dimecres, 20 de juliol del 2011

Estan preparats els polítics valladins per a les noves tecnologies?

Des de que aquest bloc va eixir a la llum, ara fa més de dos anys, la nostra audiència ha anat pujant tímidament però de manera regular fins aplegar a les quotes actuals. Fent memòria i revisant entrades antigues, ens fa gràcia observar com en alguna entrada, ens alegràvem de sobremanera quan, en dies puntuals, arribàvem a 100 visites diàries...

Durant tot aquest temps, ha quedat clar que els valladins volen participar i debatre, informar i proposar, denunciar i felicitar, i en definitiva: participar de la vida del poble.

Nosaltres ens hem preguntat una cosa: Si aquest bloc te més de 500 visites diàries, i la "direcció" que prenen la majoria d'entrades i comentaris són de caràcter (o vulguem o no) polític; és possible que els nostres polítics (Fernando, Perales, Mª José i afins) visiten aquest bloc diàriament també?

La resposta, si la pensem, és més que obvia: SÍ, sense cap dubte (qui més interessat que ells, no?)

La finalitats dels blocs és transmetre, però transmetre en un sentit 2.0, és a dir, amb interacció i no unidireccional-ment, i nosaltres pensem que el nostre Ajuntament també deuria ser 2.0

Un exemple ben clar que podem tindre, és el cas de la baixa per maternitat de l'ADL. Nosaltres vegem perfecte que, entre dos persones amb igualtat de mèrits, es trie la que tinga més càrrega familiar, però hi han altres coses que la gent no ha considerat correctes en quant al procés de presentació de bases i resolució.

Els nostres polítics han estat llegint tot el que s'ha escrit, però cap d'ells a obert la boca per defendre's, ni de manera individual, ni genèrica (en nom de l'Ajuntament) i açò no ens sembla be, i no deuria semblar be a ningú, tenint en compte les possibilitats comunicatives que aquest bloc (o el twitter) representen.

Les noves tecnologies, i concretament INTERNET, fa temps que han aterrat a les nostres vides, tots hi fem ús d'elles, sobre tot de les xarxes socials, però els polítics valladins semblen no pujar-se al carro de les TIC, estan estancats, obsolets i són desconeixedors de les possibilitats (positives si s'utilitzen correctament) que les xarxes socials suposen per a guanyar audiència, seguidors i per suposat, vots.

Perales, ja fa temps ens va enviar (des del correu de la seua filla) un escrit en referència al cas dels jubilats. De Fernando i Mª José mai hem tingut cap notícia directa. Del "PP" i "AIPV" sols entrades anunciant actes. I després hem tingut (en passat) a persones com Simó que s'han animat a participar activament al nostre bloc (gràcies Simó per fer-ho).

De "l'Ajuntament", per fi ja comencen a existir entrades informatives puntuals (i en valencià!), cosa que agraïm de tot cor. I també està Maria Boluda, tal vegada la persona més 2.0 del nostre Ajuntament, una persona propera que informa i contesta els nostres dubtes des de l'ordinador....

Parlar de polítics que es comuniquen via twitter o google+, ja no és parlar d'utopies. Ja fa anys que molts polítics, que molts alcaldes ho fan, però sembla que a Vallada, l'ignorància, la desconfiança o (esperem que no) la superioritat d'estar en un càrrec alt, omplin de terallines els despatxos i mantenen en el passat i allunyats del ciutadà als nostres representants.

Aquesta entrada no és si no, una forma d'animar-los a pujar-se al carro de les noves tecnologies i també una entrada que pretén obrir els ulls, no sols als polítics, si no també al ciutadà, que moltes vegades desconeix totes aquestes coses... desconeix que tot podria anar un poquet millor i ser més fàcil.



Twitter i Google+ són xarxes socials segures, amb un major control d'aquells que ens segueixen i opinen, fàcils d'emprar i amb possibilitats inimaginables per informar i per fer més propera la relació polític-ciutadà.

Suposem que, a hores d'ara, Perales ja tindrà un mail propi (esperem que sí!), l'animem a ell i a la resta (Mª José i Fernando) a formar-se en el món de les xarxes socials i a fer ús d'elles en pro d'una millor interacció entre nosaltres (els internautes) i ells (els astronautes).

Per a acabar de convèncer-vos, vos deixem amb aquestos links:

22 comentaris:

  1. Eixe exemple que dius que esta tan clar sobre l´ADL es evident, la persona sel·leccionada tenia els mateixos merits perque li van puntuar els fills com a 3 carreres universitaries. Mai vist abans per a un puesto tecnic.

    Es per aixo que els nostres politics no s´han pronunciat.

    ResponElimina
  2. clar, valladacity, heu entes mal la resolucio, la que ha guanyat s´ha endut el puesto gracies als 0.5 punts que li han donat per cada xiquet =1.5 punts. Com si tinguera 3 llicenciatures!!!

