dimarts, 28 de juny del 2011

Inèrcia?


L’any passat, com havien fet al llarg de molts anys, membres i simpatitzants de l’Associació Serra Grossa van organitzar el Sopar de Sant Joan. Sense cap ajuda, econòmica ni de ningun tipus, van contractar una actuació, van muntar les taules i les cadires a la placeta de Sant Joan, van gaudir del sopar, de la conversa i de l’actuació i, finalment, van desmuntar taules i cadires, van desmuntar el petit entaulat i van agranar la placeta, deixant-la més neta que abans del sopar.  

La mateixa nit, no se sap perquè, al carrer mo de Gràcia, la Confraria de la Mare de Deu de Gràcia i la Parròquia Sant Bertomeu, també van organitzar un sopar en honor de la Verge de Gràcia. Aquesta verge celebra la seua festivitat el segon dia de setembre en la majoria de llocs, i en agost, en les festes patronals de Vallada, però el cas és que l’Ajuntament els va muntar l’entaulat i els va facilitar tot el que van necessitar. Van celebrar el sopar i després el mateix personal de l’Ajuntament, pagat en diners de tots, va desmuntar l’entaulat.

L’any passat l’Ajuntament estava regit per un equip de govern que tractava a la gent com a súbdits, és a dir, com a individus que estan subjectes a l’autoritat d’un superior, amb obligació d’obeir-lo. Tenien una visió sectària de la societat local que etiquetava els súbdits en bons i dolents. Premiava als bons posant els recursos públics al seu abast, donant-los privilegis, i castigava els dolents negant-los el pa i la sal.

Després de les eleccions del 22M l’Ajuntament ha canviat de mans. Molts dels valladins creguem que hem deixat de ser súbdits i ens hem convertit en ciutadans, és a dir, en individus subjectes a drets polítics i socials amb capacitat per intervindre, executant eixos drets, en el govern local. Els ciutadans no estem sotmesos a la voluntat ni al capritx de qui mana. Sols estem sotmesos a normes que han de ser justes i equitatives, que oferisquen les mateixes oportunitats a tots, sense privilegis per ningú.

La nit del dissabte passat, com havien fet al llarg de molts anys, membres i simpatitzants de l’Associació Serra Grossa van organitzar el Sopar de Sant Joan. Sense cap ajuda, econòmica ni de ningun tipus, van contractar l’actuació del grup Naia, van muntar l’escenari, les taules i les cadires a la placeta de Sant Joan, van gaudir del sopar, de la conversa i de l’actuació i, finalment, van desmuntar taules i cadires, van desmuntar el petit entaulat i van agranar la placeta, deixant-la més neta que abans del sopar.  

La mateixa nit, no se sap perquè, al carrer mo de Gràcia, la Confraria de la Mare de Deu de Gràcia i la Parròquia Sant Bertomeu, també van organitzar un sopar en honor de la Verge de Gràcia. L’Ajuntament els va muntar l’entaulat i els va facilitar tot el que van necessitar. Van celebrar el sopar i el mateix personal de l’Ajuntament, pagat amb diners de tots, va desmuntar l’entaulat. 

Continuen els privilegis? Encara hi ha ciutadans de primera i de segon? Vull pensar que no, que és un problema d’inèrcia que anirà corregint-se. Perquè cal corregir moltes inèrcies. 

Iron Maiden

28 comentaris:

  1. No n'hi han ciutatans de primera i de segón,n'hi ha gent d'esquerres,i gent de dretes.Quant manen es de dretes,tenen privilegi es de dretes.Quan manen es d'esquerres,tenen privilegi es d'esquerres.Aixo es aixi desde sempre,i per molt que es diga,no cambiará mai.Jo no es que estiga molt d'acord,pero pense que es normal.Jo si poguera donarli feina,o algún privilegi a algú,evidenment,li la donaría a algún familiar,amic,votant o simpatisant,abans que a quansevol altre.Vosaltres no?El que diga que no,mentix.Que que estan fent els que han guanyat ara,desfense dels que están(enxufats)per Fernando i colocant els seus.¡NORMAL!

    ResponElimina
  2. Si, i l'inercia continua, enxufant a gent (ara familiars de Perales) i continua per eixmaple en l'escola on la mes ferma defensora de que el bedel estiga a jornada completa i pagat per l'ajuntament, ara diu que l'ajuntament sols pagar la meitat, si eixa es la vostra Mª Jose...

    ResponElimina
  3. Al primer anònim: Sí, es pot afirmar que no té perquè ser així sense mentir. De fet si continua sent així vo dir que açò va molt malament. Però abans d'afirmar el que afirmes hauràs d'assabentar-te bé.

