dimecres, 25 de maig del 2011

Resultats de l'enquesta "VALLADA PARLA": Una carta al nou Ajuntament.

Ja fa mesos els administradors de Vallada City varem decidir preguntar als valladins quines eren les qüestions que més els preocupava, que pensaven que hi havia que canviar de l’administració del poble i quines eren les propostes que farien a l’Ajuntament. Poc abans de les eleccions varem sintetitzar les reclamacions i demandes aportades per els seguidors del bloc i les varem posar a la vostra disposició per a que votàreu allò que creguéreu més important.   
Els motius que ens van moure a fer aquesta feina no van ser altres que servir d’enllaç entre la ciutadania i l’administració local. Volíem fer arribar a l’Ajuntament la veu dels valladins, de tots els valladins que volgueren utilitzar aquesta ferramenta nova per demostrar la seua utilitat. És per això que ara, una vegada passades les eleccions, hem fet una síntesi d’aquest treball per a fer-ho arribar al nou Ajuntament.
Hi ha una gran diversitat de temes proposats pels valladins, per la qual cosa els hem ordenat d’acord amb el percentatge de votants que han mostrat la seua preferència per cada assumpte.

 
La qüestió que major percentatge ha aconseguit respon a l’enunciat: “Vull que el local de la plaça torne a mans de l'associació dels pensionistes que el tenien abans”, assenyalat com preferència pel 77% dels votants.
A banda d’aquest punt, destacat, són els relacionats amb el treball els més votats. “No a donar feina a canvi de vots” és important per al 64%; “Afavorir l'establiment d'empreses què donen treball” està marcat pel 54%; i el punt “Accés a les places de treball públic segons els criteris justs d’igualtat, mèrit, capacitat i necessitat”, l’han marcat com important el 40%.
Altre punt destacat pels votants ha sigut “L’ús del valencià normatiu per l'Ajuntament”, amb el 53%, un punt més que la demanda de

Menys inversions en religió (i "verges de Lourdes")”  que ha sumat el 52% dels vots.
El funcionament de l’Ajuntament també ha estat qüestionat. Un 43 % demana “uns regidors preparats” per a fer un “Ajuntament més eficaç i eficient” (42%), i que s’eviten les ”eleccions a dit” (41%). El 23% creu que cal “un major aprofitament dels becats de la Dipu”.
La falta d’activitats culturals s’ha manifestat amb la demanda de “l'establiment d’una Setmana Cultural”, reclamada pel 40%, el mateix percentatge que pensa que cal “potenciar activitats a l’aire lliure de contacte amb la naturalesa i als col·lectius valladins què les duen a terme”. A més, el 23% pensa que ha de haver “una major implicació de l’Ajuntament per a oferir activitats als majors”, i que els menuts es mereixen “una cavalcada de reis decent” (21%).
També es reclama, pel 27% dels votants, la “construcció d'infraestructures públiques per a activitats culturals amb escenari i aforo suficient”, perquè la casa de la cultura fa por, així com “un correcte manteniment de les instal·lacions públiques (fonts, zones esportives...)” demandat pel 39%. Un 23% creu que seria interessant “un museu etnològic” per preservar de l’oblit els oficis, les eines i l’aixovar que tradicionalment s’han emprat en Vallada.

