dijous, 29 de setembre del 2011

Aus al nostre poble (XIII)

Paloma cimarrona - Colom roquer - Columba livia
Els coloms de ciutat o del nostre  poble (domèstics i/o assilvestrats) són descendents del colom roquer salvatge. Aquestes aus van ser utilitzades antany con a missatgeres i avui en dia es domestiquen per a carreres, i segurament és la forma en que les coneguem al nostre poble.
És un au que es caracteritza per un color grisenc, amb dos bandes negres alars, una coloració verda i violàcia al coll i els ulls rogencs.
El colom roquer va ser domesticat per l’home fa centenars d’anys, donant lloc al colom domèstic (Columbia livia domestica). En l’actualitat hi ha nombroses races de coloms domèstics de diverses grandàries, colors i formes. Una d'eixes races, el colom missatger va exercir un important paper durant la Primera i la Segona Guerra Mundial, i alguns exemplars van ser inclús distingits amb medalles per les seues heroiques accions, que van salvar centenars de vides humanas.
Avui, el colom missatger s’ha convertit en un au esportiva, que competix amb altres per una coloma, i sobre tot per poder-la portar al seu colomer. Ací és el que coneguem com Colombicultura, i d’això al nostre poble se’n sap molt, ja que hi ha gran nombre de colombaires.

Com sempre, mes a: http://www.verdeoscurofoto.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.