divendres, 19 d’agost del 2011

Llibertat per a patinar.


Hem rebut una sol·licitud per penjar este text al nostre bloc. Ací vos el deixem.

Als pobles menuts és ben sabut que solen mancar les alternatives d’oci al mateix temps que  hi ha esports o activitats que per ser minoritàries no es poden practicar per no tindre un lloc escaient. En este cas estem parlant dels que practiquen skateboard, es a dir els aficionats als monopatins.
Ací a Vallada  hi ha una colla de xics joves aficionats a este esport. El problema el tenen en que no hi ha un lloc habilitat per a fer-ho. Tots sabem que els monopatins als lliscar fan soroll, a més de quan boten els recolps que peguen solen ser sorollosos. No és que siga un soroll eixordidor però els veïns de la zona on estan estos xics es divertixen  es queixen que fan soroll, que si són un perill per als peatons, que si fan mal bé el mobiliari urbà, -encara que no hagen sigut ells els autors dels desperfectes. La qüestió és que no poden practicar el seu esport favorit.
Estos joves són conscients que tot està molt car i tot costa molt de fer, per la qual cosa ells demanen, si fora possible, que l’ajuntament habilite una zona on poder practicar amb els seus monopatins sense molestar a ningú. Si no hi ha pressupost per a construir les pistes, ells es conformen en que els facilitaren el terreny i material i ells mateixos es construirien el que es fera falta. Una vegada creada la zona segur que hi aniria més gent a practicar acrobàcies amb les bicicletes.
Ara és un esport minoritari i més si no hi un lloc on poder practicar-lo, però si s’habilita un lloc, cada vegada s’aficionarà més gent a este espectacular esport, i qui sap si podria acabar sent un esport d’exhibició com una activitat més per a les festes patronals o una competició a nivell local.
Per acabar només dir que estos joves es queden marginats per no poder practicar aquell esport que més els agrada. Seria interessant que l’ajuntament els tinguera en compte i en un període de temps no massa llarg pogueren tindre un lloc habilitat per a eixa finalitat. Com més alternatives d’oci tinguem al poble millor per als nostres fills.

3 comentaris:

  1. Habilitar una zona per aquest esport, seria, com a mínim, donar un recinte pla, anivellar-lo perfectament i enlluir-lo. Això ja costa prou diners. Construir-se ells les rampes és una feina força complicada i també, insegura, que no dona cap garantia ni passa cap revisió. El tema és molt més complicat del que sembla. A Xàtiva, després de anys i anys de lluita, per fi els skaters tenen on practicar el seu esport còmodament.
    Si l'Ajuntament cedeix uns terrens per a una determinada activitat, deu de fer-ho correctament o pot veures clavat en un bon marró. (és el que va passar amb el circuit de quads...).
    Jo, el que opine de tot açò és que hi han, actualment, zones on es podrien practicar alguns trucs i piruetes, però no es pot per prohibició directa (Plaça de la Pau). On hi disposen de una zona llisa totalment i graons de diverses altures.
    En aquesta zona no es pot ni anar en bicicleta, ni jugar a pilota (segons fica en la senyal), ni altres més coses...
    Els skaters poden fer mal al mobiliari urbà. Tot depen del truc que hi facen. Els eixos de les rodes són metàlics i poden colpejar amb força el cantó d'un graó, fent-lo malbé. El trencadís de la Plaça de la Pau es veuria perjudicat. Amb els que fem trial, passaria el mateix (per cert, voler destinar un skatepark a bicicletes és una locura...).
    El que vull dir amb tot açò és que sí, que existeixen zones on poder patinar (skate o roller), fer trial, freestyle, etc... però dins d'uns límits. Pense que no cal prohibir, si no educar, explicar les coses i comprometres a cuidar-les. Per desgràcia, alguns riders no entenen i fan els que volen, donant-li mala fama als demés.
    Estic segur que als skaters els cau la baba quan passen per la plaça la pau i veuen les seues possibilitats. A mi em passa...

    ResponElimina
  2. Sóc un dels pocs skaters que hi han en Vallada (crec que hi som uns 5). I ens resulta difícil patinar ja que molta gent no pot suportar que nosaltres fem skate, i també que ens prohibisquen anar a la plaça la pau(que es un bon lloc per a patinar). I molta gent diu que som uns "GAMBERROS" però no és així, som una colla d'amics que fem el que ens agrada, i el que ens agrada es patinar, per això, ja que no ens deixen patinar en llocs públics, podrien habilitar una zona per aquest esport. Moltes gràcies. a Llibertat per a patinar.

    ResponElimina
  3. Jo pense que sería beneficiós per a tots els valladins que es construïra un recinte especial per a practicar aquest esport, un recinte on es puga patinar lliurement sense molestar a ninguna persona i on es puga patinar sense córrer el risc d'emportar-se per davant a algún vianant o de que algún cotxe ens atropelle als que patinem.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.