dijous, 19 de maig del 2011

Què passa si no votes?? Aquest diumenge, oblidem-nos dels líders estatals.

Aquesta campanya electoral està sent diferent a altres que ja hem passat. La situació de crisi ha agreujat la realitat de la gent del poble, corruptes omplin algunes llistes electorals, els pilars de l’estat de benestar oscil·len i amenacen ruïna, hi ha por al futur incert.
Per altra banda les mobilitzacions del 15M i la continuïtat de les accions pacífiques al voltant de “Democràcia real ja” obri una porta a l’esperança. Pareix que en aquest país hem arribat al punt d’indignació que ens fa reaccionar. És una bona senyal que “la generació de joves millor preparada de la història d’Espanya” demostre que no es resigna a ser una “generació perduda”, com vaticinava un mandamàs europeu.
Potser siguem capaços de trobar una manera de representació democràtica millor que l’actual de parits i eleccions periòdiques però, de moment, el diumenge hi ha eleccions autonòmiques i municipals, on decidim qui es farà càrrec de la gestió del nostre poble i la nostra autonomia durant quatre anys i en base a quins criteris ho faran. En la meua opinió l’assumpte és suficientment important com per a dedicar-li alguna estoneta per veure a quina opció em convé votar i fer un passeget el diumenge per dipositar els vots a les urnes.
Deia al principi que aquesta campanya era un poc estranya. Una de les coses rares que veig és que a la televisió només mostren als líders nacionals: Zapatero, Rajoy, Cayo Lara... quan ningú dels tres és candidat a res en aquestes eleccions. No votem la política estatal de Zapatero, ni les inexistents propostes de Rajoy. Elegim als que gestionaran les inversions, l’educació, la sanitat, els serveis socials, les polítiques actives d’ocupació, etc. de la nostra Comunitat, i qui i com es gestionaran aquestes coses en el nostre poble. Votarem per a que Mª José o Fernando administren els diners públics amb un criteri o altre, amb unes o altres preferències.
El diumenge oblidem-nos dels líders estatals. A l’any que ve ja els tocarà a d’ells. Ara toca el poble i hem de valorar a les persones que coneguem des de sempre perquè són els nostres veïns. De res servirà queixar-nos de que tot va malament si quan tinguem l’oportunitat d’arreglar les coses ens quedem a casa i no participem. Si volem una democràcia real ja hem de començar amb la participació activa en les eleccions per a que les coses canvien. No votar, o votar en blanc, és contribuir a que els elegits no siguen representatius. És permetre que amb una xicoteta part de l’electorat hi haja una majoria absoluta. És ajudar a que siga una democràcia nominal buida i no una democràcia real que represente la voluntat popular.
El diumenge tu ho decideixes
Iron Maiden

14 comentaris:

  1. ¿ Per qué ho eliminat el comentari respecte a la manipulació d'un vot per correu per part del PSOE local ?

    A mi ja me criticaven per defendre a Vallada City. Ara veig que tenien raó. He vist molts insults al PP i seguixen penjats. Ara la constatació d'un fet, com afecta al PSOE la lleveu.
    ¡ Pedreta descoberta !

    ResponElimina
  2. Vols dir que el psoe local ha manipulat “UN” vot per correu? La Mare de Déu!! UN VOT!! Els altres 599 vots per correu qui els ha manipulat?

    ResponElimina
  3. Tu mateixa has reconegut que el psoe ha manipulat un vot, dona igual la cantitat, sino el fet. Més val que repases de volta en quant el que escrius.

    Per cert, als del blog se vos veu el plumero a kilometros, perqué no publiqueu tot? Per a vosatros açó és llibertat d'expresió i intercambi d'opinió? Aço es diu Manipulació!

    Una vegada més un mitjà polititzat.

    ResponElimina
  4. Jo soc tan del bloc com tu. I no reconec res perque no se res d’això. Lo que ma cridat l’atenció és que t’escames per un vot, que tu dius manipulat, i no per més de 500 clarament manipulats. I com diuen “el tamaño sí importa”

    ResponElimina
  5. I una altra cosa afexisc jo, si hi han més insults(cosa que desaprove) i opinións negatives contra el PP que contra els altres és perque MOLTA
    gent no pot dir el que pensa perquè es juga la llimosna que li han donat a canvi del vot de tota la seua familia, i precisament l'anonimat és l'unica forma de expresar el que senten.
    AIXÓ ES DIU EXTORCIÓ.