El 37% demana una “escola d’adults amb oferta ampla i diversificada”, i un 24% creu necessària “una major implicació de l’Ajuntament en l’escoleta per a que deixe de ser una guarderia-aparcament”. El 33% manifesta la necessitat de “més metges i més pediatres” per a tindre una assistència mèdica decent.
També assenyala el 25% la falta d’un urbanisme racional i previsor que tinga en compte els interessos ciutadans per damunt dels interessos privats. I el 29% reclama la necessària “inversió en fonts d'energia renovables”.
El 21% dels votants demanen major “control dels excrements dels animals” i del “control del soroll dels vehicles” (19%). I per últim, el 11% demana “ Un aparcament públic vigilat per a vehicles grans (camions i autobusos)”.
Fins ací, doncs, les demandes preferents dels valladins al seu Ajuntament. Siga qui siga qui governe ha de saber que tindrà la nostra col·laboració per a tot allò que redunde en benefici dels ciutadans d’aquest poble i dels assumptes que els preocupa: el treball, la cultura, el benestar... Però també que aquest bloc estarà obert, i donarà veu, a les crítiques que els ciutadans facen de les accions o omissions de qui tinga la responsabilitat de gestionar la Casa de la Vila.
Podem fer-ho perquè en Vallada City som lliures i independents. Res li deguem a ningú. Creguem en la democràcia, la llibertat d’expressió, la llibertat individual, la solidaritat, la igualtat, la cultura, i només ens guia la idea de viure en un poble educat, pròsper i feliç.

25 comentaris:

  1. He vist alguns comentaris en altres entrades en els q et demanen que penses amb el be del poble, hi ha qui et demana q pactes amb el PSOE i hi ha qui et demana q pactes amb el PP, be, en primer lloc, per a qui ningú m´ataque, diré que no soc del PP, he votat aquest partit molts anys, pero ja fa un parell de vegades que no els vote per la gent q está darrere,i t´he votat a tu (espere q ningú ho qüestione).
    Ara be, deixaar clar q el meu vot ha anat dirigit a AIPV perq també vullc un canvi, clar está, pero no vullc un canvi al socialisme, i ja que el teu partit sempre ha sigut de dretes, vullc un canvi en el que estigues tu d´alcalde, pero no de la ma del PSOE. Personalment et conec poc, pero gent molt propera a mi et coneix be, i crec q per el q se, eres una persona coherent, amb experiéncia ja a l´ajuntament de Vallada i vas en busca d´una Vallada millor.
    Ara et demane que penses be la decisió que vas a prendre en aquestos díes, lleva del mig a gent que només fa q molestar i donar una mala imatge al poble, pero demana l´alcaldía i fes el que millor cregues.
    Se que has tingut problemes amb Fernando, i se també que no va actuar be, pero si mires per el poble, deixa a un costat el personal i mira en el futur de Vallada.
    Se que no soc quí per a demanarte aço, pero pense que ja que el meu vot va ser per a tu, tinc dret, al menys, a manifestar la meua opinió.
    També se que molts no estaran d´acord amb ella, pero estic segura que mlts altres si q estarán.
    Confíe en tu Vicent, confíe en una Vallada prospera i amb un alcalde entregat 100% a ella.
    Per últim, agrairía que publicareu el comentari, aixi com a que a la gent q no estiga dacord amb mi, respecte la meua opinió i no ser insultat.

    ResponElimina
  2. Per a Vicent i Agustí26 de maig del 2011, a les 15:12

    Respecte la teua opinió veïna, però al meu pareixer trobe que Vicent, com a dirigent del seu partit i com a un vallí més, sabrà igual que Agustí després d'haver treballat colze a colze amb els socialistes, que no es menjen a ningú i que estimen al seu poble.

    A més, els seus programes electorals són molt similars cosa que fa pensar que una acció conjunta els facilitarà el fet d'acomplir els objectius que tenen junts.

    La gran majoria de votants D'AIPV demana el canvi i Vicent mateix el portava com a estandart a la seua campanya siguent un dels pilars dels seus mitins on reflexionava el perquè d'un canvi.

    Tots els que hem assisit als seus mitins ho sabem i per això l'hem votat, pel canvi ja d'una i de forma gran, que destape tota la merda perque si ara s'alia amb el PP contribuiria a tapar la merda que tant a lluitat per destapar, i ixe no es Vicent ni tampoc Agustí ells no s'abaixaran els pantalons, ells els plantaran cara.

    En absolut qüestione el teu vot a Vicent i per això done per sentat que saps el que dic i que tinc raó.

    Se que per tant, i no patisc com sembla que ho esta fent tot el poble, perquè confie en que Vicent i el PSOE continuaran avant amb l'acord previ que tenien i s'asseuran a discutir els termes d'aquest.

