dijous, 2 de juny del 2011

Un valladí, entre els guanyadors del Premi Carlomagno del Parlament Europeu

Daniel Tormo, veí de Vallada i amic de Valladacity, és un dels directors i creadors del projecte teatral europeu "Escena Erasmus", un projecte que ahir va rebre el tercer premi Carlomagno de la joventut del Parlament Europeu a la ciutat alemanya d'Aquisgrà




Escena Erasmus és un projecte teatral pioner a Europa, amb seu en la Universitat de València, en el que participen fonamentalment estudiants Erasmus.
Escena Erasmus naix amb l'objectiu de crear una xarxa d'universitats que establisquen un circuit teatral actiu que promoga l'intercanvi de les produccions teatrals realitzades en les diferents llengües de la Unió Europea. Es vol consolidar, així, com un espai productiu d'intercanvi cultural i lingüístic. Es va crear en 2009 per Daniel Tormo, Anna Marí i Josep Vicent Valero, antics alumnes de la Universitat de València i membres de la Companyia d'Investigació i Innovació Teatral (CRIT).


En atorgar el premi, l'alcalde d'Aquisgrà, Marcel Philipp, va dir que la cultura “és allò que manté a Europa unida en el més profund del seu ésser. I la cultura està inextricablement vinculada a l'educació".

La revista online britànica "Europe & Em", creada en 2007 per joves europeus, ha guanyat el primer premi. Un projecte que té com lema "personalitza Europa", perquè Europa "està sovint identificada només amb polítics i burocràcia". El projecte ha estat qualificat com a "extremadament original" pel president del Parlament Europeu, qui va lliurar el guardó. "Si vostés obrin la pàgina ho van a comprovar: es trobaran amb un home o dona europeu ideal, dividit en cinc parts i cada part representa una idea diferent del que significa ser europeu", ha subratllat.

El segon premi ha recaigut en el projecte grec "Balkans Beyond Borders", que pretén "traspassar fronteres fent pel·lícules i mostrant que els països dels Balcans van a guanyar mitjançant la cooperació regional", ha dit el líder del grup Socialista Europeu, l'alemany Martin Schultz, encarregat de lliurar aquest premi.

El Premi Carlemany, que compleix ja quatre edicions, està organitzat conjuntament pel parlament Europeu i la Fundació Premi Carlemany i s'atorga a projectes posats en marxa per joves d'entre 16 i 30 anys. L'objectiu és que els guanyadors servisquen de models per als joves que viuen a Europa, en oferir exemples pràctics d'europeus que viuen junts com una comunitat.

Els jurats nacionals formats per almenys dos diputats i un representant d'una organització juvenil han seleccionat un guanyador nacional de cadascun dels 27 Estats membres. A l'abril, el jurat europeu, format per tres diputats, el President del Parlament Europeu, Jerzy Buzek, i quatre representants de la Fundació del Premi Internacional Carlemany, va seleccionar als tres guanyadors finals dels 27 projectes. Els representants dels 27 projectes han estat convidats a la cerimònia de lliurament es va celebrar a Aquisgrà.

Escena Erasmus-València estrenarà d'ací poc l'espectacle "El maravilloso retablo de las maravillas europeas" escrit per Daniel Tormo i Anna Marí a partir de textos de Cervantes, que enguany ha guanyat el concurs "Las huellas de La Barraca" del ministeri de Cultura, i que podran veure més de 30 ciutats i festivals d'Espanya i Europa, i possiblement també Vallada.

11 comentaris:

  1. Ací a Vallada hem tingut el gust i el privilegi de gaudir de l'obra que sobre Miguel Hernández van representar en la Plaça de Sant Joan l'any passat. Enhorabona Daniel

    ResponElimina
  2. Enhorabona Daniel. Jo també he tingut el plaer de veure alguna de les teues actuacions i eres genial. Per favor no deixes de col·laborar amb el nostre poble.

    ResponElimina
  3. Enhorabona Dani t'ho mereixes per ser tan bon actor i millor persona... A gaudir del premi!!

    ResponElimina
  4. Enhorabona Daniel sempre sera un plaer poder vore la teua obra .
    Moltes gracies per col.laborar cada any en les embaixades de moros i cristians

    ResponElimina
  5. Enhorabona Daniel!! Estic orgullós de la gent com tu i damunt del poble, què és reconeguda pel seu treball i valua i sobretot en bé de promoure la cultura.

    ResponElimina
  6. http://www.elmundo.es/elmundo/2011/05/31/union_europea/1306851762.html

    ResponElimina
  7. Estic molt orgullosa de compartir la condició de valladina amb una persona tan brillant i compromesa amb la seua vocació.
    El seu projecte Passos lleugers, de sensibilització sobre la violència de génere, és una passada.
    Enhorabona Dani, de segur que te l'haig de donar moltes vegades.

    ResponElimina
  8. Molt bé Dani, enhorabona als tres Dani, Anna i Valero. A veure si en el teu poble no et fiquen tants entrebancs com fins ara i et tornem a veure on era lògic,als llibres de festes, representant el que saps fer TEATRE.
    Ton tio Josep

    ResponElimina
  9. ENHORABONA!!! GENIAL INICIATIVA EIXOS CABETS BEN PENSANTS! SORT (o com diuen al gremi, molta merda!)

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.