dimarts, 7 de juny del 2011

MOBILITZA'T PEL VALENCIÀ


Escola Valenciana anuncia les primeres mobilitzacions per al 9 de juny a València, Alacant i Castelló, i destaca que les protestes s'ampliaran al proper curs

Acord unànim pel consens i la retirada immediata del decret del Consell

Representants del sector educatiu, sindicats, partits polítics, entitats i institucions culturals donen suport al manifest d'Escola Valenciana a favor de l'ensenyament en valencià i d'un model plurilingüe de consens fet amb criteris pedagògics, i exigeix la retirada immediata de l'esborrany presentat per la Conselleria d'Educació. Escola Valenciana anuncia un calendari de mobilitzacions que comença aquest dissabte amb les Trobades d'Escoles en Valencià d'Ibi i Relleu i prosseguirà amb una setmana d'accions que culminaran el 9 de juny, dia de constitució de les Corts Valencianes, amb concentracions a València, Castelló i Alacant. Les mobilitzacions s'allargaran fins la retirada del decret, prologant el moviment de protesta fins els curs que ve si és necessari. La reunió de hui visualitza un consens a favor del plurilingüisme i l'ensenyament en valencià i situa el Consell presidit per Francisco Camps al marge del consens i en posicions antivalencianes.

L'aprenentatge de les llengües no s'aconsegueix sumant idiomes a parts iguals als curriculums sinó aplicant un sistema pedagògic d'aprenentatge adequat al context”, han destacat. La comunitat educativa recorda que ja hi han precedents de grans mobilitzacions del sector que han provocat la retirada de plantejaments del Conseller, fent referència a les mobilitxacions amb motiu de l'intent del Conselleri d'imposar Educació per la Ciutadania en anglés. Això sí, per aconseguir recorden que cal “la implicació de tothom en les mobilitzacions, com la del proper 9 de juny”. 

La reunió convocada per Escola Valenciana amb el sector educatiu, els partits polítics, sindicats, universitats, entitats i institucions per consensuar un front a favor de l'ensenyament en valencià i el plurilingüisme ha estat un èxit. Hi han assistit representants de la Confederació Gonçal Anaya de pares i mares d'alumnes, la permanent de directors, la Intersindical-STEPV, CCOO PV, UGT PV, PSPV, Compromís, EUPV, ERPV, Ca Revolta, la Societat Coral el Micalet, Xúquer Viu, ACPV, diversos sindicats d'estudiants, les associacions de directors de Primària i Secundària, el Col·lectiu de Professionals del Doblatge, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, l'Associació d'Editors del País Valencià, Benimaclet Viu i altres entitats i asociacions, a més com alguns membres de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i d'equips rectorals de les universitats valencianes a títol individual.
Les organitzacions reunides han donat suport al “Manifest pel consens en l'ensenyament plurilingüe de qualitat: SÍ AL VALENCIÀ” redactat per Escola Valenciana, a favor de l'ensenyament en valencià i d'un model plurilingüe dissenyat amb criteris pedagògics i consensuat amb els agents educatius. En aquest sentit, el manifest exigeix la retirada immediata de l'esborrany de decret i que no s'inicie la seua tramitació.
La trobada de hui dibuixa un gran consens a favor de l'ensenyament en valencià i un model plurilingüe dissenyat a partir de criteris pedagògics, enfront d'un decret elaborat amb criteris ideològics, sense tindre en compte l'opinió dels experts i que ataca directament l'ensenyament en valencià.
El decret és un pas enrere en el camí al plurilingüisme i ataca greument el valencià a l'ensenyament. Agafa com a excusa un suposat plurilingüisme per arraconar la nostra llengua a l'escola, situant el Consell en actituds antivalencianes inacceptables”, ha afirmat Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana. “La realitat del decret és que de plurilingüisme res de res, és una maniobra per suprimir les línies en valencià, que són el model que millor ha funcionat des de l'aprovació de la LUEV. És un text ple de desgavells i trampes per reduir la presència del valencià i no està fet amb cap criteri científic per introduir la llengua estrangera”. “L'aprenentatge de les llengües no s'aconsegueix sumant idiomes a parts iguals als curriculums sinó aplicant un sistema pedagògic d'aprenentatge adequat al context”, han destacat
Vicent Moreno ha insistit en el fet que “qualsevol modificació del model educatiu que naix de la LUEV, que es va aprovar sense cap vot en contra a les Corts, ha de tindre almenys el mateix consens. Ací en aquesta reunió hi ha la majoria dels interlocutors en aquest debat. Exigim al Consell la retirada de l'esborrany de decret i debatre per fer les coses bé, amb criteris pedagògics i amb el màxim consens”.
Calendari de mobilitzacions
Per tal de fer pressió per la retirada de l'esborrany de decret, s'han preparat una sèrie de mobilitzacions que començaran aquest dissabte 4 de juny amb la celebració de les Trobades d'Escoles en Valencià d'Ibi (l'Alcoià) i Relleu (la Marina Alta), que es volen convertir en més massives que mai com a mostra del suport a l'ensenyament en valencià.
També s'ha convidat als centres educatius valencians a llegir públicament el manifest durant l'hora del pati entre dimarts 7 i dimecres 8 de juny, a més de demanar als claustres i consells escolars dels centres que facen arribar una carta als seus ajuntaments i a la Conselleria d'Educació expressant el suport a un model plurilingüe de consens.
La mobilització central de la setmana serà el dijous 9 de juny, dia de constitució de les Corts Valencianes, quan s'han convocat concentracions a la plaça de la Mare de Déu de València, la Casa dels Caragols de Castelló de la Plana i els Serveis Territorials d'Educació d'Alacant. La convocatòria és a les 19 hores, i per visualitzar al màxim l'aposta pel plurilingüisme es convida tothom a acudir-hi amb samarretes de colors vius, els colors de la imatge gràfica de la campanya “Sí al valencià”. Per tal de fer sentir al màxim la reivindicació, s'han convidat també dolçainers i tabaleters perquè se sumen.
Una altra de les accions és emplaçar els grups parlamentaris a les Corts Valencianes a presentar una moció de suport al manifest, emplaçament que es fa extensiu als alcaldes i grups municipals als ajuntaments valencians perquè presenten la moció als plens municipals. S'estudien també possibles accions en la pressa de possessió dels governs municipals.
Totes aquestes accions previstes, així com totes les que les entitats, organitzacions i associacions vulguen impulsar amb els seus respectius àmbits, són una primera fase de mobilitzacions abans de l'acabament del curs. En el cas que el Consell no retire l'esborrany de decret abans de setembre les mobilitzacions prosseguiran a partir de l'inici del curs amb diferents accions que culminarien amb una gran manifestació per l'ensenyament en valencià i el plurilingüisme.