    ResponElimina
  4. Una coseta, jo no ho sé, partint d´eixa base, però saps si li han demanat algún tipus d´ajuda, tipo el entarimat, o subvenció com a asociació cultural al ajuntament o el que siga? Per que als moros i cristians també neteja l´ajuntament els carrers després de la festa, per exemple,i no és una festa organitzada per l´ajuntament, ho dic per qué a lo millor no es tracta de privilegis o no privilegis sino de demanar les coses. Per cert, teniu el govern que volieu o el que com digueu vosaltres, el que el poble ha demanat el 22 M, o també potser, que no vos parega res bé i teniu que despotricar de tot, en fí, com he dit al començament, jo no ho sé

    ResponElimina
  5. Totalment d'acord amb l'anonim de les 14:20.Jo també pense que tal volta el problema no es de privilegi,sino d'orgull.I el que no llora,no mama.

    ResponElimina
  6. I dic jo, perquè te que carregar l’ajuntament en el gasto. Si no han dixat ni un duro en l’ajuntament haurem d’estalviar no? si no hi ha diners per a coses més importants perquè han de pagar jornals a ningú pa que munten o desmunten entaulats? Ni a uns ni a altres. Qui vullga festa que se la pague com han fet sempre els de Serra Grossa

    ResponElimina
  7. Pot ser siga per què qui no plora, no mama, com diuen per ahí, però un canvi d'Ajuntament no està per a seguir l'inèrcia negativa de l'anterior.
    L'Ajuntament deuria d'adonar-se d'aquestes coses: o tots o ningú, deuria ser contundent i no tindre cap por si pot raonar les seues accions (tal i com IRON ho fa).
    També pense que deuria de donar alguna explicació en aquesta entrada sobre el que ha (seguit) fent. Sembla que, des de que han guanyat l'alcaldia, les participacions digitals per part del grup opositor han desaparegut. Personalment, m'agradaria més participació al bloc per part de l'Ajuntament.
    (és el que pense, gràcies)

    ResponElimina
  8. I entonces per que proclameu o tots o ningu?si no esteu d´acord en que l´ajuntament correga en el gasto hem pareix perfecte, pero llavors no cal que expliqueu que a uns si (cofradia) i a altres no (serra grossa), directament deurieu denunciar que eixes coses no s´haurien de fer aixina per a ningú.

    ResponElimina
  9. Tranquils que quant vinga Perales del balneari, on sen anat per a relaxarse i desintoxicarse de les eleccions,(dit per ell),posará ordre.¡SEÑOR,SI,SEÑOR!.Jajajaa....

    ResponElimina
  10. quina vergonya de poble i de gent, Vallada dóna fastig abans i ara... sembla que les coses no han canviat gens ni mica. Trista però veritable situació real. En fí, cal acostumar-se que la gran majoria de la gent és així.

    ResponElimina
  11. Continuant amb l'inercia, fa mes d'un mes que van guanyar les eleccions i desde entonces ni una publicació de l'ajuntament ni una publicació del PSOE, Ja no vos interesa este bloc?? Ja li heu tret prou profit??

    ResponElimina
  12. ¡OLE TUS HUEVOS!.¡Si señor!.Ara eu has dit clar anònim de les 22:45.Ara ja tenen lo que volien,ja no interesa res del que s'opine a aquest bloc.Ara a manar i a omplirse les butxaques,que els toca a ells,els altres ja se les han omplit prou.I si no,temps al temps.Tots son iguals.Los mismos perros,con distintos collares.

    ResponElimina
  13. LOS MISMOS CLAVOS, LA MISMA CRUZ. MI CASA ESTÁ DÓNDE ESTAS TU...

    nO PENSE TORNAR A VOTAR-HI MAI, ÉS UN DRET QUE TINC PERÒ UNA VERGONYA VOTAR A QUALSEVOL.

    ResponElimina
  14. Supose que ara Serra Grossa deixarà de ser una associació penalitzada sense subvenció per part de l'ajuntament. Com es pot vore al programa electoral de PP a Serra Grossa no li s'ha donat subvenció i em costa que des de ja fa uns quants anys.

    ResponElimina
  15. A una Asociación de trayectoria catalanista,lo suyo es que la subvencione los de la bandera de 4 barras con la estrella.

    ResponElimina
  16. I a una associació amb una trajectòria com la de l'església, perquè no la subvenciona ella del que cobra de l'estat, o l'Opus, o los Legionarios de Cristo?
    Va, deixeu-se de bobades, que per a quatre activitats que es fan al poble, hem de renyir?.

