dimarts, 16 d’agost del 2011

"El Maravilloso Retablo de las Maravillas Europeas". Informació.

Com tots sabeu, Daniel Tormo, veí de Vallada, y el seu grup de Teatre, actuaran al poble d'ací no res. Venen de realitzar una gira per tot el territori nacional, una gira que finalitzarà al nostre poble.
En aquestos enllaços podreu trobar informació sobre aquesta funció, així com veure fotografies de l'espectacle i del que es viu darrere del teló, així com una entrevista.



El bloc.




-MODIFICACIÓ D'ÚLTIMA HORA-

Daniel ens envia també aquest escrit:

Vallada acull l'última representació de "El maravilloso retablo de las maravillas europeas", un espectacle de teatre universitari en què els actors són de 5 nacionalitats diferents.
 
A la Plaça Major  es veurà l'última representació de la gira de "El maravilloso retablo de las maravillas europeas", un espectacle de teatre dins del programa "Las huellas de la Barraca" del Ministeri de Cultura, representat per la Companyia universitària Escena Erasmus, composada per actors de 6 nacionalitats.
 
"Las huellas de La Barraca" és un projecte que recull l'herència del mític grup que va crear Federico Garcia Lorca l'any 1932, que estava conformat per actors universitaris i que va viatjar per tota la geografia espanyola representant, a canvi del sopar i l'allotjament, peces del repertori del teatre clàssic de la literatura espanyola.
 
Garcia Lorca pensava que el teatre que es representava a l'estat estava fet "por puercos y para puercos", que això era difícil de canviar des del teatre professional i que possiblement es podria fer des del teatre universitari. Així, amb el suport del govern republicà, va fundar una companyia de teatre itinerant, composada per actors universitaris que no cobraven, que va viatjar per l'Estat representant peces clàssiques del teatre en llengua castellana. Aquella companyia va ser batejada amb el nom de "La Barraca" i es va convertir, junt a las "Misiones Pedagógicas" , en un dels projectes culturals més visibles de la República.
 
Hui, com al 1932, els actors son universitaris, i com aleshores, representen a canvi de la il·lusió, el sopar i l'allotjament. O siga que no cobren un gallet.
 
En aquest cas, a més, la companyia és ben particular, ja que està conformada per joves d'ací, de Suïssa, de França, d' Itàlia i de Grècia. La companyia forma part del projecte europeu Escena Erasmus dirigit per Daniel Tormo, Anna Marí i Josep V. Valero.
 
Vallada acull el final d'una gira que ens ha portat per mes de 30 pobles, centres penitenciaris i festivals de 12 províncies de l'estat.
 
Vos esperem!

6 comentaris:

  1. No faltarem al espectacle!!!
    Gracies...

    ResponElimina
  2. Algú hem pot dir si és possible trobar el programa d´actes de les festes de Vallada? No hi veig forma de trobar qué faran i quins dies/hores.

    ResponElimina
  3. Avui, al google alerts, el nom de Vallada eixia a quatre llocs diferents (periòdics digitals). Dani Tormo i la seua companyia estan donant-li renom al poble amb la seua actuació.
    Ens vegem esta nit!

    ResponElimina
  4. És possible si ho mires a la pestanya superior: Calendari.

    ResponElimina
  5. en l´ajuntament vénen el llibre!!!

    ResponElimina
  6. A mi em va agradar, però la vaig trobar massa densa per a un públic poc acostumat al teatre (sense faltar al respecte).
    Aixina i tot, van estar genial. Actuaren magníficament. Amb més actuacions teatrals, segur que la gent li agafaria el gust.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.