RECOLLIDA DE SIGNATURES CONTRA LES RETALLADES EN EDUCACIÓ
L’enllaç que hi ha més avall vos porta a una web en què s’arrepleguen firmes per exigir que s’aturen les retallades indiscriminades en educació. La Conselleria, encoratjada pel darrer suport electoral, ha esmolat les tisores i està retallant-ho tot: unitats (menys grups, però molt més plens), plantilla (menys professors, més pocs desdoblaments, més poc personal de compensatòria, psicologia terapèutica, reforç, etc.), fons (per a la pública com a mínim, perquè a la concertada els ompli les butxaques), etc.

Una firma no és molt, però 20.000 pareix que podrien fer-los reflexionar. Almenys que no siga per intentar-ho. Per favor, passeu-ho a tot el món, que s’estenga tant com siga possible. Hi ha en joc el futur de l’educació dels nostres fills, germans i germanes, nebots, nebodes, etc. Penseu que ens obliguen a tindre 35 alumnes d’ESO (12-16 anys) per cada aula. I el límit legal és de 30, però això s’ho passen per l’arc del triomf.
http://actuable.es/peticiones/per-escola-publica-i-qualitat-a-les-retallades

72 comentaris:

  1. uN ALTRA DE LES SALVATGADES QUE ESTÀ FENT EL PP EN LA NOSTRA TERRA, ACABAR AMB EL VALENCIÀ A LES ESCOLES, després vindrà le ecopaga a sanitat, per visita mèdica i per receptes, i després el desmantellament de les xarxes públiques de Sanitat i Educació.
    I els votants són directament culpables de les decisions preses per aquesta colla de maleants del PP valencià.
    JR

    ResponElimina
  2. No cal queixar-se tenim la fórmula 1, la ciutat de les ciencies, mil i un jardin i 40.000 rodones,els trajes de Camps, etc...,A qui li importa l´educació del seus fills????. A qui li importa la Sanitat???Abans de votar cal mirar altres coses que un simple pardalet.
    Per desgracia els tindrem 4 anys més.......

    ResponElimina
  3. Hauríem d'eixir al carrer a dir que NO, que no pot ser, que volem parlar com ens han ensenyat les nostres famílies, que tenim dret a anar a escola a aprendre i no a estar amuntonats en una classe 35 alumnes, maremeua, si els pares en casa en tres xiquets ja no poden, com ha de ser això??

    I encara diuen que no treballen els mestres? ja voreu conflictes en classe, mal genit en casa, males notes, reunions sense parar... Quina preparació per al futur els donarem als nostres fills?? o és que han de pagar a la privada? si no podem pagar ni la hipoteca, com?? i per què? a quin sant??

    I els pares i mares? També han de protestar, i ben fort!! Tots paguem prou impostos i hi ha molts mestres parats, conque a treballar, que els xiquets i xiquetes no deuen res, no?

    Anem a la manifestació o no,decidiu cadascú, però signem la protesta i fem que canvien d'actitud, no tenen dret a retallar coses de primera necessitat i al mateix temps continuar contratant assessors i directius que cobren com quatre salaris mínims al mes, a gastar en "eventos" i fer deute que haurem de pagar algun dia, amb interessos astronòmics!!!

    ResponElimina
  4. En realitat es lo que em votat en Valencia que Camps i companya que van al metge privat i els seus fills a colegis catolics privats mos furten el benestar de la majoria per el seu propi benefici. Lo que en fa gracia es que persones valencianes encara li donen la rao.Per cert eixos colegis privats de la iglesia catolica els paguem tots els valencians amb els nostres impostos pero no tingem dret a anar a ells,son concertats i ells trien qui entra per aixo no tenen inmigrants com en els publics. Mentres es donen els diners als colegis i universitats catoliques mos els estan furtan a la ensenyansa publica.

    ResponElimina
  5. Aço no pot seguir aixi!!!
    es molt fort el que passa ....

    ResponElimina
  6. primera, els colegis i universitats publiques no les pageu entre tots no siges fantasma, cada u que va les paga de la seua butjaca i no son barats. una altra cosa es que camps pague o no pero vamos que entenc que desde el colegi no li demanen dines perque a ells els beneficia que vaja el fill de camps o de qualsevol altre membre important.
    segona, tant de criticar a camps i manifestacions amunt i avall, camps esta be on esta, que es, elegit DEMOCTRATICA I MAJORITARIAMENT per tots els valencians com a president de la generalitat perque pareix que algu encara no sa enterat.

    ResponElimina
  7. Per a l'últim anònim, un parell de cosetes. La primera, com que les escoles i universitats públiques no les paguem entre tots? Crec que afirmar això i a més a més amb xuleria (no sigues fantasma) et deixa prou en evidència. En la Universitat es paga la matrícula si, però es pagaria molt més si no fora pública, és a dir, que a part d'aquesta matrícula que pagues et subvencionen una bona part (molts diners) del cost del curs. Si anònim, aquest diners ixen dels impostos que paguem entre tots. Ni que dir de l'escola pública, on segur que mai has pagat cap cuota mensual ni anual en concepte d'educació. Si, hauràs pagat els llibres de text, però els professors també cobren per donar classe i si, efectivament, també els paguen amb els diners que hem pagat entre tots.

