dissabte, 23 de juliol del 2011

Documental de la setmana: Zeitgeist II, addendum

Aquesta setmana m'ha sigut impossible publicar el documental setmanal el dimecres, per aixó, amb les vostres disculpes, vos presente avui un documental que a més és un poc més llarguet del que solen ser els altres així que vos recomane que busqueu unes horetes de relax i es fiqueu cómodes al sofà.

Fa uns mesos Iron Maiden ja ens va presentar la primera pel·lícula Zeitgeist, anomenada simplement the movie un documental de llarga durada escrit i dirigit per Peter Joseph en l'any 2007, que parlava sobre la societat en la que vivim, les bases del cristianisme i també sobre el poder dels diners, i concordant amb el moment en que es va rodar, amb un dels principals problemes que va viure la societat en aquell moment: l'atemptat de l11S. Avui vos presente la segona part, Zeitgeist, Addendum, una obra produïda al 2008 que continuant amb la línia de la primera, tracta temes com la creació de diners (basats en el deute) i la mecànica monetària del Sistema de Reserva Federal als Estats Units, les tàctiques imperialistes d'EUA, les corporacions governs i institucions financeres, i fins i tot les religions, concloent que totes les esmentades institucions són corruptes i perjudicials per a la humanitat a causa que la societat es basa en una economia de l'escassetat basada en l'ús de diners, que ha de ser reemplaçada eventualment. Acaba proposant l'ús humanitari de la tecnologia com a solució i presenta el Projecte Venus i l'Economia basada en recursos.



El títol, Zeitgeist, és una expressió alemanya que vol dir «esperit d'una època», al·ludint a l'experiència del clima cultural dominant. Així el lloc web oficial declara que Zeitgeist, The Movie i la seva seqüela Zeitgeist: Addendum van ser creades com expressions sense ànim de lucre per comunicar el que l'autor sent que són coneixements socials molt importants dels quals la majoria d'humans no són conscients.

Segons explica el seu director, aquesta segona pel·lícula intenta identificar les causes radicals de l'actual corrupció social dominant, alhora que ofereix una solució..... i precisament en els dies que corren, i l'actual Cas Gürtel, tots deuriem de tindre ben clara la nostra posició front als casos de corrupció.

En finalitzar, Addendum subratlla la necessitat de crear sistemes de pensament que adoptin les idees d'emergència i interdependència, senyalant a més propostes per afeblir al sistema monetari i accions per a una transformació social que el relaciona amb mesures que el vinculen al moviment 15M, com per exemple el boicot als bancs que conformen el Sistema de Reserva Federal, els principals mitjans de comunicació, (que només representen la realitat que els interessa a les corporacions), a l'Exèrcit (que igualment defensa els interessos de corporacions i governs, no dels seus pobles) i a les companyies energètiques (que a través de la venda i subministrament intenten controlar la nostra capacitat adquisitiva evitant així la nostra llibertat).

Per últim afirma que la societat hauria de rebutjar la institució política, doncs ha quedat obsoleta, a més de ser absolutament innecessària, doncs els problemes són d'índole tècnic i científic, no polític.

Per a saber més sobre el Moviment Zeitgeist a Espanya feu click ací.
I per a tenir més informació sobre aquesta pel·lícula-documental podeu fer click ací.
També podeu trobar la tercera part de Zeitgeist fent click en els següents enllaços:

- Zeitgeist: Moving Forward

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.