    Confie plenament en tu Vicent i també en Agustí, se que sou persones dignes de confiança i que no es vendreu per molt alt que siga el preu.

    gracies per fer posible el canvi

    ResponElimina
  3. Soc la de abans, m´alegre de poder parlar amb gent coherent!
    Una de les primeres coses que he dit, es que deu posar les seues condicions i no tapar res, tot el contrari, vullc q destape com tu dius tota la merda.
    Ara be, preferisc q siga de la ma del PP, millor dit, d´algunes persones del PP, ja que estaras d´acord amb mi de que no podem clavarlos a tots al mateix sac, ja que hi ha gent competent; no dubte ni un segon que al PSOE no siguen bona gent i amb uns bons pensaments per Vallada, pero s´ha de respectar la meua opinió, que es, que no vullc una Vallada socialista.
    Aixó no lleva que es puga parlar amb respecte.
    Poc conec també a Agustí, pero tame tinc entés que es una bona persona, implicada i treballadora pel be de tots.
    Com he dit abans, jo també vullc un canvi, vullc q imposen condicions i fagen una bona política!!
    Gràcies per contestar com ho has fet!!

    ResponElimina
  4. En primer lloc, destacaria la frase més sentida el dia 23 de Maig al poble, i aquesta va ser: “ ja era hora!!” (pense que no són necessàries explicacions).
    En segon lloc, respecte la rumorologia que sura pels nostres carrers, NO és cert i que quede ben clar, que qui ha votat a Vicent, espera que s’alie amb el PP.
    Pel que fa al tema, tinc algunes qüestions al respecte:
    - Si Fernando va denunciar la llista de Perales, no serà que volia desfer-se de vosté Sr Perales? I que et busca ara desesperadament perquè eres l’única opció per a seguir imposant la seua política bruta?
    - Confiem Vicent, que la teua decisió siga l’esperada, pactar amb el PSOE, partit que t’ha ajudat, valorat, i recolzat en tot i fins últim moment.

    - Ara estàs a temps de fer una bona elecció, o triar el camí ràpid i fàcil, el qual sabem, no et portarà coses bones.

    ResponElimina
  5. Hola a tots,

    Molt bé em semblen les opinions divergents, raonades i sensates.

    Jo crec que Vallada va votar amb molta consciència del que votava, i que la gent que votava a AIPV estava votant pel canvi, perquè pel canvi ha apostat eixe partit durant els últims anys.

    Crec que si no pacta AIPV amb el PSOE haurà trait la voluntat popular i la dels seus votants, a més de firmar la seua condemna a la desaparició immediata.

    No se que vol dir això d'una "Vallada socialista", jo crec que Vallada hi ha només una, i jo durant estos anys he viscut en ixa Vallada, i (encara que alguns ho intentaren)no he sentit que vivia en una "Vallada Conservadora". Vivia a Vallada i punt.

    Després de 24 anys d'un mateix alcalde part de l'equip de govern crec qu eés molt sa, necessari, correcte i legítim que canvie el govern. I no passa res xe, no se quines absurdes pors tenen alguns de que el govern canvie (que estem en democràcia!)

    I sobre tot crec, no, estic convençut que això és lo que el poble ha votat democràticament.

    Una abraçada a tot el poble i bon estiu.

    Manolo G.

    ResponElimina
  6. Si, tots hem de parlar amb respecte.

    Jo ja et dic que preferiria un pacte amb l'esquerra que en este poble sembla molt disposada a treballar i té una lider molt forta i molt treballadora, tots la coneguem.

    Agustí i Vicent han treballat amb ells i sabran el que han de fer...