    I segona, Camps ha sigut elegit majoritàriament i democràticament, la qual cosa no vol dir que tots l'hagem votat, per tant els qui no estem d'acord amb les seues polítiques estem en el nostre dret d'eixir al carrer per fer-lo rectificar, o si més no perquè quede constància que hi ha un sector de la població que no està d'acord amb la seua política i en aquest cas concret, amb la "fabulosa" idea del seu amic Font de Mora.

    Un salut.

    ResponElimina
  8. "una altra cosa es que camps pague o no pero vamos que entenc que desde el colegi no li demanen dines perque a ells els beneficia que vaja el fill de camps o de qualsevol altre membre important."

    I açò? Estic segur que ningun col·legi privat renuncia a cobrar una matrícula per ser qui eres.

    ResponElimina
  9. Al comentari de Joan cal afegir, per aclarir lo del comentari de les 10,10, que Camps ha sigut elegit amb el 48% del 71% que ha votat (decimals apart), és a dir, amb un terç aproximadament dels electors, la qual cosa no invalida, ni mol menys la seua victòria per majoria absoluta, però cal recordar-ho. Només una tercera part dels possibles electors han votat al PP.
    I altra cosa que cal aclarir és que en democràcia no és com en la guerra, que qui guanya fa el que vol. En democràcia els governants tenen l'obligació d'escoltar i de respondre als ciutadans, doncs estan al seu servei i no, com pensen i fan alguns, per imposar la seua voluntat.

    ResponElimina
  10. Gràcies per completar el meu comentari amb dades Ciceró :-) . Encara que el PP haja guanyat, les minories també formem part de la població i tenim tot el dret a manifestar-nos !!

    ResponElimina
  11. primera(jeje repetint), volia dir universitats i colegis privats referintme al que diu el anonim de les 23.11 de que "els colegis catolics privats als que va camps els paguem entre tots".es aixo lo que volia dir que es mentira perque els colegis privats els paga cada u que va alli sino tinformes un poquet de com funcionen les organitzacions PRIVADES.
    segona, teniu tot el dret de manifestarvos, dret que no pot llevarvos ningu per suposat, ara, teniu tambe la obligacio de respetar el que la majoria absoluta a decidit que es que camps siga president i que fasa el que crega convenient i aço no va a camviarse perque a una minoria no li parega be.

    ResponElimina
  12. Home, això de que Camps pot fer el que crega convenient... està clar que si una majoria de la gent l'ha triat és perquè en principi està d'acord amb les seues polítiques, però quan Aznar era president també l'havien triat per majoria i moltíssima gent va eixir al carrer a manifestar-se contra la guerra no? Els polítics reben la confiança dels ciutadans per governar durant 4 anys, la qual cosa no vol dir que puguen fer el que els vinga en gana sense escoltar el poble, o al menys no deurien fer-ho.

    I respecte a les escoles públiques i privades, precisament per això que a les privades qui va paga, volem que el nostre govern invertisca diners per tindre una educació pública, de qualitat i en valencià. I no haver d'anar a una escola privada que molts potser no ens podriem permetre. Crec que l'eduació és un dret fonamental i la base d'una societat per tant no podem permetre que la vagen privatitzant fins que només els rics hi tinguen accés.

    Un salut!

    ResponElimina
  13. Ciceró, com sempre, ho diu clar i ras: Açò no és una guerra, el guanyador no obté el poder absolut, les urnes no poden absoldre els presumptes delinqüents, encara que Fabra i Camps ho prediquen.
    Estem en un estat de Dret, hi ha separació de poders, la justícia la impartixen els jutges i hi ha importants mecanismes de control del govern que cal posar en valor. Quan votem no atorguem un xec en blanc, tinguem tot el dret de dir, manifestar, exigir...
    Sobre de quina manera els recursos públics, que s'haurien de destinar a l'educació pública, es desvien a empreses privades (tinguen eixa figura legal, la de fundació o altres) és evident en el cas valencià, n'és paradigmàtic.
    Quan parlem d'ensenyament universitari, podem recordar que va ser Rus qui cedia o volia cedir un edifici de Xàtivaa l'Universidad Catòlica de València, que, per cert, a la capital està gaudint d'un tracte que, com a poc, haurem de qualificar com "de favor".
    La mateixa universitat que forma el seu alumnat de Medicina a hospitals dels anomenats de "gestió privada" (llegiu model Alzira), pagats també amb diners públics i que encara no s'ha pogut demostrar la seua rendabilitat. La mateixa universitat que prepara el seu alumnat de Medicina per a fer objecció de conciència a la llei de salut sexual i reproductiva (la anomenada "del aborto"). La mateixa que ha preparat el programa d' "educación sexual" que ha de substituir els que venien impartint els professionals de la sanitat pública i que eren considerats per la comunitat educativa molt adequats.
    Esta clar que els centres privats d'enseyament primari i secundari ho son també en el seu finançament, però no els concertats, que paguem amb els nostres impostos. I a la Comunitat Valenciana s'està finançant centres concertats que incomplixen lleis, com per exemple els que segreguen les xiquetes i els xiquets (llegiu propers al Opus Dei),com ho fan també quan sel·leccionen el seu alumnat, deixant pràcticament fora les xiquetes i xiquets fills d'immigrants.
    Moltes raons tinguem una important part de la ciutadania per a no compartir el model educatiu del govern de la Generalitat. La proposta de Font de Mora sobre l'ensenyament del valencià n'és una més. I tinguem tot el dret a manifestar-nos.

