i amb l’absència de polítiques de desenvolupament local serioses en benefici de tots els valladins i valladines (dic açò perque considere que aplanar superficies per a un pseudoparc empresarial sense emprende cap acció efectiva d’implantació no formen part de la meua concepció de foment de l’ocupació). Necessitem projectes reals de millorar l’economía del poble, incentivar nous sectors productius, reforçar els comerços i els serveis, promoure amb iniciatives publiques l’autocupació, crear espais culturals dinàmics per als nostres joves i vells, homes i dones, xiquets i majors. I espere que aquest desig , que ara comparteixc amb tots vosaltres, vinga de la mà del canvi.
    Per aquestos motius voldria recordar al grup AIPV que és el moment de visualitzar el futur de Vallà, d’imaginar com volguem que siga el nostre poble d’açi a uns anys. Hi ha un refrán que diu “más vale lo malo conocido que lo bueno por conocer” però no estic gens d’acord amb ell perque el progrés ve de la mà del canvi, i sense ell mai serà possible que el nostre poble deixe de ser un “poble d’infantesa”, on la gran majoria dels joves passem els primers anys de la nostra vida i després ens vegem obligats a ser turistes de cap de setmana en busca d’oportunitats laborals i d’experiències vitals.
    Abandonar eixe projecte de progrés i de futur per una transacció de poder seria com defraudar la seua posició d’alternativa a l’ actual Ajuntament i oblidar la voluntat del valladins i valladines que en la seua majoria han demostrat que no están d’acord amb el fenòmen “fernandista”.

    ResponElimina
  10. NO ÉS OR TOT EL QUE RELLUÏX.
    No tengo muy claro algunas de las afirmaciones que se están haciendo en este bloc, respecto de los resultados de estas elecciones municipales.

    No entiendo como se puede argumentar que el objetivo de cualquier representante sea expulsar a nadie de algún lugar. Creo que esto es un grave error. El objetivo de todos los candidatos DEBE SER el servicio público.

    A vista de los resultados, no veo por ningún lado la fervorosa voluntad del pueblo de quitar al actual alcalde en funciones.

    En consecuencia, espero que las tres fuerzas políticas con representación POPULAR en el ayuntamiento estén trabajando con el objetivo claro del pueblo de Vallada.

    Así mismo, y a tenor de lo ajustado del resultado, y creyendo que es inmoral la caza de votos hecha por la plaza, no es desdeñable la ilegalidad de algunos votos emitidos por personas no residentes en Vallada. Ya que para poder ejercer el voto en Vallada tienes que estar empadronado, y si no vives en Vallada por qué estas empadronado/a??

    Por otra parte , una reflexión sobre el papel de AIPV. Vaya papelón que le toca. Si da su apoyo al PSOE para las próximas elecciones ya puede ir pensando en integrarse en las listas socialistas porque está demostrado que estas fuerzas políticas acaban diluyéndose a la sombra del partido mayoritario al que apoyan.

    Si por el contrario apoya al PP, ídem de lo mismo. Pero además los comentarios en este bloc y en el pueblo por parte de los socialistas serían como para "areancar a correr".

    A pesar de todo, por el bien de Vallada, apoye AIPV a unos o a otros, su papel como resultado de la voluntad popular es de FISCALIZADOR y garante de las acciones que se tomen desde el AYTO. Nunca como alcadables.

    ResponElimina
  11. I jo em planteje: a tota eixa gent que ha votat a Vicent per a que fera coalició am el PSOE.. Per qué no ha votat al PSOE directament?
    AIPV és un partit de dreta. Si fà aliança amb el PP no perd la seua identitat i manaría a l'ajuntament. No s'enganyeu. El que teníen en comú el PSOE i AIPV era traure a Fernando de l'alcaldía. Ara que ho han fet (per que ell se´n anirá encara q pacten) és lliure, son lliures de fer el que vullgen. I el mes recte és ser fidel als seus principis.. No pense que la gent haguera de sentir-se traicionada.

    ResponElimina
  12. Sr. Iron Maiden, sabia que eras un buen heavy, y ahora veo que filosofo tambien, pero... como puedes decir que la mayoria de votantes quiere a M Jose de alcaldesa??? XD

    ResponElimina
  13. Diguem-ne que la majoria vol canvi (PSOE i AIPV) o això deien en els mítings i la propaganda que més s'ha votat. I la majoria dels que volien el canvi han votat PSOE, és a dir, Mª José. ;D

    ResponElimina
  14. Tenies raó Iron no tots tenen preu. vicent Perales no és tonto i sap que si depen dels consejals del PP que maneja Fernando no pot fer res ben fet i de Diputació no vindran molts diners, ni ací ni a cap lloc perquè no tenen ni un duro i no parlen més que de retallar gastos. enhorabona a Perales per prendre la decisió acertada

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.