    ResponElimina
  7. Be, torne a dir QUE TOTS ELS QUE HEM VOTAT AIPV NO VOLEM PACTE AMB EL PSOE!! Jo he votat a Perales i no VULLC q pacte amb l´esquerra, si volieu pacte amb el PSOE, perq no vareu votar directament el PSOE???
    Com a persona de DRETES q soc, no vullc eixe pacte, qui vullga el socialisme, q l´havera votat.
    Un altra cosa, Vicent No a treballat amb ells, Vicent sols s´ha unit a ells per derrocar a Fernando, q es moooolt diferent, aixo no es politica, es algo molt personal, i si entenguereu un poc i no sgiguereu tan tancats ho podrieu comprender, pero...parlem d´aço i s´encengueu.

    ResponElimina
  8. el de vallada socialista vol dir Q NOVOLEM Q MANE Mª JOSE, q ES SOCIALISTA! no fa falta estudiar molt per saber el q vol dir.

    ResponElimina
  9. Hola.

    JO sols vull dir que he assitit als mitings de Vicent com ell ha assistit als del PSOE. Que vol dir aixó? Per que no anant als de Fernando ?.

    Jo pense igual que moltissimaaaaaa gent que si Vicent i Agustí s'alien amb PP la gent que hen confiat amb el CANVI, si li tornaria en contra.

    Quin és l'interés tant gran de que el PP vullgua pactar amb AIPV? Algú meu pot explicar?

    Gràcies espere una resposta coherent.

    ResponElimina
  10. Hola Paco, yo te lo explico, resulta que sin el equipo del PP en Vallada no tendremos Vallpark, ni tendremos turismo en las ermitas, ni tendremos servicios como los que hasta ahora se han conseguido.

    Entiendo que alguna gente rechace todo lo que =huela= a Fernando, pero cuando hablamos de puestos de trabajo y de bien comun... no lo entiendo.

    Conozco las administraciones locales y un ayto. con menos de 4000 hab. vive de las subvenciones... nos guste o no tenemos al PP en la comunidad y salvo hecatombe tambien tendremos al PP en el gobierno central.

    AHORA NO ES EL MOMENTO DE ECHAR AL PP y mas aun con un pacto con la extrema derecha... pero que vivimos en el Pais Vasco??

    ResponElimina
  11. Això només t'ho poden explicar els qui ho saben, Paco M. I si no ho expliquen i tenen TANT d'interés en mantenir el govern, serà perquè tindran raons poderoses.

    Tots els que hem anat als mítins de Vicent sabem lo que dia, i lo que dia es que volia un canvit en el poble. Si no porta al poble a ixe canvit no fará lo que va dir. Punto.

    Ademés, no crec que siga tant tonto d'anjuntarse en els que li han dit mes que a pedàs, i d'anjuntarse en els que els farien durar menos que l'estiuet de sant vicent, mai millor dit.

    I què passa si governa Mª José i és socialista? Collons, tan difícil es entendre què vol dir democràcia, que vol dir votar, i que vol dir cumplir lo que uno ha dit? (en este cas Vicent Perales)

    Quins saraos deuen haver pa que nhi haja tant d'interes en governar redeu.

    ResponElimina
  12. Anònim de les 22:08;

    Primer; Si has votat AIPV (cosa que dubte perquè ara sembla que té 50000 vots, nomes fan que ixir-li votants a Vicent), parla per tu i no per tots els seus votants.

    i Segon; la ideologia en un poble té molt poc a veure i Vicent i Agustí sembla que ho han vist aquestos anys en els que ha col·laborat en els del PSOE així que ara faran el correcte per Vallà i s'ajuntaran en ells.