    ResponElimina
  14. Totalment d'acord Marina. A més a més, també estan les escoles concertades, en les quals el professorat també es paga amb diners públics però es tria "a dit", i moltes altres coses... Per tant pense com tu, que una important part de la ciutadania té molts motius per no compartir el model educatiu del govern valencià.

    Un salut!

    ResponElimina
  15. jo opine que a valencia capital hi ha molta gent que no parla valencia(sense ser extrangers) i x a ells anar a lescola i donar l´asignatura de valencia a sigut un castig.simplement dic que igual per aixo tambe guanya camps peruque a MOLTA gent el valencia li dona igual perque ni el gasta i preferirien que no estiguera.

    ResponElimina
  16. Durant la campanya no va dir res d´aço, una volta enganyat el personal i seguint ell al poder la 1era semana ya lleva el valencià de les escoles.

    I lo pijor d´aço es que els PPerets del poble que duen als fills a la linea de valencia están d´acord en la mesura que ha pres Francisco Campos com li direm a partir d´ara.

    ResponElimina
  17. En la meua opinió el que volen fer és llevar-nos la nostra identitat. Ens llevaran la llengua i ens diran que és millor per a nosaltres parlar en anglés, alegant que es parla a tot el món. Per a mí, es tracta de una ferramenta més de control de les grans corporacions que podran enviar als seus treballador allà on els necessite. Tot el món parlarà anglés, portarà Levi's, tindrà un cotxe, eixirà per les nits a prendre alguna cosa, es maquillarà i serà tot molt bonic. Serem tots iguals per fora i buits per dins.

    ResponElimina
  18. Així com ha dit l ´anònim de les 10:51 es com ens volen transformar, però els VALENCIANS tenim una IDENTITAT, una HISTÒRIA, una LLENGUA... I NO ENS HO PODEN LLEVAR!!! i menys aquest grup tant agònic com es el PPCV. no hi ha dret!!
    contestant a l´afirmació que algú ha fet, a mi em dóna igual que alguns " valencians" d´eixos que són fallers i del valencia CF , no volguen parlar el Valencià ni aprendre´l, si no volen que no ho facen, però ja que no volen aprendre´l i per tant el rebutgen i el rebaixen que no ho facen tampoc, llavors per a que viuen en una terra on es parla un idioma que no els agrada i que volen destruir?? Per mi que se´n vagen i ens deixen viure tranquil·lament en pau als vertaders VALENCIANS!! o almenys que no ens destruisquen!!

    ResponElimina
  19. Estic fart del "valencianisme" de la barraqueta, de la tarongeta, de la fallereta i de "Paquito el chocolatero".Per molt que el govern autonòmic menyspree, maltracte, insulte, i intente exterminar(poc a poc) la nostra llengua, donant a entendre que el valencià és una llengua de "segona", aquesta persecució lingüística també la realitzen els valencianoparlants que prefereixen parlar en castellà en determinats àmbits socials. Tenim l'obligació moral de defendre la nostra identitat com a poble.

    ResponElimina
  20. aquestos dos últims comentaris espere que siguen una broma, si no es de ser un maleducat sense cervell ( no seria d´estranyar al nostre poble es una raça que abunda molt)

    ResponElimina
  21. jo el que volen llevar el valencia no se on eu au llegit pero jo encara no eu e vist, el que jo e llegit es que es vol donar 1/3 en castella 1/3 en valencia i 1/3 de leducacio en angles per igual.magradaria que ficareu on diu que vol que desaparega el valencia perque jo encara no ho e vist.

    ResponElimina
  22. És cert el que diu l'anònim de les 22:54, informeu-se millor abans de parlar!!!!

    ResponElimina
  23. Soc el anonim del 7 de juny 23:11. No en retracte de res de lo que vaig escriure en ell. Si lliges el comentari de Marina voras a que en referia digen que la politica del senyor Camps incentiva la educacio priva. El govern valencia destina diners publics que son per la ensenyansa dotan de beques i altres ajudes a les universitats privaes(catoliques) i als coligis concertats com ara pot ser El Claret de Xativa, en el cual hasta fa 3 anys qui volia estudiar bachiller tenia que pagar, pero ara trien a la gent de una llista molt llarga perque es gratuit. Pero no mos enganyem es gratuit pa qui tinga la sort de entrar perque la seua plaça la pagem tots cuant en Xativa, Moixent o Canals ten instituts publics a on estan tots els altres estudiants que tenen que lidiar en els problemes de falta de personal, o falta de material, o estar un monto de alumnes en una classe i mil coses mes.

    ResponElimina
  24. Una nota del bloc de Marc Antoni Adell, pedagog i psicòleg, ha dedicat -i dedica- la seua vida a la docència i a la investigació. Ara mateix és director de la revista científica “Anuari de Psicologia” i membre de la UIPOT -Unitat d’Investigació de la Psicologia de les Organitzacions i del Treball- de la Universitat de València.
    El forense que ha fet de conseller d’educació, els últims anys a València –Font de Mora-, no vol acomiadar-se del càrrec sense obsequiar-nos amb nou acudit i deixar postergat a la morgue al sistema educatiu valencià. Ara i com a final de trajecte, anuncia la implantació d’un programa “trilingüe” (?) amb la intenció de foragitar la llengua pròpia, de les escoles valencianes, on el castellà mantindrà el seu predomini absolut, amb una pàtina d’anglès i una paròdia de valencià. Res semblant a l’actual sistema d’ensenyament en valencià, on l’alumnat incorporat –un 30% del total- esdevé –justament!- competent en les tres llengües: la pròpia del territori, la castellana i l’anglès. Mentre l’altre 70% -en castellà- ni tan sols reeixia en la llengua espanyola.
    I és que –com acrediten totes les investigacions, des de fa més de cent anys- només des del bilingüisme actiu es pot bastir un sistema plurilingüe. Ells –els “populars”-, però, per tal de no reconèixer una tal evidència, volen sumir en la ignorància lingüística, fins i tot al 30% actual de les línies en valencià i generar promocions d’analfabets sine die…amb el beneplàcit –pel què sembla- d’una majoria ciutadana còmplice.
    http://blogs.levante-emv.com/en-marc/2011/06/09/carta-oberta-de-forenses-i-altres-acudits/

    ResponElimina
  25. El govern autonòmic vol emetre un decret/llei per suprimir les línies d'educació en valencià i crear-ne una conjunta.Ningú ha dit que vagen a suprimir el valencià a l'escola (de moment) ja aniran retallant poc a poc, que són massa listos fer-ho tant descarat.

