divendres, 26 d’agost del 2011

Modificació del traçat tradicional de bous al carrer: Els indignats valladins.

Les activitats de bous al carrer d'aquestes festes patronals 2011 no està exemptes de polèmiques. A l'anomenat corredor de la vergonya, i les bonyigues de la vergonya, també hi existeix la suposada modificació del tradicional recorregut de bous al carrer per la plaça i els seus voltants. Un recorregut circular que permet a la gent del poble, gaudir d'aquest espectacle des de les seues cases, comparses, tendes del circuït, etc...
Aquest any, sembla que el recorregut s'ha tancat en més d'una ocasió, limitant-lo exclusivament a la Plaça Major i deixant a la gent que, durant anys havien gaudit dels bous al carrer des d'una altra perspectiva, lluny de cadafals i jaleo, sola.


Qui ha pres aquesta decisió?
Per què?
Què pensen els afectats?
Què diuen els defensors?
Com sempre, podeu opinar lliurement. Recordeu que ara és obligat fer ús d'un nom o pseudònim per a que es publique el vostre comentari. És molt fàcil tal i com expliquem en aquest link.

Moltes gràcies.

6 comentaris:

  1. Un dels dies que van tancar solament la plaça, van homologar els palets com a barrera (es vergonyós que obligaren a llevar un cadafal per uns centimetres de diferencia en la normativ) després s'utilitzen palets per a tancar del tot la barrera. Estos paltes per supost són NORMATIVA TAURINA OFICIAL jajajajajajaja

    ResponElimina
  2. No mes dir que sols sa tancat una vegada la plaça.. I crec que és millor el circuit tradicional que sempre ha estat obert a tota la gent.
    gràcies

    ResponElimina
  3. No m'havia pixat mai tant de riure com quan vaig veure "recorregut tradicional - Indignats de Vallada". Crec que no s'hauria d'abusar d'alguna cosa tan bonica i que tant d'esforç ha costat com la del moviment dels indignats.

    No m'imagine una de les assemblees de la Plaça del 15 de maig de València debatint amb afectació pel canvi de les llums de falles del Carrer Sueca al Carrer Dénia. No m'ho imagine.

    I, encara que açò em semble una parida, voldria dir que el recorregut s'ha tancat els mateixos dies que s'ha tancat sempre, o siga sempre que s'han tret animals xicotets que no suporten el recorregut sencer.

    D'altra banda el recorregut "tradicional" també era el de Verge de Gràcia. Es eixe el que demaneu? O el dels últims anys?

    Redeu, en tantes coses que hi ha per a "indignar-se"... Espere que açò siga una broma.

    ResponElimina
  4. El recorregut dels ultims anys sempre ha segut el mateix, nomes s,ha tancat el dia de les vaquetes denominats per als xiquets,l,any pasat es va tancar nomes la plaça per demanaro expresament benavent (el dueño de les vaques) per a dur un tipo de animals exclusius, els cuals no habera dut en tot el recorregut obert, este any s,ha tancat el dia que va dur les vaques Juan un vei de Valla que esta treballant per ferse un foraet en este mon, y per a intentar quedar millor en la gent del poble ya que cuant els animals no tenen tant de recorregut solen comportarse millor,
    firma un antes

    ResponElimina
  5. Mireu, sols dir que aci tots els anys la gent esta farta de que duguen vaques roins....Però es que amb un recorregut així de gran es imposible que a una vaca per bona que siga se li vegen les seues maneres....a no ser, que es quede a la plaça i li pegue per no voler anrsen d'alli...
    Així que menys criticar coses que son millors per als reals aficionats als bous al carrer i mes criticar altres coses que siguen realment utils per al be del poble...
    Sols dir que si per mi fora ya fa anys que no faria les vaques en la plaça major, les faria en l'anic camp de futbol....

    ResponElimina
  6. Unes puntualitzacions:
    L'any passat van tancar el recorregut a la plaça una vesprada de vaques sense avisar, el dia de les vaquetes dels xiquets i la nit de la Charlotà.
    Enguany han tornat a tancar el recorregut a la plaça un matí de vaca, i una vesprada de vaca (no del mateix dia), a banda del dia de les vaquetes dels xiquets i de la nit de la Charlotà.
    Als programes de festes apareix la denominació "recorregut tradicional" (si heu comprat el programa de festes al llarg dels anys, ho podeu mirar).
    Potser s'hauria d'especificar al programa de festes per quins carrers és el recorregut, per a evitar confusions.
    Desconec els motius perquè s'ha tancat la vaca a la plaça, per tant no diré res sobre això (m'han arribat raons molt diverses a les orelles), però el que sí que diré és que m'indigna la gent que es creu en dret de dir-li als altres el que és important i el que no, i de burlar-se de les protestes dels demés.
    Que es penseu? Que no hi ha gent que es burla quan es reivindiquen coses tan "importants" com el dret a un treball digne o a la vivenda?
    Segurament es riu la gent que ja en té, i que per tant no li pica eixe problema.
    I la gent que es burla de les reivindicacions lingüístiques, o de gènere, o d'opció sexual? Això a mi també m pareix important.
    A cada ú li pica el que li pica, i si pot se rasca, per dir-ho clarament.
    O com es diu també "quien se pica ajos come"
    Un altre entés.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.