    ResponElimina
  13. Y que hay de las declaraciones de que el psoe no haria pactos con nadie? aqui en Vallada City se puso ese comentario y ademas del mismo partido politico, que pas? todo vale? en tal de gobernar? los pactos nunca vienen sin nada a cambio, que creeis? que Perales dara sus dos concejales electos democraticamente, sin obtener nada a cambio? esto no os lo creis ni los que le votamos, ni los que no le votasteis,y me refiero claro esta a los que quereis ese cambio en Vallada.
    Por otro lado hay que ser coherentes, y me refiero que tiene mucha razon la persona que comenta que los pueblos de menos de 4000 habitantes viven de las subvenciones, os creeis que llegara aqui alguna subvención gobernando en el pueblo el Psoe? no os lo creeis ni los que quereis ese cambio en el pueblo, Y si queremos ese cambio nos tendremos que acomodar a que en cuatro años no se hara nada en el pueblo, ni se creara, ni tan siquiera ese poquito trabajo que hasta ahora le daba a alguna familia un respiro en su economia.
    Vamos a llegar a vivir en un pueblo dormitorio por culpa de ese empecinamiento politico que no lleva a ningun lado, por eso digo democracia real Ya gobierne con unos o con otros, y si es preciso teniendo como alcalde a Perales, que para eso sus dos concejales electos ( escaños) valen con un valor incalculable, por haberlos mantenido y por que pueden hacer mucha fuerza gobierne quien gobierne.

    ResponElimina
  14. anònim del 27 de maig a les 10:30

    Vallada tindrà les mateixes subvencions si es socialista com si es del pp, perque fernando en la seua condició de diputat i de persona que estima vallada farà el possible per que així siga tant si és alcalde com si no ho és, no trobes?

    A més no penses que seria il·legal negar subvencions nomes pel caire polític local? això que dius no es sustenta per cap lloc...

    Penseu una miqueta abans de parlar, gràcies.

    ResponElimina
  15. Il·legal negar subvencions? Que vols que et diga, per a mi, tot açò existeix i sempre existira.

    Ben dificil ho te Vicent si abans d'anar a les urnes no ho tenia clar, deuran de sospesar tots els beneficis i perdues que te cada opció.

    Per una part el meu desitg es que qui entre, ens informe de tot el merder que hi ha i Vallada esta sumergida, de la realitat (cosa que si pacta amb PP, ho dubte), però per altra banda, si estem com jo i part de la població creguem que estem, es perillos confiar en la "legalitat" a l'hora d'adjudicar subvencions i "otros".

    Esperem que no s'equivoquen, perque desde la barrera es veu molt be la correguda (aunque ara ja no veuen tants les corregudes de bous a la plaça).

    ResponElimina
  16. on estan els llocs de treball?
    on esta Valpark?
    quines families son les que han disfrutat d´un lloc de treball, les de sempre?
    no es el moment per fer obres faraoniques ( hotels) deixem ja les ermites i procurem que tots tinguen les mateixes posibilitats de trobar un lloc de treball en un poble que a dia de hui ja es un cementari.

    ResponElimina
  17. Diu un dels de dalt que sense el PP no tendriem valpark, turisme en les ermites ni servicis com els que tinguem. Et conteste:
    A valpark et refereixes a la deuda de 30 milions de euros? Perque jo en Valpark mes que feina veig deutes que deu sap com van a pagarlos.
    El turisme de les ermites sempre ha sigut el mateix, en que estiga tot en condicions i haja algun bar obert sobra, no es precisament gràcies a Fernando.
    I sobre els servicis, et refereixes a la fenia dse 6 mesos que lli donen a una persona una vegada en la vida pero A CANVI DEL VOT?

    Jo et diré el que passa, este pobte esta afonat en la miseria, no hi ha empreses, sols treballa del ajuntament i de subencions per anar a collir herba, aixo no aporta riquesa al poble. Fernando ha sigut molt listo de no crear empresa, perque de eixa forma els treballadors no dependrien de ell i votarien a qui vuigeren.

    Ara pregunte jo: Quina por tingueu de que abandonen la alcaldía? no teniu prou en 24 anys? o esque hi ha por de que es descubrixquen coses?

    Per fí tindrem uns representant transparents i dignes per gobernar. GRÀCIES

    ResponElimina
  18. Algú dels que critica el pacte de Mª José amb Perales, pot explicar-me la diferència de ser socialista o de dretes a nivell d'Ajuntament de Vallada? Gràcies.