    ResponElimina
  26. Después de leer tantas barbaridades en este bloc, no puedo reprimir mi indignación.
    Creo que la eufória tras las elecciones locales, está cegando la visión global de la educación en la Comunidad. El señor Camps ("crideu a cadascu per el seu nom") debe proyectar la educación de los niños para prepararlos para un mundo globalizado, y no para obtener más puntos en una oposición. Además, existen muchos municipios en los que del valenciano sólo se conocen términos futbolísticos.

    ResponElimina
  27. Després de llegir el seu comentari tampoc puc reprimir la meua. El nom que ell fa servir és Francisco, i Camps és el cognom.
    Segons eixa llògica de que el valencià no es parla en alguns pobles, doncs que desaparega, podríem preguntar-se el anglés que pinta así, per què jo al meu poble no veig que la gent parle anglés.
    I un altre tant per al castellà que tampoc es parla en altres pobles (excepte termes futbolístics).
    Pense que és un argument agafat en pinçes.

    Per altra banda el preparar als nens per a un món globalitzat no significa que obliden d'on venen i s'en pujen al tren del món anglosaxó. Per a mi es tracta de trobar solucions locals al PROBLEMA de la globalització, i açò passa per donar-los una identitat com a poble per a no diluïr-se entre els desitjos de les grans corporacions.

    No dic que oblidem aprendre altre llengües com l'anglés, francés, alemany,etc..., però ostre abandonar la nostra és abandonar qui som.

    ResponElimina
  28. ben dit anònim de la 1:58, respecte al de la 1:19... camps i la seua cort el que volen es fer despareixer el Valencià per que no saben parlar ni tampoc volen eixa per primera, a mi em dóna igual el que al mon li avellisca parlar en angles alemany...etc. jo parle Valencià i no tenen el dret de llevar-me´l a poc a poc i destruint-lo com estan fent el PP!!
    tu indignación com dius tu es indigna!!!

    ResponElimina
  29. Lo de Ninot i Pollut li ho he dit jo al meu germà, què és qui ha ficat el comentari de el Valencianisme de Barraqueta i per supost, era de broma. Relaxeu-vos què hi ha massa tensió al blog i falta un poc d'humor.

    ResponElimina
  30. L´inteció de camps/font de mora es:

    Llevar totes les linees de valencia de les escoles/instituts, es dir, no hi haura opció de elegir entre linea valencia o castellà com hasta ara.

    Volen dividir el curs en 33% castellà 33%valencià 33% anglés, pero en les zones no valencianoparlants (canal de navarres, i casi tot alacant)no serà obligatori coneixer l´idioma per aprobar el curs, es a dir, tots els treballs, exàmens... es faran en castella i els centres podran elegir en si donar el 33% en valencià o no fer-ho (evidentment no ho faran).

    I desprès el 33% en anglés, bona iniciativa, molt bona diria jo, l´anglés es l´idioma del futur, desde xicotets hi ha que ensenyarlo... pero el problema es que ara el profesorat no està preparat ni de broma per donar 1/3 de les asignatures en anglés, com aquell que diu cualquier mestre-profesor major de 30 anys no sap parlar anglés i evindentment no podrà donar la seua asignatura en anglés, asignatures que es donaran en castellà.

    ResponElimina
  31. A la atención de algunos escritos anteriores, porque insinuais que no se deben de dar becas a universidades cCatolicas o colegios concertados? Os hablo bajo mi punto de vista, si por circunstancias tuvierais que estudiar en un colegio concertado por que no te han cogido en uno publico o en una universidad privada por que tampoco has podido entrar en una publica, no tienes o tengo el mismo derecho que otro a tener una beca para poder pagarme los estudios por el simple hecho de tocarme estudiar en un privado? que pasa que tampoco pago mis impuestos igual que otro? hay os dejo mis preguntas y termino con que "Todos tenemos derecho a una educación publica y gratuita" Pero seguimos pagando estemos donde estemos sobre todo en las Universidades que deverian ser totalmente gratuitas ya que reciben tambien un dinero por implantar la educación o no? el mismo derecho tienen en ese caso las privadas que al recibir ese dinero ayudan a que los costes en educacion individualmente salgan un poco más baratos, a fin de la cuenta es que siempre a pagar el pato los de siempre el pueblo.

    ResponElimina
  32. si que tens dret però això que tu dius es ben estrany. A més a més als col·legis concertats i privats va sempre el mateix tipus de gent i van perque volen. això en els privats i concertats, però als col·legis i universitats catoliques si que no els tindrien que dónar ni un duro. Ja que allí va qui vol i a més estem en un país laic, si es paguen a eixe tipues de col·legis llavors que facen col·legis per a musulmans,protestants,jueus, ateus... i que també li en donen.

    ResponElimina
  33. Caiguem en el parany de que tots som iguals i no és aixina. Hi ha rics i gent normal. Els diners públics són per assegurar serveis a les classes populars, no per a pagar les tonteries supèrflues als rics que no ho necessiten. Els diners públics han d'invertir-se en educació pública, siga de primaria, secundària o universitària. Els poders públics tenen l'obligació d'oferir a tots educació laica gratuïta i de qualitat, i si algú vol escola catòlica, en xinés o amb classes d'equitació que se la pague íntegrament. Els vicis i les manies que se'ls pague cadascú.