    ResponElimina
  17. No faria falta reñir,si tots mos respetarem,el problema es que hi han 4 descerebrats,que no accepten que hi haja gent que no pense com ells.I eixe es un gran problema.Vull deixar clar que parle tant d'uns com d'altres.El dia que eixos 4 entren en raó,s'acabaran tots els conflictes i podrá haber de tot un poc,sempre amb respecte.

    ResponElimina
  18. El que molts suposavem està passant, ha hagut un canvi de govern i resulta que estàn caiguent en els mateixos errors que en l'antiga alcaldia.

    Hi ha que tractar a tot el món per igual, ara resulta que no se li dóna privilegis als afins de Giner però sí als de Perales. Però on cregueu que viviu? L'ajuntament treballa per a nosaltres:el poble. No es una institució per al propi interés i benefici, així hem estat 24 anys, i sembla que estarem 4 anys més (i els que queden).

    Que tots soms iguals. Menos burles, menos celebracions, menos cooperativismes... (quan dic menos vull dir ningún, especificaré per si de cas).

    A tot açò, s'ha de fer una AUDITORIA en l'ajuntament per deixar clars els conters, o se farà "oidos sordos". Tot el poble està impacient, o es mentida i es continuarà tenint al poble en la ignorància.

    Sincerament el canvi que jo esperava no el estic veient, li demane al grup PSOE de Vallà que me demostre que me equivoque (a Perales evidentment no fa falta demanar-li res, el resultat sabem quin serà, militar de formació i vocació que és...).
    No mos enganyeu, crec que lo que demane és just.

    ResponElimina
  19. Que poca vergonya l'anònim de les 9:37 ! Estarà malalt !!!!

    ResponElimina
  20. S'ha de subvencionar la subvenció, i per a la subvenció no hi ha més subvencions ni subvencionadors.

    No hi ha ajuntament. Oblideu-se. Fa uns mesos hi havia una entel·lèquia que actuava amb mentides i històries per a no dormir.

    Ara hi ha una gent inexperta que va cridar massa i que s'ha trobat amb la realitat.

    La realitat és miserable, i és que este ajuntament no té un duro i en deu molts.

    Si algú vol fer algo que es busque la vida, i que s'oblide de mamelles i figues de pala. Obriu els ulls.

    ResponElimina
  21. Todo sigue igual, unos a chupar del bote y otros a mamar de donde puedan, esto es asi, a sido seguira siendo etc... que os pensabais que el actuasl ayuntamiento hiba a cambiar las cosas? de momento la subvención que se daba a los estudiantes de musica ya ha bajado a dos mil euros de los cuatromil que se daban, dinero no se si hay o no, pero lo que esta claro es que siguen con los mismos que les llevaban las cuentas(alguien de Valencia)luego no lo habran hecho tan mal anteriormente, que quieren quitarselos de encima? tal vez pero de momento no estan por la labor, podria contar muchas cosas pero para que, si al final lo que han dicho más arriba los mismos perros pero con distintos collares. Como se dice: Mucho prometer hasta el meter y una vez metido nada de lo prometido. Asi es la politica local, aun estoy esperando ese cambio que tanto prometieron, tal vez se lo llevo el viento.

    O como el perro del ortelano ni come ni deja comer.

    ResponElimina
  22. Què fa tres setmanes, no arriba, que ha canviat l'Ajuntament? I ja demanant el que no han demanat durant 24 anys? Sempre s'ha parlat de donar cent dies de cortesia, quan hi ha un canvi polític, per a tindre alguna cosa que criticar.
    Caldria preguntar on estaven el mes passat, o l'altre, o l'any passat, o els darrers 20 anys, tots aquests tan crítics amb l'Ajuntament, que s'encaboten en repetir que “tots són iguals”. Encara que vos pese, tots no són iguals. Hi ha gent decent que treballa per aconseguir la igualtat d'oportunitats per a tots i no per omplir-se la butxaca. I es mereixen respecte i oportunitat de demostrar-ho.
    Com diu Iron cal trencar amb moltes inèrcies i vicis de funcionament després de quasi un quart de segle de domini absolut i absolutista d'una persona. I això no pot fer-se en tres setmanes.

    ResponElimina
  23. A l'anonim de les 9.37. Tracta a l'Associacio Serra Grossa de catalanista, i diu que els subvencione els de l'estrella. Dic jo ara!!! el sopar que es feia a la mateixa hora la Mare de Deu de Gràcia, i ara va i l'ajuntament els deixa les cadires, enteulat, netejada de carrer. Per què per a ixe sopar no els ajuda l'arzobispat?. No seran tots igual? Dic jo!!! O per a l'anonim de les 9.37 els de Serra Grossa són gent a exterminar i pels de la MAre de Deu de Gràcia lo que faja falta!!!!