    ResponElimina
  6. ESTE POBLE HA ANAT ARRERE COM ELS CRANCS DES DE FA MOOOOLT TEMPS.
    NO TINGUEU POR AL CANVI,SIGUEU VALENTS I CANVIEM, A VORE QUE PASSA, JA QUEDA POC QUE PERDRE.

    ResponElimina
  7. UN VOTO es manipulación, puedes explicarme la diferencia entre manipular un voto o 599??
    Es la acción lo que nos hace desconfiar, no la cantidad.

    ResponElimina
  8. Ja he decidit, crec que aquesta senyora es mereix estar a les Corts, per aquesta samarreta i per moltes de les coses que ha fet i ha dit (ho pots vore a youtube), per les coses que pot seguir fent per gent com tu i com jo.

    Intervenció en el debat:
    http://www.youtube.com/watch?v=ae5-dCl4O-w

    Compromís, Mònica Oltra va amb una samarreta de "Canal 9 manipula" en un debat a la televisió pública.

    ResponElimina
  9. Hola a tots;
    No he arribat a temps per llegir el comentari que s'ha eliminat, però afortunadament els comentaris eliminats arriben al correu de valladacity i l'he localitzat.
    En aquest comentari eliminat no es parla sols de que el PSOE suposadament ha "manipulat" un vot, si no que, ademés es diu el NOM de la persona suposadament que la realitzat.
    Això jo ho veig motiu suficient per a que algún administrador del bloc l'elimine.
    Si voleu dir que el PSOE manipula, digueu-ho, però no involucreu a cap persona, per favor.
    Altra cosa que cal tindre en compte: Qualsevol comentari realitzat per una persona amb compte en google, pot ser eliminat per eixa mateixa persona, és a dir, que no sempre l'elinació d'un comentari és realitzada per un administrador del bloc.

    Per altra banda, per a mi és el mateix que el PP manipule 599 vots que el PSOE manipule sols 1. Per a mi, en aquest cas, la manipulació no te res a veure amb la quantitat.

    Salutacions.

    ResponElimina
  10. El PSPV-PSOE de Vallada manifestem amb total rotunditat que és falsa qualsevol acusació de manipulació d'un sol vot a Vallada, que desconeixem i de la qual no tenim cap constància. Així doncs, no admetem que es done per assentat que des del PSPV-PSOE de Vallada s'haja manipulat ni un sol vot, una afirmació que no és certa i no podem acceptar. Els socialistes de Vallada i la candidatura socialista que es presenta a les eleccions locals rebutgem contundentment eixa acusació i ens desvinculen clarament de cap tipus de manipulació, de la qual no tenim cap informació. Són precisament esta candidatura i les persones que hi donen suport els que hem criticat sense concessions la manipulació del vot que el PP ha dut a terme a Vallada a la vista de tots, i som nosaltres qui reiterem la nostra condemna a esta pràctica antidemocràtica, indecent i caciquil.

    Per tant, emplacem als col·laboradors i comentaristes d'este bloc a abstindre's de fer eixe tipus d'acusacions falses i malintencionades, o de donar per assentada tal manipulació, que no admetem.

    ResponElimina
  11. Bravo,per el psoe de Vallada.El PP si, i vosaltres tambe.Si tinguerem vergonya els vallains no votariem ningu.

    ResponElimina
  12. Va de que aneu!! que el poble és molt xicotet i ens coneguem tots massa. No compareu ni de conya les actuacións del PP amb les de cap altre partit del poble. No cal dir noms, perquè tots sabem qui s'encarrega de "obligar" a molta gent a votar-los, així és que NO COMPAREU PER FAVOR.

    ResponElimina
  13. Comprenc l'eliminació del comentari.
    Jo, sense anar més lluny, estaguent a correus, vaig veure com un pare de Vallada entrava i arreplegava 4 sobres de votació per correu sense presentar cap DNI.
    Els vaig veure a tots ells a la campanya del PP sentadets, però per molt que em dolga MAI diria els seus noms. Aixó es de ser un desgraciat.
    Salutacions.

    ResponElimina
  14. Voteu al pp . No Niha Alternativa , este foro es la prova

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.