    ResponElimina
  34. Per cert, el text de ahir a la 1:19 pretenia punxar i crear un poc de polèmica davant un tema tant delicat. Que conec des de dins (Soc membre del consell escolar dels meus fills) a un centre castellà parlant, on estem estudiant de quina forma introdüir el valencià i l'anglés.

    ResponElimina
  35. AL INDIGNAT DE LA 01:58 del de la 01:19
    En primer lloc, quan una oració va entre cometes, sol fer referència a dites. A més, crec que és normativa del bloc que cadascú s'exprese com puga. Per què, aleshores deuriem de revisar la gramàtica per tal de posar al dia els signes de puntuación.
    En segundo lugar, no creo haber introducido en mi opinión ninguna premisa o condición que concluya con la eliminación del valenciano de la educación (tanto pública o privada ). Y por cierto, en mi pueblo de nacimiento y de sentimiento existe una minoría de angloparlantes. O es que las minorías ya no se tienen en cuenta?
    POR LO TANTO, en mi nota publicada ayer S Ó L O quería denotar que los políticos NO DEBEN GESTIONAR EL PADADO, SINO EL F U T U R O!!!
    Porque un político que gestiona el pasado es una carga para la evolución de la sociedad. 
    En tercer lugar, nadie te pide que renuncies a tu identidad. Pero no entiendo que tiene que ver la educación reglada con la educación de cada individuo. Que sin duda se fundamenta con la reglada pero ES LA FAMILIA quien debe cultivar en su seno su propia identidad. O es que es el profesor/a de la clase también es el responsable.
    En conclusión, no debemos abandonar nuestras señas de identidad, pero no podemos dejar de evolucionar. Y para este
    Menester existen las diferentes administraciones.

    ResponElimina
  36. A l'amic de les 7:11 de l'anomin de la 1:19
    No més et dic que I N D I G N E "es mentir, coartar las libertades, reprimir las ideas opuestas a las de uno y algunas cosas más que creo que no hago en mis intervenciones"

    NO QUERÍA CONTESTAR A TAN BURDO COMENTARIO, pero no lo he podido evitar. Este tranquilo que alguien contestará a esta u otra entrada y podrá seguir aderiéndose, y terminar insultando (DESDE EL ANONIMATO,CLARO)

    ResponElimina
  37. Primerament jo no he dit com t'has d'expresar en ningún moment. De fet crec que pots fer-ho com et vinga en gana, sols volia deixar clar el nom i el cognom de la persona a la que feies referència.
    A més crec que resultaria interessant ficar al dia la gramàtica de tothom.
    En segon lloc no crec que ningú haja dit que no hi haja que respectar a les minoríes, sino que l'anglés no és de ús comú al nostre poble.
    En tercer lloc afirmes que el valencià no serà eliminat de la educació. Doncs et puc dir que sí que ho serà, i aquesta sols és una de les nombroses retallades que li esperen. En molts llocs substituiran directament el valencià pel castellà perquè aquesta reforma ho permet.
    En quart lloc deixes entreveure que el valencià és el passat i el anglés el futur. Doncs per a mí les llengües són atemporals e igual de valuoses i per tant deurien de respectar-se com a tal. A més pense que els polítics no deuen gestionar sols el futur i menys en matèria d'educació.
    La educació a les escoles no sols és adoctrinar als nens per a que puguen incorporar-se a la societat de consum, sino crear individus lliures i capaços de pensar per ells mateixa, amb una identitat pròpia.
    En quint lloc no crec que la identitat d'un poble s'haja de construïr en la casa de cadascú, sino que forma part de totes les seues estructures socials com l'escola. I no és el professor el encarregat de fer-ho per ell mateix, sinò el conjunt de l'escola dirigit per un pec coherent amb la societat que l'envolta.
    Estem d'acord en que tenim que conservar la nostra identitat sense oblidar la evolució inherent a la condició humana, però no estic d'acord en les formes ni en els mitjans.
    Per últim vullc dir al anònim de les 3:54 que no és amic meu encara que coincidim en la opinió. A més no veig el insult, ni el problema d'opinar desde el anonimat. De fet, vosté mateix ho està fent i resulta interessant el intercanvi de postures.

    ResponElimina
  38. jo pense amic de les 3:54 que per primera no saps el que vol dir indigne. EN segon lloc no haver contestat a mi no em fa falta que gent com vosté em conteste. I en tercer lloc crec que ni he faltat al respecte ni he insultat a ningú mai ni tampoc ho faré així que no diga que jo algun dia insultaré des de l´anonimat. Jo almenys no dic tonteries ni mentides com fa vosté ni dic coses que no ha fet altra gent o que creu vosté que faran( com es el cas que diu que jo insultaré). No fa falta que conteste ja ha deixat prou clar la seua opinió sobre mi i el meu comentari en les tonteries que ha dit.

    ResponElimina
  39. indigno, na.
    (Del lat. indignus).
    1. adj. Que no tiene mérito ni disposición para algo.
    2. adj. Que es inferior a la calidad y mérito de alguien o no corresponde a sus circunstancias.
    Poco has tardado en llamarle tonto y mentiroso, y que yo sepa estamos opinando no exponiendo hechos, sujetos a tergiversación.