    Pobre xic/a.

    PD. Vaig assitir a la festa de Sant Joan hi hem va pareixer genial. Si puc a l'any que ve aniré!!!

    Endavant Serra Grossa

    ResponElimina
  24. Anonim de les 15:56,¿de veres el creus aixo que dius de que hi ha gent honrada que treballa per aconseguir la igüaltat d'portunitats i no omplirse la butxaca?.A valla?.Festeu mirar,perque aixina vas molt mal.El poder es corrupte,i mes quan ún l'asía tant.

    ResponElimina
  25. En tres setmanes que duen no es pot demanar molt, pero no podrien haver posat com a mínim, un miser missatge amb els concejals i les seus funcions???

    Pd: Perales i el PSOE en tres setmanes q duen junts ja es duen a matar..

    ResponElimina
  26. Em fa llàstima vore com algunes persones treballen tant per organitzar festes i actes culturals, o musicals, o inclús religiosos... i altres vinga marejar amb el politiqueo

    Vallada necessita activitats, estem en estiu i si és sant Joan, toca fogueres, petardos,sopar a la fresca, o verbena, teatre, grups de música i gent ballant al carrer!!!
    Els de la Mo de Gràcia també ho podien haver fet un altre dia, supose que més acostat al dia de la patrona en agost, però sant Joan té el seu dia, i era ixe.
    Tota la vida s'ha fet festa a la plaça de sant Joan, fa més de 20 anys en escola ja participàvem en un concurs per al cartell de la festa, que s'exposava a les escoles velles(biblioteca actual). Això traduix la important tradició mediterrània de la festa estival que, per cert, també té un origen en la religió, ja que sant Joan també era patró del poble, com sant Bertomeu, no sé per què el van preferir a ell. Si mireu en l'església, voreu un sant amb un borreguet als peus, sant Joan i un altre amb un ganivet, sant Bertomeu.

    Pense que hi ha molts caps de setmana d'estiu per a fer coses: futbet, campeonats,teatre, concerts, carreres, sants i santes... No cal fer-ho tot el mateix dia
    Del tema d'ajudes o no ajudes no sé res.
    L'ajuntament, si no té diners, segur que té cadires i taules, llum, instal·lacions... i hauria de posar també ganes de fomentar l'esforç de la gent del poble que dedica tant de temps a organitzar, preparar-se i compartir cultura i alegria amb els veïns
    A tots moltes gràcies i ànim!!

    Espere que poc a poc vaja desapareguent eixa manera de parlar tan poc "de conjunt com a poble" ( per dir-ho un poc finament), i que guanye l'actitud de fer pinya, de set un poble, per a crear i compartir

    Comencem l'estiu, temps de festa, aprofitem el que tenim, que no sempre cal posar diners sino il·lusions!!! i si fa llevantet, en el carrer, a la fresca o en l'ermita tenim uns espais meravellosos per a estar totes les nits i fer coses interessants

    ResponElimina
  27. M'ha encantat això de que guanye l'actitud de fer pinya... molt ben dit.

    ResponElimina
  28. Enguany no he pogut estar a la festa de Sant Joan, i be que ho senc.
    Moltes persones encara recordem l'esforç que el veïnat del carrer Sant Joan va fer, ja fa molts anys, per recuperar la seua festa. Festa xicoteta i sense més pretensió que cel·lebrar l'estiu i la bona companyia, que divertir-se amb els més propers i sentir-nos part del poble.
    Que Serra Grossa s'haja ocupat de donar un caire cultural a la festa ens hauria d'enorgullir: al nostre poble hi ha gent que d'una manera altruista, sense subvencions ni ajudes, no ha deixat de treballar per recuperar la memòria i la tradició, amb una mirada moderna, de progrés. Sols hi ha que vore els documents que han editat, els llibres i vídeos, treballats, acurats, emocionants, reivindicatius d'un patrimoni autèntic.
    Sobre l'altra festa, ni sabia que es cel·lebrava. Pense que triar una data coincident no és molt elegant, amb tants dissabtes com té l'any.
    Que l'ajuntament col·labore amb uns i no amb altres no ens pot semblar bé.
    Però crec que hauriem de deixar el mínim temps per a que s'ajusten els funcionaments. Això sí, des de l'exigència, perque Vallada City ha demostrat que es pot ajudar molt a la conciència del poble, des de la responsabilitat i la cura de les bones formes.
    I també vull que siguem capaços de fer pinya i de arrimar el muscle.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.