    Signat:

    Un tonto entre tant de "listo" comentant

    ResponElimina
  19. vols dirme que els del pacte les tenen totes? "ya vorem dien els segos" i respecte a Fernando, despres de furtarli l' alcaldia creus que fara forza per a que vinguen subvencions a Vallada? Ja,doncs no sou sabuts ni res. Un altre que es fa pasar per tonto, encara que siga mes coherent que altres.

    ResponElimina
  20. AL ANÒNIM DE LES 17:45 H
    Tengo la esperanza de que no seas una persona del nuevo equipo de gobierno, ni una persona demasiado influyente en él, por que;
    1. Hasta donde llega mi entendimiento, los puestos de trabajo los crean las empresas (así como la riqueza). Y las empresas se ubican NORMALMENTE en polígonos industriales. Como debes saber en Vallà existen varios, pero públicos NINGUNO (valpark no está operativo).
    2. el turismo es a día de hoy la única opción de futuro que os queda en el pueblo a corto y medio plazo. Como toda industria necesita de una contínua inversión y sobre todo, necesita tener muy claro hacia donde se quiere dirigir.
    A caso piensas que la gente va al paraje de las ermitas por qué sí.
    A caso piensas que: las ciudades turísticas no realizan inversiones y gastos e promoción para potenciar las visitas.
    A caso piensas que las empresas turísticas no realizan inversiones todos los años para mejorar la oferta turística.

    Pues lo dicho, en cuanto a valpark se puede achacar la tardanza de su ejecución y la falta de previsión de la crisis ( pero como el señor TALANTE no avisó, creo que la concejalía de hacienda no dispone de los recursos necesarios para poder hacer previsiones de tal alcance), que ha cogido al proyecto en su inicio.

    NO OBSTANTE, y como no vivo en Vallada, no he leído lis programas electorales no sé si tienen otros proyectos más interesantes para poder revitalizar el pueblo.

    ResponElimina
  21. he llegit un comentari en el que diu q Fernando, com a bon valladí portara les mateixes subvencions.
    Ara si q vos interesa posar el seu nom, e?? pillets!!
    Aixina si q el voldreu i ja no sera tan roin, no?? per aixo si q vos interesa.
    Pues tingueu mala cara, ara q, el socialisme es aixi, lo meu per a mi, lo teu també i quant menys es treballe...millor.
    Ale, q aprofiten aquestos 4 anys, perq si no...vorem q fem!

    ResponElimina
  22. a l´anonim del 29 de mag a les 20.08.
    No creq q et faja falta q nigú t´explique la diferencia.
    Deus sabero ja.
    Pero jo te la explicara, des del meu punt de vista, clar está.
    Igual dona un poble q una capital, la dreta sempre tindra unes idees i l´esquerra sempre en tindra altres, estigues on estigues, pero clar, aci l´l unic q es volia era llevar a Fernando, i aixo no es politica, ara q?? ja ho han aconseguit, i q gracia em fa llegir q perales i psoe han treballat junts. no s´enganyeu, l´unic q han fet es una oposició forta per derrocar Fernando, i en comú...dubte q fagen res, ara ja han aconseguit l´objectiu, i sincerament, pense q l´unic q faran a partir d´ara será agarrarse del monyo.
    Pero be, els antifernandistes ja podeu dormir tranquils.

    ResponElimina
  23. ja dormiem tranquils, els que sembla que no dormiu a partir d'ara sou vosaltres

    ResponElimina
  24. molt enganyat estas anonim de les 13.59, dorc igual o millor q abans, perq ara quant se vos veja el plumero...no podreu tirarli les culpes al millor alcalde q ha tingut Vallada.
    Per cert, he mentit, no dorc masa be degut als fantàstics veins q tinc, pero per el demés...mes tranquil no puc estar!! ara a vore si comenteu aci posant verd o verda l´alcalde o alcaldesa de Vallada, pero be, supose q no ho fareu, pero ja ho farem nosaltres.

    ResponElimina
  25. de la mateixa forma que no vos sent dir a vosaltres les errades de fernando, que alguna n'haurà fet al vostre parer no? o ha estat tot perfecte?

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.