    ResponElimina
  40. Soy de los que piensan que la educacion ha de ser gratuita para todos, pero, y digo pero, resulta que cuando accedes a la universidad publica si no das la nota osease no tienes la media que toca te quedas en la p..... calle y te tienes que ir a la privada en este caso la ucv por ejemplo que es la universidad catolica de valencia que por cierto de las privadas es la más economica y aun hay gente que tiene la cara de decir que no me den una beca, cuando pago mis impuestos igual que otros y creo que como español Y valenciano tengo el mismo derecho a esa educacion gratuita que la misma universidad publica me niega.
    Claro es muy bonito hablar sin conocimiento de causa pero es la triste realidad y muchos de los que estamos estudiando en las universidades privadas nos cuesta mucho dinero, y para poder pagar nos toca trabajar y al mismo tiempo estudiar, por que se nos ha negado una educacion publica universitaria por el simple hecho de tener una nota de un poquito menos de donde se ha quedado el corte, yo por ejemplo, me quede a dos para poder entrar, asi que no vengais con milongas y no hableis por hablar que aqui hay mucho indignado, palabra que ahora se estila mucho, por cierto, y hay mucho listillo que solo quiere comerse el huevo él y a los demas que nos den, lo digo por algun comentario más arriba que dice que las privadas solo van los ricos y que quien quiera colegios o universidades laicas que paguen, ojala que ni el que escribe ese comentario ni sus futuros hijos se vean con que tienen que acudir a estos sitios que quizas su pu---era opinion se la tubiera que tragar como a otros nos a tocado la desdicha de vivir, tal vez en ese momento no afirmarian con rotundidad ese desdichado comentario y pedirian a gritos que se les concediera la beca como me ha tocado a mi pedirla para poder ir un poquito más tranquilo con los estudios.

    ResponElimina
  41. Ah y los que vamos a las universidades privadas no vamos por tener dinero, sino porque no nos toca más remedio si queremos acceder a una educación y obtener una carrera que gracias al plan Bolonia ahora son de cuatro años cuando antes eran de tres, y si las publicas aparte de estar subvencionadas por el estado no cobraran las pu.... matriculas tambien estarian mejor los que van a esas universidades que tambien por desgracia se estan haciendo selectivas, no todos pueden acceder a ellas y eso que son publicas, que pasa con la educación? publica gratuita y no laica. Solo los de matricula de honor podran acceder? me cabreoooooooo menuda chusma.

    ResponElimina
  42. Per escomensar, podries cabrejarte en valenciá, series mes convincent, sobre tot fent comentaris en un fil que tracta aixó, l´ensenyament en valencia. I per el que veig, no camvia res de res, la pública, tolerant i en valenciá, la privada, castejanoparlantes.

    ResponElimina
  43. Tio cannya ja que escrius en valencià i el defens tan hauries d'aprende a escriure-lo bé, sense faltes ortogràfiques. Mare meua!

    ResponElimina
  44. Et convide a que fajes les correccions. Així milloraré la meva escritura. Tampoc pense que he escrit tan malament com per a el teu comentari, reconec que no soc un erudit pero tampoc analfabet! Si el que vols es entrar a discutir qui escriu millor, endavant listillo. Els erudits que se les donen de puristes son la meva especialitat.

    ResponElimina
  45. No ha sigut un comentari en males intencions, sols que hem de predicar amb l'exemple, no vaig de listillo ni sóc un erudit, em queda molt per aprendre.

    ResponElimina
  46. Per escomençar, tio canya es amb una n no amb dues, com tu has tan malament escrit. I "tan" es amb "t" final. Veus com la teva eruditció no es més que tonteria barata!...hay mare cuanta gentola hi ha fins i tot entre els valencians!!!!!Dedicat més a corregirte a tu mateix i deixa que els demés defensem la nostra llengua, i per suposat, seguim aprenent per a escriure-la be, no cal ni que dir-ho, listillo!

    ResponElimina
  47. Doncs el teu comentari a estat fora de lloc per dos raons, una que no escric tant malament per a el que veig per açi i dues, que fas un flac favor al valencià criticant als que el defensem!

    ResponElimina
  48. continues fent més faltes que jo i ja he dit que no sóc ni listillo ni erudit

    ResponElimina
  49. i tocali la trompa al xic............seguim corregint?. Quin mal gust tens, xicon........

    ResponElimina
  50. Si el defenem, s'ha de fer bé, només volia dir això.

    ResponElimina
  51. Perdona, però no tinc intenció d'ofendre

    ResponElimina
  52. Mira, la gent con tu em fa fastic. De debò. Es a dir, que surt una persona defensant el valenciá i la única cosa que se t´ocurreix es dir-li que escriga millor.......molt be......fent patria, listillo. Aplicat el conter!!

    ResponElimina
  53. Tots sabem que el valenciá s´ha de escriure millor, no fa falta que vinga ningún picasoles com tu a corregir a ningú. Si així fora, açi no escriuria ningú, i tu menys, ja has vist de escrius tan malament con els demés. Açi no estem per a corregir, si no per a opinar. Si vols corregir, feste mestre i ves a l´escola.

    ResponElimina
  54. Xi lideu ja estem en el postre?

    ResponElimina
  55. La problemàtica de l'idioma no es qui l'escriu més bé o menys. No dic que no sigue important.

    Per a mi, deu esser el qué podem fer, tant com a individus com a societat. Qué poden fer les institucions per a donar-li vida. Un llenguatge necessita que la societat li done us. I que tots faciliten el seu aprenentatge.

    ResponElimina
  56. Correcció d'errates: on DIU "sigue" volia dir SIGUI. On diu "qué" deu dir QUÈ

    ResponElimina
  57. al anònim que ha dit açò:
    Anònim ha dit...
    indigno, na.
    (Del lat. indignus).
    1. adj. Que no tiene mérito ni disposición para algo.
    2. adj. Que es inferior a la calidad y mérito de alguien o no corresponde a sus circunstancias.
    Poco has tardado en llamarle tonto y mentiroso, y que yo sepa estamos opinando no exponiendo hechos, sujetos a tergiversación.

    pense que tonto no teu he dit en cap moment, mentirós si perqué és això el que eres un mentirós, un xafarder i un peliculero. Passa algo¿??
    A! i molt bé per haver buscat la paraula indigne/na al diccionari, et felicite amic.