    NO es que en igualtat de condicions haja sigut decisiu el tindre xiquets.

    i aixo en un puesto de tecnic???

    a mi en dona molt que pensar ¿?

    ResponElimina
  3. Si és com tu dius, doncs mal està.
    Per cert, el teu comentari deuria anar on toca.
    Gràcies!

    ResponElimina
  4. i perque no mires la resolucio abans de publicar res??? i no penses en modificar-ho??? i parle de modificar, no l´elimines i au!!

    el cas es que despues mires la persona que ha entrat en el puesto i t´ho expliques tot

    ResponElimina
  5. AIXO S'ANOMENA TORNAR FAVORS ELECTORALS

    ResponElimina
  6. Despres de parlar del lloc de la adl, m´agradaria saber el que han puntuat i com han quedat els resultats, per poder opinar en coneixement de causa.....Gracies.

    ResponElimina
  7. Eixa informaciò esta en el taulo de anuncis de l'ajuntament.
    Esta desde antes que començareu a parlar del tema

    ResponElimina
  8. No sé porque esta entrada la firman como:publicada por Vallada City,cuando se nota que en realidad quien la ha escrito es Simò.Seguramente os pregunteis porque pienso eso,pues muy facil.¿Como es posible que con la que está callendo en el Ayuntamiento,diga que MªJosé aún no se ha pronunciado,pero la invitamos a que lo haga,que solo ha escrito,(de izquierdas y en pasado),el señor Simò,agradeciendole su participación?.Solo hay que viajar un poco al pasado,(antes de ganar las elecciones), para leer los mensajes que escribía el señor Simò.Todos ellos,o casi todos,denunciando las irregularidades i poca transparencia del Ayuntamiento a la hora de contratar a la gente.Y eso está muy bién.Pero ahora yo me pregunto:¿porque no sale ahora en ningún comentario?,¿porque no defiende a los suyos?,¿porque no da explicaciones de lo que está pasando?(en valencià,claro).Puede ser que no lo haga,porque quizas no esté deacuerdo y no sepa como defender lo indefendible.Puede que la verguenza que siente por (los que se supone que són su gente),no le deje dar la cara y se esconda tras el anónimo de Vallada City.Sinceramente creo,que sería mucho mejor dar la cara y asumir que lo queramos o no,todos somos "iguales".Y si no quiere decir eso,pues que se invente otra cosa,lo que sea,pero que dé la cara.Los buenos políticos,la dán siempre,para lo bueno y para lo malo,y hasta si hace falta,dimiten,pero jamás se esconden. Muchas gracias. Espero que publiqueis mi comentario y no lo censureis,aunque esté escrito en castellano,yo me siento Valenciano,a morir,y respeto tanto a la gente que escribe en Valenciano,como a la que escribe en castellano.

    ResponElimina
  9. Estimat últim anònim;
    Encara que la teua entrada no te res a veure amb el que hem publicat, et considerat oportú contestar-te.
    Lamentem dir-te que Simò no és administrador d'aquest bloc, si no col·laborador. El que significa que NO pot publicar entrades en nom de VALLADA City.
    Cap administrador d'aquest bloc és militant de cap partit de Vallad (és un requisit indispensable que no ho siga).
    Per últim dir-te que ací, com ja hem dit mil vegades, pots escriure en Castellà o en Valencià (mal o ben escrit). Si vols escriure amb anglés o en xinés, consulta-ho amb Font de Mora.
    Gràcies!

    ResponElimina
  10. No sou de cap partit polític jajajaja "Doncs" no vos se nota... Molts petons.

    ResponElimina
  11. Potser que un dels requisits indispensables siga que no militen en cap partit,pero l'altre es que siguen d'esquerres,perque no hi cap publicaciò que faÇa referencia a algo bò de dretes.I ara no em vingueu amb lo facil,(que es dir que no hi ha res bò que dir),per que si que hi ha.Hi han coses bones i males,pero aÇi sols ix lo roin.¡Que curiòs,que d'esquerres ix tot,lo bò i lo roin!.Per cert,no entenc perque em dius que el meu comentari no te res que vorer amb l'escrit,per que opine de un dels parrafs que hi han escrits,en concret,el que fa 9. Si tens raò,que no eu dupte,en que Simò no es administrador del bloc,demane disculpes,pero es que em resulta rarísim que no aparega,en ¡CAP COMENTARI!,a vosalres no?.

    ResponElimina
  12. Sí, pot ser tens raó... són més d'esquerres, no diuen res bo dels de dretes... però castiguen per igual als dos bàndols, no?
    Què tal un col·laborador de dretes per a que conte, com tu dius, les "coses bones" que també té la dreta?
    Espere ansiosa alguna entrada, com tu dius, "de dretes".
    Salutacions.