    ResponElimina
  58. Al tio caña si escribo en castellano, o como tu dices castejano, es por que en mi casa por respeto a mi padre que era por cierto andaluz se hablaba el castellano y segunda que para escribir como tu que dius surt que es catalan por cierto que yo sepa en valenciano se escribe eix, eixir, pero mai surtir que por cierto viene del frances sortir que en castellano es salir y me cabreo, por que gente como tu lo que he escrito ni lo comprende ni le interesa, hay que defender antes una educacion gratuita totalmente para todos antes que cualquier lengua materna y incluso tambien esta bien que se defienda la lengua materna, pero nunca criticar el por que aqui escribo en castellano. Una por que me defiendo mejor y dos porque soy valenciano que defiende el valenciano y no el catalan que algunos nos estais imponiendo con todos sus derivados que aqui en valencia nunca se ha hablado como tu hablas, un saludo y sigue mejorando tu valenciano que por cierto tiene muchas faltas de ortografia como bien te ha dicho otro comentarista, y esa es la razon por la cual no escribo ese valenciano "docte" como tu, por no cometer faltas,que ya en castellano las tengo he intento cometer las minimas.

    ResponElimina
  59. Molt ben dit anònim de les 23:26, pense exactament el mateix que tú, menos mal que hi ha gent en sentit comú!!!

    ResponElimina
  60. Deberías escribir "e intento cometer las mínimas" sin "h".

    Pero no es esa la cuestión importante, la importante es que no te creas las mentiras que te cuentan, que leas, que cojas cualquier libro escrito en "catalán" y lo compares con otro escrito en "valenciano". Encontrarás menos diferencias que en uno escrito en "castellano" y otro escrito en "andaluz", "mexicano" o "peruano".

    "No em pren així com al petit vailet" fíjate que en esta frase hay tres palabras que la mayoría de los que dicen lo mismo que tu sobre el catalán y el valenciano consideran catalanas, y no valencianas. Y las escribió un tipo de Gandía llamado Ausiàs March hace siglos.

    Hay que leer, anònim, y debes entender que si tú hablas español por "respeto" porque tu padre era andaluz, nosotros estemos hartos del muy poco respeto que le tienen muchos a la lengua de nustros padres y abuelos, el valencià, que se parece tanto al "català" como la de tu padre al "mejicano".

    Muchos saludos y mucho respeto. Y conste que te escribo en castellano para que veas que no tenemos ningún problema, y te aseguro que he ido a la escuela, instituto y facultad, sobre todo en valenciano.

    Bona nit.

    ResponElimina
  61. Y se escribe "ix" no "eix". Así lo acepta la Acadèmia Valenciana de la Llengua, creada por el PP, y que considera que los valencianos compartimos una lengua con mallorquines y catalanes.

    ResponElimina
  62. Anònim de les 23:26:

    "Una por que me defiendo mejor y dos porque soy valenciano que defiende el valenciano y no el catalan"

    Entenc el teu primer argument, però no el segon. Escibes en castellano para "defender el valenciano"?

    Li passa a molta gent, això, i és prou complicat d'entendre i fora de tot "sentit comú".

    ResponElimina
  63. Vaig a dir la meua opinió, sense intenció de molestar a ningú, val? Jo crec que una persona quan més idiomes conega millor. Pense que almenys els nostres fills deurien d'apendre i dominar a la perfecció el valencià, castellà i l'anglés. Repetixc que és la meua opinió i no vull que ningú es moleste. Gràcies.

    ResponElimina
  64. Pense el mateix que tu, anònim. Però saps què? Que és molt difícil que els xiquets s'ensenyen anglés quan en les classes hi han més de 30 xavals.

    Està demostrat que quan es coneix més d'una llengua des de la infància (per exemple castellà i valencià)és molt més fàcil aprendr'n d'altres.

    Saps quin és el problema? Que darrere d'eixa "idea fantàstica" que ha tingut el conseller s'amaga una realitat trista i diferent, i és que ni els professors estan preparats per a poder donar classes en anglés, ni hi han prou recursos econòmics per fer que les classes siguen de menys de 20.

    D'altra banda estaria bé recordar que més de la mitat de xiquets que havien demanat estudiar en línia en valencià no ho han pugut fer, no per falta de profes, sino per mala llet del conseller.

    Creus que li importa el valencià? Igual de poquet que l'anglés.

    Estaria bé recordar, també, que l'educació valenciana està considerada per tots els informes internacionals com la segona pitjor d'Espanya. I no crec que els xiquets valencians siguen més burros que els d'Euskadi o els de La Rioja (primera i segona), és que hi ha una diferència en el que invertix cada govern en educació.

    Bona nit.

    ResponElimina
  65. AL ANÒNIM de les 3:09 - 12/06

    No més t'ha faltat escriture-ho en "MAYÚSCULAS".

    Tus argumentos son atronadores y tajantes "VAYA TALANTE"

    ResponElimina
  66. I esl teus són patètics, que solssas que quixar-te i dir coses que no tan dit. Molta boca es el que tens però mol de seniti comú i de vergonya.

    ResponElimina
  67. NO et poses nervioset, que et deixes paraules per posar i no te s'enten a la primera llegida ràpida.

    ResponElimina
  68. no el que passa es que no m´anava bé el teclat de l´ordinador, si algo tink es que sóc molt tranquil, però em fot les mentides i tonteries que diu la gent sense tindre ni idea.

    ResponElimina
  69. Recordeu:
    El dissabte DIA 18 de JUNY
    a les 18h
    MANIFESTACIÓ A VALÈNCIA
    des de sant Agustí


    PS: han posat samarretes a la venda, de moment en negre, per 8 €, amb el lema "SÍ AL VALENCIÀ"

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.