    ResponElimina
  13. Sí, va! Aquells que diuen tant, de que els de Valladacity són o no són... Persones de dretes, feu-se col·laboradors, publiqueu les vostres entrades i entreteniu al públic també com els de Valladacity!
    O és que realment no teniu res que dir excepte maleir i criticar?
    Vixca la cultura lliure!

    ResponElimina
  14. valladacity es un poco hipocrita: vais de independientes pero os reconoceis partidistas, y digo partidistas y no de derechas o izquierdas porque a AIPV tambien la defendeis i son de ext. dcha.

    Os quejais de que solo maldecimos y criticamos i en el propio encabezamiento del bloq pone que es una zona de pensamiento critico...

    Aclariu-se o cambieu el apartado del qui som, que se os ve el plumero

    ResponElimina
  15. Jo escriuría encantat,articles de coses bones que ha fet el PP,pero va a ser que no.I vosaltros direu,perque?,molt sencill,perque en el moment que a algú li s'ha ocorrit escriure algún comentari defensant el mateix partit,s'el han "papat".Aleshores, opte per callar i deixar que el temps pose a cadascu al seu lloc.Malgrat per a alguns d'esquerres,no ha tingut que pasar-ne molt per a vorer que cadascu es fa el seu propi "autoretrato".No seu prengueu a mal,i cregueume que jo no soc dels radicals de res,jo crec que davant dels colors,van els fets.Pero estic quasi segur, que més d'un estará molt arrepentit de haber votat el dichos canvit,perque s'haura donat conter de que así cadascu mira per les d'ell,i que tot segueix igüal.No ha valgut per a res.Sols s'alegrarán els que ja han segut "veneficiats".

    ResponElimina
  16. me gustaria ver al de valladacity que ahora selecciona comentarios, "corrigiendo" el articulo que habla bien de la dcha. porque de la derecha en este pueblo se puede hablar muy bien.

    ResponElimina
  17. Puix ja que podeu parlar be de la dreta parleu ...
    Avore quines coses tan be fan o han fet
    Gracies

    ResponElimina
  18. Parla Parla... Parlant a la dreta li s´ompli la boca de llibertat, de bons actes i actituts i de mentides... sobretot de mentides!!

    ResponElimina
  19. Si no hem entés mal, el que s'està dient ací és que estariem encantats que algu "de dretes" col·laborara amb nosaltres en aquest projecte.
    Açò no significa escriure entrades defenent al PP (no, per l'amor de Déu, més política no). El que significa és escriure entrades profitoses per al poble, interés cultural, propostes i altres iniciatives que ens uneixquen a tots.
    Perdoneu, però sembla que no penseu en altra cosa que no siga política...
    (per cert, com sempre, s'acaba parlant d'alguna cosa que res te a veure amb l'entrada original...)

    ResponElimina
  20. FRANCISCO J.PERIS PERALES26 de juliol del 2011, a les 12:03

    EN PRIMER LLOC VULL DEMANAR PERDO PER EL MEU VALENÇIA DE 3ª.DIVISIO, YA EN SAP MOLT GREU EL NO PODER ESCRIURE BE.
    EN SEGON LLOC, Y CONTINUANT EN EL MEU ESCRIT ANTERIOR, DIR-VOS QUE ES EL DARRER ESCRIT QUE ENVIE A VALLADA CITY, MENTRES NO CAMBIEN LES NORMATIVES.
    NO ACEPTE QUE EN LA CAPA DE ANONIMOUS, ES TAPEN CANTIDAD DE ARTICLES. !!QUE FAÇIL!!, !!QUE BONIC!!!.
    O CADA ESCU FIRMA AMB EL SEU NOM I COGNOMS, O YO NO ENVIE MES ESCRIT, NI ENTRE MES EN LA PAGINA.
    FRANCISCO J.PERIS PERALES
    VALLADA

    ResponElimina
  21. Hola Francisco J. Peris Perales, a pesar de posar noms i cognoms no sé qui eres, ni de quina família eres, ni qui són els teus pares, ni quins són els teus fills i nets, en cas de que en tingues, però no m'importa ni cal saber-ho, perquè lo que valoraré és lo que digues ací.
    Els humans tinguem diferents nivells de relació. Per a uns resulta necessari conèixer la identitat de la persona, per a altres no. No deixa de ser una opinió, però crec que per a exposar idees o fer comentaris sobre idees exposades no cal conèixer identitats. Sols cal recolzar o rebatre les idees amb raons i arguments, sense insults ni desqualificacions, amb tot el respecte que mereixen totes les idees, les creguem encertades o no.
    Per altra banda saps que eres completament lliure d'entrar o no a Valladacity i de fer o no fer comentaris. La meua opinió és que si deixes d'entrar deixaràs de compartir un espai molt interessant.
    Salutacions

    ResponElimina
  22. Un fort aplaudiment per a Ciceró!
    Firmat Enrique Pérez Colomer
    ;-)

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.